forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Presveto srce
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic 
Page: of 9

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 26/07/2007 : 10:22:27  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
"Veliki" Darth opet nastupa s visine, zauzima pozu najpametnijeg covjeka, nekakve moralne vertikale ovog sajta, pa olako misljenja koja ne dijeli proglasava glupima.

ne nastupam s visine, samo ukazujem na dvostruke vrijednosti.
Istina, proglasio sam glupim mišljenje da je katolicizam iznad islama. TO JE APSOLUTNO GLUPO. Po kojim kriterijima si došao do tog zaključka. Molio bih te da to napišeš. Očigledno konstantno nastupaš s visine i smatraš se višim bićem od tih nekakvih kineza i muslimana. To te je tvoja vjera naučila ? Ako je, onda mi daje za pravo da ju i dalje nazivam zatucanom.

olako si zaključio da je tvoja vjera iznad drugih vjera, jedina i nepogrešiva. Kako te nije sram smatrati kineze i muslimane nižima od sebe - to si napisao. Bolje da su ih pokrstili Španjolci, nego da su došli muslimani ili kinezi.
Ovo je vrhunac sranja...oprosti, ali je

eh, Krugeru. Ti se možeš postaviti na trepavice, ali tvoji komentari ateista su glupi, bezvezni, potpuno u krivu... sliče mi na komentare djece u trećem osnovne koja počinju shvaćati neke stvari, ali još uvijek pod dojmom autoriteta i tog nekog svemogućeg boga lupaju ovakve gluposti, jer nemogu shvatiti različitosti.

Nikada na ovom forumu niti jedan ateist nije došao i rekao mi smo bolji od muslimana, kineza, ili vjernika. Katolici na ovom forumu stalno govore da su bolji od ateista, muslimana, a sada i od kineza. To je zatucanost i to je licemjerje.

bolji da su došli oni nego kinezi ili muslimani - vrhunac zatucanosti vjerom u sebe kao više biće, vjerom u svoju vjeru kao superiornu svim ostalim vjerama ( jednako nepotkovanima u stvarnosti ).

if you only knew the power of the dark side
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 26/07/2007 : 10:28:19  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

zaboravljas da se vec dvjestotinjak godina baca drvlje i kamenje po crkvi, to su takodjer povjesne cinjenice
nigdje nisam osporio da crkva nije cinila to i to, samo zelim reci kako se sto dogadjalo

e vidis... problem je u tome sto se Crkva napada kao institucija zbog ovoga ili onoga, a ti si proglasio SVE ateiste u generalu maltene etickim invalidima.

razlika je izmedju napadanja institucije i napadanja svakog pojedinog pripadnika iste. Crkva je logicna meta. mocna je. rasprostranjena. zemaljski bogata iako pociva na nacelima zemaljskog siromastva i duhovnog bogatstva. kroz povijest se ponasala svakako (to i sam gore priznajes). a drzi se za moralni autoritet.

znaci, ako ja napisem da su vjernici radili sranja po svijetu, da je Crkva korumpirana i sl. tvoj adekvatni odgovor bi trebao biti: ateisti su radili sranja po svijetu i Komunisticka partija je bila korumpirana ili nesto slicno (KP je jedina izrazito ateisticka institucija koje sam se mogao sjetiti, pa neka me nitko ne hvata za dovodjenje u vezu komunizma i ateizma - naravno da je i kapitalizam uglavnom bezbozan :-)) - sve je to istina i ni jedan ateist se nema pravo buniti zbog toga.

ja ako napadnem tamo neke vjernike koji su palili vjestice, ne napadam TEBE. ti si vjernik, ali se nadam da ne bi palio nikoga. kad ti napises kako su svi ateisti nemoralni i gledaju samo svoj interes, onda napadas svakog ateistu koji to procita.

zato smo (osim sto je zadnjih dana bilo vruce pa smo svi opce razdrazljivi) svi onako burno reagirali.

eto.

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2007 : 11:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by lwood

quote:

ateistima

ne znam zasto ste se brecnuli, vama je normalno pljuvanje po religiji a kad netko kritizira vase ponasanje i stavove odmah se uspanicite, a to je upravo licemjerno i ono o cemu govorim
tebate dokazati ako tako nije a ne panicariti

crkva nije nikog progonila, bila je u rukama vlastodrzaca, pa prema tome kad se nekom vlastodrscu netko nije svidio vlastodrzac je prisilio neke pripadnike crkve da tu osobu proganja

a inkviziciju su izmislili jel?

znas li ti bas sve o toj inkviziciji

ako netko zastrani treba sprijecavati njegovo nepodobno djelovanje
sigurno da je bilo onih koji su zastranili i cinili kojekve nepodopstine a kako to uvjek biva na ovom svijetu i onih koji su bili nevini ali najvjerojatnije su nekom stali na zulj ( nekom feudalcu ili mocniku ) pa su i oni prosli kao i oni koji su cinili nepodobstine, nista novo ni cudno

po toj logici je npr. Dioklecijan ima potpuno pravo istrebljivat krščane u svoje vrime jer su "zastranili" ?
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 26/07/2007 : 12:47:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Ma nema tu svrhe više govoriti... to je sve programirano, to kada emocije nadvladaju razum (naravno, podrazumijevajući ga je razuma ikada i bilo) to jednostavno postane nemoguć posao objašnjavati i pojašnjavati više bilo kome bilo što. Nema svrhe... tak se nemože razgovarat.

still amazes...
Go to Top of Page

fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts

Member since 12/12/2004

Posted - 26/07/2007 : 17:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send fantom a Private Message
Pokušao sam neutralno,koliko mi je to moguće,shvatiti gornje stavove i mogu se složiti sa sljedećim,i vjernik i ateist mogu biti dobri i loši ljudi,i kršćanin i musliman,ipak tvrdim da istinski kršćanin ne može biti loš čovjek,dok istinski ateist može.Takodjer ne mogu shvatiti ove prvake tolerancije na forumu kad kažu da je glupo reći da je kršćanstvo iznad islama. Takvo razmišljanje je sasvim normalno jer kršćanin smatra da je kršćanstvo istina kao što je normalno da musliman smatra da je islam iznad kršćanstva.U suprotnom,kad bi relativizirali istinitost vlastitih religija ne bi mogli govoriti ni o kršćaninu ni o muslimanu. Uostalom i ateist misli da su teisti u zabludi,a ateisti u pravu,dakle da je ateizam iznad vjere jer odgovara istini,o kakvom vi licemjerju pričate. Kad bi ja kao kršćanin smatrao da su sve vjere jednake ne bi bio kršćanin.Dakle ja smatram da je kršćanstvo istina i otoliko da je iznad svih ostalih religioznih sustava,ali isto tako sasvim mi je normalno da svaki pripadnik neke vjere to misli za svoju vjeru,jedino nisu normalni ovi kojima je sve isto,pa i slijedom logike,njihovo,nazovi,uvjerenje. Dakle, Kruger je u pravu!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 17:19:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by globinjo

quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by darth-vader

da malo komentiramo

dsormaz1 u svoj svojoj mudrosti napiše :

Time sto su pokrsteni nije nista lose napravljeno.

Molio bih te da ovo objasniš ?????
Ovo je jedno klasično sranje. Naša vjera je ispravna, vi ste idioti, mi ćemo vas pokrstit, zatrti vašu vjeru i kulturu...

glupost broj 2

Da tamo nisu dosli Spanjolci i Portugalci, najvjerojatnije bi u Juznu i Srednju Ameriku kad tad stigli Kinezi preko Pacifika ili muslimanski trgovci iz Indonezije i Malezije, pa bi ih islamizirali. Bolje da su stigli Spanjolci.

ajmo opet raditi gradaciju religija. Malo smo puni sebe, pa se smatramo višim bićima od muslimana i kineza, ili... ?

Kako te onda samo nije sram govoriti o licemjerju... Ovo može reći samo duboki osporavatelj svega drugačijeg, protivnik različitosti...zbog ovakvih sranja se i vode ratovi, ovakvo razmišljanje ne vodi ničemu.
Jao nama bijednicima dok nas ima ovakvih, dok ovakvi među nama hodaju, raspravljaju o moralnim načelima, dijele lekcije...

"Veliki" Darth opet nastupa s visine, zauzima pozu najpametnijeg covjeka, nekakve moralne vertikale ovog sajta, pa olako misljenja koja ne dijeli proglasava glupima.

a ja mislio da je takav samo kad je sportski podforum u pitanju

Zar? Slabo taj podforum pratim, trebao bih vise a nemam vremena za svaki dio foruma...Ako se ne varam on je dinamovac, znaci tamo sigurno dobro komentira.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 17:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

dsormaz - to s robovima se najbolje vidi kod američkih crnaca na Haitiju imaš voodoo u Brazilu santeriju i candomble kao mix katolicizma i afričkih animističkih religija. pa i na drugim mistima,recimo u Louisiani nešto od toga.a taj pravi misionarski rad se vidi recimo u zadnjih 50 godina najviše na afričkom kontinentu.pa i u kini di bez obzira na državnu konrolu imaš ovisno o podacima između 50-110 mil samo protestanata.katolika je manje (oko 20 mil kineske katoličke crkve+oko4-5 mil. izravno povezanih s vatikanom.)
to je sasvim druga stvar.

Pa upravo sam na to i mislio. Slazem se. Dobra usporedba. Tu se najbolje vidi da se ne moze nekoga (neku odraslu osobu, koja stuje neku svoju religiju) na silu pokrstiti. Upravo su voodoo i santerija prisutni na Antilima, gdje zivi dosta potomaka bivsih robova koji prakticiraju to sto zoves mix religijom.
Znas li mozda jos neki naslov preveden na hrvatski, o konkvistadorima i istrazivacima. Ja sam nabavio na engleskom "Historical Atlas of Exploration 1492-1600", gdje je dan cjelovit prikaz te tematike, ali htio bih procitati i nesto detaljnije, poput "Columba" kojeg si spomenuo. Ja ti preporucam "Magellana" od Stefana Zweiga, odlicna knjiga, 3 put sam ju procitao, sigurno bi ti bilo zanimljivo (kod nas ju je Slobodna objavila prije par godina). Zweig je napisao i "Ameriga Vespuccija", ali ne znam ima li te knjige kod nas.
Go to Top of Page

bok
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 09/01/2007

Posted - 26/07/2007 : 18:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit bok's Homepage  Send bok a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

ateistima

ne znam zasto ste se brecnuli, vama je normalno pljuvanje po religiji a kad netko kritizira vase ponasanje i stavove odmah se uspanicite, a to je upravo licemjerno i ono o cemu govorim
tebate dokazati ako tako nije a ne panicariti

crkva nije nikog progonila, bila je u rukama vlastodrzaca, pa prema tome kad se nekom vlastodrscu netko nije svidio vlastodrzac je prisilio neke pripadnike crkve da tu osobu proganja

a inkviziciju su izmislili jel?

znas li ti bas sve o toj inkviziciji

ako netko zastrani treba sprijecavati njegovo nepodobno djelovanje
sigurno da je bilo onih koji su zastranili i cinili kojekve nepodopstine a kako to uvjek biva na ovom svijetu i onih koji su bili nevini ali najvjerojatnije su nekom stali na zulj ( nekom feudalcu ili mocniku ) pa su i oni prosli kao i oni koji su cinili nepodobstine, nista novo ni cudno

po toj logici je npr. Dioklecijan ima potpuno pravo istrebljivat krščane u svoje vrime jer su "zastranili" ?

Al' se na rivi nekad klicalo Ave Dioklecian

Kupujmo hrvatsko!
Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 26/07/2007 : 19:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message
quote:
Originally posted by fantom

ipak tvrdim da istinski kršćanin ne može biti loš čovjek,dok istinski ateist može

sto je to istinski krscanin?
nisu li cak i "istinski" krscani samo ljudi koji grijese (retoricko pitanje, naravno, inace ne bi postojala ispovijed)?
znaci ako postavimo moralne i eticke granice toga sto "dobar" covijek jest dovoljno visoko, ipak ce, cak i medju "istinskim" (jos mi nekako ne lezi taj pojam) krscanima naci losih?

quote:

Takodjer ne mogu shvatiti ove prvake tolerancije na forumu kad kažu da je glupo reći da je kršćanstvo iznad islama. Takvo razmišljanje je sasvim normalno...

ovdje je bitno primjetiti razliku izmedju "misliti" i "reci".
naravno da svatko za svoju vjeru ili ne vjeru misli da je ispravna i bolja od drugih, ali u komunikaciji s pripadnicima drugih vjera ipak je mudro nastupati sa iste visine. barem se meni tako cini.

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 19:41:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by darth-vader
ne nastupam s visine, samo ukazujem na dvostruke vrijednosti.
Istina, proglasio sam glupim mišljenje da je katolicizam iznad islama. TO JE APSOLUTNO GLUPO. Po kojim kriterijima si došao do tog zaključka. Molio bih te da to napišeš. Očigledno konstantno nastupaš s visine i smatraš se višim bićem od tih nekakvih kineza i muslimana. To te je tvoja vjera naučila ? Ako je, onda mi daje za pravo da ju i dalje nazivam zatucanom.

olako si zaključio da je tvoja vjera iznad drugih vjera, jedina i nepogrešiva. Kako te nije sram smatrati kineze i muslimane nižima od sebe - to si napisao. Bolje da su ih pokrstili Španjolci, nego da su došli muslimani ili kinezi.
Ovo je vrhunac sranja...oprosti, ali je

Mlatis li ga mlatis...ko Max po diviziji.
I bezobrazno podmeces nesto sto nisam rekao. Iskrivljujes moje rijeci.Nigdje nisam naveo da su Kinezi i muslimani niza bica, to ti se pricinilo. Jesi li tako nekome podmetati naucio na sastancima SRP-a kojem pripadas?
Sad bih i ja u tvom stilu mogao reci da ti krscanstvo (a i ostale religije) smatras najvecim zlom, izvorom sveg zla, i sto ja znam, i da pri tom zanemarujes jednu bolnu cinjenicu. A ona glasi da su najveca zla covjecanstvu nanijeli upravo ateisti-bezboznici. Pri tom mislim na pobornike jedne propale ideologije (koju i tvoj SRP bastini) koju su promovirala 2 bradata ateista i prodavaca magle u 19. stoljecu i ciji su sljedbenici u 20. stoljecu pobili (ili skrivili smrt) gotovo 100 milijuna ljudi. Da me ne bi opet optuzio da generaliziram, nisu svi ateisti bili sljedbenici te crvene "religije", ali su mahom svi njezini sljedbenici bili ateisti.
Katolicka crkva je smogla snage i hrabrosti kriticki preispitati svoju proslost i neke njezine grijehe. I ispricati se za to, zatraziti oprost. Bivsi papa Ivan Pavao II, blazeni, osudio je inkviziciju i krizarske ratove. Ne znam jesu li visoko pozicionirani predstavnici nekih drugih konfesija takvo nesto napravili ili smatraju da za to nema potrebe, da nisu nikad nista grijesili. Pogotovo nisam cuo da se neki ugledni ateist, poklonik propale utopisticke ideologije, ispricao i zatrazio oprost za bezbrojna zlodjela pocinjena u njeno ime. Glavno da se nabacuje s blatom po Katolickoj crkvi i opcenito po krscanstvu, sto se vise okrece drugi obraz, to ga vise samaraju.
I da, nije mi uopce zao zbog izjave da mi je drago sto su Spanjolci i Portugalci prvi zaposjeli Juznu i Srednju Ameriku. Zao mi je sto nisu i cijelu Sjevernu. Siguran sam da bi danas tamo bilo 10 puta vise Indijanaca nego sto ih sad ima, da ih se ne bi u tolikom broju pobilo ili otjeralo u rezervate. To se lako moze zakljuciti ako se zna da su Indiosi i Mestici (dakle Spanjolci i Portugalci su se mijesali s domorocima, sto anglosaxonskim rasistima nikad nije ni palo na pamet, premda su bili protestanti,toboze liberalniji, "napredniji" od katolika) danas vecina stanovnistva u mnogim zemljama Latinske Amerike.

Edited by - dsormaz1 on 26/07/2007 19:45:06
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 19:50:37  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by verter
nisam bas siguran koliko se takve stvari mogu opravdavati (imamo recimo primjer - doduse malo drugaciji od ovih vjerskih - sada u iraku, gdje su ameri & co, svrgnuli sadamovu diktaturu, "donijeli demokratiju", a sto gine puno vise ljudi nego prije i sto im je zivot uzasan, to niko ne spominje). ne znam jesam li bas tacno pogodio sa ovim primjerom ali vise manje radi se o slicnim stvarima, samo sa drugacijom podlogom.

I sto je najgore, kad Ameri jednog dana odu (a kad tad ce otici) , tamo ce doci do jos vece eskalacije nasilja izmedju sijita, sunita i Kurda. Ako se prethodno nekako ne sporazumiju, sto je sada tesko za ocekivati.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2007 : 20:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:
nisam bas siguran koliko se takve stvari mogu opravdavati (imamo recimo primjer - doduse malo drugaciji od ovih vjerskih - sada u iraku, gdje su ameri & co, svrgnuli sadamovu diktaturu, "donijeli demokratiju", a sto gine puno vise ljudi nego prije i sto im je zivot uzasan, to niko ne spominje). ne znam jesam li bas tacno pogodio sa ovim primjerom ali vise manje radi se o slicnim stvarima, samo sa drugacijom podlogom.

I sto je najgore, kad Ameri jednog dana odu (a kad tad ce otici) , tamo ce doci do jos vece eskalacije nasilja izmedju sijita, sunita i Kurda. Ako se prethodno nekako ne sporazumiju, sto je sada tesko za ocekivati.

ako ikad i otiđu razjebaće Irak na tri države i vjerojatno zadržat vojne baze u Kurdistanu.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2007 : 20:14:10  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

dsormaz - to s robovima se najbolje vidi kod američkih crnaca na Haitiju imaš voodoo u Brazilu santeriju i candomble kao mix katolicizma i afričkih animističkih religija. pa i na drugim mistima,recimo u Louisiani nešto od toga.a taj pravi misionarski rad se vidi recimo u zadnjih 50 godina najviše na afričkom kontinentu.pa i u kini di bez obzira na državnu konrolu imaš ovisno o podacima između 50-110 mil samo protestanata.katolika je manje (oko 20 mil kineske katoličke crkve+oko4-5 mil. izravno povezanih s vatikanom.)
to je sasvim druga stvar.

Pa upravo sam na to i mislio. Slazem se. Dobra usporedba. Tu se najbolje vidi da se ne moze nekoga (neku odraslu osobu, koja stuje neku svoju religiju) na silu pokrstiti. Upravo su voodoo i santerija prisutni na Antilima, gdje zivi dosta potomaka bivsih robova koji prakticiraju to sto zoves mix religijom.
Znas li mozda jos neki naslov preveden na hrvatski, o konkvistadorima i istrazivacima. Ja sam nabavio na engleskom "Historical Atlas of Exploration 1492-1600", gdje je dan cjelovit prikaz te tematike, ali htio bih procitati i nesto detaljnije, poput "Columba" kojeg si spomenuo. Ja ti preporucam "Magellana" od Stefana Zweiga, odlicna knjiga, 3 put sam ju procitao, sigurno bi ti bilo zanimljivo (kod nas ju je Slobodna objavila prije par godina). Zweig je napisao i "Ameriga Vespuccija", ali ne znam ima li te knjige kod nas.

znam na koju knjigu misliš al nisan je čita.trenutno sam na sasvim drugim temama.bude povremeno ta tematika u NG.bilo je prije par miseci
baš naseljavanje sj.amerike s vrlo detaljnom kartom.
a šta se tiče onog u vezi protestanata istina da su oni bili dosta rasističkije raspoloženi al je činjenica i da su u latinskoj americi indijanci ostali na samom dnu društvene ljestvice.(osim u zemljama di su veče zajednice crnaca).
donekle se to prominilo otkad je došlo do veče demokratizacije tih država.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2007 : 20:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Pokušao sam neutralno,koliko mi je to moguće,shvatiti gornje stavove i mogu se složiti sa sljedećim,i vjernik i ateist mogu biti dobri i loši ljudi,i kršćanin i musliman,ipak tvrdim da istinski kršćanin ne može biti loš čovjek,dok istinski ateist može.Takodjer ne mogu shvatiti ove prvake tolerancije na forumu kad kažu da je glupo reći da je kršćanstvo iznad islama. Takvo razmišljanje je sasvim normalno jer kršćanin smatra da je kršćanstvo istina kao što je normalno da musliman smatra da je islam iznad kršćanstva.U suprotnom,kad bi relativizirali istinitost vlastitih religija ne bi mogli govoriti ni o kršćaninu ni o muslimanu. Uostalom i ateist misli da su teisti u zabludi,a ateisti u pravu,dakle da je ateizam iznad vjere jer odgovara istini,o kakvom vi licemjerju pričate. Kad bi ja kao kršćanin smatrao da su sve vjere jednake ne bi bio kršćanin.Dakle ja smatram da je kršćanstvo istina i otoliko da je iznad svih ostalih religioznih sustava,ali isto tako sasvim mi je normalno da svaki pripadnik neke vjere to misli za svoju vjeru,jedino nisu normalni ovi kojima je sve isto,pa i slijedom logike,njihovo,nazovi,uvjerenje. Dakle, Kruger je u pravu!

ako gledamo na trenutno stanje sigurno da su demokratske zemlje na večem stupnju nego one šta to nisu.
moderna verzija demokracije razvila se u protestantskim društvima (prvenstveno u USA) baš zbog gomile različitih crkava i posli se više manje proširila na čitav "zapadni " svit s više ili manje uspjeha.
i na neka nezapadna društva poput Indije i Japana.
a šta donosi budučnost vidit čemo.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 20:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

quote:

ako ikad i otiđu razjebaće Irak na tri države i vjerojatno zadržat vojne baze u Kurdistanu.

Sve je moguce.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 20:36:23  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

znam na koju knjigu misliš al nisan je čita.trenutno sam na sasvim drugim temama.bude povremeno ta tematika u NG.bilo je prije par miseci
baš naseljavanje sj.amerike s vrlo detaljnom kartom.

Ako ces imati volje i vremena svakako ju nabavi i procitaj. Onaj NG s kartom sam nabavio.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 26/07/2007 : 20:54:05  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Ako se ne varam, radis u banci, zar vas tjeraju na prekovremeni rad? Ili su druge stvari u pitanju, valjda ne zabadam previse nos?
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47317 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 26/07/2007 : 20:59:54  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Ako se ne varam, radis u banci, zar vas tjeraju na prekovremeni rad? Ili su druge stvari u pitanju, valjda ne zabadam previse nos?

druge stvari
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 26/07/2007 : 22:36:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
bljak svima.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 26/07/2007 : 23:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message
quote:
Mlatis li ga mlatis...ko Max po diviziji.
I bezobrazno podmeces nesto sto nisam rekao. Iskrivljujes moje rijeci.Nigdje nisam naveo da su Kinezi i muslimani niza bica, to ti se pricinilo. Jesi li tako nekome podmetati naucio na sastancima SRP-a kojem pripadas?

o kakvom SRP-u ti pričaš ?????
Ovo je zapravo vrhunac gluposti koje navodiš u ovoj raspravi. Bilo je svega, ali ovo je Mount Everest u odnosu na sve ostale gluposti.

ne iskrivljujem ja ničije riječi. Rekao si da je bolje da su to učinili katolici nego kinezi ili muslimani - koji se logični zaključak nameće ? ( ako znaš što je logika uopće )
Očigledno su katolici onda iznad kineza ili muslimana kada je bolje da su to učinili oni. Ako je bolje uzeti milku nego soko štark, onda je očigledno da je milka bolja, nekako iznad.

quote:
ipak tvrdim da istinski kršćanin ne može biti loš čovjek,dok istinski ateist može

greška u koracima.
Hvataš nas na definiciji. Ako ćemo uzeti istinskog kršćanina fundamentalistički, onda vjerojatno ne, ali to je samo aksiom...kao takav je takav, ali to nema nikakve stvarne vrijednosti, to je samo filozofiranje.
Ljudi se dijele na dobre i loše, dok većina vjernika na ovom forumu ih dijeli na vjernike i ateiste, i to čisto crno-bijelo. Kao da ateist znaći loš čovjek. To je vrhunac zatucanosti vjernika. Zaboli me kurac što je netko, dok god ne priča gluposti, a takva crno-bijela podjela je notorna glupost.
Kruger konstantno radi takvu podjelu i još olako proglašava ateiste krivima za sva zla u svijetu.
Dsormaz plaši ljude komunistima, evo komunističkih duhova, avet komunizma se širi Europom... preglupo i za petogodišnje dijete. Tu me proglašava članom SRP-a, valjda je dobio božju dojavu... što reći na tako nešto, osim zatucanost, idiotizam...

quote:
Takodjer ne mogu shvatiti ove prvake tolerancije na forumu kad kažu da je glupo reći da je kršćanstvo iznad islama. Takvo razmišljanje je sasvim normalno...

takvo razmišljanje nas vodi u 16 stoljeće, spaljivanje knjiga, spaljivanje ljudi, zatiranje svega drugačijeg...
Normalno je smatrati se jednakim, a ne nikako višim.
Višim od kineza i muslimana prvenstveno.

također je onda po tebi normalno razmišljanje da sam bolji zato što sam Hrvat od nekoga ovdje zato što je on Srbin ???
U ćemu je razlika vjere i nacionalnosti.
To nikako ne smatram normalnim i ne smatram se boljim zato što sam Hrvat od ljudi ovdje koji su Slovenci, Srbi, Makedonci... ( da se ne naljute neki koje nisam spomenuo ).
To je sve zatucanost, razmišljanje koje ne priliči 21. stoljeću.
Razlike po pitanju vjere i nacionalnostu su savršeno nebitne. No izgleda da su one nebitne nama ateistima, dok katolici ovdje upravo rade takve razlike, a oni bi kao trebali biti tolerantni. Greška u koracima ljudi, greška u koracima.

možda se netko od ovih ovdje velikih katolika želi vratiti i na fundamentalističko shvaćanje položaja žena iznesenog u bibliji. Ako već radimo vjersku i nacionalnu gradaciju, da odmah i napravimo i spolnu gradaciju, pa da smjestimo žene tamo gdje im je po bibliji mjesto ?

if you only knew the power of the dark side

Edited by - darth-vader on 27/07/2007 10:22:08
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 26/07/2007 : 23:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
A sto ste navalili na kineze .
Go to Top of Page

bok
New Member

Croatia
142 Posts

Member since 09/01/2007

Posted - 26/07/2007 : 23:39:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit bok's Homepage  Send bok a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

bljak svima.

Mrzim mrznju!

bljak

Kupujmo hrvatsko!
Go to Top of Page

torca
Average Member

746 Posts

Member since 24/03/2003

Posted - 27/07/2007 : 01:05:40  Show Profile Show Extended Profile  Send torca a Private Message
Have you ever dreamed of
killing all the stupid people?
Not just the unintelligent people
but the sort that don't know anything about anything
but seem to have opinions about everything
They're only too ready to offer their advice about
how to run your life
And yet look at how they run their own lives
For the most part they've accomplished nothing
They've contributed nothing
Their lives are miserable
But they talk, talk, talk
At the very least their tongues should be cut out
At the very least
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 27/07/2007 : 05:53:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Ovo se treba prebaciti u svaštaru jer nema nikakve veze sa stripovima.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 27/07/2007 : 09:57:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
A kad se sitim da je naslov topica "Presveto srce"...

Nema mira na balkanu.

I usput, pa mi jesmo viši od kineza i muslimana,
koliko je prosječni kinez visok, 165? musliman bliski istok 170, a mi sigurno 175-180.
Eto vidiš.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic   
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000