Author |
Topic |
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 24/09/2007 : 16:42:44
|
...ruku na srce, to smo vetj svi mogli videti shmeknuvshi chika djoletov i chika pedjin kaishevski strip uradak "Iz Revolta"( http://izrevolta.blogspot.com ) ali shbb-kbb(shta bi bilo kad bi bilo:) da chika djole pishe regularni ongoing serijal u formatu usa sveschice a potpomognut sa par domatjih autora pride i sve to u izdanju Lavirinta?
e pa - ovo:
Zabava Za Celu Porodicu je po djoletovim rechima:
"Tagline ovog serijala bi mogao da bude "good, old, not-so-clean fun". Ukratko, reč je o porodici lovaca na čudovišta. Ali ne u smislu "prenosi se sa kolena na koleno" porodici, već pravoj pravcatoj familiji, mama, tata, sin, ćerka i kuče, koji se lovom na čudovišta bave zajedno, kao tim. Kad čitam raznorazne recenzije savremenih super-herojskih timova, svi napominju da su, eto, likovi kroz vreme postali porodica jedni za druge. Tako da mi tim i dinamika tima u jednoj pravoj porodici deluje kao logičan sledeći korak. Zabava za Celu Porodicu bi dakle trebalo da bude kasapljenje monstruma + disfunkcionalna porodica koja se trudi da bude funkcionalna – ali ne po svaku cenu. Horor, sa komedijom, ali bez crnog humora."
hvala, djole.:)
ja tju to sumirati u jednoj rechi koja tje osvojiti vasha srca i otvoriti vashe novchanike - BUFFY
mali intermeco da svi odmorimo i procesujemo ovo:)
e sad za vas par koji su ostali posle ovoga, sledi mali privju zastupljenih autora u nultoj svesKi:)
kao prvo nosetje kormilo serijala i mister pouzdani - mladen oljacha. autor koji se devedesetih preganjao po svim mogutjim alternativnim publikacijama(stripburger, patagonija, grafichka zavera, vilajet, LAVIRINT..:)) da bi se na zalasku prethodnog milenijumam uhlebio crtkatjutji za novosadski Svet milijarde ilustracija i stripova sumnjive scenaristichke kakvotje kakvu je nazalost izdavach takvog zutjkastog profila trazio. sretjom, oljacha nam se tu dobrano crtachki istesao, nauchio da poshtuje zadane rokove(hvaljen isus!:) i evo dok ovo pishem uredno radi na drugoj polovini tretje sveske ZZCPa. na tabli koju vidite ispod dobrano mu je ispomogao chika Zlatko Milenkovitj(www.stripvesti.com) sa svojim tushem i Igor Lazarevitj koji je svemu dodao svoju SIVU vizuru:))
Drago mi i shto smo metodama ucene i laktarenja uspeli da u ekipu ubacimo Denisa Dupanovitja ( http://blje.blogspot.com ) po meni jednu od najvetjih novih nada domatjeg stripa i definitivno dechka pred kojim stoji svetla budutjnost ukoliko izdrzi na trnovitom stripskome putu!:)
kao shto se zna na tome putu su neki i bili pa su posustali ali mu se ponekad i vrate:) u ovom sluchaju legendarni autor svih onih omrznutih ZS/LMS naslovnjacha te koautor tresh ikone Nindje - Miodrag Ivanovitj Mikica je izashao nam u susret i svoju prvu pravu shljakicu u postpenzionom periodu odradio za nas. i ovde je chika Igor Lazarevitj uskochio i posiveo gde i shta je trebalo:)
bio bi red da ovde pomenem i chika Radivoja Kalorina koji je onako lepo ofarbao naslovnu stranu(i strip na zadnjoj) i chiji tje doprinos biti nadam se puno vidiljiviji u sledetjim brojevima. ...kada bi trebalo da predstavimo josh dva autora koji su uzeli ucheshtje u svemu ovome:)
celokupan dizan izdanja na svoja pletja je preuzeo chika Robert Vorlichek na forumu znan josh kao i Plavi koji je uspeo da se otrese na trenutak svoje Marti Misterija fixacije i uziva i ispomogne u ZZCPu:))
i na tome mu josh jednom gromoglasno - FALA!
i to je to!
znachi, gomila domatjih autora, jedan pristojan(tjao djole:) scenarista, jedan velichanstveni urednik/izdavach:) i sto posto domatje izdanje.
32 strane, 150 dindzi/15kuna, jednom na svaka dva meseca(mozda i cheshtje ako se pokaze dobro prodavanim) i nulti broj(sa tri kratje priche u sebi)za CrSh.
od koga je - dobro je!
hvala svim zastupljenim autorima, hvala scenaristi, hvala onima koji su ovo znali od pochetka(6 meseci!)ali drzali jezik za zubima protivu uroka radi i hvala vama koji tjete ovo kupiti i dokazati da sveskama i domatjim autorima/serijalima ima nade/budutjnosti na ovim prostorima...
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
Edited by - BlekenDekara on 19/10/2007 13:56:16
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/09/2007 : 16:50:21
|
Ovo bogme nisam ocekivao. Grom iz vedra neba. U svakom slucaju, iznenadjenje godine. Jedva cekam da to procitam, strasno me zanima. |
Trouble will find me |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26826 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 24/09/2007 : 17:38:51
|
Nemam pojma što bih očekivao, dat ću mu šansu... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 24/09/2007 : 18:02:32
|
Buffy Complete First Season na DVD-u imam, tak da mi samo preostaje kupiti strip i imam sve s ove stranice! |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/09/2007 : 18:26:41
|
"The best kept secret of the Balkan comics scene!" - Time Magazine
"Growing up was never this FUN!" - Q
"Ghostbusters meet the Invincible (and the Dead aint walkin' in this one)!" - Emitor |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
Mord
Advanced Member
Croatia
3134 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4649 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 24/09/2007 : 18:45:46
|
quote: Originally posted by marlowe
"The best kept secret of the Balkan comics scene!" - Time Magazine
"Growing up was never this FUN!" - Q
"Ghostbusters meet the Invincible (and the Dead aint walkin' in this one)!" - Emitor
Fenomenalni tagovi! :))))))))))))))))))))))) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4649 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 24/09/2007 : 19:00:41
|
quote: Originally posted by marlowe "Ghostbusters meet the Invincible (and the Dead aint walkin' in this one)!" - Emitor
nat kvajt tru, bat votevr:))
(isechak iz tretje epizode:)
|
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6194 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 24/09/2007 : 20:37:51
|
Ovo je odlična i potpuno neočekivana vijest.RUku na srce,Djole je poznat upravo po tome što žestoko pljuje po scenaristima i baš me zanima kako je on odradio svoj debi.Držim ti palčeve,asu,a više informacija o ovom projektu očekujem ovog vikenda na salonu i to iz prve ruke.
Nisam baš najbolje shvatio ovo sa crtačima-jel to svaki radi jedan broj ili se imenjuju unutar jedne sveske(btw- jako mi se sviđa ova tabla od MIkice)?
Uglavnom-kao znak podrške kupujem 3 primjerka! |
Bond.James Bond. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 24/09/2007 : 20:56:29
|
Jedan je Blekavi!!!!! I uvik vridan hvaleSvaka čast |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
dzuka
Junior Member
Croatia
470 Posts
Member since 12/01/2006 |
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 24/09/2007 : 23:14:46
|
quote: Originally posted by Q STRIP
>od koga je - dobro je!
Ako ovo nije official slogan Lavirinta - trebao bi biti.:)
nije.
zvanichni je:
nema biznisa do stripskog biznisa!
ali i ovaj tjemo uzeti u razmatranje da se ako nishta drugo svichujemo sa regularnim na svakom drugom izdanju:))
|
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 24/09/2007 : 23:18:48
|
quote: Originally posted by Aco
Ovo je odlična i potpuno neočekivana vijest.RUku na srce,Djole je poznat upravo po tome što žestoko pljuje po scenaristima i baš me zanima kako je on odradio svoj debi.Držim ti palčeve,asu,a više informacija o ovom projektu očekujem ovog vikenda na salonu i to iz prve ruke.
Nisam baš najbolje shvatio ovo sa crtačima-jel to svaki radi jedan broj ili se imenjuju unutar jedne sveske(btw- jako mi se sviđa ova tabla od MIkice)?
Uglavnom-kao znak podrške kupujem 3 primjerka!
fala chika aco!:)) regularni crtach ongoing serije je Mladen Oljacha dok u prvih par svezaka imamo i par bekap prichica od 4-8 strana koje rade drugi autori. verovatno tjemo imati josh jednog crtacha koji tje se menjati sa oljachom na svakih dve ili tri sveske ali o tome josh diskutujemo...
|
|
|
Constantine33
Average Member
Croatia
670 Posts
Member since 02/11/2005 |
Posted - 24/09/2007 : 23:29:27
|
*standing ovation*
ja sam oduševljen i jedva čekam.... p.s. a oće ići i u tradeovima kad se skupi dovoljno materijala? ;) |
Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals of time. |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 24/09/2007 : 23:39:14
|
quote: Originally posted by Constantine33
*standing ovation*
ja sam oduševljen i jedva čekam.... p.s. a oće ići i u tradeovima kad se skupi dovoljno materijala? ;)
u sluchaju da se tirazi prvih brojeva koji tje se unutra kompilirati rasprodaju u rekordnom roku i potraznja ne krene da jenjava - onda svakako:))
drugim rechima - NETJE! |
|
|
General Katana
New Member
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 25/09/2007 : 06:10:01
|
Uzimam, naravno. I jedva čekam izlazak ovog remek djela. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/09/2007 : 10:38:42
|
Hvala svima na lepim rečima, a naročito onima koji će strip kupiti.
Ono što bih posebno naglasio je da je serijal ongoing, dakle ne mini-serija - to, osim DM i F4, odavno nismo imali na ovim prostorima.
quote: Originally posted by jaki
uzeti ću ovaj nulti broj u špekulativne svrhe
Next thing you know, Wizard će izdati broj 1/2!
Damn, Aco mi je sad nabacio tremu od kritike samo tako. A bogami i Seja.
Ovaj nulti broj su tri "intro" kratke pričice, koje su uradila tri crtača (hvala Oljača, hvala Denise, hvala Mikice!), i koje se manje više fokusiraju na elemente ZZCP za koje nije potrebna serijalizovanost da bi došli do izražaja - akcija, humor i... pa, krv.
Od broja jedan idemo kao što je dekara rekao: Oljača regularni crtač, bekap drugih crtača u prva dva broja (treća je "celovečernja, finale prvog story arca, pa je samim tim i duža, bez bekapa). Uz mogučnost ubacivanja još jednog crtača za smenjivanje sa Oljačom ako prodaja bude tako dobra da pređemo na mesečni ritam.
quote: Originally posted by Constantine33
p.s. a oće ići i u tradeovima kad se skupi dovoljno materijala? ;)
Kakvi trejdovi - absolute overgrown HC omnibus ili ništa! ;)
quote: Originally posted by BlekenDekara
Horor, sa komedijom, ali bez crnog humora.
Samo bih dodao da je tokom razrade scenraija ovo malko promenjeno, i trenutno glasi "horor, sa komedijom, ali bez previše crnog humora."
I takođe, shameless plug time,da ovde objavim i da je od danas na www.zmcomics.co.yu krenuo Zlatkov i moj SF serijal Tvorac!
Bacite pogled, i javite nam šta mislite!
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29375 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 25/09/2007 : 11:23:00
|
Samo malo, najvažnije stvar, a ko će to izdavati Buffy i kako?! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 25/09/2007 : 11:52:22
|
quote: Originally posted by DeeCay
Samo malo, najvažnije stvar, a ko će to izdavati Buffy i kako?!
pa, taman trazim kofinansijera za to - pa jednim delom mozesh i TI da budesh izdavach:))) |
|
|
Topic |
|