Au Kiky, iznenadjujuce visoko si rangirao "Zive i mrtve". Nista, samo htedoh reci da nikad ne bi ocekivao da ti se bas taj nesto anrocito dopadne.
"Na ruti MOby Dicka" ima sumnjiv rasplet i nikakvu narocitu poentu, ali mislim da ne zasluzuje da bude na samom dnu - scenario je jako lepo vodjen, a Grucova uloga jedna od boljih u poslednjih nez nam koliko godina, makar meni.
Nemoj da se naljutis, ti i jesi redjao po svom ukusu a ne po tudjem , jasno:) pa ja cisto onako bacam komentar. Sasvim sigurno se slazem da je "kuca izgubljenih" nenadjebivo prva. Meni su specijali, inace, jako bledunjavo izdanje i ne ocekujem gotovo nista od njih. E da, i ovaj Kjaverotijev uopste nije los, mada je kopirao Sklavija tu, sve u 16:):):)
"Živi i mrtvi"... recimo da mi je Mignacco ovdje sasvim dobro na tragu sclavijevog birokratksog pakla, pogreške u tom naizgled savršenom sistemu koja generira procjepe među svjetovima/dimenzijama koje opet generiraju simpatične, trknute događaje i stavljaju likove u interesantne situacije. Čak je ovdje Mignacco i pristojno "filozofičan", ironičan baš onako kako to odgovara ovakvom jednom tipu priče.
"Živi i mrtvi"... recimo da mi je Mignacco ovdje sasvim dobro na tragu sclavijevog birokratksog pakla, pogreške u tom naizgled savršenom sistemu koja generira procjepe među svjetovima/dimenzijama koje opet generiraju simpatične, trknute događaje i stavljaju likove u interesantne situacije. Čak je ovdje Mignacco i pristojno "filozofičan", ironičan baš onako kako to odgovara ovakvom jednom tipu priče.
iskreno,dopada mi se i mislim da bi energiju trebao upucavat na ovakve kratke i profi recenzije koje cu rado citati,umesto nekoh postova koje nisu na nivou ovakvog intelektualca..ne poznajem te i izvini sto si uzimam ovakvu slobodu..samo nastavi,rado te citam..
Drago mije sto se vecini takodje svidja "Moby Dick", koji je i moj favorit. A koliko tek specijala, maxija i ostala izdanja na italijanskom ima, place mi se kad vidim...
Sedam prokletih dusa je ono zbog cega citam DD. Krajnje bizarno i zabavno. Snovi je jedan od nalosijih ikada, a ni crtez Freghieri-ja ne pomaze. Izbor bi bio na drugom mestu, nesvakidasnja prica i dobra ideja. Labirinti straha je prilicno konfuzan i nepovezan,znaci nista posebno. Zivi i mrtvi je prosecan, kao i Na ruti Moby Dick-a. Demonova utvrda prilicno odskace, ali samo po neobicnosti, prica je mozda malo bolja od proseka. Kuca izgubljenih je puno vise obecavala, ali sve u svemu sasvim solidna prica, moze na trece mesto. Golijat je dobar ne koliko zbog price koliko zbog jako dobrog vizuelnog ugodjaja.
Ima preko 20 specijala, dosta toga treba tek da izadje kod nas...
Točno ih je 21 izašlo, Specijal br. 21 "Reality show" izišao je u Italiji 20.rujna, a GIGANT DD br. 16 u Italiji izlazi 08. studenoga.
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Dabome, ali mi imamo 9 Ludenosovih i jos ona 4 Dnevnikova = 13. Fali svega 8, a ovim tempom to se stize za dve godine svega. U tom sam smislu kazao da smo ih solidno stigli.
iskreno,dopada mi se i mislim da bi energiju trebao upucavat na ovakve kratke i profi recenzije koje cu rado citati,umesto nekoh postova koje nisu na nivou ovakvog intelektualca..ne poznajem te i izvini sto si uzimam ovakvu slobodu..samo nastavi,rado te citam..
Hehe... Nije dosljedan, a?
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Jedno pitanje >> > Kuca izgubljeni ima i u orginalu 128 strana ili su ovi iz Ludensa izbacili grcov dodatak???
Prvih pet specijala u originalnom izdanju je na 128 strana bez Grouchovog dodatka. Priložene se samo mini knjižice sa popratnim tekstovima, zvane Enciklopedija straha.
A "Kraj!?". Da li tko ima u kolekciji epizodu KRAJ? (srpsko izdanje krajem 80-ih, special).
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Sa crtacem "Kraja" Sclavi je ranije radio neki drugi strip, pa otuda taj Michelluzzi gostuje na Dilanu stvarno mu ne lezi:( Ali anyway jako volim taj strip, jos od klinackih dana:) Prica mi je super.
Taj Micheluzzi mu dodje kao neki klasik crtac, sad mozda i lupam ali ili je vrlo mator ili je mozda vec i mrtav. A po stilu se to da zamjetiti ( da je star, ne mrtav :) ) I meni je grozan, pa i sam specijalac mi je u listi "Dilani za zaborav" iako ima naravno bisernih,klasik DD momenata.