forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 TEX WILLER - Knjige 9-12
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 05/03/2008 : 11:57:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor-te-nay

Imam prijedlog što se tiće dizajna za Libellus.
Ne tiće se samo Texa već i ostalih izdanja (e da bar Zagor Classic HC umjesto brojeva ovo ima, nestalo bi ga za minut).

Znači - samo broj epizode.Ne košta vas ništa a mislim da bi nama kolekcionarima ovaj mali detalj puno značio.

Iman još ideja, kako poboljšat vizualno strip, al ne radim ih mukte, radit ću ih za stripove.

Ovo je odlichna ideja!Svaka chast za ovo!

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/03/2008 : 11:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Legacy Keeper

quote:

Imam prijedlog što se tiće dizajna za Libellus.
Ne tiće se samo Texa već i ostalih izdanja (e da bar Zagor Classic HC umjesto brojeva ovo ima, nestalo bi ga za minut).

Znači - samo broj epizode.Ne košta vas ništa a mislim da bi nama kolekcionarima ovaj mali detalj puno značio.

Iman još ideja, kako poboljšat vizualno strip, al ne radim ih mukte, radit ću ih za stripove.

Ovo je odlichna ideja!Svaka chast za ovo!

E pa Fala. Ti si jedini koji je reagira.
Ja sam mislija ljudi će to podržat, komentirat, a niko ništa.
Nije mi jasno kako im ideja nije zanimljiva.Poboljšala bi kolekciju masu.Al dobro, kako oće.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

Dalen
Senior Member

Croatia
2269 Posts

Member since 13/03/2003

Posted - 05/03/2008 : 12:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Dalen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dalen

Meni je recimo super.

Vidiš da nije jedini .
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/03/2008 : 12:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ideja je dobra ali... za one serijale koji idu redom. Npr. NN gdje postoji slično rješenje.

Između tvoje ideje i ne diranja izvornog stanja biram ovo drugo jer bi bilo kakvo razmišljanje o nekakvim izmjenama bilo katastrofa. Naravno da o takvoj ideji ni mi ni Libellus nebi tribali razmišljati.
Kad bi gleda kolekciju i brojeve epizoda na preskok izgledalo bi kao da nešto fali. Brojeve imamo unutra.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/03/2008 : 12:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
Tako je Dalen, moja isprika.
Još, još hvale oću. Oću da usvoje ovu ideju.Za sve stripove u libellusa kao standard pravilo da bude.
Oni valjda ovo gledaju, pa ako vide šta ljudi žele zašto nebi stavili?
Fenomenalno bi na policama izgledalo, plus šta bi bija red.
Ovako, tek unutra piše broj originala, a vani tek godina piše???To nema nikakvog smisla, kad slažeš, ona epizoda od 10 miseca 1975 ti može ić prije one od 1 miseca 1975.Bezveze.

Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/03/2008 : 12:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ideja je dobra ali... za one serijale koji idu redom. Npr. NN gdje postoji slično rješenje.

Između tvoje ideje i ne diranja izvornog stanja biram ovo drugo jer bi bilo kakvo razmišljanje o nekakvim izmjenama bilo katastrofa. Naravno da o takvoj ideji ni mi ni Libellus nebi tribali razmišljati.
Kad bi gleda kolekciju i brojeve epizoda na preskok izgledalo bi kao da nešto fali. Brojeve imamo unutra.

Griješiš.Upravo ovako će se kolekcija Texova složit, jel za 5 godina, kad ispucaju brojeve koji nisu objavljeni, vratit će se natrag na brojeve 100 i nešto,ili od 1 možda (možda ipak 1-100 ostavit za kraj, za 10ak godina) pa nadalje, to predobro izgleda.
Osim toga, zar nemaš sad rupu između texova, piše ti godina 1972, pa ništa, pa 1975?
A šta kažeš za koncept Ludens Classic HC. Zar ono ima ikakvog smisla, nije li bolji moj prijedlog? Tad bi se uvik mogli vratit izdat 1-51 Zagor, ako bi na Hrbatu od Zagor Classic umisto npr. br1 pisalo - Zagor priča... br 52 i Kralj Darkowooda br.53.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/03/2008 : 14:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Griješiš.Upravo ovako će se kolekcija Texova složit, jel za 5 godina, kad ispucaju brojeve koji nisu objavljeni, vratit će se natrag na brojeve 100 i nešto,ili od 1 možda (možda ipak 1-100 ostavit za kraj, za 10ak godina) pa nadalje, to predobro izgleda.

Prvo. Odakle ti informacija da će se vratit na brojeve 100 i nešto?
Drugo. Ako se dobro sićan, ovo izdanje je najavljeno kao biblioteka neobjavljenih epizoda.
Treće al' može i pod prvo. Previše je tu "možda"
quote:
Osim toga, zar nemaš sad rupu između texova, piše ti godina 1972, pa ništa, pa 1975?

Od dva zla biram... manje. Ako je uopće problem to sa godinama. Moga bi ti kao protuargument napisati... Kad se jednog dana vrate na stare epizode popunit će se te rupe sa godinama i bla, bla, bla
quote:
A šta kažeš za koncept Ludens Classic HC. Zar ono ima ikakvog smisla, nije li bolji moj prijedlog? Tad bi se uvik mogli vratit izdat 1-51 Zagor, ako bi na Hrbatu od Zagor Classic umisto npr. br1 pisalo - Zagor priča... br 52 i Kralj Darkowooda br.53.

U zabludi si... Klasik je baš tako zamišljen koncepcijski da ne mora pratiti kronologiju...
Ma u stvari serem... Klasik je koncepcijski zamišljen da naivcima digne lovu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/03/2008 : 14:32:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Prvo. Odakle ti informacija da će se vratit na brojeve 100 i nešto?
Drugo. Ako se dobro sićan, ovo izdanje je najavljeno kao biblioteka neobjavljenih epizoda.
Treće al' može i pod prvo. Previše je tu "možda"
quote:

Od dva zla biram... manje. Ako je uopće problem to sa godinama. Moga bi ti kao protuargument napisati... Kad se jednog dana vrate na stare epizode popunit će se te rupe sa godinama i bla, bla, bla
quote:

U zabludi si... Klasik je baš tako zamišljen koncepcijski da ne mora pratiti kronologiju...
Ma u stvari serem... Klasik je koncepcijski zamišljen da naivcima digne lovu.

Dobar si.Sredija si me.

Za Classic se definitvno slažem - ode lova. Al meni je neće uzet.

Edited by - Zagor-te-nay on 05/03/2008 14:33:03
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 15:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Malo me zaskakljao broj 10 Sablasti u pustinji,da li su kod originalnog izdanja koristena imena tuareza kao u prevodu kod Libellusa?
Nikako da se pomirim da je scenarista ovako djubre.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 17:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Prije svega, nakratko malo o dizajnu...
Za svaki nas dizajn mi s osobama koji se dizajnom bave cijeli zivot, studiozno razmatramo projekt,
predlazemo rjesenja, radimo primjere i na kraju odaberemo ono najbolje...
Ovo sto "Zagor-te-nay" predlaze, nije nista drugo od onoga sto je vidio na nasoj Nathan biblioteci...
Ili mozda netko misli kako nam je to palo na pamet napraviti za Nathana a nije za Texa?
No dok to kod Nathana odlicno funkcionira, kod Texa nije islo...
Prije svega zbog toga sto su Texove epizode radjene po starom sistemu, jedna prica zavrsava
u pola nekog izvornog broja i onda pocima druga. Da smo odabrali opciju brojeva na hrptu
kako bi oznacavali one polovicne epizode? Ima li bi svako trecu knjigu koja bi imala po jedan isti broj.
Ili bi trebali uz taj broj doopisivati nekakav dodatak - recimo, prvi dio - a to tek nebi bilo uredu.
Nadalje, s obzirom na kolicinu Texa, na njega smo gledali onako pomalo anatologijski pa je opcija s godinom za nas izvrsno rjesenje.
A koga zanimaju izvorne epizode i brojevi, samo okrene jednu stranicu i u impresumu nadje sve.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 17:08:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Malo me zaskakljao broj 10 Sablasti u pustinji,da li su kod originalnog izdanja koristena imena tuareza kao u prevodu kod Libellusa?
Nikako da se pomirim da je scenarista ovako djubre.

Oprosti prijatelju, sto nisam ovo odmah skuzio, a vidim sad da je bio i jedan post prije...
Imena su koristena kao i u izvorniku, iskreno me zanima sto nije dobro, jer doista ne znamo.
Mozes li mi to pojasniti, molim te, ako ne ovdje, onda posalji mi mail.
Predpostavljam da ima veze s religijom, i jako mi je zao ako smo bilo koga na bilo koji nacin povrijedili.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 18:16:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Nisi me ti povrijedio ni najmanje,samo imena koja su koristena u stripu.Nazalost morao sam ovaj strip baciti u smece,malkice nagavno pokazan Boziji poslanik Muhamed,takodje se spominje ,,Medina,, mislim u negativnom kontekstu.
Imena Tuareza uzeta vecinom od Bozijih poslanika.
Manje vise u stripu su muslimani,Islam prikazani kao nesto totalno pogrdno sa dozom ismijavanja Bozijeg poslanika.
Vjerovatno ima ljudi sto ce im ovo goditi,ali meni nije bas godilo.
Samo sam osjetio nelagodnost,uvijek se drzim sto se tice religija,naroda,narodnosti itd.Postuj uvijek druge narode,religije i sl.ako sam prizeljkujes da te neko postuje.

Bas mi je bilo nezgodno,kad sam pocijepao strip i bacio ga,mislim da je ovo prvi strip sto sam mu dohakao na taj nacin :).
Stvarno mi je zao zbog kolekcije,ali mogu reci ima kolekciju Texa biblioteke bez onog smeca.Jednostavno ovo bi mi bilo grijeh drzati u kuci.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/03/2008 : 18:18:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 18:53:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Svejedno mi je zao ako je ikome nase izdanje izazvalo bilo kakvu nelagodu, i ispricavam se.
Znam koliko volis stripove i mogu onda zamisliti koliko te nesto povrijedilo ako si strip zbog toga bacio.
Ne znam o kojim imenima se radi, koliko se sjecam vecina spomenutih imena su imena koja ja osobno poznam kod ljudi.
Ne mogu zamisliti da je nesto radjeno namjerno, Bonelli nije sklon tome, a strip je radjen prije 30 godina.
Ne znam bi li na to na isti nacin gledao da je strip objavljen prije 30 godina u dnevniku?
Volio bih, ako ti nebi bio problem, da mi napises sto te konketno najvise povrijedilo.
I to bi bilo najbolje da posaljes na mail, glupo bi bilo da ovdje to netko shvati kao religioznu raspravu
i da se onda ukljuci pojedinci koji bi prouzrokovali zatvaranje ovog topica.

Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 05/03/2008 : 19:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Nisi me ti povrijedio ni najmanje,samo imena koja su koristena u stripu.Nazalost morao sam ovaj strip baciti u smece,malkice nagavno pokazan Boziji poslanik Muhamed,takodje se spominje ,,Medina,, mislim u negativnom kontekstu.
Imena Tuareza uzeta vecinom od Bozijih poslanika.
Manje vise u stripu su muslimani,Islam prikazani kao nesto totalno pogrdno sa dozom ismijavanja Bozijeg poslanika.
Vjerovatno ima ljudi sto ce im ovo goditi,ali meni nije bas godilo.
Samo sam osjetio nelagodnost,uvijek se drzim sto se tice religija,naroda,narodnosti itd.Postuj uvijek druge narode,religije i sl.ako sam prizeljkujes da te neko postuje.

Bas mi je bilo nezgodno,kad sam pocijepao strip i bacio ga,mislim da je ovo prvi strip sto sam mu dohakao na taj nacin :).
Stvarno mi je zao zbog kolekcije,ali mogu reci ima kolekciju Texa biblioteke bez onog smeca.Jednostavno ovo bi mi bilo grijeh drzati u kuci.

Jebem li ga koliko da popljuju po Srbima i svemu sto se vezuje za nas ne bi pocepao Texa
Pa di ces veci greh
Ako je neka nacija pljuvana po svim mogucim medijima u zadnjih ne znam koliko godina onda je to moja pa opet citam,gledam...
Ko ga jebe,nek ide zivot
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2456 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 05/03/2008 : 20:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Prije svega, nakratko malo o dizajnu...
Za svaki nas dizajn mi s osobama koji se dizajnom bave cijeli zivot, studiozno razmatramo projekt,
predlazemo rjesenja, radimo primjere i na kraju odaberemo ono najbolje...
Ovo sto "Zagor-te-nay" predlaze, nije nista drugo od onoga sto je vidio na nasoj Nathan biblioteci...
Ili mozda netko misli kako nam je to palo na pamet napraviti za Nathana a nije za Texa?
No dok to kod Nathana odlicno funkcionira, kod Texa nije islo...
Prije svega zbog toga sto su Texove epizode radjene po starom sistemu, jedna prica zavrsava
u pola nekog izvornog broja i onda pocima druga. Da smo odabrali opciju brojeva na hrptu
kako bi oznacavali one polovicne epizode? Ima li bi svako trecu knjigu koja bi imala po jedan isti broj.
Ili bi trebali uz taj broj doopisivati nekakav dodatak - recimo, prvi dio - a to tek nebi bilo uredu.
Nadalje, s obzirom na kolicinu Texa, na njega smo gledali onako pomalo anatologijski pa je opcija s godinom za nas izvrsno rjesenje.
A koga zanimaju izvorne epizode i brojevi, samo okrene jednu stranicu i u impresumu nadje sve.

Moš ti meni virovat ili ne, al ja san puno prije vašeg nathana doša na tu ideju,i radija neke dodatke na svojoj kolekciji iz razbibrige, jel se bavim grafičkim dizajnom, ne baš "cili život" ka ta cura šta radi dizajn za Libellusa, al dobrih 5 godina.

Al pošteno, drago mi je da si mi objasnija i odgovorija, sad znam razlog.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 21:23:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Nebitno kad si ti dosao na tu ideju, ono sto sam ti rekao je da mi to znamo, nisi nam
otkrio nista sto sami nismo vec prije vidjeli i probali, a dokaz za to su nase NN knjige...
Naravno, nista nemamo protiv bilo kakvih sugestija, samo pojasnjavamo kad se vec dotaklo toga.

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 21:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svejedno mi je zao ako je ikome nase izdanje izazvalo bilo kakvu nelagodu, i ispricavam se.
Znam koliko volis stripove i mogu onda zamisliti koliko te nesto povrijedilo ako si strip zbog toga bacio.
Ne znam o kojim imenima se radi, koliko se sjecam vecina spomenutih imena su imena koja ja osobno poznam kod ljudi.
Ne mogu zamisliti da je nesto radjeno namjerno, Bonelli nije sklon tome, a strip je radjen prije 30 godina.
Ne znam bi li na to na isti nacin gledao da je strip objavljen prije 30 godina u dnevniku?
Volio bih, ako ti nebi bio problem, da mi napises sto te konketno najvise povrijedilo.
I to bi bilo najbolje da posaljes na mail, glupo bi bilo da ovdje to netko shvati kao religioznu raspravu
i da se onda ukljuci pojedinci koji bi prouzrokovali zatvaranje ovog topica.

Morao sam se nekome pozaliti a gdje cu ako necu ovdje,ipak na ovom forumu je dosta ljubitelja stripa pa mogu nekako razumjeti kad te nesto bocne,napisacu ti malkice u emailu sto me konkretno uvrijedilo.
Sto se tice pisca ove price isao je bas kao sto sam napisao sa vrijedjanjem i omalozavanjem,takodje je potkovan sa istorijskim dogadjajima,imenima svetih mjesta i sl.
Nista najbolje mi zaboraviti ove pola epizode sto sam pokusao da citam i nastaviti sa daljim uzivanjem u stripovima.
Malo cu da se ohladim od Texa,bacam se sad na zadnjih 8 od Kena sto sam dobio.
Inace imam obicaj kad dobijem stripove da citam po jednog junaka zadnji4-8 knjiga pa kad to procitam bacim se na sljedeceg.
Pravi merak,procitas nekih 1000 stranica taman osjetis da se malkice zasitis pa se bacis na nesto drugo.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 22:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Ovo je za nevjerovati,pisem ti email 15 minuta raspisao se kao kakva tetkica i hocu da posaljem i sve se izbrisa .
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/03/2008 : 22:35:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
da ne bi ostalima palo napamet ovo komentirati i raspravljati...porter je primjetio,dado uočio primjedbu,dalje nek se riješava mailom...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/03/2008 : 22:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Napisi opet... ponavljanje je majka znanja.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 05/03/2008 : 22:46:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
E ovo je stvarno za popizdit!!!!!!!!!!!

Koliko puta mi se dogodilo da napišem kilometarski mail ili post i onda mi neki đava sve pobriše ili pukne veza... doduše zadnju godinu sa ADSL-om neman takvih problema.
Al' stvarno mi dođe razbit monitor...

Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 05/03/2008 : 22:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
tesko zabu u vodu natjerati
tako i tebe, garantujem da vec drugi pises

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
567 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 05/03/2008 : 22:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
quote:

Porter ili Globinho?
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 05/03/2008 : 22:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaTex

quote:

Porter ili Globinho?

porter...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000