Author |
Topic  |
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 17/02/2008 : 00:52:39
|
Star sam i umoran, a jebe me i artritis, pa tek ponekad tokom godine, odem na koju stranicu koja se stripa tiče... Međutim, onda se zna desiti da naletim na rečenice tipa: "....Zagor je religija..."; ili n.p. "Mali rendžer je rasprodan"... (Bogu hvala na antidepresivima.) Onda odustanem, mjesec-dva... Kako bilo, naletio sam ipak i na ovu diskusiju o najboljem stripu u Hrvata. Na prvu loptu činilo mi se bez veze, a onda vidim da ipak ima ljudi koji osjećaju stvari; da ne kažem: poznaju medij. Međutim, da bi ovakav razgovor imao nekog šireg smisla, osim isticanja osobnog ukusa, mislim da bi uz svako isticanje "favorita" bilo nužno i iznjeti argumente. Znate: sve "ono" oko scenarija, crteža, "sinteze", montaže, aktualnosti etc.;etc... Mislim da bi to otvorilo pravu priču... A možda i ne bi? Što ja znam... Zadnjih par godina kreativno se bavim uglavnom kulinarstvom.
|
Dušan Gačić |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
frano
Advanced Member

Croatia
7350 Posts
Member since 25/05/2003 |
Posted - 17/02/2008 : 07:30:40
|
Dobro kaže Dule, uistinu se razvila zanimljiva tema. Fala Kreši.
Bez dubokih naprezanja i vaganja - Grendeli i Gluhe laste. Vratim li se u djetinjstvo, tu su uvijek Maurovićevi kolorirani albumi, Trojica u mraku i Julesov karikaturalan pristup kroz Herloka Šolmsa i onog malog viteza. I „Štefekova pustolovina na xxx volti“ ili tako nekako od Reisingera.
Vjerujem da je bilo još brdo stripova, ali ova ekipa zapleše na pozornici kad god se prozivaju najbolji.
Mogu si dopustiti da preskočim argumentiranje (stresem se od ovih ozbiljnih izraza) i pozovem se na silu i energiju koja izlazi iz tih stripova. I još uvijek me trese kad ih nanovo listam.
Duh koji su ti ljudi unjeli u te naoko jednostavne crte i priče, pojedu sve argumente.
To osjetiš ili ne.
|
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
Posted - 17/02/2008 : 10:44:26
|
quote: Originally posted by Dule
ima ljudi koji osjećaju stvari; da ne kažem: poznaju medij.
Osjecati stvari i poznavati medij mi nekako nije nuzno da bude jedno s drugim, a pogotovo ne u istoj recenici.
Međutim, da bi ovakav razgovor imao nekog šireg smisla, osim isticanja osobnog ukusa, mislim da bi uz svako isticanje "favorita" bilo nužno i iznjeti argumente. Znate: sve "ono" oko scenarija, crteža, "sinteze", montaže, aktualnosti etc.;etc... Mislim da bi to otvorilo pravu priču... A možda i ne bi?
Ja sam ovu temu shvatio kao jednostavnu, skroz subjektivnu, onu koja ne dolazi iz glave, vec onu koja dolazi iz srca, spurijusa i sjecanja. Sve drugo bi bio akademski rad i fizika. A fiziku sam imao jedva 2(moj problem, istina). E sad, sto je meni ostalo od ovih mojih nabrojenih favorita, sto je presudilo, mozda trenutak, mozda meteoroloske prilike toga dana vani, mozda miris papira, mada ne virujen, najprije me za strip vezu crtez, atmosfera, pa prica, pa likovi. Od svega mi najvise ide na penis pitanje: Sto je pjesnik (umjetnik) htio reci. Ma zaboli me! Neman ja vrimena za to.
I da, ovo vam pise neko ko bas i nije akademski obrazovan, mozda je to problem. Kazete vidi se. Opet me zaboli! |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
Posted - 17/02/2008 : 12:10:33
|
@Jurica Zanimljive primjedbe na Grendele, pretpostavljam da se odnose na demonizaciju neprijatelja? Ako se djelo shvati kao doslovna metafora stvarnih događaja ista stvar se može prigovoriti i Gospodaru prstenova, na primjer. S druge strane, na Macanovu tvrdnju da je umjetnost antiteza etike vjerojatno bi graknula kompletna suvremena umjetnička scena. Osobno, volim djela koja pružaju neki novi uvid u stvarnost, nešto do tad neviđeno, neosvješteno. Strip, naravno, ima drukčiji razvojni put od ostalih medija, baš zbog imperativa da bude popularan, pristupačan i djeci, itd. Međutim, ta komunikativnost je njegova prednost, i najsubverzivnije ideje sam kao klinac dobio baš iz stripova a ne iz lektire. Vjerujem da su generacije hrvata više zadužili Maurović (moju baku), Jules (tatu), Bednjanec (mene) ili neke nove klince Macan, nego Krleža, Šoljan, Pavličić ili Ferić. A to kaj veli Kristl je tek donekle točno, pa frajer je radio crtiće, nije to sad neznam kakva hermetika. Hoću reći da se pristupačnost i vrijednost ne isključuju, i da sam nedavno uživao čitajući "Posljednju avanturu Sarog Mačka". Stanojevićevi "Svemironi", Heclov "Faet", Delićev "Smoghy Boy" i Kordejev "Stranac" mi padaju na pamet kao jako originalni i vrijedni stripovi. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 17/02/2008 : 12:39:50
|
quote: Originally posted by Rico
ima ljudi koji osjećaju stvari; da ne kažem: poznaju medij.
Osjecati stvari i poznavati medij mi nekako nije nuzno da bude jedno s drugim, a pogotovo ne u istoj recenici.
Međutim, da bi ovakav razgovor imao nekog šireg smisla, osim isticanja osobnog ukusa, mislim da bi uz svako isticanje "favorita" bilo nužno i iznjeti argumente. Znate: sve "ono" oko scenarija, crteža, "sinteze", montaže, aktualnosti etc.;etc... Mislim da bi to otvorilo pravu priču... A možda i ne bi?
Ja sam ovu temu shvatio kao jednostavnu, skroz subjektivnu, onu koja ne dolazi iz glave, vec onu koja dolazi iz srca, spurijusa i sjecanja. Sve drugo bi bio akademski rad i fizika. A fiziku sam imao jedva 2(moj problem, istina). E sad, sto je meni ostalo od ovih mojih nabrojenih favorita, sto je presudilo, mozda trenutak, mozda meteoroloske prilike toga dana vani, mozda miris papira, mada ne virujen, najprije me za strip vezu crtez, atmosfera, pa prica, pa likovi. Od svega mi najvise ide na penis pitanje: Sto je pjesnik (umjetnik) htio reci. Ma zaboli me! Neman ja vrimena za to.
I da, ovo vam pise neko ko bas i nije akademski obrazovan, mozda je to problem. Kazete vidi se. Opet me zaboli!
Rico,ti si skroz bolestan |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 17/02/2008 : 12:53:13
|
quote: Originally posted by klonko i ostali
ista stvar se može prigovoriti i Gospodaru prstenova, na primjer.
nisam mislio na demonizaciju neprijatelja. vise na velicanje herojstva i zanemarivanje "obicnog puka". ali da se to moze prigovoriti Gospodaru prstenova - i te kako!
quote: Originally posted by klonko i ostali
A to kaj veli Kristl je tek donekle točno, pa frajer je radio crtiće, nije to sad neznam kakva hermetika.
ovo nije kritika (jer ako nisi gledao Kristlove crtice i filmove to nije tvoja greska nego greska onih koji su te radove trebali uciniti dostupnima), ali ti izgleda nisi gledao spomenute crtice.
meni je Kristl bio mozda i najkompletnija umjetnicka licnost s nasih prostora, tako da sam s velikim interesom procitao knjigu njegovih intervjua (Umjetnik otpora, izdao Zezeljev Petikat) i stvarno mi se cini da je covjek imao mnogosto pametno za reci o Umjetnosti.
da, bio je sjeban kao osoba, ali kako je Macan nekad primijetio - valjda je umjetnicka velicina obrnuto proporcionalna ljudskoj velicini. |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Posted - 18/02/2008 : 00:27:32
|
To je ta loša strana intereta... Zamislite n.p. da je ekipa s ovog topica oko nekog stola, (s vinom, pivom i nekim derivatima praščića), a razgovara se i nadmudruje na ovu temu... Kakvi akademizmi, kakvi elitisti... Ljudi na prvu loptu pričaju što misle, ali ih se i izaziva da obrazlože... No, što je tu je. Što se teme tiče,osobno, mislo sam da kad već padaju velike rijeći, tipa "Najbolji", ne bi bilo loše odrediti kriterije. Kriterij "srca" (kako reče jedan od sugovornika), svakako stoji.To je jedna od mogučnosti: Nabrojat ćemo svoje drage stripove.Zašto ne? Druga je mogućnost (koja može imati veze i s ovim gore), da budemo malo precizniji i dogovorimo se, radi li se o:
a)strip tabli; b)epizodi; c) serijalu; d) albumu; e) etc... (zaboravio sam n.p. pasicu/kajš).
I naravno, u tim procjenama ostaju u igri i oni "tehnički" elementi stripa iz prvog mog posta.
Što se tiče rezolutnih tvrdnji dragog kolege Macana (najiskrenije), spomenutih u ovom topicu, to smo on i ja davno već odradili... Najme, odlučnost kojom mcn iznosi neke svoje postulate, rekao sam mu već, uvijek je "obrnuto proporcionalna" s točnošću takvih tvrdnji. Ovdje se to odnosi na temu umjetnost-etika, kao i na to da je "umjetnička veličina obrnuto proporcionalna ljudskoj..." I na kraju kraj citat: "mcn - elitist par excellence" Od kad(?) i kako i zašto, kolega?
|
Dušan Gačić |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 18/02/2008 : 01:25:52
|
jurice ti me sve više podsjećaš na mrguda iz štrumfova
širok si a ne želiš prihvatit tuđu neširinu već te nervira a trebo bi podučavat a onda drugima braniš da se u svojim stripovima ponašaju kao ti
|
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 18/02/2008 : 05:46:57
|
Dule: > ali ih se i izaziva da obrazlože...
Pri ccemu Dule to prvi nikad ne uccini. Ili barem to ne uccini jasno.
>Najme, odlučnost kojom mcn iznosi neke svoje postulate, rekao sam mu >već, uvijek je "obrnuto proporcionalna" s točnošću takvih tvrdnji.
Ali se barem zna ssto tvrdim.
>Od kad(?) i kako i zašto, kolega?
Otkako sam shvatio da su stripovi koje volim/radim daleko od toga da budu univerzalno najomiljeniji te da je - kako bi se prezzivjelo taj ssok - potrebno smatrati budalama sve koji ne misle kao i ja. 
mcn
[/quote] |
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 18/02/2008 : 06:43:37
|
sad ako se zajebaješ onda oke
ako se stvarno tako liječiš onda je neminovno da ideš v vrit
triba reć prihvatio sam da drugi ne misle kao ja, nit vide genija tute iako mi još uvik nije jasno kako im to uspijeva al prihvatio sam i ne smatram ih budalama široka im livada ja se bum boril za moje al neću se peniti |
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Posted - 18/02/2008 : 09:23:21
|
Drugari, kad ste vec ovako lijepo "izkritizirali" nas ukus, pa dajte i nama istu priliku. Izjasnite se sto je vama ostalo u srcu, glavi ili barem onako hladno matematicki dobro (najblize idealnom) poslozeno. Dakle, jurice (pogotovo ti), Dule, ukljucite se, jebes kritiku.
Strip nije uvijek filozofija, zar ne?
Jos nesto, mislim da je mcn bas lijepo prikazao "mudre" seljake u Grendelima, svijet ipak razvijaju (pa rushe, jebiga, tako ide) vodje, heroji i borci, a ne pasivne sporedne uloge, tako je i nikako drugacije! Jel to dobro, ili nije, koga boli kurac!? Da je po onim "seljacima" i dan danas bi sidili pod sterikama i igrali briskulu i tresetu:) |
https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Posted - 18/02/2008 : 13:08:10
|
"umjetnička veličina obrnuto proporcionalna ljudskoj..."
e ovdje sam ja kriv - nisu to bas Macanove rijeci, vise nekakva parafraza onoga sto je on znao govoriti o svojim umjetnickim uzorima koje je upoznao. ne bi se bas trebalo na to pozivati kao na citat Macana.
ispricavam se i jednom i drugom! sori...
ajmo dalje - nisam ja napadao nicije misljenje.
" imam određenih ideoloskih problema sa vecinom Macanovih stripova o ratu..."
znaci - meni se nesto ne svidja, a posto je to opceprihvaceno kao jedan od najboljih domacih stripova, nije mi se ucinilo ni: a) bezobrazno prema Macanu kritizirati - napokon, kad ima vec toliko sljedbenika tog stripa, sto smeta jedan kojem se ne svidja? b) bezobrazno prema onima kojima se svidja - manje vise isti razlog.
ispalo je da sam ja u kurcu zato sto sam jedini iznosio razloge odnosno argumente. drug pcoro je napisao da mu Grendeli nisu nesto (ok, ali nisu remekdjelo - a to je takodjer i moje misljenje), pa njega nitko ne napada zbog toga.
svijet ipak razvijaju (pa rushe, jebiga, tako ide) vodje, heroji i borci, a ne pasivne sporedne uloge, tako je i nikako drugacije!
e nije! borci, vodje i heroji bi pocrkali od gladi da nema seljaka da im uzgoje hranu, jos uvijek bi se hrvali da nema fizicara i kemicara da im naprave oruzje (iako bi i sam preferirao da se jos uvijek hrvamo), bili bi brzo zaboravljeni da nema povjesnicara i umjetnika, a davno bi se medjusobno poubijali i ostavili zivotinje da vladaju svijetom da nema filozofa da im propovjedaju o etici. nas dozivljaj povijesti kao price (opet cu se pozvati na Foucaulta jer nisam dovoljno pametan da imam vlastito misljenje) potjece iz davnih dana kad se stvorio pripovjedacki kanon, a tad su price pisali vladarevi zaposlenici ciji je posao bio prosirivati vladarevu slavu. aliti - recimo "kralj" iako ih je bilo kojekakvih titula, bi platio nekome da napise poemu o njegovoj velicanstvenosti i onda bi se to raznosilo i citalo sirom kraljevstva. iz tog modela nastale su Odiseje, anticke drame i sl, a onda iz njih i ono sto danas poznajemo kao romanse iliti price o herojstvu.
a meni se cini besmisleno pisati uvijek jedne te iste price samo zato sto one jos uvijek zabavljaju puk.
Dakle, jurice (pogotovo ti), Dule, ukljucite se, jebes kritiku.
pazi, to je stvarno tesko pitanje.
iz perspektive povijesti umjetnosti i bla bla bi vjerojatno odabrao Trojicu u mraku. ovaj onaj znacaj...
ali to nije moja generacija. ono sto je mene pogodilo u zicu prije bi bio Zezelj. uz njega sam, recimo, citateljski odrastao (i jos povremeno odrastam). u prilicno ujednacenoj produkciji uvijek visoke kvalitete odabrat cu Small hands.
ali vjerojatno je najrelevantniji kriterij koji izlazi iz tvog pitanja nekakav kategoricki imperativ: kad bi do kraja zivota mogao/morao citati samo stripove jednako zanimljive kao taj jedan odabrani, onda bi to bio Sergej (meni otprilike 300 puta bolji od svog uzora, Zeca samuraja). |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 18/02/2008 : 13:31:24
|
Macanov "...", objavljen u jednom Q-u. Ucinio me golim, uperio prst u mene i dao izvanredan odgovor na pitanje: "Ej Alen, a zasto citas stripove?".
"Vam" na visokom drugom mjestu.
Oni Blekovi iz LMS na trecem :) |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 18/02/2008 : 14:37:33
|
>a) bezobrazno prema Macanu kritizirati
Nipossto. Zadovoljstvo je primiti kritiku koja definira svoje polazisste i iz njega izvodi zakljuccke umjesto da zauzme ideolosski stav i onda vicce "ne smije se to tako!". Daklem, hvala.
Uz jedno pitanje tebi ili Foucaultu: a otkud potreba za vodjom?
>odabrani, onda bi to bio Sergej
Ovo mi je malo spooky, ali hvala.
Nego, sad sam probaospavati, ali ne ide jer sam razmissljao koji su meni najbolji domachi stripovi. Pa, kad me to vech razbudilo, evo liste, slozzene po ccitalaccki kronolosskom redoslijedu i kriteriju dragosti (dakle srca, ne pameti - oni koje sam ccitao ponovo i ponovo ili oni za koje sam htio da mogu tako). Iskljuccujem sve s kojima sam imao ikakve proizvodne veze, pa makar i kao nakladnik (izvorni).
Walter i Norbert Neugebauer: Gladni kralj Max Dereta: zaboravio naslov, ali Zov strip 27 Ciril Gale i Ratko Srezović: isto za naslov, isto u nekom Zov stripu Reisinger: Štefek Ivica Bednjanec: cijela produkcija iz 70-ih Radovan Devlich: Huljice, Machu Picchu Ninoslav Kunc: Sjena Jules: Partizani Kerac & Obradovich: Kobra Janjetov: Bernard Panasonik Darko Perovich: Brek Bojan Djukich: Bil i Bul M. i V. Krstić: Billy Wanderer (druga polovica albuma) Goran Delich: Smogy Boy 2 Tomaž Lavrič: Magda, Rdeči alarm, Slepo sonce Zoran Smiljanič: Hardfuckers 2, 1991 Štef Bartolić: Gluhe laste Dario Kukić: ona tabla s tužnim cuckom ili Sarah show :)
Izvan kategorije: crtež Edvina Biukovića, crtež Tončija Zonjića
mcn |
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
 |
|
mali od palube
Advanced Member

.jpg)
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Posted - 18/02/2008 : 15:59:27
|
quote: Originally posted by mcn
Uz jedno pitanje tebi ili Foucaultu: a otkud potreba za vodjom?
pa to za ovu raspravu nije bitno. nitko ne odrice vladarima, vodjama i inima ulogu u povijesnim zbivanjima. samo razmjere njihove uloge.
primjerice, general je sigurno potreban jednoj vojsci (iako ne znam kome je potrebna vojska, ali dobro), ali to ne znaci da general pobjedjuje rat. tu su i tehnologija, ekonomija, motivacija vojske... jako puno faktora.
naravno, i general mora biti dobar da bi sve leglo na pravo mjesto.
ili u sportu: zar samo mene iritira kad je za sve pobjede ili poraze, primjerice rukometasa, jednima zasluzan, drugima kriv Lino Cervar? da ga jebes ja ne vjerujem da bi sve te rezultate postigli da je on tako los, kao sto ne vjerujem ni da bi on sa Slovackom reprezentacijom napravio bogzna sto.
samo pitanje, doduse, jest zanimljivo: zasto nam trebaju vodje? ali je prilicno offtopic, a ne vjerujem ni da znam vise o tome od tebe ili bilo koga drugoga pa da sad iznosim nekakve teorije. |
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Posted - 19/02/2008 : 00:47:09
|
Ma, ljudi dragi, ova lijepa tema prijeti da se pretvori u nekakvo otrovno prepucavanje. (Sad bih ja Darkecu trebao odgovoriti na njegove tri-četiri čudnovate rečenice; a onda bi netko lupio po meni, netko po njemu, a onda svatko po svakom... Prošli smo to već.) Kriv sam, ali želio sam samo kod relativno osjetljive teme sugerirati neke kriterije. Jer, valjda se slažemo da n.p. ne možemo istim kriterijima procjenjivati strip tablu i strip album. (Uvijek je nezgodno i nezahvalno kad se umjetnost počne promatrati kroz "sportske"/natjecateljske naočale); Vratimo se onda eto, nevinim/iskrenim, "srčanim" ocjenama. Svatko ima pravo na svoj ukus; beš argumente. Obzirom da ovaj topic govori o "domacem" stripu, ja cu se, uz svo poštovanje ostalima, zadržati u tom okviru: - Pasica: "Grga" Ice Voljevice; - Album: "Bolivijska crna" Danijela Žeželja; - Serijal/i: "Stari mačak" Andrije Maurovića, "Zlatka" Krešimira Zimonića, "Svebor i Plamena" Darka Macana - Epizoda/priča: "Začarana tapeta" Waltera Neugebauera. - op.a.: po "srcu" dodajem popisu i "Magirusa" Žarka Bekera.
To je naravno "prvi krug", ali tu su odmah i Bednjanec (produkcija 70-ih; kako je već naveo mcn), sjajan Reisinger, pa onda i Štef Bartolić, od kojeg očekujem da pored svih lijepih "stilskih vježbi" konačno odradi pravi posao!
Eto, odradili smo svi osobne "top liste". Mislim da bi bilo zanimljivo uočiti koji domaći autori s ovih popisa nedostaju i zašto (!?) Možda bi se tako mogao otvoriti i topic: "Najbolji domaći autori"?
Lahku noć i dobro jutro, Dule
|
Dušan Gačić |
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/02/2008 : 00:51:31
|
Nekako mi se čini da termin "domaći strip" diskutanti različito tumače i koriste. Tu možda leži seme nerazumevanja. |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Posted - 19/02/2008 : 01:12:24
|
Eh Marlowe, a baš sam zakoračio u krevet... No,u krivu si; nema nerazmevanja. Naslov sugerira da se radi o stripu "u Hrvata", pa sam se toga i držao. Možemo i šire, što se mene tiče. Evo dobre ideje; otori novi topic.
|
Dušan Gačić |
 |
|
Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts
Posted - 19/02/2008 : 10:58:59
|
Da se razumijemo, meni se osobno, licno, pa i personalno termin "domaci strip" veze na sve zemlje ex yu, ali ovaj topic je iskljucivo postavio upit o hr. stripu, pa stoga da nadopunim listu, zahvaljujuci drugarima prije mene koji su me podsjetili, tu bi jos dosli stripovi iz Strip Arta od G Delica, i neki genijalni crtezi od Zimonica tamo osamdesetih... jel se ono jedan strip zvao "Zid"!? Malo oftopica, inace da se radi o ex yu, Nenadov, Lavric, Pahek i Kerac (Kobra) bi bili na samom vrhu liste. Stripovi koje sam najvise iscekivao u ono vrijeme su definitivno bili "Kobra" od Kerca i Stripoteka s Vamom od Kordeja. Ta dva stripa nemaju ni jednu jedinu dodirnu tocku, a svaki me na svoj nacin zarobio... evo, dok ovo pisem sitija san se i Ano&Nep sa onim opicenim stripovima u Yu stripu, i Milana Tomasa koji nazalost nije nesto ostavio traga... vjerojatno ga se malo ko i sjeca. Dan danas mi je najdrazi strip u povijesti ovih prostora Yu strip. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Posted - 19/02/2008 : 12:12:47
|
@marlowe:
quote: Originally posted by kreso_stanic
Što mislite koje je najveće ostvarenje hrvatskih strip autora, ili barem koji je vama najdraži?
osim ako ti nemas neke teorije o Velikoj Hrvatskoj, mislim da je sve jasno
 |
 |
|
Topic  |
|
|
|