forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Manga
 Blade of the Immortal
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 34

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 08/07/2008 : 11:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

JEl bilo možda kakvih najava koje ja nisam čuo od algoritma za sljedeće naslove koji bi mogli izaći? Drugo su naše želje, mene interesira dal ima čega službenoga...

Pričalo se o:
- Naruto
- Bleach
- Basilisk

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 11:43:08  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by corto33
Pričalo se o:
- Naruto
- Bleach
- Basilisk

Naruto i Bleach... To su i dalje naslovi za klince, nisu li?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 08/07/2008 11:44:01
Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 08/07/2008 : 12:00:22  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Pričalo se o:
- Naruto
- Bleach
- Basilisk

Ne bi reko mislim da je to više za starije tinejdžere !?

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 12:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Road Warrior

quote:

quote:
Pričalo se o:
- Naruto
- Bleach
- Basilisk

Pa, to je to! Ja bi nešto za stare konjine (a da nije hentai!)

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 08/07/2008 : 13:11:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
Naruto:

http://en.wikipedia.org/wiki/Naruto

Bleach:

http://en.wikipedia.org/wiki/Bleach_(manga)

Basilisk:

http://en.wikipedia.org/wiki/Basilisk_(manga)
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 13:20:59  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Znam si naći sadržaj mangi voradore, ako si replayao na mene (ako je to čisto inforamtivno, onda sorry), no to su i dalje naslovi za mlađe. Doduše, ne mlađe kakvi su dosad izašli, no to mi i dalje ne izgleda za starije.

Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 08/07/2008 : 14:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by The Road Warrior

quote:

quote:
Pričalo se o:
- Naruto
- Bleach
- Basilisk

Pa, to je to! Ja bi nešto za stare konjine (a da nije hentai!)

Mislim da ako bude Oštrica uspio kod publike,a ostali ne toliko onda će algoritam sigurno se usmjeriti na stariju publiku te stoga će izdat više mangi za nas stare konjine

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 08/07/2008 : 14:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
Koliko vidim to je vrlo vjerovatno,pošto je Oštrica prvi dio drugi po prodavanosti na algoritmovoj stranici.

Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 08/07/2008 : 14:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mali od palube

Zašto su nacisti uzeli manji kao svoj znak?

Koji si ti razred osnovne škole? Vjerovali su da potiču od arijske rase sa Tibeta i uzeli svastiku za svoj simbol. I naravno, pretvorili ovaj miroljubiv znak u simbol mržnje i smrti.

Ma čuo sam ja sa svastiku u školi, ali rekli su mi samo da je to bio indijski znak kojeg su nacisti uzeli. Kada sam pitao profu zašto ona je rekla da je to zato jer su mislili da je to lijep znak...
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 08/07/2008 : 14:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
Ni naruta niti bleach ne namjeravam kupovati jer su mi crteži POTPUNA katastrofa! Fuj!
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1587 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 08/07/2008 : 14:55:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message  Reply with Quote
quote:

Znam si naći sadržaj mangi voradore, ako si replayao na mene (ako je to čisto inforamtivno, onda sorry), no to su i dalje naslovi za mlađe. Doduše, ne mlađe kakvi su dosad izašli, no to mi i dalje ne izgleda za starije.

Nisam replayao na tebe, sada to činim ,kao što vidiš. Stavio sam na topic kada se već spominju ti naslovi. Ako ti smeta moje replayanje onda više neću replayati. Pozdrav...

Edited by - Vorador on 08/07/2008 14:58:01
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/07/2008 : 16:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vorador

quote:

Nisam replayao na tebe, sada to činim ,kao što vidiš. Stavio sam na topic kada se već spominju ti naslovi. Ako ti smeta moje replayanje onda više neću replayati. Pozdrav...

Ma kakvi bi mi smetalo, što se odmah povlačiš... My sincere apologies... Nisam ja gospodar ovog topica, dapače! Svi smo ovđe ravnopravni. Htio sam samo osobno mišljenje onih (a i tebe) koji su čitali te stripove. Prema sadržaju i na tim linkovima (a prema njemu ne mogu baš odrediti u kolikoj je to mjeri za mene), a i prema onome što sam vidim na animeima, ne vuče mi na naslov na starije.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/07/2008 : 23:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ovaj novi broj je nešto bolji.
Mislim: sve je dosta jasnije i tema je zanimljivija.
Ali to se odnosi samo na prvih 60-tak stranica prilikom borbe s drugim besmrtnikom i gdje se objašnjava zašto je Manji besmrtan.
Opet mi nije jasno kako je onaj besmrtnik na kraju umro??? Rasjekao ga je napola, pa što!? I zašto nije objašnjeno gdje je on našao one crve koji ga čine besmrtnim?

Međutim, već nakon te borbe, ponovno počinje dosadna makljaža sa bezimenim protivnicima kao što je bio slučaj u prvom broju. A ne fali ni promašenog "metafizičkog" prduckanja.

Japanci vole okolišati i zato treba često obračati pažnju na neke trivijalne rečenice u kojima se skrivaju bitne informacije. Tek mi je sad jasno što se sve zbivalo u prvom broju.

Izdanje mi se jako sviđa, japanski setting, kao i crtež, uostalom.
Zato nastavljam kupovati "Blade of the Immortal" !

Ocjena: 64%

tekst na stripovi.com:
http://www.stripovi.com/index.asp?RedirURL=http%3A%2F%2Fwww%2Estripovi%2Ecom%2Fboi%2Easp%3F

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.

Edited by - Inferno on 16/07/2008 23:48:16
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 18/07/2008 : 09:17:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa infernom: zašto je eiku umro a manji ga je samo presjekao na pola?!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/07/2008 : 11:01:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa zar ga nije zasjekao sa oštricom koja je bila namazana otrovom koja ubija one regenerativne crviće? Dečki, jeste vi dovoljno dobro pratili što se dešava?

Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 18/07/2008 : 11:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
Htio sam napisati kako je po mom sjecanju sve super objasnjeno ali se nisam mogao sjetiti tocno kako (citao sam taj trejd prije god.dana). Medjutoa D.C. mi je osvjetlio sjecanje :).

Tako je... postoji neki otrov koji ubija te crve...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/07/2008 : 11:36:11  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa da, imaš još i onu oštricu koja je baš specijalno izrađena i presvučena nekom tkaninom ili krznom koje upija otrove. Možda nije velika i strašna ko oštra katana, no s ovime možeš ubiti i jednim maleckim rezom...

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 18/07/2008 : 12:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

Ovaj novi broj je nešto bolji.
Mislim: sve je dosta jasnije i tema je zanimljivija.
Ali to se odnosi samo na prvih 60-tak stranica prilikom borbe s drugim besmrtnikom i gdje se objašnjava zašto je Manji besmrtan.
Opet mi nije jasno kako je onaj besmrtnik na kraju umro??? Rasjekao ga je napola, pa što!? I zašto nije objašnjeno gdje je on našao one crve koji ga čine besmrtnim?

Međutim, već nakon te borbe, ponovno počinje dosadna makljaža sa bezimenim protivnicima kao što je bio slučaj u prvom broju. A ne fali ni promašenog "metafizičkog" prduckanja.

Japanci vole okolišati i zato treba često obračati pažnju na neke trivijalne rečenice u kojima se skrivaju bitne informacije. Tek mi je sad jasno što se sve zbivalo u prvom broju.

Izdanje mi se jako sviđa, japanski setting, kao i crtež, uostalom.
Zato nastavljam kupovati "Blade of the Immortal" !

Ocjena: 64%

tekst na stripovi.com:
http://www.stripovi.com/index.asp?RedirURL=http%3A%2F%2Fwww%2Estripovi%2Ecom%2Fboi%2Easp%3F

Pročitao sam nedavno prvi broj i moram priznati da sam više očekivao od stripa. Imam u planu ponovno pročitati prvi broj, pa odmah i drugi, pa ako me više zainteresira kupovat ću dalje, ali čisto sumnjam...
Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 18/07/2008 : 14:53:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
Hvala!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 18/07/2008 : 16:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala!

Na čemu, što smo ti ukazali na tvoju slabo razumijevanje pročitanog? Idi, i nemoj više griješiti!

Go to Top of Page

mali od palube
Advanced Member

Mali
3136 Posts

Member since 16/09/2007

Posted - 19/07/2008 : 15:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mali od palube a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hvala!

Na čemu, što smo ti ukazali na tvoju slabo razumijevanje pročitanog? Idi, i nemoj više griješiti!

Slabije sam shvatio samo ta dio! Ostalo sve razumijem!
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/07/2008 : 19:29:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Uvijek dam drugu priliku stripu koji mi prilikom prvog čitanja nije baš najbolje "legao".
E, pa, dao sam je i BoI-u.
I što reći; strip mi se puno više svidio nego prije dva mjeseca kad sam prvi put uzeo u ruke neku mangu. Mislim da je kod mene prije bio problem što sam ovoj mangi pristupio kao bilo kojem bonelli stripu. Manga zahtjeva poseban PRISTUP, a i koncentracija je bitna. Treba shvatiti što ti manga može ponuduti, i ako se "pronađeš", dobit ćeš ono što si tražio. Eh, da, izgleda da mangu treba čitati dosta brže nego što sam ja čitao; tek tada do izražaja dolaze neke dramtične situacije. Isto tako treba obračati pažnju detaljima.

Mada i dalje mislim da je BoI više komercijalno nego umjetničko ostvarenje, isto tako mogu reći da ima dosta dobrih stvari. I ova se manga koncentrira na karakterizaciju i odnose među likovima (Manji, Rin, Anotsu...), što dokazuje sam crtež čiji su kadrovi, iako pretežno figurativni, uglavnom krupni i koncentrirani na likove, odnosno pozadina nije u prvom planu. Sad mi se svido taj iskrivljeni prikaz samuraja, besmrtnosti i drugih motiva. Kostur priče je baš dobro balansiran između stvarne (realne) povijesne pozadine (jezični stil, edo period, hrpa ostalih zanimljivih detalja iz japanske kulture, povijesti, tradicije...), te fantazijskog štiha karakterisitčnog baš za mange (besmrtnost, kessen-chu, 12 sječiva, komadanje protivnika, tragovi erotike, teen-fetišizam...) Taj spoj po meni odlično funkcionira. Nešto slično je i s Princom Valiantom //* još jedna pohvala Gil-galadu za odličan tekst o navedenom junaku ;))

Što reći o crtežu osim pohvala!? Samura ima svoj stil i ovo je vjerojatno jedna od najbolje nacrtanih mangi (druge mange često imaju prejednostavan crtež). I dalje mu likovi imaju lica tipična za mange (veće oći, prčast nos, mladenački izraz lica), mada ne pretjeruje u tome. Zapravo, sve mu to omogućava da kvalitetno dočara emocije svojih likova, što on (izuzetno dobro) i čini! Vrlo izražajan crtež.

Eto, još bih rekao... uzmite me za primjer, i dajte još jednu šansu stripu, ako ste se slučajno razočarali na prvi pogled! :)))

anima crtiči (ima li gdje skinuti?): http://www.youtube.com/watch?v=nGbLhNF8PKU

Ima li šasne da Algoritam
izbaci nešto od ovog: http://www.youtube.com/watch?v=SOv4edSP3a8 &
http://www.youtube.com/watch?v=-PE22PP4lKw

Jesu li dobri prodajni rezultati BoI-a? Ima li šasne da izdaju bar desetak brojeva (od 22 (?))?

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
SPOILER - DO NOT PASS - SPOILER - DO NOT PASS...
-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

Da malo rezimiramo što smo dobili u ova dva prva broja:

Manji je nekad bio samuraj; imao je gospodara (daimya) koji je od njega zahtjevao da kolje seljake i sirotinju. Naš Manji ih je pobio stotinu, pa tisuću, i tek je onda shvatio nečasnost svojih radnji. Zatim je priklao svog uvaženog daimya i osramotio se. Svaki samuraj koji ubije svog gospodara ili pusti da ga ubiju, gubi čast i postaje ronin. Manjia ne mući toliko ta vrsta sramote, koliko činjenica da je ubijao nevine, te on traži najbolji način da se iskupi. Bushido - Put ratnika - kodeks časti - nalaže da si oduzme život (harakiri; sepuko), međutim ona smiješna i misteriozna baba Yaobikuni mu daje do znanja da je samobujstvo najlakše, da se s tim ništa ne postiže. Ponekad je teže nastaviti živjeti s opterećnom savješću i sa zadatkom da se iskupi na način da počne činiti dobra djela štiteći nevine. Baba mu nekako podvaljuje jednu vrstu otrova (o svemu tome će biti riječi u ostalim epizodama) koji sadrži kessen-chu, posebnu vrstu crva (bloodworms) koji onemogućavaju smrt kojoj Manji naginje. Ti crvi uspjevaju sašiti sve rane na tijelu, pa čak i ako dođe do obezglavljenja ili gubitka udova; vjerojatno štiti i od bolesti). Yaobikuni je to učinila jer je sebi postavila zadatak da na pravi put vrati sve grešnike u zemlji. Ta baba ima već 800 godina, iz razloga što i ona u sebi sadrži bloodworms. Manjia iritira ta njegova besmrtnost i zaklinje se babi da će ubiti 1000 grešnika kako bi se iskupio i umro. Inače, on je vrstan borac; sasjekao je mnoge ljude i još dok nije bio besmrtan, a nakon toga pogotovo. Koristi 12 različitih karakterističnih sječiva (odakle mu i nadimak) s kojima doslovno komada i mrcvari neprijatelje. Ipak, besmrtnost ga čini sve više površnim, tromim i ignorantnim (pomalo je prgave naravi).
S druge strane imamo Rin, djevojčicu (14-16 godina) koja sliči Manjijevoj ubijenoj sestri. Rinine roditelje su sasjekli članovi dojoa Ittoryu , jedne vrste samurajskog učenja koje želi postati najbolje na način da ujedini sva ostala učenja u jedno. Rinin otac (Asano obitelj) je član mutenichiryu učenja i njegov djed je bio veliki majstor koji se zamjerio Anotsovu predaku (šefu Ittoryu učenja) koji se poslužio "stranim oružjem" u borbi. Taj predak je na taj način bio osramoćen, što je očito pogodilo i njegovog unuka Anotsua koji se odlučio osvetiti Asanovom potomku, Rininom ocu. Taj Anotsu je okupio oko sebe najbolje mačevaoce koji su sasjekli Rininog oca, a majka joj je nestala. Rin se posavjetovala s Yaobikuni koja joj je rekla da pronađe Manjia. Ona to i učini. Već od prvog susreta se ističe taj karakteristični odnos između Manjia i Rin koji se sve više gradi kroz zanimljive dijaloge. Oni uskoro kreću stazom osvete, a prvi na redu je bio mačevalac koji je osobno sasjekao Rininog oca - Sabato Kuroi. To je neki freak opsjednut savršenstvom i ljepotom koju nastoji ovjekovječiti na način da ubija lijepe žene i njihove glave montira na ramena (na jednom ramenu mu je bila glava Rinine majke). Manji ga je naravno proburazio jer ovaj nije bio svjestan njegove besmrtnosti. Zatim je uslijedila meni vrlo zanimljiva epizodica s onim slikarom koji je u potpunosti posvećen umjetnosti i slikarstvu. Vrlo zanimljiva karakterizacija. On im je pomogao sasjeći jednog Sabatovog slugu koji htio osvetiti gazdu. Nakon toga Manji i Rin sređuju još jednog lika iz Anotsuove postave. Drugi svezak nam donosi obračun između Manjia i jednog Anotsuovog besmrtnika - Eiku Shizume (ima 200 godina) koji zna kako poraziti besmrtnike. Naime, negdje u Tibetu je našao protuotrov za kessen-chu, koji ubija bloodworms i poništava besmrtnost. Jako zanimljiva epizodica u kojoj je Manji jedva izvukao živu glavu, a još je teže na kraju porazio svog karizmatičnog protivnika. Valja reći da ni Rin nije bespomoćna cura jer odlično barata nekim šiljcima (shuriken). Do kraja sveska će bit priča o Maki, Anotsuovoj curi, i tako to...

To je to zasad.

Edited by - Inferno on 21/07/2008 19:35:01
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/07/2008 : 20:46:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
U biti, ne možeš to sagledavati prema pravilima Bonellijevske škole... Mange su produkt/nusprodukt jednog drugačijeg načina razmišljanja, tradicije, života i svega ostaloga. I sam način crtanja je potpuno drugačiji.

Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/07/2008 : 21:11:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

U biti, ne možeš to sagledavati prema pravilima Bonellijevske škole... Mange su produkt/nusprodukt jednog drugačijeg načina razmišljanja, tradicije, života i svega ostaloga. I sam način crtanja je potpuno drugačiji.

Više tako ne sagledavam.
Ustvari, nisam ni prije...
već je stvar u tome
što sam površno čitao.
I vjerojatno nisam na
vrijeme skontao što mi manga
zapravo može pružiti.

Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2554 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 22/07/2008 : 10:00:28  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno
anima crtiči (ima li gdje skinuti?): http://www.youtube.com/watch?v=nGbLhNF8PKU

Blade anime serija je tek počela u Japanu, tako da vjerovatno još nema na netu.
Ovdje si možeš pogledati character design za anime:
http://www.beetrain.co.jp/contents/works2/immortal/data/

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page
Page: of 34 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.21 seconds. Snitz Forums 2000