forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 288

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/05/2006 : 16:34:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
DeeCay opet samoreklamira...

Prvi broj Maxi Texa već je davno prohujao kioscima, a eto ga sada i u recenziji na stripovi-dot-kom. 340 stranica westerna u rukama zanatlije Berardija. Ostavite slobodno i bez dlake na jeziku svoje cjenjene dojmove!
P.S. (unaprijed se ispričavam na lošim skenovima slika)

Oklahoma!
http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=TX&StoryID=467

Ken2 napravio je zanimljivu i poučnu i informacijama izdašnu recenziju Hermanovog albuma koje je Bookglobe odradio već odavno (prošle godine mislim?). Ovo možete smatrati i kao neki preludij ovogodišnjem MAFEST-u. Krimić? Noir? Provjerite u recenziji...

Manhattan Beach 1957http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ALBUM&StoryID=468

Wealth beyond measure, outlander...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2006 : 14:37:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
DD ZS 10 - S druge strance zrcala

Mr. Vega presents: Sclavi et Casertano u još jednoj onirističko-slasher onaniji. Dylanova crna prijateljica, ljubavnica i žena na udaru još jednom!

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=DD&StoryID=470

NN 111 - Zvijeri
by Kiky; ni jezična barijera češkog jezika ne zaustavlja nezaustavljive recenzente u njihovoj potrazi za ultimativnom recenzijom! Recenzija dosad još neobjavljenog broja NN na našim prostorima, a u pitanju je malkice horror, brrr, brrr epizodica!

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=NN&StoryID=471

ALBUM Drakulinim tragovima: Vlad nabijač

Stripovi-dot-kom i Aco pokazuju da ovaj sajt nije plaćena reklama za Bonelli izdanja! Aco na tragu nabijača, check it out:

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ALBUM&StoryID=472

Senka majstore, di je Otrovni okean??

Edited by - DeeCay on 29/05/2006 14:40:07
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 31/05/2006 : 05:19:42  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
Ladio sam j*j* u njemu nekoliko dana:)))

Bice. I Valerijan. I Slucaj Majorana. Mozda vec od ponedeljka.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 10/07/2006 : 17:40:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
Dobio je i Zagor svoju recenziju
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7825 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 11/07/2006 : 00:07:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
bilo je i vrime više!

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

vice
stripovi.com suradnik

7312 Posts

Member since 29/06/2005

Posted - 11/07/2006 : 00:53:05  Show Profile Show Extended Profile  Send vice a Private Message  Reply with Quote
Planiran ja brzo Princa Elfova.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 11/07/2006 : 06:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Još kad bi to izašlo...
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 11/07/2006 : 10:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vice

Planiran ja brzo Princa Elfova.

Svih mu Darkwoodskih bubnjeva!

Ajde samo naprjed sa Zagorovim recenzijama
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7825 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 14/08/2006 : 00:58:53  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
6 NOVIH RECENZIJA!!!

"znao sam da smo sudeni jedno drugome cim me je majka prisilila da se oženim s tobom"
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 14/08/2006 : 01:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message  Reply with Quote
fantome, u zanimljivostima MNo Meseceve planine si naveo netacan podatak: MM i MNo su se upoznali u MM #2 Osveta bozanstva Ra, a ne u MNo specijalcu/timapu.

Čuvajte, čedo moje milo, jezik kao zemlju. Reč se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tuđu reč u svoja usta. Uzmeš li tuđu reč, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potuđio.
Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 14/08/2006 : 07:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mpavin

6 NOVIH RECENZIJA!!!

Da. I to dvije od Zagora
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 14/08/2006 : 09:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by prozirna senka

fantome, u zanimljivostima MNo Meseceve planine si naveo netacan podatak: MM i MNo su se upoznali u MM #2 Osveta bozanstva Ra, a ne u MNo specijalcu/timapu.

Hvala na ispravku, molim Markosa da to promijeni ako je moguće!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/08/2006 : 10:23:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Osvanulo je pregršt novih recenzija...
Pohvale svima

@Vega

Film iz 1984. zvan Birdy također pripovijeda o duševnom bolesniku Birydju i njegovoj opsesiji prema pticama, pa tko zna, možda je scenarist uzeo ovog lika za model... Umjesto galeba Livingstona.

Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 14/08/2006 : 10:53:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Još recenzija za zagora...još,još
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/08/2006 : 17:14:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
@phantomias

Glede onog upitnog otkrivanja ubojice u epizodi. Malo sam pogledao početak i prije bih rekao da je ono otkrivanje Luise kao ubojice na početku malo nespretno izvedeno od strane crtača. Stvarno bi bilo bezveze da to scenarist napravi tako očito. Vjerojatno se htjelo da se momenat ubojstva ne podudara sa momentom otkrivanja žrtve. Luisa u toj vinjeti kasnije nema srp.

Isto tako, interesira me koja je misterija naslovnice druge epizode. Mister no se nije sučelio sa katakombama i mumijama u ovome broju. Nego me to podsjetilo na jednu drugu Castellijevu epizodu u Zagoru, onu "Povratak Supermajka" kad ispod planine pronalaze mumuficirane indijance...

Go to Top of Page

jack 50
Senior Member

Croatia
1557 Posts

Member since 14/04/2006

Posted - 14/08/2006 : 17:22:11  Show Profile Show Extended Profile  Send jack 50 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

Još recenzija za zagora...još,još

Tako je
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 14/08/2006 : 19:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

@phantomias

Glede onog upitnog otkrivanja ubojice u epizodi. Malo sam pogledao početak i prije bih rekao da je ono otkrivanje Luise kao ubojice na početku malo nespretno izvedeno od strane crtača. Stvarno bi bilo bezveze da to scenarist napravi tako očito. Vjerojatno se htjelo da se momenat ubojstva ne podudara sa momentom otkrivanja žrtve. Luisa u toj vinjeti kasnije nema srp.

Isto tako, interesira me koja je misterija naslovnice druge epizode. Mister no se nije sučelio sa katakombama i mumijama u ovome broju. Nego me to podsjetilo na jednu drugu Castellijevu epizodu u Zagoru, onu "Povratak Supermajka" kad ispod planine pronalaze mumuficirane indijance...

Što se tiče scene ubojstva sa prve stranice,ona mi je promaknula pri davnom, prvom čitanju, vjerujem i mnogim manje pažljivim čitateljima iako se vidi ženska ruka.Radi konačnog obrata i bolje da mi je promaklo... Bilo kako bilo, ne znam tko je kriv, ali to je potpuno nepotrebno, sve se to, inače zanimljive uvodne vinjete, moglo izvesti bez otkrivanja te očigledno ženske ruke.

Mister No se u ovoj epizodi "sučelio" sa mumijama(Zlatni kavez 16.str.),ali u jednoj potpuno beznačajnoj epizodi ,nebitnoj za kontekst priče, koja je Castelliju poslužila samo kao začin. Riječ je o razgledavanju muzeja pri posjetu misionaru. Ferri je bez veze na naslovnici izdramatizirao tu scenu i Mister Nou uvalio pištolj u ruku kao i dodao onu zastrašujuću sjenu iza njega, toga naravno nema u epizodi.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/08/2006 : 21:43:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Da, ženska ruka je, vidi se po ofarbanim noktima, ali isto tako čim seljak dobije srp u leđa, već u sljedećoj vinjeti ona se pita zašto, zašto. Očito da je dama u šeširu ubojica. Vrlo vrlo nespretan prijelaz.

Glede katakombi, Castelli je iskoristio skoro istu stvar sa mumijama i kod Zagora u spomenutoj epizodi. Kao, zagor se čudi kako su tako dobro očuvane, vjerojatno zbog nedostatka zraka, itd...

Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 14/08/2006 : 22:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message  Reply with Quote
Nažalost to mi nije ostalo u sjećanju. Povratak Supermajka sam davno čitao, a sad ga nemam. Ali, tada mi je to bila odlična epizoda!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26827 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 15/08/2006 : 07:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:

@phantomias

ja mislim da to nije bilo u povratak supermajka nego ona epizoda sa zagorovim dvojnikom?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/08/2006 : 15:04:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Blok od dvije nove DD recenzije! Senzacionalno!

DD #41 Golconda

Nadrealistička kultna epizoda omiljenog nam Sclavija u svojem prvom Golconda izdanju kojem će se uvijek rado vraćati. Imaginarni Magritteov svijet ukalupljen u DD reality...

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=DD&StoryID=494

DD M1b Ljudski zamorci

Da, tako je, osim životinja zamoraca postoje i ljudski zamorci, a sve to možete pročitati u opakoj priči Đuzepea de Narda u ovogodišnjem maxiju. Moja mala opažanja na datu temu na adresi (ima dosta pravopisnih grešaka, no nemojte previše obraćat pražnju dok Markos ne sredi):

http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=DD&StoryID=495

Tell me Homes, at what sort of school did you learn to be a detective?
Elementary, my dear Watkins...
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 19/08/2006 : 23:55:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
quote:

Osvanulo je pregršt novih recenzija...
Pohvale svima

@Vega

Film iz 1984. zvan Birdy također pripovijeda o duševnom bolesniku Birydju i njegovoj opsesiji prema pticama, pa tko zna, možda je scenarist uzeo ovog lika za model... Umjesto galeba Livingstona.

Moguće, ali se na smetlištu par puta može vidjeti znak s natpisom Livingstone!
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 20/08/2006 : 23:22:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message  Reply with Quote
Usput, zašto Sclavi u dvije epizode o Golcondi citira Brechta? Za Diva ne znam, ali i u Petom godišnjem dobu i u Golkondi se citira Brecht.

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 21/08/2006 : 15:27:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message  Reply with Quote
Just a wild guess; Brecht djelovaše upravo nekako u to vrijeme modernizma, duboko impresioniran Marxovim učenjem, postaje iskreni ljevičar, dapače čak i prava komunjara... uočavaš neke sličnosti s Sclavijem? :)

in the evidence of its brilliance
Go to Top of Page

Heyoka
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4913 Posts

Member since 01/11/2001

Posted - 21/08/2006 : 16:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Heyoka's Homepage  Send Heyoka a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kiky

Just a wild guess; Brecht djelovaše upravo nekako u to vrijeme modernizma, duboko impresioniran Marxovim učenjem, postaje iskreni ljevičar, dapače čak i prava komunjara... uočavaš neke sličnosti s Sclavijem? :)

in the evidence of its brilliance

Mada, koliko znam Brecht je bio i hedonista što za Sclavija baš i ne bih rekao.

Elem, ovdje nije upitno zašto je citirao Brechta nego zašto je odabrao dvije epizode o Golkondi da to uradi?

"All hail the spider!
A hardy breed is he!
Tra la la!"
Go to Top of Page
Page: of 288 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000