forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 298

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17734 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 23/04/2008 : 17:50:06  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno
@delboj
Pohvale za tekst o Fantomu...

Hvala.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 23/04/2008 : 20:19:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
Pripravljeno (bolje reć pripjevano) i poslano. nadam se da je sad sve u redu.

Edited by - Poncho on 23/04/2008 21:31:25
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8240 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 05/05/2008 : 23:13:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
samo da pohvalim poncha za izuzetnu recenziju, kako reče, prepjevanu
lijepo je to izašlo iz njega, gen kameni između čajića i tomića, između crvenog i modrog jezera - bravo

ah, ah, da, jesil' siguran da 'pokidat ću lance sve' je baš od miše kovača, ja skoro siguran da to otpjeva zeko naš

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 05/05/2008 : 23:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2

samo da pohvalim poncha za izuzetnu recenziju, kako reče, prepjevanu
lijepo je to izašlo iz njega, gen kameni između čajića i tomića, između crvenog i modrog jezera - bravo

ah, ah, da, jesil' siguran da 'pokidat ću lance sve' je baš od miše kovača, ja skoro siguran da to otpjeva zeko naš

Nema šta.
Najbolji je onaj štos o "srebru i zlatu".
Dobro je što Poncho recenzira extra seriju koju nitko neće...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2008 : 21:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
U tek san sad vidio.
Hvala, hvala na pohvalama. A dosad san više iša kopirat druge, radit standardno. No nakon šta me je DeeCay napa zbog gramatike, odlučio san sve prebacit u nešto stihovano, jer se onda mogu opravdat da je pjesnička sloboda. A i ja san pjesnička duša, ovo je bila baš ono recenzija iz srca. Nisan mulja, nego san pisa šta mi je na umu. Onda san pomislio da napišen jednu cilu u stihovima ali DeeCay kaže da bi bilo previše, da budem normalan i da se držim pravila

A već san tio počet:

Srdžbu mi opjevaj boginjo, sa sjekirom duha
Što ono zada švercerima mnogo jada

Ali izgleda od tog ništa...

Za Ken2: znan ja da je ono Zečić, to san napisa zbog kidanja lanaca. A kad san napisa da parafraziram Mišu Kovača mislio san na njegovu izjavu(odprilike ide ovako): "ja san bio u Madison Square Gardenu na koncertu Elvisa i te noći san shvato razliku između srebra i zlata." na to san ja mislio.
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 10/05/2008 : 21:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho
A kad san napisa da parafraziram Mišu Kovača mislio san na njegovu izjavu(odprilike ide ovako): "ja san bio u Madison Square Gardenu na koncertu Elvisa i te noći san shvato razliku između srebra i zlata." na to san ja mislio.

"Te se noći pjesma dotakla s nebom..."
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2008 : 21:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

U tek san sad vidio.
Hvala, hvala na pohvalama. A dosad san više iša kopirat druge, radit standardno. No nakon šta me je DeeCay napa zbog gramatike, odlučio san sve prebacit u nešto stihovano, jer se onda mogu opravdat da je pjesnička sloboda. A i ja san pjesnička duša, ovo je bila baš ono recenzija iz srca. Nisan mulja, nego san pisa šta mi je na umu. Onda san pomislio da napišen jednu cilu u stihovima ali DeeCay kaže da bi bilo previše, da budem normalan i da se držim pravila

A već san tio počet:

Srdžbu mi opjevaj boginjo, sa sjekirom duha
Što ono zada švercerima mnogo jada

Ali izgleda od tog ništa...

Za Ken2: znan ja da je ono Zečić, to san napisa zbog kidanja lanaca. A kad san napisa da parafraziram Mišu Kovača mislio san na njegovu izjavu(odprilike ide ovako): "ja san bio u Madison Square Gardenu na koncertu Elvisa i te noći san shvato razliku između srebra i zlata." na to san ja mislio.
Za Inferna: Opsjednuti nisu Extra serija. još san novi recezent pa se držin epizoda koje nisu nešto važno i veliko dok se ne istreniran.

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 10/05/2008 : 21:39:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

quote:
A kad san napisa da parafraziram Mišu Kovača mislio san na njegovu izjavu(odprilike ide ovako): "ja san bio u Madison Square Gardenu na koncertu Elvisa i te noći san shvato razliku između srebra i zlata." na to san ja mislio.

"Te se noći pjesma dotakla s nebom..."

E to, to... to san ja mislio. Samo šta san Elvisa zaminio Bosellijem. E sad dali san pritjera...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 12/05/2008 : 19:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ajmo, Curunir!

1) kralj Darkwooda ili Kralj Darkwooda?
2) "predhistorijskom" ili "predpovijesnom" ili nikako ;P.S. Povijest počinje 3500. g. pr. n. e.
3) "dano do znanja" ili "dato do znanja" ili nikako
4) Postoji li riječ "oboružan"XD? Ima li koje sretnije riješenje?
5) "nanizao poveći niz" ili "nanizao oveći niz" ili nikako ili nešto treće?
6) trenucima ili trenutcima
7) "druge polovine stripa" ili "druge polovice stripa"
8) "dobija" ili "dobiva" ...lekciju
9) neujednačen ili neujednaćen

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/05/2008 : 23:48:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Ajmo, Curunir!

1) kralj Darkwooda ili Kralj Darkwooda?
2) "predhistorijskom" ili "predpovijesnom" ili nikako ;P.S. Povijest počinje 3500. g. pr. n. e.
3) "dano do znanja" ili "dato do znanja" ili nikako
4) Postoji li riječ "oboružan"XD? Ima li koje sretnije riješenje?
5) "nanizao poveći niz" ili "nanizao oveći niz" ili nikako ili nešto treće?
6) trenucima ili trenutcima
7) "druge polovine stripa" ili "druge polovice stripa"
8) "dobija" ili "dobiva" ...lekciju
9) neujednačen ili neujednaćen

1) nijedno. Darkwoodski kralj.
2) opet nijedno. preTpovijesnom za prije povijesti. ako je poslije 3500 b.c., onda PRApovijesnom. ma jel citas ti uopce MM Libellusov!!!????
3) dano
4) postoji, od oboružati, posve OK. naoružan?
5) oboje je ok, ali oveći može biti i ''ne pretjerano velik''. nešto treće? ovisi o kontekstu.
6) trenucima. ja sam zestok protvnik ovoga tc, dc, ali mozes i tako ako te veseli
7) polovini, osim ako ga nisi doslovce prepilio napola. onda imas dvije polovice, kao svinjske.
8) uh, majku mu, pa dobiva, dakako. ne pises na srpskom.
9) č (''tvrdo'')

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.

Edited by - Curunir on 12/05/2008 23:50:51
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/05/2008 : 23:48:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ps ajmo, CurunirE
ps 2 znas zasto ti odgovaram? jer ti je potpis genijalan, moj 2. omiljeni general

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 12/05/2008 : 23:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

Ja moram....
Zašto bi na srpskom bilo BRE, "dobiva"?????
edit: da se neko ne bi našao uvredjen
Nisam (ko)lektor, najveći uspeh mi je 4. mesto na republičkom takmičenju iz srpskog jezika.. Jedino ako su me godine provedene medju švabama u tolikoj meri unazadile..

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 13/05/2008 00:06:48
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 12/05/2008 : 23:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
jes ti corav?
pa kazem da ne pise na srpskom i da je dakako dobiva. u srpskom je znaci dobija. sto nisi shvatio?
ajd sad se posrami:))))

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/05/2008 : 00:03:33  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

jes ti corav?
pa kazem da ne pise na srpskom i da je dakako dobiva. u srpskom je znaci dobija. sto nisi shvatio?
ajd sad se posrami:))))

A vid stvarno....
Pa dobro v ili j tu ili tamo...
Dobro sam ja pročitao, ali sam pogrešno shvatio....Nije ni čudno, s obzirom da je već podne...

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 13/05/2008 : 00:04:19  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
Srpski traktoristi govore hrvatski???
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/05/2008 : 00:04:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote

btw mozda nisi vidio tocku iza dakako. onda se znacenje mijenja, jasno.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/05/2008 : 00:05:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by MaTex

vidi se ko je razvijeniji. oni s kolima (tockovima) govore dobija

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/05/2008 : 00:07:35  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by MaTex

vidi se ko je razvijeniji. oni s kolima (tockovima) govore dobija

Odoh ja na pavanje, bolje je tako za sve....

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/05/2008 : 00:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
bar se nasmijasmo

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
26060 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 13/05/2008 : 00:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

bar se nasmijasmo

Ovo mi je drugi najveći blam posle onog kada sam nešto pričao o tenisu i umesto Edberg sam tvrdio da se teniser zvao Effenberg.....
Imam valjda neki spoj u glavi, šta li je...

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/05/2008 : 00:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
ma to je nebitno, mene nasmijalo ovo s traktoristima, a da nisi pogrijesio, ne bi toga ni bilo;-)

Go to Top of Page

MaTex
Average Member

Croatia
568 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 13/05/2008 : 00:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send MaTex a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:

bar se nasmijasmo

Ovo mi je drugi najveći blam posle onog kada sam nešto pričao o tenisu i umesto Edberg sam tvrdio da se teniser zvao Effenberg.....
Imam valjda neki spoj u glavi, šta li je...

..a netko samo čeka(večeras-ja)da 'ulovi' blam. Ajde,živili!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/05/2008 : 22:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
1) nijedno. Darkwoodski kralj.
2) opet nijedno. preTpovijesnom za prije povijesti. ako je poslije 3500 b.c., onda PRApovijesnom. ma jel citas ti uopce MM Libellusov!!!????
3) dano
4) postoji, od oboružati, posve OK. naoružan?
5) oboje je ok, ali oveći može biti i ''ne pretjerano velik''. nešto treće? ovisi o kontekstu.
6) trenucima. ja sam zestok protvnik ovoga tc, dc, ali mozes i tako ako te veseli
7) polovini, osim ako ga nisi doslovce prepilio napola. onda imas dvije polovice, kao svinjske.
9) č (''tvrdo'')

Fala na odgovorima! Uglavnom sam ja sve točno napisao. Ali zna se dogoditi da nekad u sebi ponoviš par puta "dobiva", "dobiva", "dobiva", "dobija", "dobiva", "dobija"... i više nisi siguran u ništa.

quote:
ps ajmo, CurunirE

Nešto slično si objasnio na onom primjeru iz Tex maxi "Sjeverozapadni teritorij"; neki primjer o Britanskoj Kolumbiji, jel tako? A, ja očito već zaboravija .

quote:
ps 2 znas zasto ti odgovaram? jer ti je potpis genijalan, moj 2. omiljeni general

Volim čitati stripove koji obrađuju neke povijesne minijature. A nakon toga moram proći wikipediju od vrha do dna. Tako sam dosta naučija o Metisima i Wolferima. Kad sam pisao recenziju za Tex: "Suparničke bande" naišao sam na jedani ulomak ove odlične pismice. Pisma se zove "O, I'm A Good Old Rebel" ili "Johnny Reb(el) and Billy Yank": http://members.aol.com/awill84810/rebel.htm
Ovo ti je izvorna verzija, dok je novija doživila izmjene.
Izvorna je puno bolja
Evo ti i nova verzija:
http://www.youtube.com/watch?v=ZnfYerGLLOc

Da bi razumija tko su carpetbaggeri, Freedmen's Bureau, Rekonstrukcija... evo ti isječak iz moje recke:

"Carpetbaggeri su bili Sjevernjaci koji su dolazili na Jug tijekom tzv. perioda “Rekonstrukcije” (1865. – 1877.). Ušli su u koaliciju s oslobođenim robovima (Freedmen) i s onim Južnjacima koji su za vrijeme Secesijonističkog rata bili na strani Unije (Scalawags). Ta je koalicija u obliku “Freedmen’s Bureaua” kontrolirala bivše konfederacijske države. Pojam “Carpetbagger” dolazi od dvije riječi “carpet” (krpena) i “bag” (torba) i u biti ima pogrdno i uvredljivo značenje, a izmislili su ga nezadovoljni poraženi Južnjaci. Taj pojam i dan danas označava one eksploatatore koji ne namjeravaju ostati, odnosno, hoštaplere koji pokušavaju steći političku ili ekonomsku korist na teritoriju s kojim do tada nisu imali veze."
P.S. Marse Roberts = general Lee

Inače obožavam tematiku Sjevera i Juga (potonji su mi puno simpatičniji), kako za vrijeme, tako i poslije rata.
Stonwall Jackson je legenda! Proslavija se kod Bull Runa (Manassesa).
Šteta šta je onako naprasito strada! Onda, tko ti je No 1 general?
Ova scena iz Shanea mi je odlična (Wilson spominje Stonewalla; a Shane je tog "low down yankee bustard-a" poslije poslao u pakao;)))):
http://www.youtube.com/watch?v=kbVCMDfJAfQ&feature=related

Edited by - Inferno on 13/05/2008 22:57:27
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 13/05/2008 : 23:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
hehehe, South forever...
radim na statistickom popisu i opisu svih vaznijih bitaka, oko 350 njih... dosao sam do ljeta 1864. i stao prije godinu dana - nikako da dovrsim (valjda mi se ne svidja ishod)...
ne moras meni objasnjavati carpetbaggere, rekonstrukciju i slicno... cak sam u Adah uocio gresku jer se ne radi o Johnsonu nego Hayesu... uistinu imam to u malom prstu

No 1? pa to je bar lako, tetkica Lee
inace, za Jacksona obavezno pogledaj film Bogovi i generali (ocrnjen kao projuznjacki, a samo je istinit, nista vise), od redatelja odlicnoga Gettysburga...

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/05/2008 : 23:15:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

hehehe, South forever...
radim na statistickom popisu i opisu svih vaznijih bitaka, oko 350 njih... dosao sam do ljeta 1864. i stao prije godinu dana - nikako da dovrsim (valjda mi se ne svidja ishod)...
ne moras meni objasnjavati carpetbaggere, rekonstrukciju i slicno... cak sam u Adah uocio gresku jer se ne radi o Johnsonu nego Hayesu... uistinu imam to u malom prstu

No 1? pa to je bar lako, tetkica Lee
inace, za Jacksona obavezno pogledaj film Bogovi i generali (ocrnjen kao projuznjacki, a samo je istinit, nista vise), od redatelja odlicnoga Gettysburga...

Drago mi je šta sve to imaš u malom prstu!
Imam osjećaj da će mi se film "Bogovi i generali" izuzetno svidjeti!

Go to Top of Page
Page: of 298 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.03 seconds. Snitz Forums 2000