Izuzetno mi je zadovoljstvo najaviti skori izlazak stripa Svagdanja borba francuskog autora Manu Larceneta, po mom skromnom sudu, jednog od najboljih stripova objavljenih u Francuskoj u posljednjih desetak godina.
Hvala Goranu Mariniću na odličnom prijevodu i Melini na prekrasnom dizajnu.
Heh. Fora sa Darkicem bi na srpskom bila sa Djoletom. :)
She came from the grave much graver. First, he’ll kill her, then I’ll save her! Everything is turning out so dark. Going through the motions. No, I’ll save her, then I’ll kill her! I think this line is mostly filler. What's it going to take to strike a spark? It's what they have inside.
Sve skupa 4 dijela, tri su objavljena, cetvrti, zavrsni izlazi dogodine u ozujku, pa ce onda vjerojatno vrlo brzo nakon izlaska u Francuskoj biti objavljena i kod nas druga knjiga, sa druge dvije epizode.
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Crtež očajan, pa se nisam mogao prisiliti čitati tekst, a možda je i dobar :)
Pa nije očajan crtež... Mislim da je to karakteristično za neke crtače, ko Hergea npr. (barem mislim tako). Detaljnije pozadine za razliku od grubo i karikaturalno ocrtanih likova. Zato je priča druga stvar, egzistencijalni problemi mladog fotografa, al kolko vidim već se naziru ideje kako na ljubavnom, tako i na egzistencijalnom planu. I to u mirnom seoskom kraju... Pastorala?
Kad nas vidiš, ne bi rekao da možemo stvarati svjetove, zar ne? Yu-bi-tu? Mi-tu!