Author |
Topic |
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Member since 12/03/2002 |
Posted - 24/01/2008 : 22:42:12
|
Vec duze vremena zelim da pitam ovo: Ko mi moze reci kakvi su ovo stripovi i vrede li nesto? Naslovne strane su mi stvarno primamljive, ali nikada nisam imao prilike da nesto cujem o njima. Znam samo da ih izdaje italijanski Eura Editoriale, i da na njima radi nekoliko dobrih crtaca. Ali, kakve su price, kakva je tematika (jedino po naslovnicama moze ponesto da se zakljuci), e to stvarno ne znam. Ko ih nije nikada vidio, neka pogleda ispod. Dago [URL=http://imageshack.us][/URL]
John Doe [URL=http://imageshack.us][/URL]
|
|
Raymond
Senior Member
USA
1023 Posts
Member since 05/05/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 25/01/2008 : 10:57:23
|
I ja bih želio čuti dojmove onih koji su ih čitali, prvenstveno Johna Doea. Imam jedan broj i jednu njegovu raccoltu. I to što sam pročitao uopće nije loše, čak bih rekao da je osviježenje u odnosu na bonellija. Zanimljivo kako su utjelovili apstraktne pojmove poput gladi, bolest, rata, smrti, vremena...... i sve to začinili ultimativnom birokracijom koja gospodari našim životima.... i evo već priče koja se temelji na već poznatim vezama između tih pojmova....sve u svemu zanimljivo...
To je moj dojam , i to na osnovu 4 pročitana broja. Što se tiče nslovnica , kod Daga se nešto može i povezati ( koliko vidim ) sa pričom dok kod Carnevalievih naslovnica John Doea je to često alegorijski prikaz radnje stripa , tako da po meni to pokazuje da autor ne radi naslovnice reda radi već se tome posvećuje...
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 25/01/2008 : 12:11:39
|
quote: Originally posted by Raymond
John Doe, zar nije to strip sto je crtao Onaj Buschielli ili kako se zove sto sad crta za amere Vertigo serija DMZ koja mi se inace svidja
taj je. a naslovnice radi massimo carnevale, inache Y the Last Man naslovnjachar... |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 25/01/2008 : 21:40:18
|
Dago, Dago sunce moje drago! Deluje sasvim pristojno, iako su one curice iz Douija malo nepristojne... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/01/2008 : 13:42:35
|
quote: Originally posted by Deers
Zar da nema nikoga na ovom forumu tko je čitao nekog od ovih stripova
I dont thing so... |
|
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Posted - 26/01/2008 : 16:13:05
|
Ovo su naslovnice - slike od Carnevalea. Inace, one se krecu od 300 do 1000 eura. Fenomenalne su, kao sto se moze primetiti! Genijalan slikar.
|
Edited by - perper on 26/01/2008 21:40:44 |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
|
perper
Average Member
Serbia
892 Posts
Posted - 26/01/2008 : 21:51:35
|
I evo jedne velike slike, samo da bi se videlo da nije samo Milazzo vrhunski majstor za akvarel u stripu... (Car)nevale je upravo ovo izdvojeno.
|
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 27/01/2008 : 20:46:00
|
quote: Originally posted by Death
A o čemu se radi u tom stripu?Zanima me.Koji je glavni lik i slično.
Nobody will never know... Strip deluje poprilicno fino, samo sto nazalost nikada nisam imao prilike da ga citam... |
|
|
Zox
Senior Member
1183 Posts
Member since 04/06/2002 |
Posted - 29/01/2008 : 17:42:18
|
Dago (ukratko i na brzinu): Venecija, 16 stoljece, doba intrigi i spletki izmedju dvije velike porodice. Dago, clan porodice Renci (cini mi se) je zamalo ubijen nozem (Dagom, tako se kaze) u ledja i ostavljen u kanalu. Igrom slucaja prezivljava, ali ga Turci nekako zarobe (ne sjecam se vise kako, proslo je 15 godina otkako sam zadnji put citao te prve epizode) i on postaje beskrupulozni, hladni i proracunati janjicar. Zovu ga Crni Janjicar. Proputovace cijelu Europu, Aziju i sjevernu Afriku u potrazi za osvetom.
To je sve objavljeno nekad davno u sedmicnom casopisu Lancio Story. Prva epizoda ovog samostalnog izdanja se zove Povratak u Veneciju jer Dago vec na pocetku price konacno sustize svog krvnika, i zapocinje novi ciklus avantura, u kojima ce upoznati mnoge slavne licnosti, medju kojima Michelangela i Drakulu.
John Doe sutra :) |
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 24/06/2010 : 22:37:56
|
Par novosti oko ovog serijala John Doe
Kao neke druge stripove Bonelliejevog formata i John Doea je zadesila kriza. Lani u osmom mjesecu je prestankom postojanja izdavača Eura Editoriale i promjenom vlasnika i imena u Editoriale Aurea prestao izlaziti JD. Iako i sami autori kažu da se JD solidno pokrivao, znači nije nosio gubitke u novoj politici nove firme za JD nije bilo mjesta tako da se priča naglo prekida brojem 77 : " Nismo stvoreni da bi bili ružni..." na početku Zadnjeg godišnjeg doba JD-a koji je sve ukupno trebao imati nesavršenih 99 brojeva
No nakon nekog vremena nešto se pomaklo. U drugom mjesecu Recchioni i Bartoli na Mantova Comics & Games najavljuju ponovno pokretanje serijala sa naglaskom da to nije nastavak nego nova serija koja će imati 22 epizode i koja bi trebala završiti priču o JD-u. Tada je predstavljen i novi crtač naslovnica koji će zamijeniti briljantnog Carnevalea : Davide De Cubellis.
Serijal bi se trebao nastaviti u devetom mjesecu ove godina.
No prije toga izlazi ovo:
Album sa 150 stranica u boja sa svih 77 Carnevalovih naslovnica u kojem bi trebala biti ispričana dosadašnja priča o JD i koja bi trebala poslužiti kao uvod u nove priče JD-a. Ovo izlazi u osmom mjesecu.
I još uvijek čekamo Zoxa sa komentarima na ovaj serijal
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 24/06/2010 : 22:53:27
|
quote: Originally posted by Deers
Par novosti oko ovog serijala John Doe
Kao neke druge stripove Bonelliejevog formata i John Doea je zadesila kriza. Lani u osmom mjesecu je prestankom postojanja izdavača Eura Editoriale i promjenom vlasnika i imena u Editoriale Aurea prestao izlaziti JD. Iako i sami autori kažu da se JD solidno pokrivao, znači nije nosio gubitke u novoj politici nove firme za JD nije bilo mjesta tako da se priča naglo prekida brojem 77 : " Nismo stvoreni da bi bili ružni..." na početku Zadnjeg godišnjeg doba JD-a koji je sve ukupno trebao imati nesavršenih 99 brojeva
Koliko sam ja shvatio, islo je otprilike ovako: stari i bolesni gazda Eure se povukao i prepustio firmu sinu (valjda), koji je došao i prvo što je napravio promijenio ime firme i ugasio par strip serijala, između kojih i John Doe. A što je najgore, John Doe nije bio u minusu, nego je donosio zaradu!?! |
Trouble will find me |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 24/06/2010 : 23:23:57
|
Pa da, prodaja mu je bila negdje od 15 000 do 20 000 primjeraka što je pristojna brojka.
Nego vidio sam po nekim starijim topicima da si čitao ovaj strip pa bih te zamolio da nabaciš koje razmišljanje ili komentar.
Meni se na osnovu nekoliko pročitanih brojeva strip svidio. Ne smatram ga nekim izvanrednim ali kao jeftino kiosk izdanje zaslužio bi svaku kunu ako nošta drugo onda zbog naslovnica. Nekako mi ga je po kvaliteti najlakše usporediti sa Lazarus Leddom, iznad recimo Brad Barrona i MNo-a koji trenutno izlazi kod nas. I tema je dosta drukčija od ostalih Bonellija a ko strip ima dosta zanimljivih trenutaka. |
Edited by - Deers on 24/06/2010 23:24:20 |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 25/06/2010 : 08:54:44
|
John Doe me zainteresirao, na osnovu prvih par brojeva koje sam pročitao, ali nikad nisam kompletirao prvih 20-tak, da pročitam nešto više i donesem neko detaljnije mišljenje. U svakom slučaju iznad Brad Barrona i MrNoa i Martija, ali meni je i daleko bolji od Lazarusa. |
Trouble will find me |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 04/07/2010 : 15:11:29
|
Evo probnih tabli Luce Marescia za John Doe. Iako scenaristički nisu reprezentativne javljaju se skoro svi važniji ženski likovi u serijalu.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 04/07/2010 : 17:57:59
|
quote: Originally posted by Markos
John Doe me zainteresirao, na osnovu prvih par brojeva koje sam pročitao, ali nikad nisam kompletirao prvih 20-tak, da pročitam nešto više i donesem neko detaljnije mišljenje. U svakom slučaju iznad Brad Barrona i MrNoa i Martija, ali meni je i daleko bolji od Lazarusa.
čekaj bolji od MNo-a i MM-a brojeva koji sada izlaze ili općenito kada su ova dva serijala bila na vrhuncu? |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9403 Posts
Posted - 05/07/2010 : 22:18:34
|
nešto što bar pokušava biti svježe i novo pa makar to uvijek i ne uspije svakako je bolje od ovih bezidejnih pilotovi i martijevih epizoda. što se tiče klasika oba serijala ne bih ih poređivao, previše su u različito vrijeme nastali. ti serijali u današnje vrijeme ne bi nikako uspjeli. možda je i mogao biti ono što su dylan i marti predstavljali u svoje vrijeme ali, avaj, ne nosi etiketu bonellija. |
|
|
Topic |
|