forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Izašao Bluberi od Marketprinta
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/11/2007 : 15:55:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne ljutim se, dapače, ja sam jedan od onih koji tvrde da je prvih 12 epizoda Blueberryja nenadjebivo u c/b izdanju i da se tu niti malo ne osjeća nedostatak boje. Ali ostajem pri stavu da ovo izdanje ima samo povoljnu cijenu. A to je premalo za mene. Pazi... Stripoteka, pa albumi, pa opet Stripoteka, pa ovo izdanje...plus što je druga priča objavljena u Stripu 81 a treća u Panorami. Znači neke epizode imam u čak 4 različita izdanja i ne mogu tražiti da se odrade kako triba. O tome pričam. Sve ono ranije je moglo proći ( osim Stripa 81, Bog da mu dušu prosti ) ali ovo je ipak 2007. Ako se danas ne može napraviti savršeno izdanje i da se napokon stavi točka na... Bluberi... onda se ponizno ispričavam i zaključujem priču.
Hvala.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2361 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 12/11/2007 : 22:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Meni nazalost ovaj integral jos nije stigao,ocekujem da ce stici do Petka,tako da jos ne mogu da komentarisem o njemu.Verujem u ovo sto Renky kaze,ali svoje misljenje cu dati cim dobijem izdanje...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/11/2007 : 23:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ne nužno da ćeš biti nezadovoljan ali mislija sam da će ovo biti za vječnost no... bilo je ( a na žalost i bit će ) gorih izdanja.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 07:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Evo, juče sam ga pročitao i ja sam prilično zadovoljan. Nije luksuz, mogli su se urednici malo potruditi - neki inteligentan propratni tekst, malo o autorima, poneka fotografija... ne košta ništa, a puno znači. Ali, opet su tu tri priče, sakupljene na jednom mestu, sasvim korektno urađena štampa i uvez. Dobro, nije kolor, ali to je bilo i očekivano. Mislim da ljudi koji su kolekcionari imaju problem kada su ovakva izdanja u pitanju, jer imaju sve ili gotovo sve što je izašlo do sad, pa se bune što bi morali da kupuju oo što već imaju. Ali, nisu svi ljudi višedecenijski kolekcionari. Meni je mnogo prihvaljivije da za male pare kupim lepo tri epizode odjednom u pristojnom izdanju, nego da mesecima i godinama tražim raznorazna izdanja od pre 20-25 godina, kako bih sakupio hronološki sve epizode. Da skupo platim, a onda dobijem neki kupus. Primera radi, kada sam pokušao da nađem Thorgala, mesecima sam tražio jedno izdanje, niko mi se nije javljao, a ni na aukcijama se nije pojavljivalo. Da ne govorim o LMS i ZS, kada sam pokušao da nabavim neke epizode, pa primera radi, broj koji ima preko 150 strana ja dobijem sa 66 strana i sve je kao u redu (cela priča o Komandantu Marku je tu, zar ne, ko jebe neki tamo dodatak o Timu i Dastiju), a platim debelo, debelo... Tako da bih samo voleo da ne traje 10 godina da se izdaju sve epizode Bluberija, jer će tad to stvarno izgubiti smisao. A voleo bih i kad bi drugi legendarni stripovi izašli u istoj formi - Rip Kirby, Ben Bolt i mnogi drugi.
Go to Top of Page

THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts

Member since 02/07/2006

Posted - 13/11/2007 : 10:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit THeMiSFiT's Homepage  Send THeMiSFiT an ICQ Message  Send THeMiSFiT a Private Message  Reply with Quote
ima li tog bluberija na interliberu ili će doći na crš ili ...?

Strip Knjižara Palach / WEB SHOP: http://www.strip-knjizara.hr/
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 13/11/2007 : 11:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by THeMiSFiT

ima li tog bluberija na interliberu ili će doći na crš ili ...?

Na Strip-agentovom štandu u paviljonu 6 koštao je 150 kn.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 11:22:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by VALTER

Na Strip-agentovom štandu u paviljonu 6 koštao je 150 kn.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29444 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/11/2007 : 12:10:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je kostao 100, a ne 150.

Trouble will find me
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 12:38:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
Maloprodajna cena mu je ispod 10 evra. Toliko ja znam.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29444 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/11/2007 : 12:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A zasto bi kostao isto u Hrvatskoj i Srbiji? A carine, troskovi, ovo ono? 3 Eura na 10 je sasvim razumna razlika.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8616 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/11/2007 : 22:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Meni stigoše 2 komada - za mene i frenda. Nisam razočaran i kupovaću dalje. Stare epizode koje imam su u raznim izdanjima, u nastavcima, neke u lošem stanju, neke nemam.

Razumem one koji bi luksuznija izdanja u boji, verovatno će ih kad tad i biti, od Bookglobea ili nekog drugog.

Što se mene tiče, ja bih podneo u istoj opremi i druge stripove, pre svega klasične crno bele - Tarzan, Rip Kirbi, Stiv Kenjon...

Imam utisak da će se ovo dobro i brzo prodavati.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 23:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

A zasto bi kostao isto u Hrvatskoj i Srbiji? A carine

Jel' nije Cefta stupila na snagu? Ako jeste, nema više carina na stripove.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29444 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/11/2007 : 23:20:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Pa ne znam bas.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 23:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ne znam ni ja dal' je stupila na snagu, ali znam šta predviđa - bescarinsku zonu između zemalja potpisnica, osim u slučaju robe koja je od posebnog značaja za državu - u šta stripovi ne spadaju.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 14/11/2007 : 00:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
ajde proverite mi to da znam dali da pakujem jednu torbu ilida ipak krenem sa kutijama:))

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 14/11/2007 : 00:18:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

ajde proverite mi to da znam dali da pakujem jednu torbu ilida ipak krenem sa kutijama:))

dekara duso, ne odgovaras mi na mail...

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 08:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trebalo bi da jeste:

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_European_Free_Trade_Agreement

E sad, pitanje je dal' je to iko rekao carinicima...

Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6241 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 14/11/2007 : 08:34:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message  Reply with Quote
Stigao je i meni Bluberi pa da dam mišljenje.Uglavnom se slažem sa Renkyjem i alextsom,ali po meni ovo izdanje je OK.Nije onakvo kakvo sam očekivao jer kad se radi o svetinjama poput Bluberija i Torpeda,treba dati sve od sebe da ispadne savršeno a ovo ipak nije..
Uvez dobar,tisak tako-tako,neke stranice su malo mutne ali može proći,a za ostalo mi je ionako svejeno.Možda bi naslovnice na zadnjoj korici trebalo malo uvećati a još bi dobro došao neki popratni tekst(ali nikako ne onaj iz nove stripoteke).Cijena odlična.Za 10 eura je teško naći glanc očuvani Fort Navajo u Stripoteci a kamoli ostalo.
Loša strana je što nakon ovoga,vjerojatno bolje izdanje c/b Bluberija nećemo dočekati nikada.Ali ako MP zadrži barem ovakvu kvalitetu i ako se bude držao obećanog ritma te za koju godinu-dvije dobijemo 5,6 ovakvih knjiga,ipak će to biti jedna respektabilna edicija,a za boju će se pobrinuti Bookglobe.

Složio bih se i sa osimom,u ovakvoj formi i po ovoj cijeni bi trebalo izdavati više serijala,posebno starijih sa više nastavaka.

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 08:45:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Mislim da će se kvalitet poboljšati kada budu dogurali do onih Bluberija za koje postoje već digitalizovani materijali.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/11/2007 : 09:34:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:

Trebalo bi da jeste:

http://en.wikipedia.org/wiki/Central_European_Free_Trade_Agreement

E sad, pitanje je dal' je to iko rekao carinicima...

nije to stupilo na snagu. valjda je tek parafiran. carinici ce znati sigurno.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 09:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ma jok, mešaš ugovore. Potpisan je, ratifikovan je, lepo piše na linku i kada - pitanje je samo da li je stupio na snagu.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/11/2007 : 09:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Ma jok, mešaš ugovore. Potpisan je, ratifikovan je, lepo piše na linku i kada - pitanje je samo da li je stupio na snagu.

pise i a treba da stupi na snagu do 31. 12. 2010.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 09:43:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ne, to se odnosi na vancarinske načine zaštite tržišta.

http://www.kombeg.org.yu/aktivnosti/c_eko_ino/20061219/cefa_sporazum.htm

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 14/11/2007 : 10:23:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message  Reply with Quote
nije stupio na snagu sigurno, ali po ovome iuzgleda da ce to biti brze nego sto sam mislio.
usput, ne mislis valjda da sam pobrkao CEFTA-u i SSP?

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 14/11/2007 : 10:26:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ma ne, samo znam da je bila prilična pompa oko potpisivanja Cefte, i još veća pompa oko ratifikovanja (pošto smo kasnili, as usual), tako da sam pretpostavio da si ga pomešao sa nečim drugim.

Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1 seconds. Snitz Forums 2000