Author |
Topic |
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 15/10/2008 : 04:09:57
|
quote: Originally posted by night
quote: Originally posted by Le Samourai
Imam jedno pitanje: Profilov album ide nakon svih ovih iz novije serije, ili sam neshto pogreshno ispratio?
Profilov album ima 92 strane i koliko mi se cini to ce biti albumi 6 i 7 u ovom novom izdanju.
Hvala. Rado bih uzeo neke od ovih novijih, pa chisto da mogu da se orijentishem. :) |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 16/10/2008 : 11:06:47
|
A kad smo vec kod nagadjanja/zhelja/pozdrava, ja bih najvishe od svega voleo Banetovog Tarzana u nekim ovakvim albumima/integralima. Nemam pojma kako stoje prava i sl, ali to bi mi bio izdavachki poduhvat godine. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 16/10/2008 : 11:12:11
|
A kad smo vec kod nagadjanja/zhelja/pozdrava, ja bih najvishe od svega voleo Banetovog Tarzana u nekim ovakvim albumima/integralima. Nemam pojma kako stoje prava i sl, ali to bi mi bio izdavachki poduhvat godine.
Eh,otkad je to moja želja.... |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Member since 06/10/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 15:46:45
|
Dakle, Cat Claw #3 nije vise samo najava. Upravo drzim u ruci primerak koji je jutros isporucen iz stamparije. Bojao sam se da nece stici za bgd sajam, ali, evo, ipak je sve OK. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 16/10/2008 : 15:50:13
|
[quote]Originally posted by night
[quote]Originally posted by Le Samourai
Imam jedno pitanje: Profilov album ide nakon svih ovih iz novije serije, ili sam neshto pogreshno ispratio?
Ko sto rekose, Profilov album ce u Ultimate kolekciji ici u dva dela kao 6. i 7. album... sa izvornim yekstom na kojem se plasljivi lektori nisu izivljavali... |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 16/10/2008 : 15:53:15
|
quote: Originally posted by kico
A kad smo vec kod nagadjanja/zhelja/pozdrava, ja bih najvishe od svega voleo Banetovog Tarzana u nekim ovakvim albumima/integralima. Nemam pojma kako stoje prava i sl, ali to bi mi bio izdavachki poduhvat godine.
Eh,otkad je to moja želja....
Paaa, potrudicu se da izigravam zlatnu ribicu, ali sve to nije tako jednostavno. Zasad je izvesnije da se pojavi Kobra, ali i o tom potom. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 16/10/2008 : 16:51:52
|
quote: Originally posted by cat claw
Paaa, potrudicu se da izigravam zlatnu ribicu, ali sve to nije tako jednostavno. Zasad je izvesnije da se pojavi Kobra, ali i o tom potom.
Ali, znachi, neshto se radi i na tome? Woo-hoo! :D |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 16/10/2008 : 17:23:29
|
Paaa, potrudicu se da izigravam zlatnu ribicu, ali sve to nije tako jednostavno. Zasad je izvesnije da se pojavi Kobra, ali i o tom potom.
I volja za ispunjavanje želja je važna. Tarzan bi se izvrsno uklopio u Bane Kerac Ultimate Collection. Ako krene Kobra,nakon Cat Clow,a znam da hoće... Pa i Blek jednog dana,realna opcija četvrtog junaka jest Tarzan. Do tad šutim i kupujem. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 18/10/2008 : 10:20:10
|
Postoji i treci. Naziv epizode je ''Izgubljena dolina'' i cista je smejurija. Naime, pred kraj perioda u Dnevniku, zapoceo sam tu epizodu koja je bila namenjena za LMS i zato je crtana po standardnom stereotipu a ne kao epizode u Strip zabavniku. Posto je u to vreme na celo redakcije po partijskoj liniji dosao nekakav pesnik iz Subotice koji nije imao blage veze sa stripom (zvao ga je ''zuta stampa'' - )ja sam se usprotivio njegovom mesanju u kreiranje izdavacke politike. Onda je on nagovorio jednog od urednika (nije Sreten) da me sikanira. Jadnik nije znao da sam vec bio u pregovorima sa Marketprintom za prelazak pa je bio vrlo sokiran kada sam mu rekao da on sa svoje dve godine iskustva u fabrickoj stampi ne moze meni da govori kako cu da crtam. Dao sam otkaz pre nego sto su on i pesnik izdejstvovali moje spektakularno otpustanje. Dotle sam iscrtao 45 strana, a epizodu je dovrsio Paja Koza. Posto nikad nisam pratio Bleka u LMS, ne znam da li je ta epizoda objavljena. Prica je o nekakvom ''lice na Acteke'' plemenu u skrivenoj dolini, a Rodi profesor se zamajavaju sa nekakvim inteligentnim magaretom koje im pravi probleme. Gledacu da posle sajma u bgd skeniram par strana i da ih postavim ovde. Ako neko zna da li je epizoda objavljena, molim da prijavi |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 18/10/2008 : 10:37:50
|
Postoji i treci. Naziv epizode je ''Izgubljena dolina'' i cista je smejurija. Naime, pred kraj perioda u Dnevniku, zapoceo sam tu epizodu koja je bila namenjena za LMS i zato je crtana po standardnom stereotipu a ne kao epizode u Strip zabavniku. Posto je u to vreme na celo redakcije po partijskoj liniji dosao nekakav pesnik iz Subotice koji nije imao blage veze sa stripom (zvao ga je ''zuta stampa'' - )ja sam se usprotivio njegovom mesanju u kreiranje izdavacke politike. Onda je on nagovorio jednog od urednika (nije Sreten) da me sikanira. Jadnik nije znao da sam vec bio u pregovorima sa Marketprintom za prelazak pa je bio vrlo sokiran kada sam mu rekao da on sa svoje dve godine iskustva u fabrickoj stampi ne moze meni da govori kako cu da crtam. Dao sam otkaz pre nego sto su on i pesnik izdejstvovali moje spektakularno otpustanje. Dotle sam iscrtao 45 strana, a epizodu je dovrsio Paja Koza. Posto nikad nisam pratio Bleka u LMS, ne znam da li je ta epizoda objavljena. Prica je o nekakvom ''lice na Acteke'' plemenu u skrivenoj dolini, a Rodi profesor se zamajavaju sa nekakvim inteligentnim magaretom koje im pravi probleme. Gledacu da posle sajma u bgd skeniram par strana i da ih postavim ovde. Ako neko zna da li je epizoda objavljena, molim da prijavi
Ah, ta vremena! Dobro da su poslali pesnika, moglo je i mnogo gore ... Hvala za info, nisam znao za ovu epizodu yu bleka! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 18/10/2008 : 14:10:59
|
CLAW!!!
Tipfeler,sorry... Previše Ludensa zadnjih dana...
Kasno! Vec sam ti napisao u posveti CLOW! Primerak ceka Viskija na sajmu. |
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik
Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 18/10/2008 : 14:12:43
|
CLAW!!!
Tipfeler,sorry... Previše Ludensa zadnjih dana...
Kasno! Vec sam ti napisao u posveti CLOW! Primerak ceka Viskija na sajmu.
Odlicno! Mislim da je suvisno govoriti kakav ce nadimak dobiti zbog ovoga CLOW!!! |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 18/10/2008 : 14:57:57
|
Postoji i treci. Naziv epizode je ''Izgubljena dolina'' i cista je smejurija. Naime, pred kraj perioda u Dnevniku, zapoceo sam tu epizodu koja je bila namenjena za LMS i zato je crtana po standardnom stereotipu a ne kao epizode u Strip zabavniku. Posto je u to vreme na celo redakcije po partijskoj liniji dosao nekakav pesnik iz Subotice koji nije imao blage veze sa stripom (zvao ga je ''zuta stampa'' - )ja sam se usprotivio njegovom mesanju u kreiranje izdavacke politike. Onda je on nagovorio jednog od urednika (nije Sreten) da me sikanira. Jadnik nije znao da sam vec bio u pregovorima sa Marketprintom za prelazak pa je bio vrlo sokiran kada sam mu rekao da on sa svoje dve godine iskustva u fabrickoj stampi ne moze meni da govori kako cu da crtam. Dao sam otkaz pre nego sto su on i pesnik izdejstvovali moje spektakularno otpustanje. Dotle sam iscrtao 45 strana, a epizodu je dovrsio Paja Koza. Posto nikad nisam pratio Bleka u LMS, ne znam da li je ta epizoda objavljena. Prica je o nekakvom ''lice na Acteke'' plemenu u skrivenoj dolini, a Rodi profesor se zamajavaju sa nekakvim inteligentnim magaretom koje im pravi probleme. Gledacu da posle sajma u bgd skeniram par strana i da ih postavim ovde. Ako neko zna da li je epizoda objavljena, molim da prijavi
Ne znam ni je, valjda bi se znalo da je objavljeno u LMS, a cudi me da nam nisi to ranije spomenuo. Svi smo mi kao klinci voleli Bleka, ali kad ga uzmes kasnije i pokusas da citas, vidis koliko si nekad bio dete sto si to uopste citao. No, "Slomljeno srce" je nesto sto smo svi zapamtili kao sasvim nestandardnu pricu koja u potpunosti izlazi izvan koncepcije bilo kojeg Bleka, Francuskog ili Italijanskog (ili pak naseg). U tom pogledu, iako ne skupljam bas nista od Bleka (osim sto se trudim da ih imam sve makar skenirane, iz nostalgicnih razloga), tvoje albume Bleka cu svakako kupiti kao i mnogo drugih ljubitelja stripa koji ih smatraju zaista izuzetnim. Ne vidim onda razloga da se pored ove dve, kad se rese stvari oko copyrighta, objavi i ta treca prica. |
|
|
cat claw
Advanced Member
5843 Posts
Posted - 18/10/2008 : 23:57:07
|
Razloga da se NE objavi, ustvari, ima suvise. Rcimo, nisam crtao celu epizodu. Zatim, obicno sam se trudio da i ono sto ne volim obavim na nekakvom profesionalnom nivou. U ovoj epizodi su prvih desetak strana ono sto sam bio ja u tom momentu (sa svim zezancijama), ali sam ono posle namerno osljario u inat onima sto su me zaj....vali. Racimo, kreten je od nekog cuo da previse koristim krupne planove i to mi natakao na nos iako sumnjam da je znao sta CLOSE UP znaci, tako da sam od tada crtao samo totale sa sitnim Cica Glisama i izbegavao bilo kakvu vrstu duhovitosti. Naravno da tu od pravog mene nema ni traga, tj pogledajte Tarzana Jose Ortisa. Jeste to Jose, al je skroz mlak jer ga je radio preko da ne kazem cega. Ta treca epizoda mog Bleka ne da ne spada u Velikog Bleka, nego ne spada nigde. Uveren sam da bi samo pokvarila celokupan utisak. I na kraju, setite se ovih silnih previosly unreleased bonusa na CD reizdanjima slavnih bendova. Cujes ih jednom i shvatis da je dobro sto nisu objavljeni jer nisu to ni zasluzili. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 19/10/2008 : 03:53:30
|
Mozhda kao dodatak nekom albumu mozhesh da napravish greatest hits kompilaciju na par strana od toga shto valja, vishe kao sketchbook sa forama. Nama chist car, par stranica koje nikada inache ne bi videli, a opet, bez pomnog razmatranja dela kao pravog stripa. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25299 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/10/2008 : 11:26:52
|
Veri,veri intresting...Aj kent vejt tu si..
|
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 19/10/2008 : 14:46:08
|
quote: Originally posted by wiskey
Kićo, gotov si!!! Vidiš koliko će te jedan lapsus koštati!
A vidim... Zaslud mi : "Moj grijeh,moj preveliki grijeh..." |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 19/10/2008 : 16:14:47
|
Razloga da se NE objavi, ustvari, ima suvise. Rcimo, nisam crtao celu epizodu. Zatim, obicno sam se trudio da i ono sto ne volim obavim na nekakvom profesionalnom nivou. U ovoj epizodi su prvih desetak strana ono sto sam bio ja u tom momentu (sa svim zezancijama), ali sam ono posle namerno osljario u inat onima sto su me zaj....vali. Racimo, kreten je od nekog cuo da previse koristim krupne planove i to mi natakao na nos iako sumnjam da je znao sta CLOSE UP znaci, tako da sam od tada crtao samo totale sa sitnim Cica Glisama i izbegavao bilo kakvu vrstu duhovitosti. Naravno da tu od pravog mene nema ni traga, tj pogledajte Tarzana Jose Ortisa. Jeste to Jose, al je skroz mlak jer ga je radio preko da ne kazem cega. Ta treca epizoda mog Bleka ne da ne spada u Velikog Bleka, nego ne spada nigde. Uveren sam da bi samo pokvarila celokupan utisak. I na kraju, setite se ovih silnih previosly unreleased bonusa na CD reizdanjima slavnih bendova. Cujes ih jednom i shvatis da je dobro sto nisu objavljeni jer nisu to ni zasluzili.
ok, verovatno su u pravu, shvatam u potpunosti. Ja sam dugo bio novinar u jednom naucnom casopisu i dozivljavao sam jedno vreme slicne stvari od politicki podobnog urednika koji je moju astronomsku rubriku zvao "astroloskom" a davao mi je savete sta treba da pisem i kako to da radim |
|
|
Topic |
|