Prije nekoliko godina bio sam lud za Indijancima. Filmovi poput "Posljednji Mohikanac", "Ples s vukovima" i "Apocalypto" sigurno su ostavljali drugačiji utisak na mene, a da i ne govorim o tome da sam svaki više puta pregledao. Da bi saznao više o njima, malo sam tražio a i usput nailzio na fenomenalne slike. Sačuvao sam par slika u vezi svega što se tiče Indijanaca, ili točnije američkih domorodaca.
Predivne slike.One prve! Imam kod kuće četiri knjige Istinita historija divljeg zapada u umjetnoj koži:INDIJANCI,KAUBOJI,REVOLVERAŠI i ZLATOKOPI iz 1974 godine, izdala Cankarjeva Založba. Predivne knjige, koje nikad ne bi prodao.
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!
iman i ja dosta toga .čak i muziku s obrednih plesova.ali bolja je ova "prilagođena"
Imao sam i ja na videu izvrsne dokumentarce o plesu sunca i zmijskom plesu, još kad bih to našao opet... Inače, ako mi neko nađe serije "Sin jutarnje zvezde" i "Into the west" sa prevodom, obasuću ga draguljima...
Indijanci su bili nomadi. Nisu imali uređenu državnu strukturu, ponajprije u obliku stalnog teritorija. I to ih je zajebalo.
kako koji irokeška konfederacija 5 naroda je u svoje doba bila velika sila, imali su sjajno društveno uređenje i američki ustav i modernna demokracija uopće im puno duguje, oci utemeljitelji su mnoge stvari 'prepisali' od njih, što amerika tek odnedavno priznaje njih je zajebalo to što su u američkoj revoluciji odabrali krivu stranu
if you tolerate this, then your children will be next
"There is an ancient Indian saying that something lives only as long as the last person who remembers it. My people have come to trust memory over history. Memory, like fire, is radiant and immutable while history serves only those who seek to control it, those who douse the flame of memory in order to put out the dangerous fire of truth. Beware these men for they are dangerous themselves and unwise. Their false history is written in the blood of those who might remember and of those who seek the truth."