Na red je doslo najaviti izdanje za koje smo odavno rekli kako ga imamo na umu raditi, dakako rijec je o ODMETNUTIMA. Prezentacija bi trebala biti na Mafestu uz njegove autore - Jamiea Delana i Gorana Sudzuku - a kako ce na Mafestu sudjelovati i Bob Solanovic (radio je upis u americkom izdanju) te ce nazociti i Goran Parlov (crtao preko 240 stranica koje je Dzuka tusirao) nazocit ce dakle 4/5 autora koji su sudjelovali u izvornom izdanju OUTLAW NATION. Nedostajat ce jedino Sebastijan Camagajevac koji je tusirao stotinjak stranica. No tko zna, mozda se i on odnekud pojavi...
Kako se radi o opseznom i zahtjevnom djelu, za hrvatsko izdanje Odmetnutih moralo se dobrano zapeti i uloziti jako puno vremena, rada i znanja. Prva je to ucinila Tatjana izvrsnim prijevodom, kojoj se ovim putem zahvaljujemo. Zatim je na red dosao Darko Macan koji je lektor i redaktor ovog izdanja, hvala Darko! Onda su junacki zapeli prstici neumoljivog i nenadmasivog druga Dekare uz svekoliku pomoc druga Zlaje i izdanje je bilo upisano. Nakon sto su se osusila slova koja su drugovi Dekara i Zlaja upisali u Odmetnute, na red je dosao urednicki posao, te smo Gaston i ja, svatko u svom segmentu, "obradili" ovo djelo. Kad je to konacno doslo u ruke sjajne Meline, onda je to finalizirala, slazuci tekstove i podatke, te smisljajuci izvanredan dizajn kojeg mozete vidjeti na slikama ispod. Hvala Melina!
A jedno veliko i posebno hvala drugu Dzuki koji nam je jako puno pomogao u svemu sto smo trazili pri realizaciji ovog djela.
Izdanje je HC, na 448 stranica, crno-bijelo, formata 19x29,7 cm (dakle po visini kao A4 format, samo 16 mm uzi) i kostat ce 250 kuna u strip knjizari Libellus...
Ako sam jos nesto zaboravio navesti, oprostite.
Evo i privju na 9,5 MB u kojem mozete procitati prva tri poglavlja:
Ekipo, ovo je odlican strip. Imao sam prilike citati jedan dio serijala u americanskim svescicama. Odlican crtez, spaljena prica. Jednostavno "must have it"!
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME"
ovo mora da je dobro na stranu kenovi, njih sam očekivao i navikli smo na njih, tako da zbog nepojavljivanja from hell, proglašavam odmetnute za svoje favorite ovog mafesta
if you tolerate this, then your children will be next
Je li ovaj bok u prirodi još puniji ili je ovo njegova mera? Mislim da je do sad ovo najobimnija ( "svinje su debele, knjige su obimne"! ) stripčina kod nas. Da, dok ne izađe From Hell. Njega moram da ima, ako ni zbog čega drugog samo da bi gledao kako mi je lep na polici.