Author |
Topic  |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9552 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 15/02/2009 : 00:15:47
|
Tek sam nedavno nabavio sve Q stripove ( znam, kriv sam ) i najbolji broj mi je definitivno broj dva a djelom zbog stripa iz naslova ( dobro , pomogli su i Bolland i Rdeči alarm) no otkad sam pročitao taj strip dva mi se pitanja motaju po glavi a kako nije riječ o Zagoru, da o odgovorima možemo samo nagađat u beskrajnim topicima, već o domaćem autoru koji se čak mota po ovom foruma , ne škodi da ih dam u javnost pa možda dobijem odgovor.
Prvo što me iznenadilo je pristup temi. Za razliku od ostalih Macanovih stripova koji se tiču religije i boga ( koje sam ja čitao) gdje toj temi pristupa zdravokritički ( vidi Bočko, Budzašto, Sergej….) ovdje je to ako i ne sasvim ali dosta drukčije. Pa pitanje glasi koji je pravi Macan?
Druga stvar koja zapravo podupire prvo pitanje je : da je strip samo štos sa Isusom malo je predugačak i prerazrađen , pa me zanima koliko je tu osobnog više nego što obično autor unese u strip.
A zanima me i mišljenje ostalih ( onih par koji posjećuju domaći strip ) o ovom strip i pitanju religije u stripovima.
|
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9552 Posts
Posted - 15/02/2009 : 01:12:08
|
Da, tako je to. Čovjek je najkreativniji kad radi nešto drugo....
Hvala na odgovorima.
Poslije ovog stripa definitivno više cijenim svako pivo !  |
 |
|
kreso_stanic
Senior Member

.jpg)
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 15/02/2009 : 18:07:23
|
Jednom je moja stara taj strip oduševljeno pokazala jednoj teologinji i vjeroučiteljici. Ova baš nije bila tako oduševljena:))) |
 |
|
Deers
Advanced Member

Croatia
9552 Posts
Posted - 15/02/2009 : 18:31:04
|
Možda zbog Bollanda na prethodnoj stranici  
Šalu na stranu čudan su svat ti teolozi. Oni već sigurni u sve i nemaju potrebu za preispitivanjem pa kad nađu nešto što bi im barem malo proširilo vidike to kategorički etiketiraju kao "neprijatelja".
Odlično, taj strip je znači i kontroverzan. A što bi tek rekla na onaj strip o Jeanne Dark iz nesjećamsekojeg Q-a di razgovara sa svećenikom o tome da li treba volit bližnje ako ne voliš sama sebe !    |
 |
|
|
Topic  |
|