Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Pošto sad čitam Macanovu Borovnicu reću:Darko Macan
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
teško je reć... čisto crtački - štef na prvom mjestu, zatim zimonić, kordej i maurović. kao kompletni autori, po svjetonazoru i tematski - devlić, opet kordej, macan, vinko barić. volim i pisačića, kukića, dunju janković, irenu jukić te talaju.
i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child
e da, ako uzmemo i ex-yu u računicu, onda naravno lavrič vrlo visoko kotira, pa i iztok sitar te nezaobilazni janjetov. među srpskim undergroundom wostok ima neke dobre stripove, zografa nisam puno čitao, al mi je onaj album strip-kolumni "tušta i tma" genijalan.
i am the tide the rise and the fall the reality soldier the laugh child one of the many the flame child
Teško mi je reći koji mi je domaći autor najdraži, sve ih volim jer su naši i svaki mi je super na svoj način, subjektivna sam prema našima .. možda Maurović (znam, sad ćete mislit da zvučim pretenciozno), njega nitko nije spomenuo, a čovjek je imao krasan, raznolik opus, sjajan crtež, čak je i podjebavao ljude koji su mu stali na žulj crtajući ih u stripovima. Istaknula bih Macana radi svega što radi za strip, osim što crta super stripove. Od Slovenaca obožavam Lavriča, on je car i sviđa mi se autor onog slovenskog stripa o pankeru iz Ljubljane (izlazio je u Q-u, ne mogu se sjetit kako se lik zove).
Je suis contre ce que vous dites,mais je me battrai de toutes mes forces pour que vous puissiez le dire.
Originally posted by Betty Page Od Slovenaca obožavam Lavriča, on je car i sviđa mi se autor onog slovenskog stripa o pankeru iz Ljubljane (izlazio je u Q-u, ne mogu se sjetit kako se lik zove).
Maurovic me jedini rasplakao. Biukovic me uvijek iskreno odusevljavao i iznenadjivao. Walter Neugebauer neponovljiv. Kordej faca. Parlov isto genijalac.