forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 MARTIN MYSTERE - GIGANTI!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 32

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/12/2005 : 13:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ej senko, sad će Marty dobiti Orloff(v)ljevu cyber-ruku u NN&MM #1? Odlično su to namjestili, he, ehe! A el će biti zlica ko Orloff?

I ono na kraju "Tajne Stonehengea", meni više liči na Angie nego na Beverly.

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/12/2005 : 15:07:10  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
<SPOIL ALERT!>
Hoce! Sto je i dokaz da te oruzje cini gadom/dobricom. Da vidis samo kako ih je pobio, ni Rambo mu nije ravan. Poslagao one LJUC-ove ko sunke...:-P
</SPOIL ALERT!>

Ipak je Beverli, stavi naocare;)

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/12/2005 : 15:32:19  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

<SPOIL ALERT!>
Hoce! Sto je i dokaz da te oruzje cini gadom/dobricom. Da vidis samo kako ih je pobio, ni Rambo mu nije ravan. Poslagao one LJUC-ove ko sunke...:-P
</SPOIL ALERT!>

Ipak je Beverli, stavi naocare;)

U Ksanaduu je to mudri Kut Humi odlučno opovrgao (mada njegove riječi ne otkrivaju uvijek cijelu istinu)... Oružje izvlači na vidjelo onu najdublju dobru/zlu stranu duše. Nikako da se odluče koja je prava priroda oružja Naacala...

Ovo što veliš može biti i efekt "Fantomske zle ruke", tj. da novi nositelj poprima karakteristike duha bivšeg nositelja ruke/oružja

Malo sam zamislio mogući scenarij za tu ruku u stilu kako su iskorišteni Terminatorovi bionički dijelovi. Ruka došla iz budućnosti koja će u prošlosti biti odgovorna za nastanak rase biodroida koji će krvavo naslijediti zemlju. Nije li takva priča i s onim tehnodroidima kod Nathana?

Edited by - DeeCay on 27/12/2005 15:58:08
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/12/2005 : 15:38:53  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Kako opovrgao? Ne secam se bas najbolje, ali meni se cini da je on bas kazao Martiju i Orliju da je oruzje odredilo njihove sudbine.

>Malo sam zamislio mogući scenarij za tu ruku stilu kako su iskorišteni Terminatorovi bionički dijelovi. Ruka došla iz budućnosti koja će u prošlosti biti odgovorna za nastanak rase biodroida koji će krvavo naslijediti zemlju. Nije li takva priča i s onim tehnodroidima kod Nathan?

A?
To Djole sigurno zna...

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/12/2005 : 15:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Kako opovrgao? Ne secam se bas najbolje, ali meni se cini da je on bas kazao Martiju i Orliju da je oruzje odredilo njihove sudbine.

>Malo sam zamislio mogući scenarij za tu ruku stilu kako su iskorišteni Terminatorovi bionički dijelovi. Ruka došla iz budućnosti koja će u prošlosti biti odgovorna za nastanak rase biodroida koji će krvavo naslijediti zemlju. Nije li takva priča i s onim tehnodroidima kod Nathan?

A?
To Djole sigurno zna...

Pa da... Opovrgao... Martin je ispočetka u potpunosti bio siguran da je zla strana njegovog dobrog (čak najboljeg i još boljeg od njega samog!) prijatelja proizašla iz oružja Naacala, da je Kut Humi namjerno dao Orloffu oruđe njegove propasti na mračnu stranu.
Al dobro si rekao: "oruzje je odredilo njihove sudbine", naravno, kad je izvuklo van njihov iskonski nagon, recimo njihov Id... Marti je oduvijek bio zajedljiv i brbljav, u duši i prema drugima, tako da s oružjem ili bez oružja uvijek ostaje onaj dobri stari stric Marty... Dobro, sad već zadiremo u spoilere

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8253 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 27/12/2005 : 16:06:15  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Kakve spoilere, pa ljudi su kupili ili ce tek da kupe Gigante. Taman da nas dvojica nateramo one koje se jos dvoume;)

Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2276 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 27/12/2005 : 16:22:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nedim

quote:
Originally posted by Dalen

Konačno sam prekjučer dobio svoje MM Gigante. Na prvi pogled su odmah izgledali sjajno. Danas sam pročitao oba dva. Prvi mi je ipak bolji od drugog iako su oba dva jako dobra. Pročitao sam ih u jednom dahu, bez prekida. Sve pohvale Markosu i ekipi na vrlo profesionalno odrađenom poslu. Posebno mi se svidjelo što spominju epizode iz LMS i SD a ne talijanskog originala. Ujedno ovim putem želim sretan Božić i Novu Godinu svima na site-u!

jesu to izasla 4
Ja bi volio da jesu

ZAGOR PRIČA...
Samo cetiri miliona ljudi imaju "srecu" da zive u Bosni i Hercegovini, ostali nemaju tu "srecu" ali imaju sve ostalo ....

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 27/12/2005 : 19:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam danas "Tajna svetog Nikole".Vjerojatno najbolji i najkompleksniji MM koji sam čitao.Sjajno se nadovezuje na kultni Mač kralja Artura.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

JohnDrake
Junior Member

467 Posts

Member since 08/01/2005

Posted - 27/12/2005 : 19:29:06  Show Profile Show Extended Profile  Send JohnDrake a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Pročitao sam danas "Tajna svetog Nikole".Vjerojatno najbolji i najkompleksniji MM koji sam čitao.Sjajno se nadovezuje na kultni Mač kralja Artura.

Kompleksan u smislu razvoja glavnih likova, inovativnog zapleta, zanimljivih sporednih likova i promjene status quoa na kraju, ili kompleksan u smislu: "meci su se odbivali od zidova pod nemogućim kutom, dok je cijeli dvorac rušio na njih, a istovremeno su pucali na njih i iz susjednog svemirskog broda"

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 27/12/2005 : 19:32:30  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Dobra su oba Giganta, premda sam od Nikole ocekivao vise kad sam cuo da se spominje nacisticka potraga za okultnim. Luftwaffe je, znaci, zbombala "Johna Harveya" ne zbog iperita, vec neceg jos opasnijeg; nije mi sjela ova konstrukcija.
Steta sto nije izisao i treci gigant, "Ljudi u crnom", pa da vidimo kako je izvjesni Adam osnovao recenu organizaciju nakon unistenja Atlantide.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6368 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 27/12/2005 : 19:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
@JDrake: pa zbog ovog prvog što si naveo.Drugi dio tvog upita nisam najbolje shvatio.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2005 : 09:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ksanadu je bolji u bolje se laća likova i radnje koja je u prvom planu, dok mi prvi gigant ostavlja dojam predugog uvoda. I dobrano su iskopleksirali priču uvođenjem dijelova hexagona koji ne pokriva sve ono što je bilo rečeno u prequelima Sv. Nikole.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2005 : 09:47:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
dbor, 'ajde sad neko da mi kaze koji je od ta dva onaj super MM koji bi trebalo da procitam da bih promenio svoje misljenje o MM-u? nije mi bas jasno, jedni hvale jednog, drugi drugog, pa da ga uzmem ovde u biblioteci i procitam.

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13464 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 28/12/2005 : 09:56:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
čekaj, jel hoćeš reći da kod tebe ima u knjižnici hrvatsko izdanje iz 2005?

ludaci su me oduvijek voljeli...a i ja njih
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2005 : 09:59:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

<SPOIL ALERT!>
</SPOIL ALERT!>

Nabavio ja NN&MM2. Tu Martin nema ni Durlindanu, ni Excalibura, ni Longinovo koplje već mač Joyeusu.
Prema wikipediji: Joyeuse je bilo ime osobnog mača kralja Charlemagnea (Karla velikog). Ime znači "radostan". Neke legende tvrde da je bio iskovan da sadrži Longinovo koplje na nastavku njegove drške - dok neki tvrde da je navodno iskovan iz istih materijala kao i Rolandov Durendal i Ogierova Curtana. To je samo jedan inačica od 7 magičnih mačeva, ne?

A vidiš, na kraju je Martin od Orloffljevog oružja tj. ruke očekivao da će samo ošamutiti ljude, a ne da će ih ubiti jer se vodio sa objašnjenjem Kut Humija, da mač otkriva pravu stranu čovjeka. A Martin je vjerojatno postao samo hladna mašina sa sjećanjima bivšeg Martina Mysterea.

Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/12/2005 : 10:05:08  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
Drugi gigant efektno pocinje stihovima iz poeme Samuela Taylora Coleridgea "Kublaj Kan". Te stihove, koji opisuju Kublaj Kanov dvorac, u epizodi "Korto Maltese u Sibiru" takodjer recitiraju Korto i "bijeli" zapovjednik Divizije azijske konjice Roman von Ungern-Sternberg.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2005 : 10:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

čekaj, jel hoćeš reći da kod tebe ima u knjižnici hrvatsko izdanje iz 2005?

da. kod mene su u biblioteku stigla oba martija u ponedeljak 12. 12.
doduse, to je strip biblioteka u novom sadu.

mike
Senior Member

Slovenia
2874 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 28/12/2005 : 10:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mike a Private Message  Reply with Quote
>kod mene su u biblioteku stigla oba martija u ponedeljak 12. 12.
>doduse, to je strip biblioteka u novom sadu.

Nisu rezervisani za sljedecih 6 meseci? :)

Jack the Black.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 28/12/2005 : 10:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mike

>kod mene su u biblioteku stigla oba martija u ponedeljak 12. 12.
>doduse, to je strip biblioteka u novom sadu.
Nisu rezervisani za sljedecih 6 meseci? :)

ne znam. mozda i jesu.

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 28/12/2005 : 11:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
jel sloba/darwood dobio MMe na prodaju i ako je(ste:) zna li se cena?

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/12/2005 : 11:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

dbor, 'ajde sad neko da mi kaze koji je od ta dva onaj super MM koji bi trebalo da procitam da bih promenio svoje misljenje o MM-u? nije mi bas jasno, jedni hvale jednog, drugi drugog, pa da ga uzmem ovde u biblioteci i procitam.

Definitivno prvi, po meni.

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29712 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/12/2005 : 11:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

jel sloba/darwood dobio MMe na prodaju i ako je(ste:) zna li se cena?

look, maybe i didn`t say every little tiny syllable,no. but basically i said `em,yeah.

Koliko znam, stiglo je nesto malo, dvadesetak komada i sve je prodano isti dan... Cijenu ne znam napamet, mislim negdje oko 1300 din. Trebalo bi stici jos iza NG, valjda.

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 28/12/2005 : 11:45:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message  Reply with Quote
Marko, jeste li prodali više od 50 % tiraža?

Ase ležit vojnik Gorčin u zemlji svojoj. Na baštini tuždi žih. A smrt dozivah noć i dan. Mrava ne zgazih u vojnike odoh.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 28/12/2005 : 11:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by marlowe

Definitivno prvi, po meni.

drugog sam tek počeo (60 stranica) ali je isto sjajan. Crtež mi je mnogo bolji u dvojki. pogotovi crteži Himalaje i templja
Go to Top of Page

Lex
New Member

Serbia
195 Posts

Member since 12/09/2004

Posted - 28/12/2005 : 13:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lex a Private Message  Reply with Quote
Po 1190 dinara su bili u Darkwoodu kad sam ih uzeo.

Kick You Down Like Gravity!
Go to Top of Page
Page: of 32 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000