forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Nove recenzije/tekstovi/razno sa sajta...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 298

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29664 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 28/05/2008 : 19:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
svaka čast na recenziji, soul
ali me iznenadila niska ocijena stanove naslovnice, samo trojka!
meni je za 9/10!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 28/05/2008 : 19:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Komentar na Aveti by Raspucin... Smatram komentar vrlo nekonzistentnim, s obzirom na nepoznavanje svih činjenica.

"Nisam ocenjivao strip jer ga nisam čitao.

Velika je šteta što poreklo Nika Rajdera nije bolje iskorišćeno u samom stripu. Nik Rajder je dobar strip sa glavnim junakom na čijoj ličnosti nije urađeno ništa. Italijansko poreklo bi rešilo stvar. Šteta, šta više reći."

Mesto stripu trebalo je da napišem serijalu.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/05/2008 : 23:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

meni je za 9/10!

Hvala, a naslovnica je dobila trojku jer je stvarno drek.

Poguglaj naslovnicu od Sandmana pa da vidiš šta je dobro.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7943 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 28/05/2008 : 23:55:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:

Komentar na Aveti by Raspucin... Smatram komentar vrlo nekonzistentnim, s obzirom na nepoznavanje svih činjenica.

ma da.
ali on je bar nešto i napisao, najjači su mi oni što ostave samo ocjene pa ja otvorim recenziju nadajući se da ću pročitati koji dobar komentar a ono...NIŠTA!
tribalo bi nešto poduzeti po tom pitanju.
a i po pitanju onih koji napišu sve same pohvale o stripu pa onda zaborave staviti ocjene i tako kvare prosjek.
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 29/05/2008 : 00:41:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Drugo sam hteo da kažem, pa sam se malo trapavo izrazio. Nik Rajder je i propao zato što je scenaristički premalo urađeno u karakterizaciji samog glavnog junaka. Čitajući recenziju učinila mi se zanimljiva ta stvar da je Nik italo-američkog porekla. Taj motiv su scenarisi trebali da malo bolje razrade i da samom liku dodaju tu dubinu koja mi je nedostajala. Možda onda i sam serijal ne bi tako neslavno završio.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2008 : 07:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by supermark

meni je za 9/10!

Hvala, a naslovnica je dobila trojku jer je stvarno drek.

Poguglaj naslovnicu od Sandmana pa da vidiš šta je dobro.

Mislim da je propust recenzenta sto nije navedena naslovnica i epizoda Sendmena o kojoj se radi (ili sam ja dovoljno nepazljivo procitao recenziju?).

Trouble will find me
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/05/2008 : 10:09:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Ako je tebi ovo kopija, dobro...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/05/2008 : 10:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Jedino je sam motiv krčme zajednički, ali ako je već scenarist stavio priču u krčmu, što je Stano trebao napraviti? Nacrtati jezero?

I kadar, i boje, i sam izgled krčme razlikuju se... Kakav plagijat!?

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 29/05/2008 : 12:45:50  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message  Reply with Quote
meni je ova dilanova naslovnica predobra! pravo osvježenje... a po fabuli i epizoda mi se čini više nego odličnom. jedva čekam da pročitam.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 29/05/2008 : 12:58:00  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Mislim da je propust recenzenta sto nije navedena naslovnica i epizoda Sendmena o kojoj se radi (ili sam ja dovoljno nepazljivo procitao recenziju?).

Kako misliš nije navedena? Epizoda je navedena, a naslovnica valjda ide u paketu s tim. Nisam sliku naslovnice stavljao gore, ako si na to mislio.

Evo ga:
  • Epizoda je očito nastala pod utjecajem osmog djela kolekcije Gaimanovog Sandmana – ''The Sandman Vol. 8: Worlds' End'' (koji sadržava sljedeće brojeve: #51 "A Tale of Two Cities", #52 "Cluracan's Tale'', #53 "Hob's Leviathan'', #54 "The Golden Boy'', #55 "Cerements'' i #56 ''Worlds' End'').

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29730 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 29/05/2008 : 13:02:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
sorry, promaklo mi je.

Trouble will find me
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 29/05/2008 : 13:27:22  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
@Beva; o čemu mi ustvari pričamo?

Ti nisi epizodu ni čitao a raspravljaš samnom šta je dobro a šta ne. Naslovnica možda nije prekopirana u kadar, ali svejedno ostaje činjenica da je bezlična. Pa pogledaj je, mislim, takvo nešto bi i dijete moglo 'osmisliti'. Krčma stoji u mraku sa točno ocrtanim rubovima, recimo neke igre nijansama nema, Dylanov stav bedast, boje promašene, itd. Nema smisla da dalje nabrajam. Tebi to iskreno ostavlja neki dojam mističnosti ili nečeg sličnog? Recimo, evo jedan moj prijedlog ovako iz glave: Dylan u donjem lijevom kutu ulazi u kadar s leđa, ali ne baš totalno s leđa nego napola u profilu (neznam kako se zove takav kadar), dok se negdje u daljini u magli ocrtavaju obrisi neimenovane stare građevine (kao, ''Čardak ni na nebu ni na zemlji'' fore i tako to). Kako ti se to čini?

quote:
Jedino je sam motiv krčme zajednički, ali ako je već scenarist stavio priču u krčmu, što je Stano trebao napraviti? Nacrtati jezero?

Fora ti je dobra, priznajem, ali način razmišljanja ti je faličan nevertheless. Nije scenarist kako ti kažeš ''stavio krčmu u priču'', nego je uzeo i napisao priču prema nekom drugom djelu, što je plagiranje u pravom smislu riječi, znaš. E sad, to što Dylana Doga čitaju samo Talijani i bivši Jugoslaveni, pa nije medijski eksponiran, pa se to sve doživljava onako zajebantskim posuđivanjem nečega, to je već druga priča. Tako rade i Sclavi i većina scenarista, i u neku ruku je to u redu. Da Mongoli recimo snime svoju verziju ''Terminatora'', sumnjam da bi James Cameron podizao tužbe (kao što Lucas nije reagirao na turske ''Ratove zvijezda''). To što se nešto tolerira je OK, ali ne znači da nije riječ o plagiranju. Scenaristi u DD staffu ne dobijaju banane i čokoladice za svaki napisan scenarij, nego dobijaju novac kao naknadu.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 29/05/2008 : 13:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by I like girlz

meni je ova dilanova naslovnica predobra! pravo osvježenje... a po fabuli i epizoda mi se čini više nego odličnom. jedva čekam da pročitam.

Kako znaš kakva je fabula kad strip nisi ni pročitao? Možda recenzent laže, šta ti znaš?

Pa to sam i ja rekao u recenziji ako se ne varam, nije to ni tako loše, ali jednom kad to pročitaš u Sandmanu pa onda vidiš istu stvar negdje drugdje obrađenu, sve ti to izgleda dosta slabo. Jedan je Sandman, ljudi moji.

quote:
Originally posted by Markos

sorry, promaklo mi je.

Bolje da čitaš recenzije i komentare nego forum.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 29/05/2008 : 14:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Možeš ti reći što god hoćeš, ali meni se Stanova naslovnica sviđa... Nije loša ni Gaimanova, ali premalo mi govori... Nacrtao je krčmu i to je to? Mislim, fenomenalno nacrtao, ali ipak... Ako hoćeš usporedbu, pošto inače nisam upoznat s Gaimanovim radom, ta me njegova naslovnica neodoljivo podsjeća na Roija...

Vidljivo je da si ti veliki Gaimanov fan i da te smeta to što je Masiero 'posudio' priču od njega, ali ja sam jednako tako veliki Stanov fan i meni se, od te dvije, Stanova više sviđa... Što se tiče kadra, mislim da nijedna DD naslovnica nije imala ovakav kadar i to je po meni plus... Taj poluprofil, odnosno to što si predložio, mislim da ne bi bilo loše, ali je kod DD-a puno puta viđeno, a ovo je nešto novo... Na to što kažeš da je loše nacrtano neću se obazirati, jer je očito da su nam ukusi različiti...

Ne komentiram priču, pošto nisam čitao, ali imam dojam da je tebi toliko krivo što je Masiero plagirao Gaimana da si onda i Stana automatski povezao s plagiranjem... A ja to plagiranje naslovnice ne vidim... Stano crta naslovnice na osnovu sadržaja epizode, i ako je epizoda plagijat, nije on kriv za to...

Eto :)

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 29/05/2008 : 17:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Pridruzujem se onima kojima se dopada DD naslovnica.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/05/2008 : 18:13:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ako neki scenarist uvali Stanu što hoće da mu se nacrta na naslovnici, ne vidim zašto bi odbio nacrtati naslovnicu u stilu ove Gaimanove priče. Na kraju krajeva ovaj "plagijat" lijepo se može nazvati i hommage..

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8240 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 29/05/2008 : 22:35:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
pa kao da je gaiman izmislio krčmu na kraju svijeta
ima u galaksiji za autostopere krčma na kraju svemira, ili tako nešto, nije da sam oduševljen tom knjigom, a film sam izbjegao u širokom luku
pa ti vidi šta je prije :-))

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/05/2008 : 07:28:16  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Vidljivo je da si ti veliki Gaimanov fan i da te smeta to što je Masiero 'posudio' priču od njega, ali ja sam jednako tako veliki Stanov fan i meni se, od te dvije, Stanova više sviđa... Što se tiče kadra, mislim da nijedna DD naslovnica nije imala ovakav kadar i to je po meni plus...

Besides tih ''fan of not fan'' šema, iako smo realno svi nečiji fanovi, ma koliko nam to bilo teško priznati, ja sam ako se ne varam pohvalio gospodina Stana. I to još kako sam ga pohvalio. Nažalost, iako je jedan od najkvalitetnijih crtača DD-a, ponekad imam osjećaj da radi baš onako što bi se reklo - preko kurca.

quote:
Taj poluprofil, odnosno to što si predložio, mislim da ne bi bilo loše, ali je kod DD-a puno puta viđeno, a ovo je nešto novo... Na to što kažeš da je loše nacrtano neću se obazirati, jer je očito da su nam ukusi različiti...

Bitna je izvedba, to mi najviše smeta. Naslovnica mi je svejedno užasno loša i bezlična. Da se Stano malo potrudio oko ove verzije naslovnice sigurno od mene nebi bio dobio trojku, budi u to siguran.

quote:
Ne komentiram priču, pošto nisam čitao, ali imam dojam da je tebi toliko krivo što je Masiero plagirao Gaimana da si onda i Stana automatski povezao s plagiranjem... A ja to plagiranje naslovnice ne vidim... Stano crta naslovnice na osnovu sadržaja epizode, i ako je epizoda plagijat, nije on kriv za to...

Eto :)

Kad sam jednostavno pokvaren, šta ćeš. Jedva sam dočekao da nekoga ocrnim, a ovdje je nažalost stradao jadni Stano. Obećavam da ću ubuduće pokušati kanalizirati svoje negativne kritike na nekoga drugoga.

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/05/2008 : 07:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Drugo sam hteo da kažem, pa sam se malo trapavo izrazio. Nik Rajder je i propao zato što je scenaristički premalo urađeno u karakterizaciji samog glavnog junaka. Čitajući recenziju učinila mi se zanimljiva ta stvar da je Nik italo-američkog porekla. Taj motiv su scenarisi trebali da malo bolje razrade i da samom liku dodaju tu dubinu koja mi je nedostajala. Možda onda i sam serijal ne bi tako neslavno završio.

Zaboravio sam na ovo odgovoriti.

Ja sam od Nicka Raidera pročitao ono što je izašlo u Zlatnoj Seriji, plus neke brojeve iz regularne talijanske serije (ne tako puno njih), tako da sam daleko od NR eksperta, ali ovo o čemu ti pričaš se često spominjalo kao glavni nedostatak serijala.

quote:

Ako neki scenarist uvali Stanu što hoće da mu se nacrta na naslovnici, ne vidim zašto bi odbio nacrtati naslovnicu u stilu ove Gaimanove priče. Na kraju krajeva ovaj "plagijat" lijepo se može nazvati i hommage..

Pitanje zašto ju nije nacrtao bolje, to me najviše muči.

A o plagijatima, omažima i sličnom; trebao bi pročitati i ostale njegove radove, da bi mogao dati odgovor na to.

Edited by - flamboyant soul on 30/05/2008 07:42:46
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 30/05/2008 : 08:11:10  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote

quote:
Originally posted by ken2

pa kao da je gaiman izmislio krčmu na kraju svijeta
ima u galaksiji za autostopere krčma na kraju svemira, ili tako nešto, nije da sam oduševljen tom knjigom, a film sam izbjegao u širokom luku
pa ti vidi šta je prije :-))

Hehe, Ken, Ken... Ne možeš uvijek igrati na kartu igrača s klupe, koji ulijeće u raspravu i ostavlja neki naizgled super-pametan komentar koji svih obara s nogu. Nisi pročitao strip.

Nije Masiero posudio 'neku' krčmu na kraju svijeta, koju je Gaiman usputno obrađivao, nego je uzeo njegovu krčmu s kraja svjetova. Talijanski prijevod te Gaimanove epizode je ''La locanda alla fine dei mondi'' dok se dotična epizoda DD-a u originalu zove ''''La locanda alla fine del mondo''. Znači, razlika je samo u jednini odnosno množini. To ako govorimo samo o naslovu, ima u samoj epizodi još detalja/spojlera koje bi se dalo spomenuti.

No, slažem se s tobom da nije Gaiman izmislio takvu krčmu, ali je to svejedno irelevantno. Jer, kako sigurno znaš, uvijek se gleda najbolja obrada određene teme, ostale nisu toliko bitne. Tako na primjer danas dosta ljudi zna da je ''Dracula'' Brama Stokera nastao prepisivanjem i obogaćivanjem već postojeće legende. Pa opet, kad ti netko spomene transilvanijskog grofa koji žrtvama pije krv, i koji je doputovao sa istoka Europe u London, da bi našao ljubav svog života, ti nećeš pomisliti na nekog neimenovanog lika iz narodne predaje, nego na Stokerovog Draculu, je tako? Isto tako, ako bi recimo ja napisao priču o detroitskom policajcu, kojega nakon smrti pretvore u robotiziranog borca za pravdu, ljudi nebi rekli da sam to posudio iz neke jeftine SF literature sa početka 60-ih godina, nego bi rekli da sam plagirao ''RoboCopa''. I tako dalje, primjer za primjerom.

Što se tiče filma ''The Hitchhiker's Guide to the Galaxy''; dobro si postupio, film je katastrofa. (Sad će me netko garant napasti i za ovo, ali ne mijenjam mišljenje. )

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6324 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 30/05/2008 : 10:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Obećavam da ću ubuduće pokušati kanalizirati svoje negativne kritike na nekoga drugoga.

Dobar dečko, oprošteno ti je :)

Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 05/06/2008 : 20:28:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
DeeCay ja san ti posla uz recenziju ocjene i one su 10 10 10 10 a ne 1 1 1 1. Sad stvarno ne možeš reć ida nisan posla ocjene jer san ti ih napisa na dva mista. Kakvih 10% da san 100%.

PS. napisa san da je politika najstariji zanat jer se uvik kaže da je politika kurva. Mislio san da ćeš skužit.
Politika=Kurva=najstariji zanat na svitu.

Edited by - Poncho on 05/06/2008 20:30:42
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 05/06/2008 : 20:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]Originally posted by Raspucin

Zaboravio sam na ovo odgovoriti.

Ja sam od Nicka Raidera pročitao ono što je izašlo u Zlatnoj Seriji, plus neke brojeve iz regularne talijanske serije (ne tako puno njih), tako da sam daleko od NR eksperta, ali ovo o čemu ti pričaš se često spominjalo kao glavni nedostatak serijala.

Da i ja sam to pročitao negde. Nisam siguran gde, ali sigurno ga nisam ja izmislio.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/06/2008 : 11:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Poncho

DeeCay ja san ti posla uz recenziju ocjene i one su 10 10 10 10 a ne 1 1 1 1. Sad stvarno ne možeš reć ida nisan posla ocjene jer san ti ih napisa na dva mista. Kakvih 10% da san 100%.

PS. napisa san da je politika najstariji zanat jer se uvik kaže da je politika kurva. Mislio san da ćeš skužit.

Moj bed... Poslao si mi ih, samo sam ih krivo unio. Kad već ti mene povlačiš, onda da i ja tebi spomenem da AF nije izdavao ni cenzurirao Dnevnik već Vjesnik. Stega je bila u stripovima širom Jugoslavije.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 06/06/2008 11:46:45
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3475 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 06/06/2008 : 12:56:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Poncho

Moj bed... Poslao si mi ih, samo sam ih krivo unio. Kad već ti mene povlačiš, onda da i ja tebi spomenem da AF nije izdavao ni cenzurirao Dnevnik već Vjesnik. Stega je bila u stripovima širom Jugoslavije.

Ma sve u redu, samo ti to ispravi. A to sa Dnevnikom me povuklo ZS, LMS sitio san se tek kasnije kad san ti posla da je Alan Forda izdava Vjesnik, to je ,kako ti kažeš, moj bed.
Go to Top of Page
Page: of 298 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.53 seconds. Snitz Forums 2000