forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Sta trenutno citate...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 141

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 25/10/2005 : 13:19:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
quote:
Originally posted by wanderer

quote:
Originally posted by nedim
i ja bih to volio. medjutim, elnor na kraju govori kako je to zbogom zauvjek. jer bez magicne knjige niko ne bi mogao uci u njihov svijet.
ZAGOR PRIČA...

nikad ne reci nikad! ako je zagor mogao u broju 400, razgovarati sa svojim mrtvim ocem i ostalim mrtvima iz svoga zivota, ne bi trebalo biti problema jos jednom nekako uci u Gondor, preko nekog alternativnog ulaza

Mašta radi svašta. Sve ovisi o volji scenarista. I Ripley se bacila u rastaljeni čelik na kraju Aliena 3, pa je snimljen i četvrti.

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 25/10/2005 : 14:06:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Zli dusiII-Dostojevski

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.Beware so long as you live, of judging people by appearances.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/10/2005 : 22:19:14  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"vjerojatno se radi o prvom dolasku, jer nakon toga opet zavrsava u mocvarama luiszijane, trazeci uzrok zbog kojeg je pretvoren u cudoviste. kad se vrati u mocvaru tamo susrece neku djecu sa raznoraznim mocima (telekineza, citanje misli...) i ona su mu pokazala neku kapsulu u kojoj je bila radioaktivna tvar koja je u mocvari izazvala puno mutacija..."

jel mi se cini il je to izlazilo i u eksovom hororu?

"Miami...a genital wart on America's shriveled cock!!!"
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 26/10/2005 : 07:23:23  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Rijesen Tex. Prica - vidjena vec stoput, ali doslovno stoput. Scenarij podbacio. U uvodnom tekstu se spominje kako je Tex bez svojih pratitelja u ovom albumu izmedju ostalog zbog toga da bi mogao biti suroviji i nemilosrdniji. Ali, nije tako. Pravo hardcore nemilosrdni Tex je (npr.) Tex iz Cejen Kluba (ZS 898-900).

Kubert - ne volim njegov stil ali covjek zna svoj posao. No, Texa nije pogodio. Nakon Galleppinijevog i Letterijevog Texa novi su crtaci malo izmijenii njegov izgled (Civitelli, Fusco...), ali se uvijek, na svakom crtezu kuzilo da je to Tex. Ovoga sam ja prepoznavao po odjeci.

Dobre stvari - naravno kolor i format. Iako Bonelli kolorira sve jubilarne brojeve ovo nije za usporediti. Dobili smo Texa koji je odmak od regularne serije i giganti su dobar primjer kako bi specijalni brojevi svih junaka trebali izgledati. Kod Zagora mi recimo smeta sto se specijalci po nicemu ne razlikuju od regularne serije. Dopada mi se praksa da gigante crtaju gosti-autori.

Super dobra stvar - sto je izasao. A to znaci da mozemo ocekivati nove gigante u sljedecim godinama. Milazzo, Magnus, Parlov...

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 26/10/2005 : 12:18:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Imao sam ih pa sam prodao,ni sam ne znam zasto...

To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness;
chaotic, confused, vulnerability to inform yourself.Beware so long as you live, of judging people by appearances.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/10/2005 : 17:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"jucer sam procitao opet Conanovu pricu o tamanitelju duša i vijecu sedmorice, koje je objavila SD, prica jako jako dobra, buscema na vrhuncu
preporucam svakako!!"

meni je to odlican serijal. imam i originale i mogu ti reci da semeiks puno bolje djeluje u boji nego C/B. i prica prije toga sa tetrom mi je odlicna. pravo mi zao bude tetre na kraju

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 26/10/2005 : 17:44:35  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"mislim da je, iako je meni iz tih horrora u sjecanju ostao jedino Ludi Monah i Dracula&Lilith (zbog kojih sam i kupio sva 4 essentiala
tomb of Dracula)!
planiram nabaviti sve te eksove horore u skorije vrijeme "

ja sam ih zimus zamijenio sa forumasem ken2 tako da ne mogu provjeriti.

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13499 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/10/2005 : 22:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message
Procitao juce Tex-a ''Tajna pergamenta'', Ludens 57, kao i XIII, prvi broj

Jer nem, jeziv i bled on je bio
Kao onaj sto je pricu govorio
I avet psa u coveku otkrio.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/10/2005 : 00:23:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Dampyra prvu knjigu - obecava.

Ja sam principijelan covek - ne citam knjige iz principa.
Go to Top of Page

damirbosnjak
Starting Member

Australia
68 Posts

Member since 04/08/2005

Posted - 27/10/2005 : 01:39:34  Show Profile Show Extended Profile  Send damirbosnjak a Private Message
Dosao mi je novi Komandant Mark, broj 1. To citam. Nemojte se cuditi sto kasnim, jer sam ja ipak u Australiji, i jedva nabavljam stripove preko ljudi u Sloveniji i Bosni. Drago mi je sto je Ludens odlucio da reprintuje Markove epizode.

Zagor Rules brate
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 27/10/2005 : 15:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"nadam se da cu i ja imati za koju godinu to u originalu (u conanovim kronikama), da i prica sa Tetrom je isto, iako je meni bolja ona prica sa Belit, kada umre, a Cimmerijanac je stavi na brod i zapali ga...
crtez je toliko savrsen, Buscema je fenomenalan, kada sam citao tu pricu, mogao sam osjetiti conanovu tugu"

pa dobro ono sa belit je vrhunski,a ta saga sa belit je isla na pedesetak brojeva. original comic art tih brojeva je pravo skup. opcenito je buscema skup a to pogotovo(iako ne skuplje od stranica SSoC-a koje je radio sa dezunigom).
s druge strane belit je ratnica,pa je na kraju tako i zavrsila,dok je tetra nevina djevojka koju je zivot natjerao da postane onakva kakva je postala,a uz sve to conan joj nije uzvracao ljubav(za razliku od belit).tako da mi je vise zao tetre nego belit

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 27/10/2005 : 15:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"to imas bas u svescicama? ili skenirano?"

sve u svescicama(kao i skenirano ali conana, iz neznam kojeg razloga, ne podnosim citati skeniranog)

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 11:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
daredevil, the murdock papers - najbolji serijal koji trenutno izlazi u americi!

http://zveles.blogspot.com/
Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/10/2005 : 12:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
dobro ti to izdrzis citati.meni je daredevil likus pravi.nekako prepatetican za moj ukus

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 12:57:00  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by verter

dobro ti to izdrzis citati.meni je daredevil likus pravi.nekako prepatetican za moj ukus

nisam te uopce razumio sto hoces reci?
jesi citao ovaj strip, pa doneo takav zakljucak? ili sudis po nekim predrasudama izgradjenim na ranijim daredevil stripovima?
ako je ovo drugo slucaj, onda sigurno nikada nisi citao millerovog daredevila...

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 13:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
jes, bendis je na daredevilu napravio svoj vjerojatno najbolji "run". meni bolji i drazi cak i od njegove alias. upravo zbog toga, iako obozavam brubakera i larka, malo me ipak strah kako ce oni nastaviti daredevila? pogotovo jer, kako sada stvari stoje, bendis i maleev ce otici uz veliki "bang". naime, storyarc "the murdock papers" uopce nije bio planiran i vec sada su trebali zapoceti brubaker i lark, no sam bandis je inzistirao na tome da ima jos jednu pricu za napisati i njome zaokruziti svog daredevila.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/10/2005 : 19:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"jesi citao ovaj strip, pa doneo takav zakljucak? ili sudis po nekim predrasudama izgradjenim na ranijim daredevil stripovima?
ako je ovo drugo slucaj, onda sigurno nikada nisi citao millerovog daredevila... "

da,to govorim na osnovu suda stecenog nakon procitanih daredevil stripova.sto se tice millera,poceo sam citati njegov elektra lives again i nije mi se svidio.jednostavno mi ne lezi kao lik. ne znam za ovaj o kojem si govorio ali mi se sam daredevil ne svidja tako da sumnjam da bi mi se svidio i taj bendisov.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 19:21:31  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
ako je alan moore od opskurnih i blesavih charlton comics likova uspio napraviti strip kojeg cak i the times proglasava najboljim stripom svih vremena (znamo o cemu je rijec, zar ne?), onda vjerojatno ne treba apriori stvarati zakljucke kako nam se neki strip likovi svidjaju ili ne.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/10/2005 : 19:35:34  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"onda vjerojatno ne treba apriori stvarati zakljucke kako nam se neki strip likovi svidjaju ili ne."

pa nisam rekao da mi se nikad nece svidjati ali trenutno mi se ne svidja.ko zna MOZDA promijenim misljenje.nisam rekao da je to nemoguce,samo sam rekao da sumnjam da ce mi se svidjeti .pa eto mange mi se nisu svidjale pa sad citam uglavnom samo njih(daleko od toga da mi se ostalo ne svidja)

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 19:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
probaj citati bendisovog dd, pa cmo onda dalje pricat'.

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/10/2005 : 19:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
evo upravo razgledam po ebayu njegovog dd-a

Go to Top of Page

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 28/10/2005 : 20:11:27  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
"Enivej, cinjenica je da dobri scenaristi mogu stvoriti remek-djelo iz fakticki nicega."

ali to ne znaci da ce ti se junak svidjeti ako ima dobrih par epizoda od vrhunskog autora.moze ti se svidjeti njegov rad na tom junaku ali junak kao junak ostaje bezze.

Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4016 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 28/10/2005 : 20:43:06  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Kornboy

Samo bih jos napomenuo da i Morissonu ide sasvim ok ozivljavanje starih, i skoro zaboravljenih, DC likova. Ono sto on radi sa Seven Soldiers minijima je cista genijalnost.

[-everything goes better with bukkake-]

nakon prilicno dobro prodane serije 7 soldiers (od trejdova se ocekuje jos puno, puno ekstra love) i marvel je krenuo dc-jevim koracima, pa je angazirao ellisa i immonena da slijedece godine ponovo ozive neke od njihovih zaboravljenih likova.
koga zanima, vise o tome moze naci na linku: http://www.newsarama.com/forums/showthread.php?s=41c71ed17c8c817d7f08f05b21948d60&threadid=39159&highlight=ellis+old+marvel+characters

uglavnom se za ponovno "ozivljavanje" uzimaju zaboravljeni ili manje poznati likovi s takozvane b-liste jer je njih lakse oblikovati s obzirom da se nisu toliko sazivjeli s publikom kao oni najpoznati likovi. sigurno je teze uzeti nekog dobro poznatog lika kao daredevila (ili spiderman, batmana, supermana...) i taj lik revitalizirati tako da bude suvremen i moderan, te da se danas opet cita s iscekivanjem i gustom. bendis je cudan scenarist koji strasno varira. njegova alias je bila dobra, a njen nastavak the pulse totalna katastrofa (njegova ultimate linija je bila cista komercijala pisana po zakonu trzista, tj. prodaje, pa o tome uopce ne vrijedi ozbiljno razgovarati). daredevil je lik na kojeg se bendis najbolje uklopio i totalno zabrijao. pozitivno, naravno. tome sigurno puno pridonosi i maleev i stewart koji su vizualno odlicno stvorili urbanu atmosferu suvremenog new yorka u kojem bendis zivi i o kojem, ocito, voli pisati.

inace, za one koji vole klasicne superheroje, a zele procitati moderan strip koji o herojima gleda iz drugacijeg ugla, svakako preporucujem superman: secret identity. remek djelo meni omrazenog (i u svim drugim prilikama dosadnog pisca) busieka i fantasticnog crtaca immonena.

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 29/10/2005 : 11:51:29  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Pročitao Dampyr knjigu 3. Bez-veze. Prag uopće onako ne izgleda :)

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 29/10/2005 : 12:24:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Ken Parker "Parker u mreži"
Stripoteke sa Ramirom
Stripoteke sa Modesty Blaise
Go to Top of Page
Page: of 141 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000