Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 23/09/2008 : 16:51:42
|
Nemojte se ljutiti ako ponovo pokrenenm minulu temu dizajna, ali ZASTO je bar kod postavljen tacno preko Grada iznad sveta   
Malko paradoksalno, zar ne! 
I uostalom, sta uopste bar kod trazi na naslovnoj, zar ne bi trebao da stoji na zadnjoj korici |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Ferri
Senior Member

Montenegro
1904 Posts
Member since 10/01/2004 |
Posted - 23/09/2008 : 16:54:30
|
quote: Originally posted by morrison
Lepo, svidja mi se sto naslov "Grad iznad sveta" nece ici u onom belom pravougaoniku.
da i ja se taman tome radovao, kad ugleda Boze KATASTROFA stavili su bar-kod i prekrili grad gore...ovo je debilizam od dizajna |
Edited by - Ferri on 23/09/2008 17:53:01 |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 23/09/2008 : 17:17:32
|
Stvarno uzasno, da su birali gde da ga stave, ne bi pronasli prikladnije mesto :/ Ako se secate i Dnevnik je jedno vreme lupao bar kodove na naslovnicama, tako je bar bilo kod Dilana, negde do dvadesetog broja (po secanju, treba se proveriti naravno :) ) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7884 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17906 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 23/09/2008 : 21:07:43
|
Ovo je tako odvratno da nemogu da verujem,ovo ne potpada pod izdavastvo vec pod unakazavanje.... svaka cast slobi i par ljudi jos al ovo je dno... |
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Aftermath
Junior Member

.jpg)
Croatia
420 Posts
Member since 30/06/2006 |
|
morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 24/09/2008 : 10:24:12
|
Nisu ga mogli staviti na zadnju koricu, jer je tu dodatak. Ali su mogli na samom dodatku. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/09/2008 : 11:26:45
|
quote: Originally posted by morrison
Nisu ga mogli staviti na zadnju koricu, jer je tu dodatak. Ali su mogli na samom dodatku.

Pogledaj koliki beli prostor pored naslova slobodan da se uvali bar kod, kad je vec hica.
A i mogla je knjizica da se okrene naopacke, pa da se na njenoj zadnjoj korici stavi bar kod.... Al sta je tu je.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/09/2008 : 11:29:12
|
Uostalom.....sto sam toliko glup   
Pa stoji neki bar kod na knjizi. I to identican! Zasto mora da bude i na knjizi i na stripu, kad vec idu zajedno, ako jedan proizvod
Nije ni bitno u sustini, stvarno moram reci da j....o g...a malo previse!  |
Edited by - Lord Vader89 on 24/09/2008 11:30:35 |
 |
|
Cholo
Starting Member
.gif)
Serbia
45 Posts
Member since 16/04/2008 |
Posted - 24/09/2008 : 17:11:48
|
Eeeeee narode, narode. Posto sam i ja bolestan od iste bolesti kao i vi pa mora ovde da provedem po neko vreme citajuci sve i svasta. Ajd da se i ja ukljucim, jer mi je ovo bas bolo oci. Naslovnice pa naslovnice pa dizajn i dizajn.... Licno...meni je dovoljno da na naslovnici ima onaj tip sa crvenom majicom i crnim orlom u zutom krugu da bih kupio strip. Da li je on gore ili dole, kakva je tekstura ili font slova....nebitno. Ali posto ima ovde i takvih kojima sve smeta evo predloga za onog "koji se nista ne pita". Poslednjih godina su u modi razlicita izdanja za isto sr...hocu reci proizvod. Pa tako i Coca cola ima Lajt, zero itd varijantu, pa piva i sapuni, cigarete i omeksuvaci. Zasto ne bi postojali i stripovi u LITE varjanti???? 1. Klasik - sve isto kao i do sada. 2. Lajt - Strip samo sa unutrasnjim deliom. Pocinje od strane br 4. Znaci samo slike, bez NASLOVNICE itd itd. Lepo upakovan u providnu kesicu i kraj. 3. Ekskluziv - Sa belom naslovnicom i tucetom bojica. Pa neka svako sebi iscrta naslovnicu kakvu hoce. Znam da se ovo nece proci (i izvinjavam se ako je ovo vec neko pomenuo, nisam mogao da citam sve redom) ali mislim da ce se ovo pod 3. svideti mnogima. Pogotovo onima kojo citaju i citaju i citaju naslovnicu a onda ostave strip na policu...a sta je unutra...to ce videti drugom prilikom. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/09/2008 : 17:36:16
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Zasto mora da bude i na knjizi i na stripu, kad vec idu zajedno, ako jedan proizvod
Zato što propisi tako nalažu? |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/09/2008 : 18:00:36
|
quote: Originally posted by Cholo
Naslovnice pa naslovnice pa dizajn i dizajn.... Licno...meni je dovoljno da na naslovnici ima onaj tip sa crvenom majicom i crnim orlom u zutom krugu da bih kupio strip. Da li je on gore ili dole, kakva je tekstura ili font slova....nebitno.
Da je strip ženska, ti bi verovatno rekao: "Ljudi, ja ne znam šta vi vidite u toj Klum/Jolie/Longoria/Lopez itd., meni je važno da ima sise i onu stvar, a ono okolo je nebitno...Pa neću valjda da je gledam, nego da..."
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
elsauto
New Member

Germany
164 Posts
Member since 08/07/2005 |
Posted - 24/09/2008 : 18:14:41
|
quote: Originally posted by manhunter
Naslovnice pa naslovnice pa dizajn i dizajn.... Licno...meni je dovoljno da na naslovnici ima onaj tip sa crvenom majicom i crnim orlom u zutom krugu da bih kupio strip. Da li je on gore ili dole, kakva je tekstura ili font slova....nebitno.
Da je strip ženska, ti bi verovatno rekao: "Ljudi, ja ne znam šta vi vidite u toj Klum/Jolie/Longoria/Lopez itd., meni je važno da ima sise i onu stvar, a ono okolo je nebitno...Pa neću valjda da je gledam, nego da..."
          |
 |
|
Cholo
Starting Member
.gif)
Serbia
45 Posts
Posted - 24/09/2008 : 18:38:12
|
Pa deco, cika je zasao u te godine da..... nema biranja. A ni Zagor vise nema 20 god pa da bude lep. Pa ni vise od pola ovde clanova ne moze da se podici mladoscu (ne po psihickom nego po fizickom stanju) ta ko da se ipak sve svodi na.... ...es gledanje daj nesto da k.... |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25994 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 24/09/2008 : 18:40:15
|
Pa deco, cika je zasao u te godine da..... nema biranja. A ni Zagor vise nema 20 god pa da bude lep. Pa ni vise od pola ovde clanova ne moze da se podici mladoscu (ne po psihickom nego po fizickom stanju) ta ko da se ipak sve svodi na.... ...es gledanje daj nesto da k....
Ajde, ajde, po profilu si stariji od mene 4 godinice..pa nije valjda baš tako..   |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Cholo
Starting Member
.gif)
Serbia
45 Posts
Posted - 24/09/2008 : 19:22:43
|
Masimo temu...ili ne??? U stvari mislim da je isto. Kada se setim proslih vremena...ima puno onog..eh sto nisam kad sam mogao. Tako da je i ova tema ista. Kupujte sada stripove koji i KAKVI vam se nude da ne bude za nekoliko godina...eh sto nisam kad sam mogao. Od probiraca nema j..... ovaj...citaca (citaoca, citatelja .. ili..vec). |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 24/09/2008 : 20:07:54
|
quote: Originally posted by Djole
quote: Originally posted by Lord Vader89
Zasto mora da bude i na knjizi i na stripu, kad vec idu zajedno, ako jedan proizvod
Zato što propisi tako nalažu?
Ne znam, zato pitam.  |
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5242 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 24/09/2008 : 23:19:38
|
ja od početka govorim da je lik opasan za okolinu, dok ga ne maknu unakaznit će hrpu naslovnica... očito je u punom zamahu pa u deliriju miksa po 7 fontova na jednoj naslovnici |
• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 25/09/2008 : 00:37:18
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by Djole
Sveti Sebastijan.
Hvala,Djole. Znam da sam vidio negdi na fresci tog sveca.
Eto, na 15 strana nadje se i nesto normalno za citanje :0 Nisam znao za ovo, nije ni da nesto posebno interesuje, ali zar ne bismo mogli malo o stripovima iznutra da pricamo?
I jos jednom, mislim da bi trebalo da se za svaki broj koji izadje otvori posebna tema, lakse bi se pratilo i bila bi konkretnija rasprava. Going, are u gonna go my way? :D |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 25/09/2008 : 00:43:10
|
Podrzavam te Barker! Ako ne za svaki strip, ono moze za svakog junaka po jedna tema, pa da se u njoj postavljaju naslovnice i diskutuje o tim izdanjima. Ovako je sve izmesano, mada je ovo, uglavnom, diskusija o dizajnu naslovnica. |
 |
|
General Katana
New Member

.jpg)
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 25/09/2008 : 01:45:51
|
Zagor je jedino izdanje VC koje ne kupujem. Niti me zanima. Ali da je naslovnica skandalozna - skandalozna je! sramotna. dizajner tj "dizajner" je ocigledno moroncina... a zasrao je i Martija.... nacickao je sve te nesrecne dodatke (cenu, Boneli, VC) preko slike na najruzniji nacin, jedno iznad drugog, umesto ispod naslova gde je bilo vise nego dovoljno mesta. takodje, koja je fora sa pomeranjem naslova na Dilanu na sredinu... jel on normalan!?
a efekat "posvetljivanja" slike da bi se lepo video logo VC i cena mi posebno ide na zivce... kao da taj text ne moze da bude nekad beo nekad crn, zavisno od pozadine...
podrzavam zahtev da se dizajner ukloni pre nego sto napravi jos vecu stetu! On je jedini koji zaista kvari utisak izdanja VC.
|
There can be only one! |
 |
|
General Katana
New Member

.jpg)
206 Posts
Member since 22/10/2006 |
Posted - 25/09/2008 : 01:47:54
|
sada, nakon stavljanja bar koda preko bitnog dela naslovnice ima vise nego dovoljno opravdanja da se lik najuri...
a, da... a edicija "oda - brane price" Zagora... zanimljivo... |
There can be only one! |
 |
|
BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 25/09/2008 : 09:08:38
|
Sigurno ima ovaj dizajner neke veze u vrhu VČ. Da nema sigurno nebi radili sa ovakvim diletantom. |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
 |
|
Topic  |
|