forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Mister No: 13-16
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 11/03/2008 : 17:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message  Reply with Quote
lijepa vijest
ajmo sada, nove najave

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 11/03/2008 : 17:55:12  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Jupiiiii!!!!
Stigla tura....

Alo,konobar
daj još jednu!
Go to Top of Page

Caldera
New Member

Croatia
251 Posts

Member since 12/09/2007

Posted - 12/03/2008 : 06:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caldera's Homepage  Send Caldera an AOL message  Send Caldera an ICQ Message  Send Caldera a Yahoo! Message  Send Caldera a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Legacy Keeper

Kasnim,kasnim sa Mr.No-om...
Moram se uozbiljiti :/

Došao do broja 4. S jedne strane užitak što ima toliko knjiga dok ne dodjem do kraja, a s druge se samo mislim da ne ponestane nekog broja prije nego uspijem iskompletirati. Ustvari bilo bi najljepše da su sve na polici, pa da se guštam čupajući jednu po jednu...

----Mjesto za oglas----
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/03/2008 : 10:05:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Jedno pitanje: zašto naslov knjige 13 nije "Tko je vidio Carlosa Gomeza?" kao u originalu nego "Traži se Carlos Gomez"? Meni je originalni naslov bolji, dramatičniji.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/03/2008 : 10:39:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Zato sto to nama nije bio. Nije nam bio bolji i dramaticniji, vec bezlican, losnjikav, bas nikakav...
A naslovom "Trazi se..." nije izgubljen ni smisao ni dramaturgija, bas naprotiv...
Jasno, ne prevodi se uvijek ni naslov od rijeci do rijeci, vec se trazi najbolje rjesenje sukladno
jeziku na koji se prevodi, a da se netko moze i neslagati s tim rjesenjem, moze i smije.
I u Kenu je recimo isao naslov Lovceva Lily, a u originalu je Lily e il cacciatore (Lily i lovac, ako se ne varam).
Lovceva Lily je i po meni bolje, no mozda se svejedno nece svi sloziti.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/03/2008 : 10:45:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Dobro, "nije nam se svidio" je legitimno objasnjenje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dmar
New Member

Croatia
249 Posts

Member since 27/10/2005

Posted - 13/03/2008 : 17:30:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dmar a Private Message  Reply with Quote
zakaj je u knjizi 15 el loco na prijelazu iz jedne (30.)u drugu epizodu (31.) ostavljen onaj poslistak i nije sve napravljeno kao u prijašnjim knjigama (ako je moje pitanje jasno)?
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/03/2008 : 18:39:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije.
No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se
jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju.
Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima.
Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica.
A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu
i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna.
Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra
samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski.
To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno.
Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica.
Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville.
Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice.
Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/03/2008 : 19:02:27  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Dakle, za 10 dana, bice ih u Darkwoodu?

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 20:01:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Gaston's Homepage  Send Gaston a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Trebalo bi.

And I must be an acrobat to talk like this and act like that...
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 20:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Jedno pitanje: zašto naslov knjige 13 nije "Tko je vidio Carlosa Gomeza?" kao u originalu nego "Traži se Carlos Gomez"? Meni je originalni naslov bolji, dramatičniji.

ako smijem biti konkretniji:
jer se trazi.
jer mu je glava ucijenjena.
jer ga zele ukokati, a ne slikati za maturalac.

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/03/2008 : 20:08:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ako Drunky Duck ne zakaze...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 13/03/2008 : 20:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

quote:

Ako Drunky Duck ne zakaze...

Da, a hoce li ici komplet nova tura, ukljucujuci i Texove?
Da ne idem svaki dan u Beograd!!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/03/2008 : 21:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

jer se trazi.

Ma neces me uvjeriti da je ovaj naslov bolji da se postavis na glavu:) Ali, to je urednicka odluka koja ovisi o ukusu, pa se ne bunim, samo sam pitao ima li neki konkretan razlog.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 13/03/2008 : 21:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Markos i Curunir kao da su zivjeli jedno 30 g u Svedskoj.
Kad ti sved nesto prica i smije se,treba biti oprezan.
U toplom razgovoru su 2X upotrebljena smajlica 1 i 2 :)
Da je proslo bez prvog,vjerovatno ni drugi ne bi vidjeli,tako bi izgubili karakteristike pravih skandinavaca.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 13/03/2008 : 21:28:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Naumpade mi i ovo,da sam curunir odgovorio bih:
,,haj ti citaj malo texa,,
da sam Markos ne bih nista odgovorio,samo mi djelovao zamisljeno i kontao: cital ovaj Porter uopste stripove ili samo sakuplja glancere.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/03/2008 : 22:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
:)))

Trouble will find me
Go to Top of Page

hello
Senior Member

Croatia
2730 Posts

Member since 14/07/2006

Posted - 13/03/2008 : 22:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit hello's Homepage  Send hello a Private Message  Reply with Quote
quote:

Markose, javi mi se na mail, HITNO JE!

www.izdavanje-knjiga-dani.hr
www.vangogh.hr
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 13/03/2008 : 22:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hello

quote:

Kae puko vodenjak?

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Curunir

quote:

jer se trazi.

Ma neces me uvjeriti da je ovaj naslov bolji da se postavis na glavu:) Ali, to je urednicka odluka koja ovisi o ukusu, pa se ne bunim, samo sam pitao ima li neki konkretan razlog.

meni bi bio jos bolji strava u medjimurju... al sta ces, kad ne odgovara sadrzaju
salu na stranu, tko je vidio marka markovica uistinu je katastrofa od naslova. meni prvo (jer nije SAMO urednicka odluka, mi tako u LIbellusu ne radimo) a zatim i Dadi i Gastonu nadasve. naravno da nam se ukusi ne slazu, nimalo. kao i jos puno toga. al to ti je evolucija i darwin, hebga, ili kreacionizam i dragi Bog, tko god ti od njih bio veca faca

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

quote:
Originally posted by hello

quote:

Kae puko vodenjak?

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Naumpade mi i ovo,da sam curunir odgovorio bih:
,,haj ti citaj malo texa,,
da sam Markos ne bih nista odgovorio,samo mi djelovao zamisljeno i kontao: cital ovaj Porter uopste stripove ili samo sakuplja glancere.

grijesis. ko kap vode na dlanu postujem kupca koji dvaput kupuje iste stripove libellusove
ljudi treba 500, portera samo 250

Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 13/03/2008 : 22:23:31  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Dado

Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije.
No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se
jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju.
Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima.
Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica.
A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu
i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna.
Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra
samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski.
To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno.
Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica.
Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville.
Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice.
Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti.
A kako birate naslovnu ako ih ima više?ko odlučuje koja ide na početak knjige?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:34:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Bilo mi je jasno dok nisan vidija ovaj "Reply"

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/03/2008 : 22:37:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ne glupiraj se. vec samo citiranje Dadomlata ima iznimnu vrijednost

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.15 seconds. Snitz Forums 2000