Author |
Topic |
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 11/03/2008 : 17:07:00
|
lijepa vijest ajmo sada, nove najave |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
Caldera
New Member
Croatia
251 Posts
Member since 12/09/2007 |
Posted - 12/03/2008 : 06:46:59
|
quote: Originally posted by Legacy Keeper
Kasnim,kasnim sa Mr.No-om... Moram se uozbiljiti :/
Došao do broja 4. S jedne strane užitak što ima toliko knjiga dok ne dodjem do kraja, a s druge se samo mislim da ne ponestane nekog broja prije nego uspijem iskompletirati. Ustvari bilo bi najljepše da su sve na polici, pa da se guštam čupajući jednu po jednu... |
----Mjesto za oglas---- |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/03/2008 : 10:05:52
|
Jedno pitanje: zašto naslov knjige 13 nije "Tko je vidio Carlosa Gomeza?" kao u originalu nego "Traži se Carlos Gomez"? Meni je originalni naslov bolji, dramatičniji. |
Trouble will find me |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 10:39:49
|
Zato sto to nama nije bio. Nije nam bio bolji i dramaticniji, vec bezlican, losnjikav, bas nikakav... A naslovom "Trazi se..." nije izgubljen ni smisao ni dramaturgija, bas naprotiv... Jasno, ne prevodi se uvijek ni naslov od rijeci do rijeci, vec se trazi najbolje rjesenje sukladno jeziku na koji se prevodi, a da se netko moze i neslagati s tim rjesenjem, moze i smije. I u Kenu je recimo isao naslov Lovceva Lily, a u originalu je Lily e il cacciatore (Lily i lovac, ako se ne varam). Lovceva Lily je i po meni bolje, no mozda se svejedno nece svi sloziti. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
dmar
New Member
Croatia
249 Posts
Member since 27/10/2005 |
Posted - 13/03/2008 : 17:30:40
|
zakaj je u knjizi 15 el loco na prijelazu iz jedne (30.)u drugu epizodu (31.) ostavljen onaj poslistak i nije sve napravljeno kao u prijašnjim knjigama (ako je moje pitanje jasno)? |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 13/03/2008 : 18:39:47
|
Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije. No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju. Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima. Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica. A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna. Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski. To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno. Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica. Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville. Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice. Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti.
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 20:01:39
|
quote: Originally posted by srdjandj
Dakle, za 10 dana, bice ih u Darkwoodu?
Trebalo bi. |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 20:01:49
|
quote: Originally posted by Markos
Jedno pitanje: zašto naslov knjige 13 nije "Tko je vidio Carlosa Gomeza?" kao u originalu nego "Traži se Carlos Gomez"? Meni je originalni naslov bolji, dramatičniji.
ako smijem biti konkretniji: jer se trazi. jer mu je glava ucijenjena. jer ga zele ukokati, a ne slikati za maturalac.
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 13/03/2008 : 20:08:48
|
Ako Drunky Duck ne zakaze... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 13/03/2008 : 20:13:43
|
quote: Originally posted by Dado
Ako Drunky Duck ne zakaze...
Da, a hoce li ici komplet nova tura, ukljucujuci i Texove? Da ne idem svaki dan u Beograd!!! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 13/03/2008 : 21:16:42
|
quote: Originally posted by Curunir
Jedno pitanje: zašto naslov knjige 13 nije "Tko je vidio Carlosa Gomeza?" kao u originalu nego "Traži se Carlos Gomez"? Meni je originalni naslov bolji, dramatičniji.
ako smijem biti konkretniji: jer se trazi. jer mu je glava ucijenjena. jer ga zele ukokati, a ne slikati za maturalac.
Ma neces me uvjeriti da je ovaj naslov bolji da se postavis na glavu:) Ali, to je urednicka odluka koja ovisi o ukusu, pa se ne bunim, samo sam pitao ima li neki konkretan razlog. |
Trouble will find me |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 21:24:39
|
Markos i Curunir kao da su zivjeli jedno 30 g u Svedskoj. Kad ti sved nesto prica i smije se,treba biti oprezan. U toplom razgovoru su 2X upotrebljena smajlica 1 i 2 :) Da je proslo bez prvog,vjerovatno ni drugi ne bi vidjeli,tako bi izgubili karakteristike pravih skandinavaca.
|
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 21:28:39
|
Naumpade mi i ovo,da sam curunir odgovorio bih: ,,haj ti citaj malo texa,, da sam Markos ne bih nista odgovorio,samo mi djelovao zamisljeno i kontao: cital ovaj Porter uopste stripove ili samo sakuplja glancere. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
|
hello
Senior Member
Croatia
2730 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 13/03/2008 : 22:15:55
|
quote: Originally posted by hello
:)))
Markose, javi mi se na mail, HITNO JE!
Kae puko vodenjak? |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 13/03/2008 : 22:19:50
|
quote: Originally posted by Curunir
Ma neces me uvjeriti da je ovaj naslov bolji da se postavis na glavu:) Ali, to je urednicka odluka koja ovisi o ukusu, pa se ne bunim, samo sam pitao ima li neki konkretan razlog.
meni bi bio jos bolji strava u medjimurju... al sta ces, kad ne odgovara sadrzaju salu na stranu, tko je vidio marka markovica uistinu je katastrofa od naslova. meni prvo (jer nije SAMO urednicka odluka, mi tako u LIbellusu ne radimo) a zatim i Dadi i Gastonu nadasve. naravno da nam se ukusi ne slazu, nimalo. kao i jos puno toga. al to ti je evolucija i darwin, hebga, ili kreacionizam i dragi Bog, tko god ti od njih bio veca faca |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 13/03/2008 : 22:21:24
|
quote: Originally posted by alen
quote: Originally posted by hello
:)))
Markose, javi mi se na mail, HITNO JE!
Kae puko vodenjak?
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 13/03/2008 : 22:23:19
|
quote: Originally posted by Porter
Naumpade mi i ovo,da sam curunir odgovorio bih: ,,haj ti citaj malo texa,, da sam Markos ne bih nista odgovorio,samo mi djelovao zamisljeno i kontao: cital ovaj Porter uopste stripove ili samo sakuplja glancere.
grijesis. ko kap vode na dlanu postujem kupca koji dvaput kupuje iste stripove libellusove ljudi treba 500, portera samo 250 |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 13/03/2008 : 22:23:31
|
quote: Originally posted by Dado
Sve je i napravljeno kao u prijasnjim knjigama, samo sto takvih situacija nema mnogo pa ti se cini da je drukcije. No da pojasnim; naime znate da su se kod nekih starijih junaka epizode radile tako da se jedna prica zavrsavala i pocimala neka nova u istom izvornom broju. Onda je logicno da su naslov i naslovnica tog broja vezani ili za pricu koja zavrsava ili za onu koja tek pocima. Ovisno o tome radi se prijelaz ili ostavlja naslov i naslovnica. A s druge strane mi smo odmah u startu odlucili da u situacijama kad imamo samo jednu naslovnicu za neku pricu i ta naslovnica svakako ide kao glavna na koricama, onda ne stavljamo tu istu i unutra jer je samo ta jedna. Nema smisla u tom slucaju ponavljati naslovnicu. Naslovnica s korica moze se pojaviti i unutra samo kad ima vise naslovnica u jednoj knjizi i onda one idu kronoloski. To se moze desiti kod MMa i MNOa, i upravo u knjizi 16 kod MMa bit ce nesto slicno. Tamo su dvije posve razlicite price a samo jedna naslovnica. Kod Texa - poruka Dakota - bila bi posve ista situacija da ne koristimo za glavne naslovnice ilustracije Claudia Ville. Tamo imas na cijelu onu knjigu samo jednu naslovnicu, i ta nebi isla unutra da koristimo Galepove naslovnice za korice. Ako nije dovoljno jasno, slobodno pitajte detaljno pa cemo odgovoriti. A kako birate naslovnu ako ih ima više?ko odlučuje koja ide na početak knjige?
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/03/2008 : 22:34:12
|
Bilo mi je jasno dok nisan vidija ovaj "Reply" |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Posted - 13/03/2008 : 22:37:06
|
ne glupiraj se. vec samo citiranje Dadomlata ima iznimnu vrijednost |
|
|
Topic |
|