Meni je Nick Raider u danima Dnevnika bio jako drag i sa zadovoljstvom sam kupio almanah. Moram priznati da je stvarno izvrstan, pogotovo druga priča. Nick rules!
Poštenim putem ici bit' ce teško znaj Al' samo ceš tako stici gdje je vjecni sjaj
Do sada,pročitao sam samo 2-3 stripa NR i ovaj almanah bio je ponovni susret nakon nekih 15-ak godina sa tim junakom.Prva priča je bolja od druge i ali svakako se radi o osvježenju-čini mi se da ovakvog žanra stirpova nedostaje na tržištu.
Ne stavljaj mi rijeci u usta. Sam si rekao da si jadan i neuk, ne ja i ovaj tvoj ton je prilicno neprimjeren i bezobrazan.
Ja samo kazem da je logicno prvo objaviti neobjavljene epizode. Ken, primjetit ces, NEMA neobjavljenih epizoda, pa tamo te dileme nema, stoga usporedba jednostavno ne stoji.
No, sto se mene tice, briga me za Nick Raidera kao i za lanjski snijeg, tako da mi je apsolutno svejedno hoce li krenuti od prve ili zadnje epizode.
Ja stvarno ne razumijem. Od 180 neobjavljenih epizoda vi biste 40 koje vec imate?! Svasta.
Iskreno,malo sam se začudio ovome tvome postu. I nikako mi nije jasan. Svi izdavači koji plasiraju stripove na kioske su mogli odavna objaviti sve Nickove epizode,međutim,nakon kraha Slobodne Dalmacije,ni Ludens niti Strip Agent nisu pokazali zanimanje za ovaj strip. Ukoliko Libellus,a iskreno se nadam da hoće u bližoj budućnosti,pokaže zanimanje za Nickov serijal normalna je stvar da ide od prvoga broja. Ta,i Marti Misterija i Mister No idu od prvog broja,a mogli su isto tako kao extra serija biti na kioscima pod etiketom,primjer Strip Agenta,no ovaj nije pokazao zanimanje.Kad se već ovako rasplela situacija ja sam oduševljen svime što radi Libellus,pa tako i ovim izvrsnim izdanjem. Kod Nevera i Texa je drugačija situacija.Zna se šta je zapelo kod Nevera,a osim toga,čim rasplet bude finaliziran po volji izdavača,oni će izbaciti i prve brojeve. Magični je išao u System Comicsu,pa su oni zasrali,a Libellus nije nastavio,već počeo ispočetka.Koliko čujem prodaja je izjednačena na objavljenim i neobjavljenim knjigama,a njihovo obećanje ispunjeno. Osim toga,sve ovo danas je počelo sa Ken Parkerom. Junak koji je zaslužio takvo izdanje i neka je.Isto od prvog broja.Mogla se prvo izbaciti "Kraljica Mississipija",pa tek onda "Duga puška",ali nije.... Krenulo se ispočetka. I zato............ Nek Nick ide ispočetka,jer mislim da je puno onih koji bi to kupovali i koji su to željom najavljivali.Da nije tako,mnoštvo za kojim se povodim pišući sve ovo,bi ispitkivalo "Kad će Nick od prvog broja?".Bez uvrede,Tex Willer,ali morao sam te citirati :-)