forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 BLUEBERRY-za 2008.godinu
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 12/09/2007 : 20:52:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nisam mogao izdrzati, sorry. Mislim, ne sjecam se tocno svih zamjerki, davno sam to citao, ako treba mogu iznijeti konkretne primjere, ali recimo, ovako napamet, sjecam se nevjerojatno glupih prijevoda termina iz pokera. Tako npr. imamo partiju bez "stropa". Mislim, wtf?! Zar se ne kaze "plafon"? Itd itd. I nema potrebe razbijati glavu teorijama zavjere. Poanta kritiziranja (bar sto se mene tice) nije u pljuvanju nego zelji da se ukaze odgovornima na greske, kako bi ih popravili. Kad kazes "konkurencija", to zvuci poprilicno opasno i ozbiljno, ali savrseno je jasno da ne igramo u istim ligama.

Ma, zezam se samo. Previše sam dobro raspoložen da bih se pjenio (iako mi je, čini se, to funkcija na forumu) pa se malo zafrkavam. Ide mi previše dobro da se nerviram. Dobio sam sjajan intervju od jednog genijalnog američkog autora, napisao otkačen članak za sljedeći broj SMG!, dobio dva nova posla od Jutarnjeg, konačno izgurao Corta (e, jest' trajalo!), ubo dva tri nova serijala. Jednom riječju: life is great! Dobro to je više od jedne riječi. "Strop" je stvarno pušiona. Stari jugonostalgičar! Promakne mi...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/09/2007 : 21:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Odlicno, cestitam;)

Pazi, jasno je meni da ti ne mozes svaki strip procitati prije nego ode u tisak, niti se mogu sve greske izbjeci, ali, bar ovim kljucnim naslovima bi se moglo posvetiti malo vise paznje. Ocito si nacitan, elokventan i pismen, a ujedno i sam prevodis, dakle, sigurno bi kvaliteta teksta i prijevoda bila bitno bolja uz tvoj dodatni angazman. Ako nista drugo, bar da ti ne prigovaramo ovdje:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 12/09/2007 : 21:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message  Reply with Quote
Sorry, mogu raditi samo 12 do 14 sati dnevno (evo baš ušao u dvanesti prije par minuta, a ima još jedno dvije ćuke za odvaliti). A i ne znam više točno što su ključni naslovi. S jedne strane, SPSM radi 30 - 40 puta više novacam godišnje od, recimo, Blueberrya, s druge strane mene trenutno više pali tekst o noiru u filmu i stripu koji pišem kao pogovor za Ulicu noćnih mora ili dramski tekst o zavjeri da se Puškina ubije u dvoboju (koji drljam već pola godine) u kojemu je zaista i poginuo, tako da je s obje strane teško odrediti prioritete. Mogao bih reći: OK, SPSM donosi veću lovu idem se koncentrirati na to, umjesto na Blueberrya. Ili bih mogao ovako: Ma, boli me briga, lova curi i od jednog i od drugog, idem raditi samo ono što me veseli...

A ono, opet, žao mi je pustit baš sve. Jednom kad pustiš ode nizbrdo. Onda kombiniram sve to, pa bude i ovakvih propusta. Što mogu? Nemreš sve stić i za svaku p!#&@§!)u se nervirati. Jednostavno, volim kad je puno loptica u zraku. Znam da poneka padne na zemlji, ali j#%&$ ti žongliranje s jednom ili dvije loptice. Dosadno je.

E sad, kak sam načitan, elokventan i pismen (primjetio sam da si pažljivo izostavio "lukav", ako već ne "pametan") mogu odmah anticipirati tvoj sljedeći argument: Pa zašto to onda ne prepustim Bluberrya ili ovo ili ono ljudima koje će to raditi p-u-n-o bolje? Evo ti dva odgovora: 1)Jesi baš siguran da bi bilo bolje? i 2)Zato što ne moram. Za Blueberrya sam se izborio prije više od 12 godina (kako vrijeme leti, čovječe) jer sam načitan, elokventan i pismen (a i pametan) pa ću ga raditi dok mi se da. I tako sa svim naslovima.

Znam da zvuči baš bahato, ali, vjeruj mi (mator sam, nije laganje više za mene) uopće nije. To je jednostavno tako.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/09/2007 : 22:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa ono, pretpostavljam da je normalno da vecinu posla odradis profesionalno, a ono sto te veseli radis s vise zara i gusta. Ja sam mislio da te Blueberry veseli, pa me zato ovo bilo cudilo, ali ocito imam krivu sliku (kao i kod one diskusije o kvaliteti tiska Martin Milana, ne patimo od istih stvari). I ne, nisam uopce ciljao na to da prepustis Blueberryja nekom tko bi to radio puno bolje. Prvo, ako si primjetio, a sigurno jesi, u topicu o Cortu sam napisao da mi se coveri ne svidjaju, ali da sumnjam da bih ja mogao bolje, jer nekad ne mozes utjecati na uvjete koji su ti postavljeni. Drugo, mogao sam raditi Blueberryja, da sam htio. Negdje tamo 2003., kad sam razmisljao o tome da pokusam nesto izdavati, mislio sam se izmedju Blueberryja i Kena. Razgovarao sam s Dargaudom i mogao dobiti prava, ali sam se ipak odlucio za Kena, on mi je ipak drazi. I nije mi zao, Bookglobe to radi dovoljno dobro, tu i tamo se potkrade poneka nezgrapnost u prijevodu i to je to. Jedino je steta sto ne ide malo brze.

I potpuno razumijem stav "radit cu dok mi se da". Pa naravno. To cak i ne zvuci bahato:) Sto se mene osobno tice, to moze donijeti samo dobro za scenu (ukoliko nam loptice ne pocnu precesto padati). Ako se desi da nam se interesi preklapaju, to samo znaci da ce onaj koji ostane praznih ruku, (dakle ja:) ), raditi nesto drugo:). I svi sretni i zadovoljni:)

Trouble will find me
Go to Top of Page

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 12/09/2007 : 22:30:06  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Pa ono, pretpostavljam da je normalno da vecinu posla odradis profesionalno, a ono sto te veseli radis s vise zara i gusta. Ja sam mislio da te Blueberry veseli, pa me zato ovo bilo cudilo, ali ocito imam krivu sliku (kao i kod one diskusije o kvaliteti tiska Martin Milana, ne patimo od istih stvari). I ne, nisam uopce ciljao na to da prepustis Blueberryja nekom tko bi to radio puno bolje. Prvo, ako si primjetio, a sigurno jesi, u topicu o Cortu sam napisao da mi se coveri ne svidjaju, ali da sumnjam da bih ja mogao bolje, jer nekad ne mozes utjecati na uvjete koji su ti postavljeni. Drugo, mogao sam raditi Blueberryja, da sam htio. Negdje tamo 2003., kad sam razmisljao o tome da pokusam nesto izdavati, mislio sam se izmedju Blueberryja i Kena. Razgovarao sam s Dargaudom i mogao dobiti prava, ali sam se ipak odlucio za Kena, on mi je ipak drazi. I nije mi zao, Bookglobe to radi dovoljno dobro, tu i tamo se potkrade poneka nezgrapnost u prijevodu i to je to. Jedino je steta sto ne ide malo brze.

I potpuno razumijem stav "radit cu dok mi se da". Pa naravno. To cak i ne zvuci bahato:) Sto se mene osobno tice, to moze donijeti samo dobro za scenu (ukoliko nam loptice ne pocnu precesto padati). Ako se desi da nam se interesi preklapaju, to samo znaci da ce onaj koji ostane praznih ruku, (dakle ja:) ), raditi nesto drugo:). I svi sretni i zadovoljni:)

Aha, jesi mogao dobit prava, samo ih Bgl. drži od (mislim 1994. ili 1995.), al' dobro, nema veze. Za ubrzavanje: pa ubrzaćemo ako je takva panika. Čemu frka?

U vezi loptica: pa u tome i jeste fora. Kad počnu padati znaš da si za staro željezo.

Ma, ne brinem se ja daćeš ti ostati praznih ruku. Evo, recimo ovo što radiš s Humanoidima mi je baš fora. Nije baš ono literatura koja me pali, ali vidim da raja puši (ne msilim negativno), a to je dobro.

'Ajde sad da se hvalimo međusobno do sljedećeg p!$#&%#%a!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/09/2007 : 22:40:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bookglobe
Aha, jesi mogao dobit prava, samo ih Bgl. drži od (mislim 1994. ili 1995.), al' dobro, nema veze. Za ubrzavanje: pa ubrzaćemo ako je takva panika. Čemu frka?

Pronaci cu te mailove pa cu ti poslati:)

quote:
Ma, ne brinem se ja daćeš ti ostati praznih ruku. Evo, recimo ovo što radiš s Humanoidima mi je baš fora. Nije baš ono literatura koja me pali, ali vidim da raja puši (ne msilim negativno), a to je dobro.

Ocito onda vidis nesto sto ja ne vidim:) A sto se Humanoida tice, bojim se da ja iz tog izloga vise nemam puno toga za izabrati. Jos dvije-tri stvari i to je to. Osim ako drasticno ne spustim kriterije, a to mi nikako ne uspijeva, cak ni silom. Ili u medjuvremenu naucim francuski pa otkrijem skrivene bisere:)

quote:
'Ajde sad da se hvalimo međusobno do sljedećeg p!$#&%#%a!

:) Ajmo radije preskociti p!$#&%#%e!

Trouble will find me
Go to Top of Page

bookglobe
New Member

296 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 12/09/2007 : 22:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send bookglobe a Private Message  Reply with Quote
E, ovo mi je zadnji, majke mi! (ono na Krcko forumu je stvarno bila zeka, tek da ti testiram smisao za humor, da vidim jesmo li kompatibilni)

Joj, nemoj samo mailove vise na forum, zadnji puta bile prijetnje smrcu bas kad su mi sunjali na neku mracnu bolestinu pa mi se sin sav skenjao od bijesa i htio ic ubijat po forumu.

Imaju Humanoidi, imaju. Al' zini da ti kazem sta. Ne, zezam se. Kad bi mi se ono gubile pare iz ljubavi radio bih Freddy Lombarda (ej, Chaland, covjece!!!), By the Numbers i onaj Legion.

Ajmo preskocit!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29702 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/09/2007 : 23:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Problem s forumom je sto iza rijeci ne stoji i mimika. Tako da nesto napisano moze "zvucati" totalno drugacije nego kad je sugovornik pred tobom. I onda dolazi do problema i "sto je pjesnik htio reci".

Pa dobro, ovaj mail nema veze s tobom, poslat cu ti ga privatno samo da vidis da ne pricam bajke.

Meni je Chaland tako tako. Ne volim previsu tu ligne claire skolu. Meni je to nekako presterilno, fali mi prljavstine, siline, crnih masa... Legion nije los, slazem se. Mada, i on je nekako tanak. Istina, procitao sam samo prvi album, mozda su druga dva bolja.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Motofunac
New Member

Croatia
118 Posts

Member since 06/05/2007

Posted - 12/09/2007 : 23:55:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Motofunac a Private Message  Reply with Quote
quote:

tekst o noiru u filmu i stripu koji pišem kao pogovor za Ulicu noćnih mora ili dramski tekst o zavjeri da se Puškina ubije u dvoboju (koji drljam već pola godine) u kojemu je zaista i poginuo

1. gdje će to izać, smije li se znat (ne pitam kada i ne psujem)?
2. duguješ mi, ako si voljan, objašnjenje za Držića?

ok, sada opće

dajte malo za nas mlade koji s Blueberryjem još nimalo nisu upoznati?

jel to Bookglobe preuzeo na sebe prije neko vrijeme izdavanje tog junaka otpočetka serijala pa su ovo "očekivani nastavci" ili kako to ide?
mislim, nemam pojma, sad se tu spominje neki Marketprint koji će ga radit isponova?
pa ništa ne razumijem...

inače, jel pukovnik bio c/b ili boja?

hvala svima voljnima pomagat
Go to Top of Page

pajawizard
New Member

Serbia
107 Posts

Member since 23/08/2006

Posted - 13/09/2007 : 10:37:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit pajawizard's Homepage  Send pajawizard a Private Message  Reply with Quote
Hteo bih pozdraviti nameru Bookgloba da objavi serijal Blueberija, i da ako je moguce ubrzaju ritam izlazenja, a sto se tice kvaliteta sve pohvale.

(objavite i integrale)
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 13/09/2007 : 17:32:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
O Bluberiju ni "B" ne znam... Imam volje čitati, ali ne znam odakle bih ga napao. Izlazio je od Dječjih N., Stripoteke, sada Bookglobe, ali sve nešto knjiga 15,16,24 itd. Postoji li neka manja zaokružena cjelina u svemu tome da vidim kako mi paše? Nešto što se može lako nabaviti (najbolje od ovih novih Bookglobe)...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/09/2007 : 01:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

O Bluberiju ni "B" ne znam... Imam volje čitati, ali ne znam odakle bih ga napao. Izlazio je od Dječjih N., Stripoteke, sada Bookglobe, ali sve nešto knjiga 15,16,24 itd. Postoji li neka manja zaokružena cjelina u svemu tome da vidim kako mi paše? Nešto što se može lako nabaviti (najbolje od ovih novih Bookglobe)...

Najbolje da kreneš ispočetka.
Nabavi Stripoteke u kojima je objavljen,jer je bolje dok je crno-bijeli.Barem meni.
Ostalo imaš u Biseru(kolor),pa opet u Stripoteci(c/b).
Koloriranu verziju imaš u Comic stripu.
Serijal Mister Bluberry nabavi od Bookglobea,po redu.
Naravno,ako preživiš čitanje svih dotada.
A vjerujem da ćeš uživati...
Go to Top of Page

risbozg
Advanced Member

Croatia
16701 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 14/09/2007 : 08:29:42  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
sigurno ćeš uživati :-)))

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/09/2007 : 08:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Ne bih preporucio nabavljanje casopisa buduci da za mesec dana izlazi Integral sa prve tri epizode, pa onda ide redom dalje 3 po 3.

Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 14/09/2007 : 14:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
bluberi je puno bolji u boji
prvih 6 epizoda je malo slabije
a naprid ima vrhunskih da ti srce stane
saga o meksičkom zlatu
inače ima ga svugdi a za lipotu najbolje je nabavit comic stripove pa vidit
i ,je , sporo to izlazi u bukija
daj bar 4 godišnje

ovo zadnje je palo u kvaliteti priče
al ima čovik i godina
a i scenarista ošo bogu za čuvara ak se dobro sićam

bez obzira - vrhunski vestern , ono top 5 pa pri vrhu
bar za mene

kad ce mirko i Slavko od prvog broja
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/09/2007 : 15:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

Ne bih preporucio nabavljanje casopisa buduci da za mesec dana izlazi Integral sa prve tri epizode, pa onda ide redom dalje 3 po 3.

Prvi integral,svaka čast!
Super izdanje,odlično,divno,krasno!
Problem je sljedeći.
Kako dalje?
Zar će čovjek nakon tri epizode odustati na godinu dana dok se ne objavi drugi integral,ako se objavi u roku godine dana?
Ne vjerujem,može ga samo nabaviti i pročitati još jednom,kolekcionarski ga staviti na policu.
Dotad,nek se udubi u magazinsko predstavljanje i odluči sam.
Jeftinije je,lako za nabaviti i poslije kada dođu integrali neće ti biti žao para koje si dao za magazine.
Bluberry nije dosadan,naprotiv,iznimno zanimljiv serijal,vrhunski nacrtan,koloriran,preveden.
Prvi na top listi westerna....
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27625 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 14/09/2007 : 15:41:56  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Nije baš vrhunski koloriran.Pogotovo prve epizode.osobno mi je draži u C/B.Zanima me koju će vstu papira Marketprint koristiti za svoj integral Blueberryja?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/09/2007 : 16:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Nije baš vrhunski koloriran.Pogotovo prve epizode.osobno mi je draži u C/B.Zanima me koju će vstu papira Marketprint koristiti za svoj integral Blueberryja?

Dobro,ajde,priznajem
i meni je prvih šest draže crno-bijelih.
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 14/09/2007 : 17:00:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
je prvih 6
al ostalo reć da je bolje cb je bogohuljenje

Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 14/09/2007 : 18:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Toninho

je prvih 6

A di si ovaj avatar naša!
Isti ti....
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 15/09/2007 : 08:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
meni Giraud izgleda jebeno cb... nadam se da će koristiti jako dobre materijale i to će onda biti jako, jako dobro...

Možda priče i nisu nešto ( s čime se ne slažem, mislim da su jako dobre ) ali crtež... On je daleko najjači crtač i tu za mene nema spora :)
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 15/09/2007 : 20:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:
Originally posted by Toninho

je prvih 6

A di si ovaj avatar naša!
Isti ti....

nisam mogo da mu odolem

jel tako da sam pravo nevinašce

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 16/09/2007 : 19:49:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Meni i c/b i kolor odgovara. Glavno da se radi o Blueberryju.
Go to Top of Page

blueberry
Average Member

Croatia
527 Posts

Member since 30/03/2006

Posted - 17/09/2007 : 13:31:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit blueberry's Homepage  Send blueberry a Private Message  Reply with Quote
Pitanje za Bookglobe,
Dargaud je najavio novu epizodu Mr.Brueberry seriala "APACHES" koja u Francuskoj izlazi 22/10/2007 na 72 stranice:
http://www.dargaud.com/front/albums/album.aspx?id=3489

Kada možemo očekivati hrvatsko izdanje?
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/09/2007 : 18:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by marlowe

Pa ovo je sjajna nova informacija. Ako idu od početka, to je rješenje za mene - obožavam integrale...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000