forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 DAREDEVIL - preporuke
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

zveles
Advanced Member

Croatia
4008 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 14/09/2007 : 15:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message  Reply with Quote
recimo, obracun sa bullseye u hardcore story-arcu meni je jedan od najboljih trenutaka daredevila ikada. moze bendis biti "povrsan, brzoplet, pretenciozan i preopsiran" (sto mu zamjeraju oni kojima ne odgovara njegov nonsalantan stil), ali kad se razmase, onda su mu dijalozi killeri.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 16/09/2007 : 22:24:49  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
jebesh dijaloge kad ne mozesh da ih pratish usled shlampave postavke i kadriranja... i kad bendis jednostavno ne ume da napravi ravnotezu izmedju dijaloga i akcijskih delova koji uvek izgledaju isfurani i na silu...
a i maleev me smara...
tako barem bilo meni na pochetku kada sam ovo chitao i na kraju digao ruke...
po preporuci sam ischitao zadnji arc(murdock pappers) da vidim dal se neshto promenilo ali i tu ostao poprilichno ravnodushan... onda sam malopre zaseo i ischitao prvi brubakerov i larkov arc i ostao zapanjen kolko je ovo dobro, chitljivo, poshteno pisano i jasno u svakom mogutjem pogledu... ne znam da li su sledetji arcovi ovakvi ali svakako tju proveriti jer napokon ponovo uzivam chitajutji nekada mi omiljenog marvelog superheroja...

pretpostavljam da je i ovo izashlo u onim absolutastim HCovima i to tju sebi s radoshtju pribaviti...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 24/09/2007 : 11:32:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

ne, ja to kupujem u sveskama, ali znam da ce aco uzeti trejdove, pa da mu olaksam. ;)

Vjerovao ili ne - kupio sam sveske.Naime,za 65 eur(uključujući i poštarinu)nabavio sam kompletnog Bendisa i Brubakera u sveskama(dakle od 16-99) + Father od Quesade.U principu ne mogu smislit sveske ali ovo nisam mogao odbiti.Jedva čekam da mi stigne pa da krenem sa čitanjem!

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 24/09/2007 : 11:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
ma, kad prochitash to i odushevish se najbolje da sve te sveske prodash dalje meni i kupish sve u HC/trejdu:)

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 24/09/2007 : 12:13:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Nema problema(ozbiljno).

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/09/2007 : 22:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Da, kupis one oversized HC sa omotom. Cista poezija.

Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 10/10/2007 : 23:40:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

jebesh dijaloge kad ne mozesh da ih pratish usled shlampave postavke i kadriranja... i kad bendis jednostavno ne ume da napravi ravnotezu izmedju dijaloga i akcijskih delova koji uvek izgledaju isfurani i na silu...
a i maleev me smara...
tako barem bilo meni na pochetku kada sam ovo chitao i na kraju digao ruke...
po preporuci sam ischitao zadnji arc(murdock pappers) da vidim dal se neshto promenilo ali i tu ostao poprilichno ravnodushan... onda sam malopre zaseo i ischitao prvi brubakerov i larkov arc i ostao zapanjen kolko je ovo dobro, chitljivo, poshteno pisano i jasno u svakom mogutjem pogledu... ne znam da li su sledetji arcovi ovakvi ali svakako tju proveriti jer napokon ponovo uzivam chitajutji nekada mi omiljenog marvelog superheroja...

pretpostavljam da je i ovo izashlo u onim absolutastim HCovima i to tju sebi s radoshtju pribaviti...

HEJT!!!

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 10/10/2007 : 23:57:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
He's back...! ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 11/10/2007 : 00:30:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/11/2007 : 14:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Završio prva dva mini-serijala od Bendisa i Maleeva.Što reći nego-odlično! FIno napisano, u rangu MIllera,crtež dobar(ko da je stari Breccia)a kolor još bolji.Nisam pristalica stripova u boji,ali Mattov kolor je stvarno odličan,živ i atraktivan-prava milina za čitanje.Naslovnice sigurno jedne od najboljih koje sam imao priliku vidjeti.Maleev tu stvarno rastura.

Ali..(uvijek ima neko ali)..čitanje u svešćicama je najveća moguća muka!Svaka druga stranica reklama za Playstation,Got milk? i sl.Dekaro,divim ti se;-)) !

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 05/11/2007 : 14:14:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
nema potrebe - i meni to ide na kurac i bash zbog takvih stvari(pored u zadnje vreme hronichnog nedostatka DOBRIH stripova) sam odjebao Marvel/DC sveschice i ostao na Imageu i indyjima... kod njih i ako ima reklama barem su ugodno zavaljene pozadi...

Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2044 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 05/11/2007 : 14:15:23  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

Ali..(uvijek ima neko ali)..čitanje u svešćicama je najveća moguća muka!Svaka druga stranica reklama za Playstation,Got milk? i sl.Dekaro,divim ti se;-)) !

hehe, uvijek me nasmije FF Got Milk? verzija.
dobijem čudne ideje glede Albe i brkova od, khm, mlijeka:

Split your lungs with Blood and Thunder

Edited by - fler on 05/11/2007 14:26:06
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 05/11/2007 : 17:39:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Hehe..vidi ti flera perverznjaka ;-)

Inače,jedna dobra stvar svešćica su naslovnice.U TPB dosta često se dogodi da poneka ispadne ili da su sakupljene na kraju što ipak nema takvu draž.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

fler
Senior Member

Croatia
2044 Posts

Member since 21/10/2003

Posted - 05/11/2007 : 20:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send fler a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

nisam, nisam, časna riječ :)

quote:
Originally posted by Aco
Inače,jedna dobra stvar svešćica su naslovnice.U TPB dosta često se dogodi da poneka ispadne ili da su sakupljene na kraju što ipak nema takvu draž.

to stoji. al s druge strane, reklame su postale toliko iritantne da je to čudo jedno; plus, a što je jako bitan faktor - TPBovi su jeftiniji. ozbiljno razmišljam prekinuti pretplatu na naslove koje redovno uzimam i sačekati knjige.

Split your lungs with Blood and Thunder
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 05/11/2007 : 21:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Aco

kod DDa nisu... imam ja HCove

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 06/11/2007 : 10:45:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Oćeš mijenjat;-)? Ja tebi svešćice i pizzu,ti meni HC;-))?

A ovaj DD je odličan,posebno uvodni "Underboss" koji je scenarstički senzacionalan.Ima jedna svešćica koja je potpuno bez teksta ali to je stvarno jako dobro napravljeno.Sviđa mi se kako je prikazano događanje oko Kingpina i rasplet u kome caruje njegova žena.

I "Out" je također jako dobar- ovako sam oduvijek zamišljao raskrivanje identiteta superjunaka,uz bliceve i fotoreportere;-)
Sljedeći mini-serijal ne crta Maleev pa ću malo pauzirati a sa nestrpljenjem čekam i Brubakera.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 06/11/2007 : 16:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
nope... ali rece mi Dekara da bi ti ozbiljno prodavao te svescice, pa eto ja bih mozda bio zainteresovan to da otkupim... inace Echo, ako je to sto ti je sledece na citanju, je strava prica, jed da nema veze sa Bendisovim ranom... inace posle toga Bendis po malo pada...

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 06/11/2007 : 16:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Duh_koji_hoda
inace posle toga Bendis po malo pada...

HEJT!

...odnosno suva istina

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 07/11/2007 : 10:59:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

nope... ali rece mi Dekara da bi ti ozbiljno prodavao te svescice, pa eto ja bih mozda bio zainteresovan to da otkupim...

Prodao bih ali samo da kupim trejdove.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 11/11/2007 : 17:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zveles

recimo, obracun sa bullseye u hardcore story-arcu meni je jedan od najboljih trenutaka daredevila ikada. moze bendis biti "povrsan, brzoplet, pretenciozan i preopsiran" (sto mu zamjeraju oni kojima ne odgovara njegov nonsalantan stil), ali kad se razmase, onda su mu dijalozi killeri.

Ma Bendis ima stvarno nekih odlicnih momenata u svom runu. Problem je samo sto se par sveski kasnije uvijek vrati na status quo i to me uvijek ispizdi i razocara. Njegov kompletni run treba citati kao jedan trejd/jedan story arc. Bendisova prava snaga je u dijalozima, ali zapleti su mu, nazalost, poprilicno bijedni (Avengers Illuminati, na primjer - Elektra je Skrull, c'mon. )
Na kraju mi se cak i svidjelo kud je otisao u Daredevilu (sa samim likom), ali kad sagledam bendisov run kao cjelinu 50% toga sto je potrpao unutra cini mi se nepotrebnim.

Brubakera nisam jos krenuo, samo prve 2-3 i to mi je okej jer mi je on drazi kao scenarist. Klasicniji je i temeljitiji od Bendisa, nepretenciozan i dosta cesto ima kaj za rec.

Svakako preporucam Nocenti/John Romita JR. run. Drugaciji je od Millerovog, ima zanimljive zenske likove (cak i Typhoid Mary koja me isprve zivcirala jer mi se cinila samo kao neka jeftina kopija Elektre), odlicnu atmosferu i fora musko/zenske odnose. Valjda je to do toga sto je zena pisala. U svakom slucaju, dasak svjezine.

B.

https://www.instagram.com/bob_solanovicz/
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 14/11/2007 : 09:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
quote:

inace Echo, ako je to sto ti je sledece na citanju, je strava prica, jed da nema veze sa Bendisovim ranom... inace posle toga Bendis po malo pada...

Nije ta,sad ide Trial od the century,suđenje Hectoru Ayali,Bijelom tigru.Nije ništa posebno i djeluje mi kao mali intermezzo,nekakav time-out prije bure koja slijedi(a osjećam da slijedi i to baš ona velebitska,kod Senja;-))).

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 16/12/2009 : 13:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Čitao se Nebojša u zadnje vrijeme, i to DD Omnibus companion od Millera i Elektra omnibus.
Ovako, DD omnibus sa pričama Born Again sa Mazzucchelijem i Man without fear sa Romitom JR. je bez konkurencije najbolji DD koji sam čitao,od crteža, do scenarija..u biti to je ono pravo.Puno mi je draži i od Bendisa i od Brubakera, mada njihov DD nije loš,ali nekako mi je to sve skupa previše razvučeno pa postane prazno - npr. kod Bendisa,tip je imao odličnu ideju,ali za ono što je on htio reći dovoljno je 200-ak stranica a ne preko 1000 pa zna malo smarati sa ponavljanjem.Interesantno, Bendisov omnibus 1 je već rasprodat, stvarno dosta brzo i nažalost nisam ga stigao nabavit.Trenutno je vani Brubakerov omnibus 1 sa 600-ak stranica, ali čini mi se da kad je riječ o Daredevilu, da ostajem na Millerovoj kolekciji.

Elektra assasin je tako-tako,super nacrtana ali malo mi je prekonfuzna,evo već se dva dana mučim (stigao do #4) i mislim da ću odustati i ostaviti za neki drugi put kad budem imao više vremena.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26952 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 16/12/2009 : 14:03:53  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
priznajem samo Millerov i Jansonov run,normalno u c/b(šifra-čeka se essential).A nije ni loš Brubakerov,pogotovo sa onim tradeom u zatvoru.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/12/2009 : 15:01:48  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
Aco, slažemo se i za Born Again i za Elektra Assasin

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6210 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 17/12/2009 : 12:05:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
@jaki:
nisi čitao Born Again i Man without fear ili ti se samo ne sviđaju?I meni je Miller/Janson run vrh(i ja bi također volio crno-bijelo,rado bi imao i to),ali ove dvije priče su stvarno prejake.Born again je moćno i brutalno napisana,Matt tone ka samom dnu, a onda se uzdiže.Čita se u jednom dahu, odlično nacrtano (tek bi ovdje volio crno-bijelo).
A Man without fear je nekakav DD;Year one.Negdje sam čitao da se trebao snimati film po Millerovom scenariju ove epizode.Meni je stvarno super, jer postavlja temelje za cijeli serijal,dakle odnosi sa ocem,pa nesreća,smrt oca,osveta,njegov odnos sa Elektrom,pa uspon Kingpina,sve dok ne odluči postati DD.Prejako napisano(po meni najbolja DD priča),a crtež možda nije najbolji jer RomitaJR ionako nikad nije dobro crtao ljude i emocije već akcione scene(a ovdje je DD u kostimu samo na zadnjoj stranici), ali ne smeta previše.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000