forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Fibra predstavlja: Orka specijal 1 - Eternaut
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 24/03/2008 : 23:28:10  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message  Reply with Quote
Ja se navikao da u Sa nema ništa. Tako da sve što dođe doživljavam kao premiju zbog toga što sam navikao za sve da se cimam po Srbiji i Hrvatskoj.

btw, i ja držim fige.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 25/03/2008 : 08:52:17  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Jesu li to svi nastavci? Znaci onaj iz 69` je samo remake prvog?? Bilo bi super da se objavi barem drugi dio, kojeg je Oesterheld još napravio.

Oesterheld

- El Eternauta (1957) by H.G. Oesterheld (script) and F. Solano López (art)
- El Eternauta, second part (1976) by H. G. Oesterheld (script) and F. Solano López (art)
- El Eternauta, remake (1969) by H. G. Oesterheld (script) and A. Breccia (art)

By others

- El Eternauta, tercera parte (1983) by Alberto Ongaro (script), Mario Morhain and Oswal (art)
- Eternauta, el mundo arrepentido (1997-1998) by Pablo Maiztegui (script) and Solano López (art)
- El Eternauta, el odio cosmico (1999) by Pablo Mu#241;oz, Ricardo Barreiro (script), Walther Taborda and Gabriel Rearte (art)
- El Eternauta, el Regreso (2003) Pablo Maiztegui (script) and F. Solano López (art)
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 25/03/2008 : 09:02:26  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
sati, sati, saaati čistog užitka. relativno gledano ovo je najjeftiniji i najisplativiji strip koji sam kupio u životu. izdanje godine smo dobili, neka se nastavi borba za drugo mjesto.

Till I Collapse
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 25/03/2008 : 09:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> Bilo bi super da se objavi barem drugi dio

Razumijem zzelju za produzzenjem uzzitka (ili za kompletnosschu), ali ponekad treba stati kad je najbolje.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2008 : 10:55:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Uvijek se bojim da je moje odusevljenje necim dvosjekli mac, da mozda ne pretjerujem i da postoji opasnost da ljudi ocekuju tko zna sta i onda se razocaraju, pa me tako bilo malo i strah za Eternauta, ali sad mi je malo lakse (tocnije receno - presretan sam), kad vidim ove prve, nepodijeljene, reakcije.

Sto se nastavaka tice, ponavljam, drugi dio je u kombinacijama, jos nisam odlucio, ali sve nakon toga ne dolazi u obzir.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts

Member since 22/07/2002

Posted - 25/03/2008 : 11:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Witchblade a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Uvijek se bojim da je moje odusevljenje necim dvosjekli mac, da mozda ne pretjerujem i da postoji opasnost da ljudi ocekuju tko zna sta i onda se razocaraju, pa me tako bilo malo i strah za Eternauta, ali sad mi je malo lakse (tocnije receno - presretan sam), kad vidim ove prve, nepodijeljene, reakcije.

Evo, meni se ne sviđa. A, štaš sad?

"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat."
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2008 : 11:16:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Gulp

Trouble will find me
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 25/03/2008 : 12:28:47  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message  Reply with Quote
treba izdati drugi dio,svi kupujemo stotine nastavaka svega i svačega, ako je još jedan u igri makar i lošiji neće biti zamjerke.

Till I Collapse
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 25/03/2008 : 12:47:11  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
Da. I B-horrori imaju svoj šarm :)
Kad treba snimit film o divovskim kalamarima i vanzemaljcima sa 5.000 $ budgeta. -cheesy- groteskno- ma da se diviš koliko je slab
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/03/2008 : 13:00:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
Hoce li se ovo moci kupiti na MAFEST-u?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2008 : 13:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ne znam. Mozda.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 25/03/2008 : 14:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message  Reply with Quote
Misliš ak se ne rasproda:)?

I know that I was born and I know that I'll die.
The in between is mine. I am mine.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2353 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/03/2008 : 18:48:55  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Stigli su novi Fibrini albumi u Alan Ford.Pomalo sam iznenadjen cenama...
Spaghetti 1395 din
Glista 995 din
Eternaut 2195 din
Eternaut je,nazalost,presao kriticnu granicu od 2000 din,mnogi ljubitelji stripa ce zbog toga ostati uskraceni za ovo delo...to je kad preracunamo oko 196 Hrk...a to je poprilicno skuplje nego u Hrvatskoj,nazalost...Primera radi u AF je beloputi Torgal(app 250 str,boja)1695 din...znam da ne treba stripove porediti na takav nacin,ja sam uvek bio protiv toga,ali kao sto rekoh moglo je ipak biti jftinije i prihvatljivije,bar kao u Hr...jebiga...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2008 : 22:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ta je cijena identicna kao i u More Comicsu, gdje kosta 195 kuna. U Libellusu je cijena manja, zato jer se Vedran odrekao 20 kuna zarade. A u Srbiji bi ta cijena mogla biti slicna da nije troskova carine, spedicije i pdva koji ne ulazi u kalkulaciju za cijenu u Hrvatskoj, a za Srbiju, nazalost, da. To objasnjava razliku cijene HR-SR, koja, uostalom, nije samo tu kod Fibrinih, nego, cini mi se, i kod svih ostalih izdanja. Koliko kostaju npr. novi Bookglobe integrali? Novi Libellus Mister Noovi? Usporedba Beli Put - Fibra/svi ostali pada u vodu zbog ogromne razlike u tirazu koja jako smanjuje cijenu po primjerku kod BP. (Na drugu stranu, mozda bas zbog tih veliki tiraza BP radi manji broj izdanja godisnje od ostalih).

Uglavnom, meni je zao sto to ne kosta jeftinije nego sto kosta, ali vjerujem da ce svatko tko uzme Eternauta u ruke i prolista vidjeti koliko je tu truda i vremena potroseno (tj. novca). Ali evo, konkretno, kalkulacija: prijevod i lektura Eternauta kostaju skoro 11 tisuca kuna (usporedbe radi - to je cijena prijevoda npr. 11 - 12 Bonellija ili oba Metabaruna ili 10-12 klasicnih albuma). Dakle, u startu, svaki primjerak kosta 22 kune. Plus prava jos 15 kuna, plus tisak 35 kuna, plus dizajn ... proizvodna cijena primjerka je visoka, 75 kuna, a veleprodajna 135 - dakle, pokrivam se na 280 primjeraka. Razlika od 135 do 175 pa nadalje ide trgovcima.
Eto, jos jedan izdavacki tabu je razbijen.

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2353 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/03/2008 : 23:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Bem ti trgovce stripovima...bem ti carinu i pdv...fuck...
Sve ja tebe razumem Marko,ali tih 2000 i kusur dinara su za ogromnu vecinu u Srbiji teska psiholosko-finansijska barijera koju ne mogu savladati...sem nas malobrojnih zaludjenika...jebiga...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29402 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/03/2008 : 23:16:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ta je cijena barijera i kod nas, isto tako, ali to je zacaran krug iz kojeg je tesko izaci. Cijena je visoka jer je mala naklada. Naklada je mala jer se stripovi slabo prodaju. Slabo se prodaju jer je cijena visoka.

Trgovci imaju svoje mjesto u lancu i neophodni su. Njihova provizija izgleda velika, ali kad se uzmu u obzir troskovi... Nije to lako, i oni se muce da skrpaju kraj s krajem. Cijela ova renesansa stripa stoji na tako krhkim i lomljivim nogama nas par fanatika koji imamo srecu baviti se tim iz entuzijazma, ne ocekujuci zaradu i placu. Do kad cemo izdrzati, pokazat ce vrijeme. Ali znajte da te cijene sigurno nisu takve zato da bi ja ili Dado ili Danijel stavili nesto u dzep.

Trouble will find me
Go to Top of Page

VJ
Advanced Member

Croatia
5951 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 25/03/2008 : 23:25:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit VJ's Homepage  Send VJ an ICQ Message  Send VJ a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos
Eto, jos jedan izdavacki tabu je razbijen.

Samo je pitanje vremena kad ce te netko razbit u haustoru. :P
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2353 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 25/03/2008 : 23:31:26  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Rekao sam ti da te razumem...imam dovoljno stripskog "staza" da znam celu pricu...zao mi je samo sto neki izuzetni stripovi ne mogu da dodju do sire publike a neki jeftini trash se gura u prve redove,dajuci za pravo onima koji su pljuvali po stripu i koji ce ga,s razlogom,i dalje pljuvati...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 26/03/2008 : 00:05:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Čudni smo ljudi, još uvek imamo taj neki komunistički recidiv, straha da nas neko ne optuži da zarađujemo. I ja to nekad primetim kod sebe. Mislim da je pomalo utpistička misija izdavati stripove sa naumom da se pokriješ pa ako nešto ostane, dobro je.
Ja mislim da u svaki posao treba ući da bi se nešto zaradilo. Zbog toga me pomalo ljute oni koji sa besom kažu, da je izdavač od nečega zaradio. Neka je zaradio. Jok nego treba da pravi izdaje stripove, cima se, jurcara i da opet ostane suv.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2353 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 26/03/2008 : 00:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Kamo srece da nam se svi strip izdavaci obogate od svog posla pa da nas zaspu gomilom raznih izdanja,a posto bi bili bogati ista bi nam davali uz povoljne cene...
Utopija je to,teska...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 26/03/2008 : 00:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
"U Libellusu je cijena manja, zato jer se Vedran odrekao 20 kuna zarade."

Eto, sada neće imati za novog BMW-a

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 26/03/2008 : 02:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Eto, sada neće imati za novog BMW-a

Što je dobro jer bi ga parkiranje u Gajevoj dosslo visse od auta.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/03/2008 : 02:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ili da mu ga ona baba izgrebe

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 26/03/2008 : 02:54:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ili da mu ga ona baba izgrebe

-Koga,Vedrana ili auto??
Go to Top of Page

tristan
Junior Member

Belgium
401 Posts

Member since 12/08/2005

Posted - 26/03/2008 : 09:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit tristan's Homepage  Send tristan a Private Message  Reply with Quote
Nema tu hocu necu, moram to uzet. Ali nemojte toliko biti pozitivni, nece ga vise biti kad dodjem u Hr (krajem travnja iliti aprila)
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000