Author |
Topic |
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 09/10/2005 : 23:54:01
|
Ako niste zadovoljni ili vas netko prevari, dajte mu negativan komentar. I onda primite jedan isti takav. Ne dajem negativne komentare - glavni razlog je što ne volim davati negativne komentare, a ima i drugih razloga. A i zašto bih? Što dobijam time - negativan komentar iz osvete. Tri negativna od tri neozbiljne osobe i leti se sa aukcija. To svi znamo. Dao sam nekoliko neutralnih komentara, cisto da obilježim kada me je netko pravio budalom. Šta te ljude sprecava da mi iz dokonosti zabibere negativne, cisto da mi napakoste? Ništa. Dešava se... I nikome ništa... Mislim da treba malo porazmisliti o sistemu i pravilima kod ostavljanja komentara jer ovaj sistem nije baš sasvim dobar. Za pocetak imam ideju da se ljudi koji su se dokazali stotinama puta možda izuzmu od svega toga jer su se dokazali - status pouzdan bez ikakvih komentara. Imam utisak da se jedan negativan komentar onako crven bolje vidi od par stotina pozitivnih. Toliko od mene, imate li vi neko videnje ili neke ideje...
>> U nastupu bijesa, jedna noga rece drugoj : medju nama je svršeno! <<
|
|
Prodigy
Senior Member
Croatia
1801 Posts
Member since 01/12/2003 |
Posted - 10/10/2005 : 08:55:55
|
Ma je malo nezgodno ali ako ne pocnemo davati negativne komentare onima koji ih zasluzuju,nego bas suprotno dajemo im pozitivne,i to samo iz razloga jer se bojis za njegov komentar tebi,onda je to bez veze. Osim toga kad das negativan pozeljno je i objasniti zasto si ga dao.To mora i on napraviti. Ja se bas spremam udjeliti poneki negativni jer mi je dojadilo cekat s nekim prodanim aukcijama od 6 mjeseca.
I'm not O.K.,you're not O.K. and that is O.K.!!! |
|
|
makikatalinic
Advanced Member
Croatia
6187 Posts
Member since 07/03/2005 |
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Member since 05/04/2004 |
Posted - 10/10/2005 : 12:29:18
|
slovenec obavještava: dijelim negativne šakom i kapom - svima onima koji si to budu zaslužili...ujedno i primam negativne od istih (na žalost) ...toliko .....
eto! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 10/10/2005 : 12:53:41
|
Dajite negativne komentare, slobodno. Sistem je nazalost takav da ne moze sprijeciti uzvracanje negativnog komentara, jedino sto mogu napraviti odgovor ili komentar negativnog komentara (tako da se eventualno objasni da je to osveta) a i onaj tko gleda feedback, vidjet ce stotine pozitivnih i par negativnih i onda kad pogleda od koga je negativni dosao (dakle u ovom slucaju od nekoga tko vjerojatno ima malo pozitivnih i puno negativnih), sve ce biti jasno.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 10/10/2005 : 21:48:20
|
Trebalo bi kao na ebay-u! Negativni komentari imaju mogucnost odgovora, a i ne izbacuje se nikoga sa aukcija!!!
Mrzim mrznju! |
|
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Posted - 10/10/2005 : 22:21:03
|
ako netko krši aukcijska pravila, a ona su jasno zacrtana i vrijede za sve i svakoga - ponude su obavezujuće - sa obje strane - kupac i prodavač - potom je nepoštivanje pravila sajta,i to npr. multiplo i više puta - itekako velik razlog za odlazak ....jednostavno ....
eto! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 22:27:37
|
quote: Originally posted by slovenec
ako netko krši aukcijska pravila, a ona su jasno zacrtana i vrijede za sve i svakoga - ponude su obavezujuće - sa obje strane - kupac i prodavač - potom je nepoštivanje pravila sajta,i to npr. multiplo i više puta - itekako velik razlog za odlazak ....jednostavno ....
eto!
Mislim da nisi shvatio poantu! Evo primjera: Ja kupim strip (ili stripove) na aukciji. Prevarim (ili zeznem prodavaca) i on mi da negativni komentar! Nakon (ili cak i prije toga) ja mu dam isto negativni komentar (makar bilo samo zato da nekom naskodim) i on uskoro skupi tri negativna i leti sa aukcije makar imao jos 10 000 pozitivnih komentara, a svi negativni mogu ici od iste osobe!! I prodavac (ili isto tako kupac, nije vazno o kome se radi) leti sa aukcija ni kriv ni duzan, zar ne??
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 22:35:32
|
I nije rjesenje u tome da se provjerava svakog novog korisnika koji se registrira ( makar se to sada cinilo dosta lakim poslom) jer ima par stvari oko toga: 1. Lako je izmisliti ime i prezime, adresu i ostalo (samo se uzme telefonski imenik) 2. IP adresa nista ne znaci jer nije mjerilo legitimacije jer nije uopce u pitanju da taj user mora imati kucnu IP adresu (mada je ponekad dovoljan i slican IP broj koji je u istom gradu da se skuzi o kome je rijec). 3 Ovo sve ne vrijedi (bar ja mislim) za one koji imaju kabelsku vezu od doma (ili nije tako??? -- odgovor me zanima jer bas nisam u tome)
Mrzim mrznju! |
|
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:25:33
|
quote: Originally posted by mamlaz
eto!
Mislim da nisi shvatio poantu! Evo primjera: Ja kupim strip (ili stripove) na aukciji. Prevarim (ili zeznem prodavaca) i on mi da negativni komentar! Nakon (ili cak i prije toga) ja mu dam isto negativni komentar (makar bilo samo zato da nekom naskodim) i on uskoro skupi tri negativna i leti sa aukcije makar imao jos 10 000 pozitivnih komentara, a svi negativni mogu ici od iste osobe!! I prodavac (ili isto tako kupac, nije vazno o kome se radi) leti sa aukcija ni kriv ni duzan, zar ne??
Mrzim mrznju!
itekako mi je sve jasno, međutim da ja letim zbog tri negativna komentara od ljudi koji su bidali, a nemaju namjeru kupiti odnosno neće ispuniti aukcijsku obavezu - onda to za mene nije ozbiljan sajt, a ozbiljan je itekako, dakle u to ne vjerujem jer po nikakvoj logici ja npr. u ovakvoj situaciji ne smijem letjeti zato što su tri pametnjakovića ili jedan sam, svejedno, odlučila bidati iz gluposti i dosade....budući da imam jedan takav komentar, a aukcija je mnogo, naravno da se na 1000 komentara nađe i netko tko se odluči, evo malo promjene, pa zašto ja ne bih odgovorio negativnim...ljudi imaju tu mogućnost i nemaju kulture i srama pa odgovore negativnim...dok god je to njihovo pravo, takvi će se time služiti.....kao što je Markos rekao, svak vidi od koga je komentar došao i zašto......sve je tu jasno ..samo što ih je grdo vidjeti i nije pravedno.... Zato je potrebno da se negativan komentar da, i ipak se zna tko je prvi dobio i zašto.....a sve bi to bilo jako jako jednostavno kad bi se ljudi ponašali kulturno i ispunjavali svoje obaveze....
eto! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:29:07
|
eto!
Mrzim mrznju!
itekako mi je sve jasno, međutim da ja letim zbog tri negativna komentara od ljudi koji su bidali, a nemaju namjeru kupiti odnosno neće ispuniti aukcijsku obavezu - onda to za mene nije ozbiljan sajt, a ozbiljan je itekako, dakle u to ne vjerujem jer po nikakvoj logici ja npr. u ovakvoj situaciji ne smijem letjeti zato što su tri pametnjakovića ili jedan sam, svejedno, odlučila bidati iz gluposti i dosade....budući da imam jedan takav komentar, a aukcija je mnogo, naravno da se na 1000 komentara nađe i netko tko se odluči, evo malo promjene, pa zašto ja ne bih odgovorio negativnim...ljudi imaju tu mogućnost i nemaju kulture i srama pa odgovore negativnim...dok god je to njihovo pravo, takvi će se time služiti.....kao što je Markos rekao, svak vidi od koga je komentar došao i zašto......sve je tu jasno ..samo što ih je grdo vidjeti i nije pravedno.... Zato je potrebno da se negativan komentar da, i ipak se zna tko je prvi dobio i zašto.....a sve bi to bilo jako jako jednostavno kad bi se ljudi ponašali kulturno i ispunjavali svoje obaveze....
eto!
Ja nisam protiv toga, vec protiv toga da se leti sa tri negativna komentara koji su od tamo nekoga --- tu nije rijec samo o broju pozitivnih feedback-a vec opcenito -- sudjelovanje u site-u, forumu--itd..)
Mrzim mrznju! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:31:32
|
eto!
Mrzim mrznju!
Nece on tek tako izletjeti. Pa ipak cu ja provjeriti o cemu se radi prije nego nekoga izbacim. I na ebayu izbacuju ljude isto.
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:35:48
|
quote: Originally posted by Markos
eto!
Mrzim mrznju!
Nece on tek tako izletjeti. Pa ipak cu ja provjeriti o cemu se radi prije nego nekoga izbacim. I na ebayu izbacuju ljude isto.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Znam to, ali je dobro ovo cuti!! Pa cak ni svaki negativni nema istu vrijednost. Npr. tri negativna mogu biti vec za vrijednost od 30 kn, a da je neko napravio prometa (kupio ili prodao) od par tisuca kn. ili je poznat sa burze stripovi.com kao ok osoba a da izleti, a neko drugi moze dobizi samo jedan negatrivni komentar a nekoga zeznuti za 430 Eura (svaka slicnost je slucajna sa stvarnim osobama:))
Mrzim mrznju! |
|
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:37:02
|
jedno je kad ja kao prodavač prodam predmet koji
- ne odgovara opisu u oglasu - nije upakiran npr kako valja - kasnim sa isporukom po mjesec dana ili nešto četvrto..
u tom slučaju JA ZASLUŽUJEM NEGATIVAN KOMENTAR i može mi se brojati kao PRAVI i istinski negativan komentar
Kad ga pak ja dobijem zbog
- toga što je čovjek odustao od kupnje i na moj negativan vratio negativan iz obijesti (a odustao jer nije kao vidio da poštarinu mora sam pokriti, ili da je pt iz slo u npr makedoniju ili obalu bjelokosti preskup, skuplji nego je mislio, ili da se preračunao kod valute ili da je jednostavno naletio na isti primjerak u susjedstvu baš minutu nakon što je dao ponude, ili nema novaca pa svejedno bida i misli da može platiti kad dobije na lotu - ili pak neka druga, treća ili peta izmišljotina....)
tada je moj negativan komentar bez težine i dovoljno govori o onome tko ga je dao....dakle to je po mojoj seljačkoj logici, koju mi je razvijala moja stara baka - tako.... ::))))
eto! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:37:38
|
I nije rjesenje u tome da se provjerava svakog novog korisnika koji se registrira ( makar se to sada cinilo dosta lakim poslom) jer ima par stvari oko toga: 1. Lako je izmisliti ime i prezime, adresu i ostalo (samo se uzme telefonski imenik) 2. IP adresa nista ne znaci jer nije mjerilo legitimacije jer nije uopce u pitanju da taj user mora imati kucnu IP adresu (mada je ponekad dovoljan i slican IP broj koji je u istom gradu da se skuzi o kome je rijec). 3 Ovo sve ne vrijedi (bar ja mislim) za one koji imaju kabelsku vezu od doma (ili nije tako??? -- odgovor me zanima jer bas nisam u tome)
Mrzim mrznju!
Uvedena su nova pravila, ja sada osobno odobravam da li ce se neki novi korisnik registrirati ili ne, i prihvacam samo korisnike sa ne anonimnom email adresom, dakle sa email adresom od svog providera, npr. a ne sa yahooa ili hotmaila ili neceg slicnog. Jest da mi to stvara dodatni posao, ali ce konacno uvesti malo reda.
|
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:44:07
|
eto!
Mrzim mrznju!
i ja tako mislim i vjerujem - i to me ne brine ..pošten se čovjek ne mora bojati....čega bi se bojao ako je pošten?
eto! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:44:58
|
- ne odgovara opisu u oglasu - nije upakiran npr kako valja - kasnim sa isporukom po mjesec dana ili nešto četvrto..
u tom slučaju JA ZASLUŽUJEM NEGATIVAN KOMENTAR i može mi se brojati kao PRAVI i istinski negativan komentar
- toga što je čovjek odustao od kupnje i na moj negativan vratio negativan iz obijesti (a odustao jer nije kao vidio da poštarinu mora sam pokriti, ili da je pt iz slo u npr makedoniju ili obalu bjelokosti preskup, skuplji nego je mislio, ili da se preračunao kod valute ili da je jednostavno naletio na isti primjerak u susjedstvu baš minutu nakon što je dao ponude, ili nema novaca pa svejedno bida i misli da može platiti kad dobije na lotu - ili pak neka druga, treća ili peta izmišljotina....)
tada je moj negativan komentar bez težine i dovoljno govori o onome tko ga je dao....dakle to je po mojoj seljačkoj logici, koju mi je razvijala moja stara baka - tako.... ::))))
eto!
Ma sve je to ok, ali gle primjera! Ti nesto meni prodas i ja ti zapucam negativni samo iz ciste zlobe!! I onda tek dolazi na red prepucavanje!! Isto tako mislim da se ne bi trebalo davati negativne bez nekih posebnih pokusaja kontakata i dogovora sa prodavacem/kupcem! To govorim jer sam i ja dobio jedan negativni (bio sam u krivu jer sam kupio stripoteku za 10 kn i nisam se javio prodavacu, ali sam istovremeno ostavio poruke u forumu.stripovi.com mada me to ne opravdava jer ne cita svako forum. Ali jednostavno nisam imao vremena javiti se svim prodavacima i kupcima tada, sto sam kasnije nadoknadio!! Ali pao je negativni bez da mi se prodavac obratio makar i jednim mail-om prije ostavljanja negativnog:(( Sta ces mogao sam i ja biti mamlaz pa mu odgovoriti da sam poslao novac, da je on zeznuo, da me nije kontaktirao, ali sta ces dao sam mu pozitivni jer znam da sam JA zeznuo!!! Medjutim ipak se negativni ne dobijaju tako olako (na ebay-u od 300 i nesto komentara nemam cak niti jedan neutralni, a kamo li negativni i to cisto kao kupšac, a ovdje dobijem ovako olako bez da me je itko bar upozorio:)))
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:46:26
|
Mrzim mrznju!
Uvedena su nova pravila, ja sada osobno odobravam da li ce se neki novi korisnik registrirati ili ne, i prihvacam samo korisnike sa ne anonimnom email adresom, dakle sa email adresom od svog providera, npr. a ne sa yahooa ili hotmaila ili neceg slicnog. Jest da mi to stvara dodatni posao, ali ce konacno uvesti malo reda.
Kako to mislis sa svog providera?? Pa ja npr. imam yahoo mail!
Mrzim mrznju! |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:47:50
|
Mrzim mrznju!
Zar ne bi bilo bolje da onda uvedes foru kao aukcije.biz sa telefonskom racunom i brojem koji ti potvrdjuje identitet???
Mrzim mrznju! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:52:08
|
quote: Originally posted by Markos Uvedena su nova pravila, ja sada osobno odobravam da li ce se neki novi korisnik registrirati ili ne, i prihvacam samo korisnike sa ne anonimnom email adresom, dakle sa email adresom od svog providera, npr. a ne sa yahooa ili hotmaila ili neceg slicnog. Jest da mi to stvara dodatni posao, ali ce konacno uvesti malo reda.
Mrzim mrznju!
¸ Pa svi koji su se do sada registrirali, ok, ali ubuduce se yahoo nece prihvatati. Ni google, ni gmail niti ista slicno.
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:53:40
|
quote: Originally posted by Markos Uvedena su nova pravila, ja sada osobno odobravam da li ce se neki novi korisnik registrirati ili ne, i prihvacam samo korisnike sa ne anonimnom email adresom, dakle sa email adresom od svog providera, npr. a ne sa yahooa ili hotmaila ili neceg slicnog. Jest da mi to stvara dodatni posao, ali ce konacno uvesti malo reda.
Mrzim mrznju!
¸ Pa svi koji su se do sada registrirali, ok, ali ubuduce se yahoo nece prihvatati. Ni google, ni gmail niti ista slicno.
Ali sta to znaci tocno svoj provider?? Zar net.hr?? Pa i tamo se svako moze ulogirati, zar ne??
Mrzim mrznju! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:53:41
|
Zar ne bi bilo bolje da onda uvedes foru kao aukcije.biz sa telefonskom racunom i brojem koji ti potvrdjuje identitet???
Mrzim mrznju!
Ne registriraju se svi na Forum radi aukcija. Dovoljno je sto sam odbio anonimne mailove, za sada.
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:54:57
|
Mrzim mrznju!
Ne registriraju se svi na Forum radi aukcija. Dovoljno je sto sam odbio anonimne mailove, za sada.
Ma to je ok. Ali zar nisu potrebni i tocniji podaci na aukcijama?? Pa da bar samo tamo stavis ove kontrole??
Mrzim mrznju! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29294 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:55:46
|
quote: Originally posted by mamlaz Ali sta to znaci tocno svoj provider?? Zar net.hr?? Pa i tamo se svako moze ulogirati, zar ne??
Rekao sam "i slicni", dakle ni net.hr (mada mi se cini da sam jednog pustio, greskom;) .
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:57:55
|
quote: Originally posted by mamlaz Ali sta to znaci tocno svoj provider?? Zar net.hr?? Pa i tamo se svako moze ulogirati, zar ne??
Rekao sam "i slicni", dakle ni net.hr (mada mi se cini da sam jednog pustio, greskom;) .
Ali sta se onda dopusta??? Pa ispadne da se ne moze logirati, ako nemas neki oficijalni mail???
Mrzim mrznju! |
|
|
slovenec
Senior Member
Slovenia
1024 Posts
Posted - 10/10/2005 : 23:58:11
|
eto!
Ma sve je to ok, ali gle primjera! Ti nesto meni prodas i ja ti zapucam negativni samo iz ciste zlobe!! I onda tek dolazi na red prepucavanje!! Isto tako mislim da se ne bi trebalo davati negativne bez nekih posebnih pokusaja kontakata i dogovora sa prodavacem/kupcem! To govorim jer sam i ja dobio jedan negativni (bio sam u krivu jer sam kupio stripoteku za 10 kn i nisam se javio prodavacu, ali sam istovremeno ostavio poruke u forumu.stripovi.com mada me to ne opravdava jer ne cita svako forum. Ali jednostavno nisam imao vremena javiti se svim prodavacima i kupcima tada, sto sam kasnije nadoknadio!! Ali pao je negativni bez da mi se prodavac obratio makar i jednim mail-om prije ostavljanja negativnog:(( Sta ces mogao sam i ja biti mamlaz pa mu odgovoriti da sam poslao novac, da je on zeznuo, da me nije kontaktirao, ali sta ces dao sam mu pozitivni jer znam da sam JA zeznuo!!! Medjutim ipak se negativni ne dobijaju tako olako (na ebay-u od 300 i nesto komentara nemam cak niti jedan neutralni, a kamo li negativni i to cisto kao kupšac, a ovdje dobijem ovako olako bez da me je itko bar upozorio:)))
Mrzim mrznju!
ne mogu o tvojem slučaju jer ne poznajem pojedinosti i nije na meni da sudim...ja sam samo ovim prijašnjim postom zacrtao par osnovnih situacija kod baš ove konkretne teme - osvetoljubivost nakon dobivenog negativnog (nakon opravdano dobivenog negativnog - u slučaju kad se ljudi svete)..kod tebe konkretno.... da si meni osobno bidao, ja bih se jedno vrijeme s tobom dopisivao..kad bi to ipak pokazalo da iz "ovog brašna kruha neće biti", tad bi i ja dao negativan komentar. Nikako to ne radim nakon par sati i jednog dana i bez upozorenja...... A ako bi mi ti npr. bez veze zapucao negativan iz zlobe....recimo.... slika je kod oglasa, vidiš što kod mene kupiš , teško kažeš kupio si 2 ako je ipak za 4, isto tako ne pakiram površno, dakle ne bi mogao reći da sam povio u papir i bacio u sanduče...dakle, ako netko radi nešto iz čiste zlobe, to mu jednom može proć, ali prije ili kasnije izađe na vidjelo.....ne brine me....nadam se da me razumiješ....kao što sam rekao..od sad dajem i primam negativne komentare.....
eto! |
|
|
Topic |
|