Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/06/2008 : 17:09:51
|
Tek sam sad primijetio da su naši počeli sa objavljivanjem ove odlične dugovječne serije. Iz Britanije, ne iz Amerike.
Samo što je ovo palo u jutarnji, dječji termin, 9:40 u subotu. Mislim koja je ovo degradacija jedne kultne i fenomenalne serije??! Ne mogu vjerovati ovoj debilani sa HRT-a... Možda Doktor Who jest malo luckasti, no ovo nije serija za djecu?!
|
Edited by - manhunter on 07/06/2010 23:32:32
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 06/06/2008 : 17:30:02
|
Da, baš luđački termin. I ja sam gledao kako da počnem pratiti ali na kraju odustao. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2008 : 17:47:49
|
quote: Originally posted by panzer
Ta ženska je Billie Piper, jel tako?
Aha... Prve dvije sezone je uz Whoa, u trećoj je Ageymanka, a u 4. ne znam napamet glumicu. Mada postoje indicije da će se vratiti u finalu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2008 : 17:49:59
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Da, baš luđački termin. I ja sam gledao kako da počnem pratiti ali na kraju odustao.
Nabavi na divxu... Zaraziš se s vremenom s tom serijom. U Britaniji su na 8. epizodi 4. sezone, mislim. Nisam gledao još zadnju izašlu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 06/06/2008 : 18:05:56
|
quote: Originally posted by panzer
Jel to puno drugčija serija od starog Dr. Whoa?
Ma da... Specijalni efekti su 101% bolji naspram stare serije... Teme su od putovanja u prošlost, budućnost, paralelne dimenzije pa do posjeta nekih poznatih događaja ili ličnost raznih epoha. Evo, nedavno su riješili jedan slučaj sa Agathom Christie!
Nema loše glume, no Who se i dalje prenemaže ko i prije. S vremenom sve to postane simpatično, a kad Tennant preuzme ulogu doktora u 2. sezoni serija postaje još bolja. Ima starih neprijatelja, Daleka, Mastera, Cybermena, stvarno svega. Ima čak i šarm onih starih naivnih rješenja iz starih SF-ova. Posebno kad su duple epizode, obavezno stave opaki cliffhanger (koje se onda vrckasto razriješi). Preporučam. Samo nemoj mislit da je ovo neka komedija, epizode su više horror orijentirane, a atmosfera nekih je baš nelagodna.
Pogledao sam i dva spin-offa serijala, Sarah Jane Adventure i Torchwod koji se isto nadovezuju na glavni serijal... |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 06/06/2008 : 18:26:39
|
Da nema Who još koju reprizu poslije ponoči kao Star trek? Koliko duga je 1 epizoda? 45 minuta? |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 06/06/2008 18:27:04 |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 06/06/2008 : 18:33:53
|
serija traje 50 min, ali nema nikakvih repriza poslije star treka :( valjda računaju da je to srija za klince i nijedno neće ostati toliko budno... |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 06/06/2008 : 18:59:15
|
Kako neko rece na drugom topiku: DVD, VHS, dvix, pa snimajte! |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 06/06/2008 : 19:28:28
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Kako neko rece na drugom topiku: DVD, VHS, dvix, pa snimajte!
Nemam brzog interneta. Počekat ču koju godinu ako ikad zaluta na koji naš tv kanal. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/06/2008 : 20:14:44
|
quote: Originally posted by DeeCay
Mada postoje indicije da će se vratiti u finalu.
Nisu indicije:
http://youtube.com/watch?v=DAEu6TDi-t4
A jadna ta mala deca koja budu gledala Dr Whoa. Uslediće silne noćne more, naročito posle Blink... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 06/06/2008 : 20:36:26
|
quote: Originally posted by Djole
Nisu indicije:
A jadna ta mala deca koja budu gledala Dr Whoa. Uslediće silne noćne more, naročito posle Blink...
Neka, neka, tako će se očeličiti; ni meni nije bilo lako kao klincu, još danima poslije Tom Bakerove borbe s Wirrnima |
"All deaths horrible. Also inevitable. Nod. Get treat." |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 06/06/2008 : 20:55:41
|
Doči če klinci na svoj račun kad (ili ako) Billie odbaci koji odvečan dio svoje odječe. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/06/2008 : 21:15:48
|
Zar nije već odbacila, u Diaries of a call girl, ili kako se već zvaše ona serija što je umeđuvremenu snimila?
@Witchblade - daaaaa, dobro me podseti, odoh da tražim full DVD Ark in space, ako me već nisu banovali sa thebox.bz zbog očajnog ratia. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
Posted - 06/06/2008 : 21:40:26
|
Sad si me sjetio gledao sam Robot, Revenge of the cybermen i Ark in space još tamo u '80. Gledao jednom i još danas nekih scena iz njim nisam zaboravio.
Da li su to vrtili na koji od naših tv ili sam to gledao na strani tv? Znam da sam za oko 3 tjedna dobivao neki engleski kanal i tamo sam gledao crtič Mask.
|
Edited by - panzer on 06/06/2008 21:42:00 |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 06/06/2008 : 21:49:05
|
Bilo je na RTSu (RTBu u ono vreme? zaboravih). |
|
|
panzer
Advanced Member
12627 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 07/06/2008 : 20:57:54
|
Nisu indicije:
A jadna ta mala deca koja budu gledala Dr Whoa. Uslediće silne noćne more, naročito posle Blink...
Ma to su moje indicije, budući da glavno uvijek sačuvaju za finale... Ove sezone nisam primijetio nikakve easter eggs ili ponavljajući motiv sezone kako je to bilo u prijašnjim. Osim blic pojavljivanja Rose u 1. epizodi.
Jel neko gledao Torchwood sa Captainom Jackom? Neobičniju seriju nisam gledao, sa najzajebanijim likovima uopće! Doctor Who za odrasle i one koje više ništa ne može iznenaditi... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 08/06/2008 : 13:03:04
|
Imaš ponavljajuće motive - planete nestaju, pčele su nestale, nešto čudno se zbiva oko Meduzine kaskade i kraj je blizu. Videćemo gde će nas to odvesti.
Torchwood (mi) je negledljiv.
Nego, SPOILERS.
Damn, al' je Forest of the dead bila dobra epizoda. Iako na prvi pogled manje dopadiljiv od svih ostalih njegovih (Empty child/Doctor dances, Girl in the fireplace, i neverovatno fenomenalna Blink), Moffat se poigrao sa online zajednicom dajući nam Spoiler nad spoilerima - u budućnosti Doktor sreće nekoga kome će otkriti svoje pravo ime. Iako to deluje kao big deal i naznaka stvari koje će u seriji doći, time frame je toliko okviran da su velike šanse da mi u stvari nikada nećemo videti prvi/drugi susret Doktroa i River Song. Možda se to desi sa Tenantovim Doktorom, možda ne; možda se desi u narednih 5, a možda u narednih 500 godina. River Song je spojler koji u stvari ne otkriva ništa, jer je sama priroda serijala takva da traje beskonačno, i obećanja, ako su dovoljno mutna, nikada ne moraju da budu ispunjena. Zato su smešna nagađanja fanova ko je u stvari River (kompanjonka, supruga, ćerka, unuka, Rani, Tardis). River je ono što dolazi, ali što nećemo videti.
Moffat takođe koristi River Song kao obrnutu "ljubav iz detinjstva koju nismo videli". Znate zaplet, najpoznatije iskorišćen u DD Dugačkom pozdravu - stara ljubav se vraća po jedan poslednji put. River Song nije stara ljubav (i ne mora uopšte da bude ljubav, ona je Ona, Ona koja znači Doktoru, u kom god pogledu), River je buduća koja dolazi po prvi ali i poslednji put, iz budućnosti koju, opet, verovatno nikada nećemo videti.
Sve to plus emocionalna nabijenost finala, plus spookiest monsters yet, Vashta Nerada, plus odlična Mooreyeva muzika.... Odlična, odlična dvodelna epizoda. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 08/06/2008 : 15:33:16
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Kako neko rece na drugom topiku: DVD, VHS, dvix, pa snimajte!
Da! Dr.Who, nisam bas u toku, znam da se cesto spominje ta serija...ali zar nije 80-ih isto isla neka serija Dr. Who, bio je neki drugi glumac? Sto je ovo, nekakav remake, kao stara i nova Galactica? Ispricavam se zbog ovakvih, nekima mozda cudnih pitanja, ali stvarno nisam u toku s tom serijom... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Posted - 08/06/2008 : 17:09:11
|
Imaš ponavljajuće motive - planete nestaju, pčele su nestale, nešto čudno se zbiva oko Meduzine kaskade i kraj je blizu. Videćemo gde će nas to odvesti.
Torchwood (mi) je negledljiv.
Ajd dobro, no nisu tako očiti ko Bad Wolf ili Torchwood... Nego, ima li kakvih naznaka o starom negativcu koji će se pojaviti u finalu? Znam, da je neizvjesnost draža, no... Nagađam da se se vraćaju Cybermani i Daleki iz Voida i da će to imati veze sa paralelnom dimenzijom i Rose.
quote:
Nego, SPOILERS.
Damn, al' je Forest of the dead bila dobra epizoda. Iako na prvi pogled manje dopadiljiv od svih ostalih njegovih (Empty child/Doctor dances, Girl in the fireplace, i neverovatno fenomenalna Blink), Moffat se poigrao sa online zajednicom dajući nam Spoiler nad spoilerima - u budućnosti Doktor sreće nekoga kome će otkriti svoje pravo ime. Iako to deluje kao big deal i naznaka stvari koje će u seriji doći, time frame je toliko okviran da su velike šanse da mi u stvari nikada nećemo videti prvi/drugi susret Doktroa i River Song. Možda se to desi sa Tenantovim Doktorom, možda ne; možda se desi u narednih 5, a možda u narednih 500 godina. River Song je spojler koji u stvari ne otkriva ništa, jer je sama priroda serijala takva da traje beskonačno, i obećanja, ako su dovoljno mutna, nikada ne moraju da budu ispunjena. Zato su smešna nagađanja fanova ko je u stvari River (kompanjonka, supruga, ćerka, unuka, Rani, Tardis). River je ono što dolazi, ali što nećemo videti.
Moffat takođe koristi River Song kao obrnutu "ljubav iz detinjstva koju nismo videli". Znate zaplet, najpoznatije iskorišćen u DD Dugačkom pozdravu - stara ljubav se vraća po jedan poslednji put. River Song nije stara ljubav (i ne mora uopšte da bude ljubav, ona je Ona, Ona koja znači Doktoru, u kom god pogledu), River je buduća koja dolazi po prvi ali i poslednji put, iz budućnosti koju, opet, verovatno nikada nećemo videti.
Sve to plus emocionalna nabijenost finala, plus spookiest monsters yet, Vashta Nerada, plus odlična Mooreyeva muzika.... Odlična, odlična dvodelna epizoda.
Tek što sam počeo čitati shvatio sam da je ovo drugi dio Knjižnice (kojeg još nisam skinuo)... Naznaka stvari koje će možda doći, a najvjerojatnije ne, nekako mi u biti djeluje da ćemo ipak uskoro opet vidjeti ovog zagonetnog Whoovog kompanjona. Mislim to iz jednostavnog razloga jer Moffat od 5. sezone postaje "head writer and executive producer" serije. (još i sad mi se povremeno javi "are you my mummy?" u glavi kad se sjetim Whoa) |
|
|
Topic |
|