forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Blade of the Immortal
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 08/06/2008 : 13:54:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Evo ovako:

quote:
Inferno, u biti, ne sviđa ti se to jer je drugačije? Rekao si - tipično japanski - znači da shvaćaš da je to potpuno drugačiji mentalni slop

Kod mene ti nema stereotipa, dapaće, uvijek volim saznati nešto novo. A to znači da se po potrebi u tren oka mogu "ufurati" (prilagodba na različite "mentalne sklopove") u američke superheroje, vertigove stripove, Dylanov horor, AF-ov humor, Texov western... Tako da mi kod ove mange ni najmanje ne smeta to "da je ona drukčija od onog na što sam navikao". Ja samo tražim da nešto "bude dobro u univerzalnom (kritičkom) smislu". Ali......

quote:
samo što veliš da je njihov način sranje i bolesnoća?

....ali, po mom mišljenju, ova manga, i to po univerzalnom (općem) shvaćanju, ne pruža ništa posebno vrijedno na što bi ja sa 21 napunjenom godinom trebao gubiti vrijeme. Mislio sam da ću tu naići na kakvu kvalitetniju "metafiziku", a pronašao sam samo jeftino filozofiranje. Po čemu bi ova manga trebala biti bolja od MM Bilikenov povratak ili pak od ZG Omća??
Glavni lajt-motiv ove priče je osveta, Aj dobro, do 150. str. je još i valjalo,a nakon toga se sve razvodnilo. Radnja se tako pravocrtno odvija da nema ni najmanjih odstupanja od sličnih priča na tu temu. Samuraj Manji -besmrtnik- se osvećuje na način da mrcvari sa svojim sječivima najprije one negativce koji su zadnja rupa na svirali, kako bi se tek na kraju obračunao sa šefom. I taj element besmrtnosti je prilično besmislen (na stranu što zvuči dosta cool)!? U tih 6-7 identičnih obračuna svaki, ama baš svaki, završava tako da negativci prikolju Manjia, a ovaj im se, kad okrenu leđa, približi puzeći u zombijevskom stilu i zarije katanu u kičmu. To je isto kao kad prolaziš igru s upisanom šifrom za "beskonačno helta". I gdje je tu metafizika!?? Po čemu je to remek djelo?
Želim reći da sam dosta ravnodušan. Ko da gledam film B-produkcije kad se glumci razbacuju jeftinim scenarijem kojim pokušajvaju dati jedan ozbiljniji prizvuk besmislenom akcijskom klanju koje će uslijediti.
Japan mi se sviđa, ima puno njihovih stvari koje su me impresionirale. Nedavno sam pročitao Devideovu zbirku haiku pjesama, ali dok sam čitao konkretno ovu mangu u glavi su mi se pojavljivale sličice iz ovog videa: http://www.youtube.com/watch?v=FyV_RIHj6J4 Tek nakon ovoga mi je postalo jasno da se njihove i moje potrebe razlikuju ko nebo i zemlja!
U prvom postu sam vjerojatno dao prestrogu ocjenu. Zato evo 6/10. Mada je priča prejednostavna, ipak ima glavu i rep. Uzimat ću i ostale knjige baš zato što je "to nešto drukčije", a i kriterije ću staviti na nulu. Nisam sa svim ovim reka da su mange sranje. Volija bi pročitati Death Note, pa ćemo vidjet.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 08/06/2008 : 14:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
Slušaj, meni je jedino što smeta ovdje to što ga svi prvo ubiju a onda se os prikrade i ubije njih i to što ljude sjeku kao da su banane. Čovjeka nemožeš presječi a da ti oštrica ne zapne na kostima i da crijeva i unutarnji organi ne izlete.
No ono što je u ovom stripu posebno je...
Gle stvarno! Što je tako posebno u ovom stripu?!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/06/2008 : 14:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja sam dobio točno ono što sam i očekivao... Ko da gledam neke od art japanskih borilačkih filmova. Puno priče, pripreme, drame, a onda zaaap, katana zasiječe u spetakularnom stilu. Priča jest naoko klasika, osveta one male, no ja mislim da je to tek početak, da je prava priča zapravo u iskupljenju i oprostu. Nije ni meni fantastična priča, no zainteresirao me malo drugačiji način pričanja priče i prikaz tih ninji. Scenarij je rađen ne da ti servira značenje svake scene na pladnju već zahtijeva koncentriranost. Nakon drugog čitanja, izgleda mi puno bolje. To što sve kokne na kraju s leđa, e pa, Ni-sama je loš ninja!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

GauSs_
Starting Member

Croatia
21 Posts

Member since 06/01/2008

Posted - 08/06/2008 : 17:35:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit GauSs_'s Homepage  Send GauSs_ a Private Message  Reply with Quote
algoritam je otkupio prava izravno od japanaca i japanci
su dosta toga uvjetovali (nacin citanja, ...)
prevoditelj je japansko-hrvatsko dijete i mislim da je uistinu dobar.
meni se dosta svidja nase izdanje

intervju s prevoditeljem mozete naci u novom broju Yoshi-a
http://yoshi.iugrina.com

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29621 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/06/2008 : 19:00:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se sto je prijevod direktno s japanskog, to je velika stvar.
A za Algoritam, njihov me izbor, u najmanju ruku, ne odusevljava, ali kvalitet izdanja nije los. Nadam se da ce u buducnosti objaviti neke ipak kvalitetnije i ozbiljnije naslove.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 08/06/2008 : 19:13:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Nego mali, primi li moj mail jarane?
I?

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2008 : 09:54:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da postoji cro manga fanzin!

Prema intervjuu koji je dao gospodin Ken Sulimanović izdavači žele vidjeti brojke prodaje prije nego daju autorska prava. Tako da ćemo vjerojatno počekati jedno vrijeme te nove naslove. Čak se i priča o Algoritmu kao izdavaču mangi spominjala otprije par godina...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 09/06/2008 : 13:16:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
@inferno

prvo treba procitat nesto od Tezuke pa tek onda kritizirati mange
The godfather of manga, Da. Samo što to nisu mange koje na koje si ti stekao prvi dojam. U biti ni nemaju previše veze sa tim novim kojih ima danas malo more.
Cinjenica je da njegov rad predstavlja još danas vrh ne samo mangi, nego i svjetske stripovske umjetnosti, iako so neki od njegovih najboljih radova stari skoro 40 godina.
Ode to Kirihito, MW, Adolf, Buddha, Black Jack.. samo par naslova koji zaslužuju pažnju. Nadam se ce reprintati Adolfa, jer je odavno rasprodan njegov serijal. Ili phoenix recimo kojeg silno želim procitati, jer je i sam Tezuka rekao da je to njegov najbolji rad ikad.
Super je što ide Black J. u reprint, rasprodan isto, mislim da krece na jesen.
I Dororo koji je nedavno objavljen. Vec narucio preko amazona, jako sam nestrpljiv za taj strip.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/06/2008 : 13:27:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell

@inferno

prvo treba procitat nesto od Tezuke pa tek onda kritizirati mange
The godfather of manga, Da. Samo što to nisu mange koje na koje si ti stekao prvi dojam. U biti ni nemaju previše veze sa tim novim kojih ima danas malo more.
Cinjenica je da njegov rad predstavlja još danas vrh ne samo mangi, nego i svjetske stripovske umjetnosti, iako so neki od njegovih najboljih radova stari skoro 40 godina.
Ode to Kirihito, MW, Adolf, Buddha, Black Jack.. samo par naslova koji zaslužuju pažnju. Nadam se ce reprintati Adolfa, jer je odavno rasprodan njegov serijal. Ili phoenix recimo kojeg silno želim procitati, jer je i sam Tezuka rekao da je to njegov najbolji rad ikad.
I Dororo koji je nedavno objavljen. Vec narucio preko amazona, jako sam nestrpljiv za taj strip.

Ne, ja sam ono gore rekao samo za "Blade of the immortal - knjiga 1". Ni u kom slučaju nisam kritizirao mange, štoviše, sad sam još odlučniji da dođem do svih tih naslova koje si naveo.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/06/2008 : 14:49:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni samo nije jasno zašto su išli sa tri serijala za curice i jednim za starije tinejdžere? Na Bladeu piše 18+. Što nisu probali sa još nekim ozbiljnijim naslovom, da se pokriju i neki drugi uzrasti?

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4676 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 09/06/2008 : 17:39:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Uuuuu, ja ko da sam s Marsa pao na ovaj topik :/
Doduse, jedino opravdanje mi je to sto je temu otvorio mali s palube pa mi nije bilo ni na kraj pameti da bacim pogled, ali nakon 5 strana , pojasnilo mi se :)

Nadam se da ce ovo biti pocetak dobrog druzenja sa japancima.
(jos jednom, jel ovo na kioscima, da znam da zaduzim nekoga ko je trenutno u Hr da mi kupi?)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Pavel
Senior Member

Croatia
1233 Posts

Member since 25/08/2005

Posted - 09/06/2008 : 23:09:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Meni samo nije jasno zašto su išli sa tri serijala za curice i jednim za starije tinejdžere? Na Bladeu piše 18+. Što nisu probali sa još nekim ozbiljnijim naslovom, da se pokriju i neki drugi uzrasti?

Na mom primjerku piše "za tinejdžere i starije".
Meni se čini da strip i je za tu populaciju. Gomila lošeg filozofiranja i poprilično šuplja priča.
Sve u svemu, prvi i zadnji kojeg sam kupio.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 09/06/2008 : 23:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel

quote:

[quote]Originally posted by DeeCay

Čini mi se da strip i je za tu populaciju. Gomila lošeg filozofiranja i poprilično šuplja priča; sve u svemu, prvi i zadnji kojeg sam kupio.
I da, naklada im je 20 000 primjeraka !!! Pa kome to misle utrapiti. I ktome još po toj cijeni!!! To je valjda i odgovor na vaša pitanja i komentare o (neprikladnom) izboru naslova jer ne možeš naći toliki broj ljudi ni da skupiš sve strip kupce s našeg tržišta.
Stoga treba stvoriti čitatelje koji dosad nisu čitali stripove, a kao i za sve ostale pop kulturne proizvode najbolja klijentela su tinjedžeri(ce).

Velika naklada je valjda neki taktički manevar kako bi se balansirali izdavački troškovi.
I ova manga, ali i onaj Warcraft imaju istu oznaku: "za tinejđere i starije". Nemojte da vas zavara ta oznaka.
S time da je "Blade" miljama ispred WoW-a.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:06:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:

verovatno se drze statistika koje govore da mange vishe chitaju curice negoli dechki te pokushavaju sebi da naprave potpuno novu i preko potrebnu publiku.
bez obzira na tih par stvarchica koje meni bodu ochi - algoritam zna svoj posao i za sada ga radi pametno.
videtjemo dal je ovo nashe trzishte doraslo jednom ovakvom potezu.
fige prekrizene i tako to...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:08:25  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno
Velika naklada je valjda neki taktički manevar kako bi se balansirali izdavački troškovi.

nije iskljucheno da je tiraz bio i uslovljen od strane nosioca kopirajta.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:11:12  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

quote:

[quote]Originally posted by Pavel

[quote]Originally posted by DeeCay

Čini mi se da strip i je za tu populaciju. Gomila lošeg filozofiranja i poprilično šuplja priča; sve u svemu, prvi i zadnji kojeg sam kupio.
I da, naklada im je 20 000 primjeraka !!! Pa kome to misle utrapiti. I ktome još po toj cijeni!!! To je valjda i odgovor na vaša pitanja i komentare o (neprikladnom) izboru naslova jer ne možeš naći toliki broj ljudi ni da skupiš sve strip kupce s našeg tržišta.
Stoga treba stvoriti čitatelje koji dosad nisu čitali stripove, a kao i za sve ostale pop kulturne proizvode najbolja klijentela su tinjedžeri(ce).

obozavam kad ljudi postave pitanje te sami (sebi) daju odgovor u sledetjem pasusu:))

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 10/06/2008 : 11:31:27  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
A evo i nagradne igre, pa mozda dobijete nesto za djabe:

http://www.net.hr/kultura/knjiga/page/2008/06/10/0185006.html

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 10/06/2008 : 11:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alen

A evo i nagradne igre, pa mozda dobijete nesto za djabe:

http://www.net.hr/kultura/knjiga/page/2008/06/10/0185006.html

Super.
I to je reklama!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 10/06/2008 : 12:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
LInk na odgovore:
http://www.net.hr/kultura/page/2008/06/05/0220006.html.

Kao prva manga za odrasla datira iz 1775. Pa nemrem vjerovati.. Mi smo još u to vrijeme tucali u kamene pločice!

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29634 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 13/06/2008 : 17:23:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
tražih po kioscima i nigdje ga nema!
ispravak, našao sa ga na jednom kiosku ali ga žena nije htjela prodati jer nije znala (???)
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/06/2008 : 22:07:13  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Negima je za decake, pa tako dolazimo da su dva serijala za devojcice, a dva za decake.
Odlican izbor mangi, inace, jer one i treba da postanu popularne kod decaka i devojcica, a ne kod matoraca koji se loze na Bonellijeve stripove. Novo doba - ove tendencije.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/06/2008 : 22:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nadam se ce reprintati Adolfa, jer je odavno rasprodan njegov serijal. Ili phoenix recimo kojeg silno želim procitati, jer je i sam Tezuka rekao da je to njegov najbolji rad ikad.

Hajde da jos jednu temu odvucemo u Tezuka offtopic. :)
Kod Adolfa je najproblematicniji kec, ostale knjige su u stalnoj ponudi Amazona, cini mi se. A i pet sestina prve knjige postoji na netu, skenirano.
Phoenix je in stock, tako da to ne bi trebalo biti problem za nabavljanje. Ne znam bas da li je Tezuka to rekao, ali je cinjenica da mu je to "zivotno delo" posto je epizode iz tog serijala radio sporadicno kroz celu svoju profesionalnu karijeru, i nazalost ostavio nezavrseno iz znanih razloga.
Kod Dororoa me brine to sto ga ima ima samo 3 knjige i isto je nezavrsen, ali ne zbog smrti, vec iz ko zna kojih razloga. Verovatno je Tezuka ukapirao da serijal koji ne nosi ime bas glavnog junaka nema prodju. :)
No, ocigledna je velika zainteresovanost za Tezuku u Americi, pa mi se cini da mozemo ocekivati jos prevoda u toku ove i u sledecim godinama (a tek kad izadje Astro Boy film iduce godine ima da bude ludnica).

Trivia: Dororo (lik) je isti klinac iz prve knjige 'Buddha'.
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 13/06/2008 : 23:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DusMan

quote:

Nadam se ce reprintati Adolfa, jer je odavno rasprodan njegov serijal. Ili phoenix recimo kojeg silno želim procitati, jer je i sam Tezuka rekao da je to njegov najbolji rad ikad.

Hajde da jos jednu temu odvucemo u Tezuka offtopic. :)
Kod Adolfa je najproblematicniji kec, ostale knjige su u stalnoj ponudi Amazona, cini mi se. A i pet sestina prve knjige postoji na netu, skenirano.
Phoenix je in stock, tako da to ne bi trebalo biti problem za nabavljanje. Ne znam bas da li je Tezuka to rekao, ali je cinjenica da mu je to "zivotno delo" posto je epizode iz tog serijala radio sporadicno kroz celu svoju profesionalnu karijeru, i nazalost ostavio nezavrseno iz znanih razloga.
Kod Dororoa me brine to sto ga ima ima samo 3 knjige i isto je nezavrsen, ali ne zbog smrti, vec iz ko zna kojih razloga. Verovatno je Tezuka ukapirao da serijal koji ne nosi ime bas glavnog junaka nema prodju. :)
No, ocigledna je velika zainteresovanost za Tezuku u Americi, pa mi se cini da mozemo ocekivati jos prevoda u toku ove i u sledecim godinama (a tek kad izadje Astro Boy film iduce godine ima da bude ludnica).

Trivia: Dororo (lik) je isti klinac iz prve knjige 'Buddha'.

Dobio sam nedavno metropolis i next world. Nisam jos uspio procitat, al treba mi sad još lost world, mislim da se spajaju price.
Za phoenix sam bio siguran da su neki volumi rasprodani!?
A toliko je toga još od Tezuke za prevesti, ne znam što se samo ceka?
Baš te htio pitat ako znaš kako dobit Astroboya 1. i 2. vol, kad procitam da ce u REprint.Najavljeno za 15.9.08.
Mrzi me kupovat ostale brojeve kad mi fale ovi.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/06/2008 : 21:57:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by GauSs_

intervju s prevoditeljem mozete naci u novom broju Yoshi-a
http://yoshi.iugrina.com

Simpatican fanzin i simpatican intervju. Steta sto nije duzi (intervju:). I steta sto nije Tezuka objavljivan jos pre 30 godina. :(

Ovih dana ispada da na forumu samo o Tezuki pricam.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/06/2008 : 22:03:26  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobio sam nedavno metropolis i next world. Nisam jos uspio procitat, al treba mi sad još lost world, mislim da se spajaju price.
Za phoenix sam bio siguran da su neki volumi rasprodani!?
A toliko je toga još od Tezuke za prevesti, ne znam što se samo ceka?
Baš te htio pitat ako znaš kako dobit Astroboya 1. i 2. vol, kad procitam da ce u REprint.Najavljeno za 15.9.08.
Mrzi me kupovat ostale brojeve kad mi fale ovi.

Mozda je to bilo ranije, ali Phoenix drugo izdanje od pre par godina je dostupno. Evo, sad sam proverio na Amazonu, a i ja sam ih skoro nabavljao bez problema.
Ja sam AB 1 & 2 lovio preko e baya i kupio keca po ceni od 10$, a dvojku za 5$, sa sve postarinom unutar Amerike. Doduse, nisu bas stonobisereklo glanc, ali hej... po toj ceni...
Video sam i ja najavu za reprint. Super, kupicu i to. 100% to rade zbog filma. Cak spajaju obe knjige u jednu, sto mi je zanimljivo.
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000