Author |
Topic |
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
Posted - 05/10/2007 : 12:40:59
|
RE: ASM_02. Pa nije još niti u Hrvatskoj. Radi se na njemu i po planu u Hrvatskoj na kioske ide tek 15.11. A u Srbiji bi se trebao pojaviti uobičajnim kanalima kao što dolaze i ostala BKG izdanja. |
Tally
|
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Posted - 06/10/2007 : 12:49:01
|
Novi serijal The Ultimates & Ultimate Fantastic Four bi se trebao pojaviti na kioscima drugom polovicom ovog mjeseca. Flip sistem kao USX serijal, cijena 19,90 kn. Dvomjesečno. |
Tally
|
|
|
mifugo
Senior Member
1007 Posts
Member since 28/05/2005 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 08/10/2007 : 23:45:13
|
Oho!
Odlično za Ultimates. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 30/11/2007 : 12:43:07
|
....i bomba! Nakon fantastičnog uvoda,akcioni završetak! Ma,naprosto divno..... Uživao sam čitajući,jer isplati se nešto ovako pročitati. |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7828 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 30/11/2007 : 13:49:26
|
tako je, kico! ovo je fenomenalan strip, i ja san uživao čitajući.
ajde, dajte brže broj 3! i nadam se da ćete staviti drugu naslovnicu (kao što ste napravili i kod br.2), ova je bezveze. |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Posted - 03/12/2007 : 21:41:39
|
Dizajn ASM naslovnice ovisi o trenutnom raspoloženju i materijalu koji imam za taj broj. Ipak se moraju slijediti neki standardi, zar ne? U slučaju ASM_02 za radnu verziju je bilo lakše staviti onu prvu ilustraciju jer je ova druga imala priljepljen stari ASM logo pa sam ga morao retuširati. No, kao što vidimo dobro je ispalo. Za treći broj ćemo vidjeti što će biti jer materijal još nisam dobio (na putu je). Inaće sada za ASM_03 slijede one epizode s rušenjem twinsa i crnom naslovnom. Što tu napraviti?
Slobodno mi pišite ako imate bilo kakve prijedloge kako naša Marvel izdanja napraviti još boljima. |
Tally
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 03/12/2007 : 21:46:05
|
Ja bih ASM 36 (black issue) preskočio. Nema nikakvog uticaja na radnju, a malo je... corny. Ima se utisak da je JMSu dato u zadatak da napiše nešto "i ratoborno, ali ne previše ratoborno; i pomirljivo, ali ne previše pomirljivo; ali ono, srceparajuće". I JMS je to odradio najbolje što je mogao, ali rezultat je imao smisla samo u tom konkretnom momentu, sada posle svega što je usledilo, deluje - neukusno.
Tako da bih ja odmah prešao na "Otkrivenja", na vašem mestu.
But that's only me. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
Posted - 03/12/2007 : 22:48:37
|
Hmm... mudro zboriš, no radi svih onih koji bi me zvali i pitali "a zašto sad preskačemo taj broj?" budemo objavili i njega. Da samo znaš koliko me je ljudi pitalo zašto nismo krenuli od ASM broja 01. Kako to da ste počeli od broja 30? Pa sve si im objasnio u onom tvom odličnom tekstu. Ah, uvijek nešto...!? |
Tally
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 04/12/2007 : 10:40:55
|
quote: Originally posted by Djole
Ja bih ASM 36 (black issue) preskočio. Nema nikakvog uticaja na radnju, a malo je... corny. Ima se utisak da je JMSu dato u zadatak da napiše nešto "i ratoborno, ali ne previše ratoborno; i pomirljivo, ali ne previše pomirljivo; ali ono, srceparajuće". I JMS je to odradio najbolje što je mogao, ali rezultat je imao smisla samo u tom konkretnom momentu, sada posle svega što je usledilo, deluje - neukusno.
Tako da bih ja odmah prešao na "Otkrivenja", na vašem mestu.
But that's only me.
9/11 veliš? Mora biti nešto totalno pristrano, srcedrapateljno, osjećajno i vezano uz propali američki san o slobodi i sigurnosti... Najbolje je kronologije radi ne ispustiti epizodu, a i da vidimo je katastrofa utjecala na društvo superheroja. Jel i u drugim Marvel serijalima 9/11 izazvao slične pričice koje se bave 9/11??
Nego, pročitao sam i ja ASM2, i mogu reći je bilo čak i zabavno promatrati svu tu silnu makljažu koje u ovom broju ima napretek... Djole, hoće li sad cijeli serijal do kraja spidey otkrivati svoje totemističko porijeklo? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/12/2007 : 11:01:23
|
Nope - samo onaj deo serijala koji dobar. ;)
Totemistička saga se sastoji od trejdova Coming home, Revelations, Until the stars turn cold, The life and death of Spiders, Uninetended consequences, Happy birthday, i the book of Ezekiel. I tu je JMS još dobar. Posle ide svetogrđe zvano Sins past, pa onda ono sa Avengersima, i to je, ako ništa drugo, barem čitljivo. Ali od The Other, JMS je potpuno izgubio kompas, i to, War at home, Back to black, i sada One more day su praktično nečitljivi. Videćemo na šta će Brand new day da liči.
Što se "black issuea" tiče - kako su reagovali super-heroji? Doctor Doom je pustio suzu, mušku, onu najtežu. Mislim...
I ne, samo je kod Spajdija prikazan 9/11, kod ostalih nije. |
|
|
henry
Senior Member
Serbia
1500 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 04/12/2007 : 12:55:32
|
Da, samo kod njega. Mada mi nije jasno što ga ne metnuše kod Kapa Amerike...
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8063 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 04/12/2007 : 16:12:14
|
Ovaj moj post je definitivno greškom na TUUFF topiku:
quote: MAG SM je bio remake početnih epizoda Spajdermena Lija i Ditkoa, a sa obradama se nastavlja u SM pričama iz Marvel avantura (MA), pa je očigledno da se te storije direktno nastavljaju na MAG. Inače, kvalitet epizoda ovog Spider serijala poprilično varira; epizoda iz MA1 (o postanku) očajno je nacrtana čak i za kvazi-manga stil, ali na osnovu ranijih - biće valjda i boljih. Meni su se uostalom znatno više dopali F4 iz MA 1.
Ne čudi me da je sada ASM serijal najprodavaniji - ja sam tvrdio da će to biti i pre nego je izašao prvi broj. Da li vam to govori da je publika ovde itekako zainteresovana za praćenje marvelovih serijala iz njihovog regularnog univerzuma (a ne samo ultimate) i da ljudi (stariji čitaoci, ali i mlađi) žele da vide nove epizode koje se nastavljaju tj ipak su u nekakvom kontinuitetu u odnosu na stare kod nas objavljivane u Eksu i dr izdanjima, ne samo Spajdermena, već i Derdevila, Tora, Hulka...
Takođe bi bila šteta da uredništvo ne preispita svoju odluku obustavljanja pokretanja izdanja sa klasičnim Marvel stripovima (zamislimo, cb - veći format?) i junacima kao F4, Silver Surfer, DD i mnogi drugi.
Što se tiče prodaje - da se opkladimo?
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/12/2007 : 16:19:20
|
quote: Originally posted by henry
Da, samo kod njega. Mada mi nije jasno što ga ne metnuše kod Kapa Amerike...
Tja, zato što je Spajdi rođeni njujorčanin, i zato što je najbliži "prosečnom čitaocu".
Tako barem rekoše. A zlobnici bi dodali da je prava stvar da su to stavili u Max Punishera... ;) |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 04/12/2007 : 16:35:01
|
quote: Originally posted by Tally Da samo znaš koliko me je ljudi pitalo zašto nismo krenuli od ASM broja 01.
Da pogodim, manje od 5? |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
Tally
Average Member
Croatia
744 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/12/2007 : 21:25:52
|
Nego, kad smo već kod JMS-a, Sins past i One more day, kad i sam scenarista kaže da nije zadovoljan onim što se dešava - Marvel ima problem.
For whatever it's worth, the situation is not as clear cut as one might hope. The reality of any writer workingfor any company, DC or Marvel or Image, is that when you're handed a franchise character, you're basically entrusted with something that the company owns, and the company has final say in what happens to that character, because as a writer, you're only there for a certain amount of time and then the next guy has to come in. Spider-Man belongs to Marvel, not to me, and at the end of the day, however much I may disagree with things, and however much I may make it very CLEAR to all parties that I disagree, I have to honor their position.
In the Gwen storyline, yes, I wanted it to be Peter's kids, Joe over- rode that, which is his right as EIC. I got the flack for that decision, but them's the breaks.
In the current storyline, there's a lot that I don't agree with, and I made this very clear to everybody within shouting distance at Marvel, especially Joe. I'll be honest: there was a point where I made the decision, and told Joe, that I was going to take my name off the last two issues of the OMD arc. Eventually Joe talked me out of that decision because at the end of the day, I don't want to sabotage Joe or Marvel, and I have a lot of respect for both of those. As an executive producer as well as a writer, I've sometimes had to insist that my writers make changes that they did not want to make, often loudly so. They were sure I was wrong. Mostly I was right. Sometimes I was wrong. But whoever sits in the editor's chair, or the executive producer's chair, wears the pointy hat of authority, and as Dave Sim once noted, you can't argue with a pointy hat.
So at the end of the day, all one can do is try to do the best one can with the notes one is given, and try to execute them in a professional way...because who knows, the other guy may be right. The only thing I *can* tell you, with absolute certainty, is that what Joe does with Spidey and all the rest of the Marvel characters, he does out of a genuine love of the character. He's not looking to sabotage anything, he's not looking to piss off the fans, he genuinely believes in the rightness of his views not out of a sense of "I'm the boss" but because he loves these characters and the Marvel universe.
And right or wrong, you have to respect that.
jms
http://jmsnews.com/msg.aspx?id=1-17697 |
|
|
Topic |
|