Author |
Topic |
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 16/02/2008 : 11:43:01
|
Partija karata četvorice prijatelja biva naglo prekinuta: vani počinje padati fluorescentni, otrovni snijeg. Te pahulje su početak more, tragičan preludij invaziji izvanzemljana koja će donijeti smrt i uništenje Buenos Airesu i cijelom svijetu. Svjedok ovog dramatičnog događaja prepunog tjeskobe je Juan Salvo, Eternaut.
Ovaj je crtani roman (u najboljem mogućem značenju te nes(p)retne kovanice) prepun obrata i nabijen rijetko viđenim intenzitetom i atmosferom. Život protagonista visi o sve tanjoj niti koja se može prekinuti u svakom sljedećem kadru. U malo se stripova može naći toliko očaja, malo se autora usudilo odvući svoje likove niz takav beznadni delirij, pružajući tek male tračke svjetlosti u ovom putovanju u čovjekovu noć.
Eternaut, klasik argentinskog stripa koji je poslije postigao kultni status i u svijetu, nastao je 1957. i predstavlja nevjerojatno točno proročanstvo tragedije preko trideset tisuća desaparecidosa (nestalih) iz vremena vojne hunte u Argentini koja će uslijediti dvadeset godina poslije. Među tima nestalima se, nažalost, našao i autor Eternauta, Hector German Oesterheld.
Prvih 47 stranica ovog istinskog remek-djela možete besplatno pročitati ovdje: http://www.fibra.hr/Download.asp?ID=16
Datum izlaska: 15.3.2008, cijena: 165kn. Za još podataka... http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=10&TitleID=41
|
Trouble will find me |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Member since 05/02/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 16/02/2008 : 12:10:27
|
Piše na sajtu. 188 stranica. U biti, strip u originalu ima 350 horizontalnih stranica koje smo mi stavili po dvije na jednu "normalnu" stranicu, tako da smo od 350 stranica napravili 175. Zbog toga je i povecan format, pa nije standardan Orka format 215x280, nego format integrala, 240x320 i zato Orka specijal, koja će ugostiti sve što bi trebalo spadati u Orku, ali se formatom ne uklapa. |
Trouble will find me |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 16/02/2008 : 12:15:42
|
Knjiga koju vredi imati...HGO je bio izuzetan covek i stvaralac...sa,nazalost,veoma tragicnom sudbinom... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Vega
stripovi.com suradnik
Croatia
1134 Posts
Member since 11/06/2004 |
Posted - 16/02/2008 : 12:43:47
|
Ovo izgleda zanimljivo! Prve najave novih izdanja ove godine stižu iz Fibre. Lijepo! |
I know that I was born and I know that I'll die. The in between is mine. I am mine.
|
|
|
dejan vasic
Starting Member
Serbia
35 Posts
Member since 13/07/2005 |
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 16/02/2008 : 14:44:37
|
moglo je ne biti Orka specijal nego samo tako, samo za sebe... sad Orka specijali neće biti istih dimenzija ( pretpostavljam da će biti različitih stvari ) pa ćemo onda imati Orka specijalan specijal i slično :) Jer koji je razlog da u Orki specijal ne budu svi isti formati ? Ako će biti tako, onda nam je svejedeno da li je to Orka specijal ili svaka za sebe... svejedno mi je, samo ovako... razgovaram sam sa sobom :)
možda se varam ? |
Edited by - darth-vader on 16/02/2008 14:45:53 |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Posted - 16/02/2008 : 15:09:55
|
[quote]Originally posted by darth-vader
moglo je ne biti Orka specijal nego samo tako, samo za sebe... sad Orka specijali neće biti istih dimenzija ( pretpostavljam da će biti različitih stvari ) pa ćemo onda imati Orka specijalan specijal i slično :) Jer koji je razlog da u Orki specijal ne budu svi isti formati ? Ako će biti tako, onda nam je svejedeno da li je to Orka specijal ili svaka za sebe... svejedno mi je, samo ovako... razgovaram sam sa sobom :)
možda se varam ?
ne varaš se upravo u tebe prodiru svemirci i kroz tvoje postove pričaju pizdarije nema drugog objašnjenja |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 16/02/2008 : 17:20:05
|
9. strana, peta vinjeta; pogled čovjeka koji je sve shvatio. prekrasna slika.
oči nikada ne lažu. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 16/02/2008 : 17:20:10
|
quote: ne varaš se upravo u tebe prodiru svemirci i kroz tvoje postove pričaju pizdarije nema drugog objašnjenja
TOOOOOOOOOOOOOOOO
Uhvatilo me, jelda ?
Ma samo me zanimalo kako će to ići dalje... čisto onako :) |
Edited by - darth-vader on 16/02/2008 17:21:01 |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 16/02/2008 : 18:47:56
|
http://www.dandare.info/artists/oesterheld.htm
Osim nevjerojatnih ljudskih priča, zanimljivo je i iz perspektive povijesti stripa: sjebala ih je strana konkurencija, jeftini uvozni integrali, Bonelli, Marvel i DC:), a najvještiji su imali sreće nastaviti zarađivati na stripu radeći debilane poput Texa i Supermena.
Moraću sad iskopat i Narednika Kirka iz Strip Zabavnika. Upravo je nevjerojatno kako su se dobri stripovi objasvljivali u SFRJ-u, creme de la creme svjetske produkcije, sa puno manje zakašnjenja nego danas. Paradoksalno. |
www.stripgen.com |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Posted - 16/02/2008 : 19:24:00
|
quote: Originally posted by darth-vader
možda se varam ?
Pa meni nije svejedno, jer bih htio da ta Orka za koju godinu bude sto znacajnija i kvalitetnija kolekcija, a svakako bih htio da Eternaut bude vezan za nju, jer sam ga imao u vidu kad sam zamisljao Orku na pocetku. Bilo koja edicija koja ima u sebi Eternauta automatski dobija na strahovito puno na kvaliteti i prestizu, bar meni. A ako ti kazem da je Orka specijal 2 Maus, da je Orka 6 From Hell, da je Orka 8 Mort Cinder, da vec imas Milazza/Moebiusa/Berneta/Lavriča... |
Trouble will find me |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
altair
Average Member
Croatia
575 Posts
Member since 19/09/2005 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 16/02/2008 : 20:29:18
|
quote: Originally posted by Markos
možda se varam ?
Pa meni nije svejedno, jer bih htio da ta Orka za koju godinu bude sto znacajnija i kvalitetnija kolekcija, a svakako bih htio da Eternaut bude vezan za nju, jer sam ga imao u vidu kad sam zamisljao Orku na pocetku. Bilo koja edicija koja ima u sebi Eternauta automatski dobija na strahovito puno na kvaliteti i prestizu, bar meni. A ako ti kazem da je Orka specijal 2 Maus, da je Orka 6 From Hell, da je Orka 8 Mort Cinder, da vec imas Milazza/Moebiusa/Berneta/Lavriča...
Uau...i Mort Cinder...Markose brate svaka cast... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 16/02/2008 : 20:45:47
|
Pa meni nije svejedno, jer bih htio da ta Orka za koju godinu bude sto znacajnija i kvalitetnija kolekcija, a svakako bih htio da Eternaut bude vezan za nju, jer sam ga imao u vidu kad sam zamisljao Orku na pocetku. Bilo koja edicija koja ima u sebi Eternauta automatski dobija na strahovito puno na kvaliteti i prestizu, bar meni. A ako ti kazem da je Orka specijal 2 Maus, da je Orka 6 From Hell, da je Orka 8 Mort Cinder, da vec imas Milazza/Moebiusa/Berneta/Lavriča...
Ovo me strašno zanima, pogotovo prijevod.
|
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 16/02/2008 : 21:37:27
|
quote: Originally posted by axle munshine
možda se varam ?
Uau...i Mort Cinder...Markose brate svaka cast...
Jel u planu možda i Che Guevara ? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2351 Posts
Posted - 16/02/2008 : 23:39:20
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Kakav Che Guevara?
To je strip koji su po scenariju Oesterhelda radili otac i sin Breccia o revolucionaru Cheu negde krajem sezdesetih godina proslog veka.Originalne table ovog stripa su iz politickih razloga javno spaljene a scenarista je doziveo strasnu tragediju... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 17/02/2008 : 01:19:07
|
quote: Pa meni nije svejedno, jer bih htio da ta Orka za koju godinu bude sto znacajnija i kvalitetnija kolekcija, a svakako bih htio da Eternaut bude vezan za nju, jer sam ga imao u vidu kad sam zamisljao Orku na pocetku. Bilo koja edicija koja ima u sebi Eternauta automatski dobija na strahovito puno na kvaliteti i prestizu, bar meni. A ako ti kazem da je Orka specijal 2 Maus, da je Orka 6 From Hell, da je Orka 8 Mort Cinder, da vec imas Milazza/Moebiusa/Berneta/Lavriča...
ma sve 5... definitivno najjača serija ikada Samo sam naglas razmišljao o logici. Ovako sve ima smisla |
|
|
Topic |
|