Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 26/06/2008 : 01:17:30
|
Poll Question:
poll je otvoren prvenstveno radi razmjene mišljenja. Otvorio sam ga potaknut činjenicom da mnogi imaju poprilično čvrste negativne stavove o izdavačkoj kući Bonelli, dok, s druge strane, koliko ja pratim, NITI JEDAN ljubitelj Bonellija nije rekao ništa protiv "bande". "Naravno da nije, kad se nema što prigovoriti", mnogi će reći. Neki će ići i dalje, te reći da je to zbog toga što jednostavno ništa od toga nisu čitali. Uglavnom, hajmo kao ljudi malo popričati na ovu temu
Khm,pitanje:
Koju vrstu stripova više preferirate?
|
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 26/06/2008 : 01:32:29
|
Jednako volim citati obadvije navedene izdavacke opcije |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Gutrum
New Member
Croatia
230 Posts
Member since 20/06/2007 |
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 26/06/2008 : 09:08:06
|
Old school Bonelli, mada čitam sve... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7814 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 26/06/2008 : 10:31:38
|
Moj ukus za stripove primarno ne pokriva ni jednu od navedenih kuca... Sto ovo pametno zvuci bogte! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6025 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 26/06/2008 : 11:43:41
|
Moja stripovska odiseja počela je tamo negdje (sada već poprilično daleke) 84 ili 85 godine, stripovima "Bubnjevi Smrti", "Klopka za Zagora" i "Sedma Žrtva" od dobrog starog strica Martya. Bilo je to drugo vrijeme, vrijeme prvih Commodoraca,primanja u pionire, a informacija (svaka, pa tako i ona o stripu) cijenila se mnogo više nego sada, kada se jednim klikom miša može doći do željenog saznanja. Stripove su čitali svi. Apsolutno svi. Sve i jedan klinac. Tada je Bonelli bio sve. I niti smo znali , niti smo se opterećivali sa drugim stvarima. HC izdanje od Blueberrya, činilo se kao nešto daleko, skupo, nedostižno, nepotrebno. Nije tada, naravno, bilo internet aukcija, a glavni izvor stripova su bili momci na Trešnjevačkom placu. Sjećam se ljeta 93. Tada sam pokupovao sve Martije koji su mi falili( njih sedamdesetak.) za jednog klinca od četrnaest godina, zaljubljenog u stripove to je bio jedan od bitnijih događaja u njegovoj stripovskoj "karijeri". Naravno, žeđ za otkrivanjem drugih stvari, te neizbježna promjena ukusa koja dolazi uz to, promijenili su moje shvaćanje stripovskog svijeta, otkrile su se nove granice, a neke su zauvijek izbrisane i moj stripovski ego danas nije isti kao ranije, ali... Zašto mi je (ipak) više draži Bonelli? Zbog onog dječaka koji je u jedno ljeto skupio sve Martije. Zbog onih zajedničkih čitanja sa drugim klincima u ljetnim noćima. Zbog svih onih razmjena, loših i dobrih.Zbog mladosti. Zbog uspomena |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 26/06/2008 : 11:48:45
|
quote: Originally posted by mladjo
Moja stripovska odiseja počela je tamo negdje (sada već poprilično daleke) 84 ili 85 godine, stripovima "Bubnjevi Smrti", "Klopka za Zagora" i "Sedma Žrtva" od dobrog starog strica Martya. Bilo je to drugo vrijeme, vrijeme prvih Commodoraca,primanja u pionire, a informacija (svaka, pa tako i ona o stripu) cijenila se mnogo više nego sada, kada se jednim klikom miša može doći do željenog saznanja. Stripove su čitali svi. Apsolutno svi. Sve i jedan klinac. Tada je Bonelli bio sve. I niti smo znali , niti smo se opterećivali sa drugim stvarima. HC izdanje od Blueberrya, činilo se kao nešto daleko, skupo, nedostižno, nepotrebno. Nije tada, naravno, bilo internet aukcija, a glavni izvor stripova su bili momci na Trešnjevačkom placu. Sjećam se ljeta 93. Tada sam pokupovao sve Martije koji su mi falili( njih sedamdesetak.) za jednog klinca od četrnaest godina, zaljubljenog u stripove to je bio jedan od bitnijih događaja u njegovoj stripovskoj "karijeri". Naravno, žeđ za otkrivanjem drugih stvari, te neizbježna promjena ukusa koja dolazi uz to, promijenili su moje shvaćanje stripovskog svijeta, otkrile su se nove granice, a neke su zauvijek izbrisane i moj stripovski ego danas nije isti kao ranije, ali... Zašto mi je (ipak) više draži Bonelli? Zbog onog dječaka koji je u jedno ljeto skupio sve Martije. Zbog onih zajedničkih čitanja sa drugim klincima u ljetnim noćima. Zbog svih onih razmjena, loših i dobrih.Zbog mladosti. Zbog uspomena
Vrlo poetično i pogađa temu u srž i sa moje tačke gledišta budući da smo vršnjaci. Boneli će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu ma koliko pametnih i predobrih stripova pročitao. |
... |
|
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Member since 05/02/2008 |
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 26/06/2008 : 12:30:40
|
quote: Originally posted by mladjo
Moja stripovska odiseja počela je tamo negdje (sada već poprilično daleke) 84 ili 85 godine, stripovima "Bubnjevi Smrti", "Klopka za Zagora" i "Sedma Žrtva" od dobrog starog strica Martya. Bilo je to drugo vrijeme, vrijeme prvih Commodoraca,primanja u pionire, a informacija (svaka, pa tako i ona o stripu) cijenila se mnogo više nego sada, kada se jednim klikom miša može doći do željenog saznanja. Stripove su čitali svi. Apsolutno svi. Sve i jedan klinac. Tada je Bonelli bio sve. I niti smo znali , niti smo se opterećivali sa drugim stvarima. HC izdanje od Blueberrya, činilo se kao nešto daleko, skupo, nedostižno, nepotrebno. Nije tada, naravno, bilo internet aukcija, a glavni izvor stripova su bili momci na Trešnjevačkom placu. Sjećam se ljeta 93. Tada sam pokupovao sve Martije koji su mi falili( njih sedamdesetak.) za jednog klinca od četrnaest godina, zaljubljenog u stripove to je bio jedan od bitnijih događaja u njegovoj stripovskoj "karijeri". Naravno, žeđ za otkrivanjem drugih stvari, te neizbježna promjena ukusa koja dolazi uz to, promijenili su moje shvaćanje stripovskog svijeta, otkrile su se nove granice, a neke su zauvijek izbrisane i moj stripovski ego danas nije isti kao ranije, ali... Zašto mi je (ipak) više draži Bonelli? Zbog onog dječaka koji je u jedno ljeto skupio sve Martije. Zbog onih zajedničkih čitanja sa drugim klincima u ljetnim noćima. Zbog svih onih razmjena, loših i dobrih.Zbog mladosti. Zbog uspomena
Svaka čast Mike Oldfield, lijepo si to rekao. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
giant
Average Member
Slovenia
888 Posts
Member since 22/10/2006 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 26/06/2008 : 16:16:49
|
Nepotreban topic skroz, Bonelli daleko bolji! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
quaresma
Average Member
Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/06/2008 : 17:48:00
|
Dosadni su i jedni i drugi. Volim bum tras poleti američke stripove uz koakakolu i hamburger - živi brzo 300 na sat blam bum tras Batman Spider-man. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 26/06/2008 : 18:38:12
|
Ovo je bilo lako. Boneli . Ma kurac lako, od Bonelija citam samo Dilana Ken je talijanska skola ali nije bas Boneli S druge strane, jezim se od same pomisli na Tintina, Spiroua i kompanije, Hermanna... A opet svideli su mi se neki Beloputi integrali (Sambre, Tamo gde pogled..., Bouncer, ...) Jel Bilal spada u ovu grupu? . ma zajebi, necu da glasam.
EDIT: htedoh da kazem da ustvari izgleda najvise volim Amere. bas kao sto najvise volim i njhovu mjuzu. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
Edited by - Barker on 26/06/2008 18:40:29 |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9388 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 26/06/2008 : 23:43:23
|
nikad pročito niti cuo i za jedan stip iz Flamansko-franc.škole... |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 26/06/2008 : 23:55:41
|
quote: Originally posted by Raga
nikad pročito niti cuo i za jedan stip iz Flamansko-franc.škole...
This is a joke, right?
Osjećam se glupo ali reći ću svejedno - Asterix. |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Topic |
|