forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 Veseli Cetvrtak 06.11.2008.
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 08/11/2008 : 12:57:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Bolje ti zadrzi lak na tvojim noktima nego sto ga bacas na stripove.Stripovi su van svih ti sminkerskih fora jedna cista stvar.Dragi Dusmane.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 13:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by SlajeR

quote:
Originally posted by ---dp---

Pa, kvalitet price uglavnom nema mnogo (ili cak nimalo) veze sa time ko je pricu crtao, vec sa scenaristom, da ne imenujemo glavnog scenaristu iz tog vremena sa ovim danasnjim, mislim da su apsolutno neuporedivi.

uh,ne bih se slozijo sa tobom u vezi crtaca nikako.U najmanju ruku pola-pola bitno za kvalitet stripa!jer cemu dobra prica u stripu ako sam crtac nije sposoban da je vizualizuje na papiru?al ne bitno.. fakt je da su epizode koje je on crtao iz tog perioda za koplje ispred ostalih..

Meni je za kompletan ugodjaj crtez od velikog uticaja, ai govorili smo ovde o kvalitetu prica. No, cak i kad je crtez los, prica moze ostaviti citaoca prikovanog za strip. Primera radi, :Tajna jednoroga" je jedna od meni obmiljenih prica, a Chiarollin crtez jedan od nejneomiljenijih, pa sam opet strip procitao sa uzivanjem a spremam se da ga procitam jos jednom.
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 08/11/2008 : 14:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message  Reply with Quote
Uff, jedna od zlatnih perioda gdje je Chiarolla briljirao.

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 08/11/2008 : 16:09:04  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Pa, ja ga nikad nisam nesto simpatisao, ali tu u pocetku je crtez bio makar podnosljiv, dok je kasnije postao skoro nepodnosljiv...

Edited by - ---dp--- on 08/11/2008 16:09:57
Go to Top of Page

varaga
Starting Member

72 Posts

Member since 07/11/2005

Posted - 08/11/2008 : 17:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send varaga a Private Message  Reply with Quote
Evo od mene jedna pohvala za VC. Korice presvucene folijom su pun pogodak, strip izgleda mnog luksuznije po istoj ceni. Inace i MM i Mister No su mi sasvim solidne epizode.
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 08/11/2008 : 22:22:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by SlajeR

quote:

Pa, kvalitet price uglavnom nema mnogo (ili cak nimalo) veze sa time ko je pricu crtao, vec sa scenaristom, da ne imenujemo glavnog scenaristu iz tog vremena sa ovim danasnjim, mislim da su apsolutno neuporedivi.

uh,ne bih se slozijo sa tobom u vezi crtaca nikako.U najmanju ruku pola-pola bitno za kvalitet stripa!jer cemu dobra prica u stripu ako sam crtac nije sposoban da je vizualizuje na papiru?al ne bitno.. fakt je da su epizode koje je on crtao iz tog perioda za koplje ispred ostalih..

Meni je za kompletan ugodjaj crtez od velikog uticaja, ai govorili smo ovde o kvalitetu prica. No, cak i kad je crtez los, prica moze ostaviti citaoca prikovanog za strip. Primera radi, :Tajna jednoroga" je jedna od meni obmiljenih prica, a Chiarollin crtez jedan od nejneomiljenijih, pa sam opet strip procitao sa uzivanjem a spremam se da ga procitam jos jednom.

potpisujem...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 03:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Drago mi je da se ova prica jos nekome svidja, uglavnom su svi kovali u nebesa samo "Sedam gradova Cibole" (mislim samo na Chiarolline). Ta prica je meni takodje fantasticna, ali mi je "Tajna jednoroga" mozda jos i bolja a niko je nikad nije spominjao. Izgleda da se, kad je Zagor u pitanju, sa Globinjom slazem bas u svemu
Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 09/11/2008 : 04:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drago mi je da se ova prica jos nekome svidja, uglavnom su svi kovali u nebesa samo "Sedam gradova Cibole" (mislim samo na Chiarolline). Ta prica je meni takodje fantasticna, ali mi je "Tajna jednoroga" mozda jos i bolja a niko je nikad nije spominjao. Izgleda da se, kad je Zagor u pitanju, sa Globinjom slazem bas u svemu

u biti 7 gradova cibole mi je bolja priča...i da je netko drugi crtao,bila bi u top 5...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 04:19:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

u biti 7 gradova cibole mi je bolja priča...i da je netko drugi crtao,bila bi u top 5...

Hteo si da kazes "tek da je neko drugi crtao..." Pa zamisli da je crtao Ferri
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
251 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 09/11/2008 : 04:25:42  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
pa ja sam govorio o kvalitetu stripa.. jer nekako mi je savim "sasavo" odvajat jedno od drugog? A normalno da kad se radi o samom scenariju ako je lose ni 10 crtaca tu ne pomazu.. pr: novi Zagor ood vc.. samo mi je zao sto su potrosili Ferrija na jednu onakvu epizodu. A zaista bih neke odlicne price voleo da vidim u izvedbi drugog crtaca..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22322 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/11/2008 : 09:38:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

Pogodio si nit! Tek toliko da bi Chiarolla napravio jednu solidnu epizodu bio mu je potreban najbolji scenario zadnjih 15 godina. Ova prica u rukama Ferrija bi vjerovatno konkurisala Divovima dobra i zla za najbolji Zagorov strip ikad objavljen
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 12:15:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
U suštini obe epizode su fantastične. Boselli više naginje fantastici, dok Burattini trileru i drami, ali obe epizode su pune avanturističkog duha. Prednost ipak dajem "Sedam gradova Cibile". Slažem se da je epizode crtao Ferri sigurno bi konkurisale za top ten Zagora!!!
Go to Top of Page

?uvec
New Member

Croatia
170 Posts

Member since 06/06/2008

Posted - 09/11/2008 : 14:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send ?uvec a Private Message  Reply with Quote
I meni je ta epizoda s Cibolom fantastična! Sjećam da je ta epizoda jedan od razloga da sam uopće počel skupljati Zagora... Onda sam prvi put čital nešt kaj je Chiarolla nacrtal i u tom mi se trenutku dopal njegov stil, ali mi se s vremenom malo pokvaril. Izgleda da Chirolla nije kao vino pa da je bolji kako je stariji

I'm only ten and a half years old!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/11/2008 : 14:40:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

U suštini obe epizode su fantastične. Boselli više naginje fantastici, dok Burattini trileru i drami, ali obe epizode su pune avanturističkog duha. Prednost ipak dajem "Sedam gradova Cibile". Slažem se da je epizode crtao Ferri sigurno bi konkurisale za top ten Zagora!!!

pa "sedam gradova" i konkuriraju za top ten
meni je top jedan! usprkos chiarollinom crtezu
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 14:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Meni jeste odlicna prica, ali nije u top 10. Sad vidim da je to Boselli, nisam ni obracao paznju ko je scenarista, sto samo dokazuje da mi Boselli nikako ne zlezi. Nije ni Burattini cvecka, ali mi je manje los od Bosellija. Nolitta je zakon za sve njih. A i sclavi
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 15:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Koliko ljudi toliko misljenja.

Po meni ubedljivo najgore Zagora crta Roberto D'Arcangelo. Alessandro Chiarolla mi je medju onima koje ne volim ali D'Arcangelo je broj 1 u skrabanju. Sto je najgore on ima 46 godina i maltretirace nas jos (ako mu u SBE dozvole) dok je Chiarolla stariji 20 godina.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 16:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ju, a tek onaj Dotijev na shta lichi...
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 16:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Ubedljivo najgori D'Arcangelo, nadam se da više neće crtati ni jednu epizodu Zagora!!!
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29619 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 09/11/2008 : 16:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ma najgori je donatellijev
na sto to liči???
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 09/11/2008 : 17:16:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Meni licno nijedan nije toliko odvratan kao od ovog Andreuccia....(ili Andreliccia, ne mogu da procitam)

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 17:29:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

Meni licno nijedan nije toliko odvratan kao od ovog Andreuccia....(ili Andreliccia, ne mogu da procitam)

Izgleda kao meshavina Jave i Nika Rajdera, i to loshe nacrtana.

Mada, moram da priznam da mi se ovde nijedan crtezh zapravo ne dopada. Onaj Pesce josh i lichi na neshto, ovo ostalo...pih. I, opet, znam da sam u manjini.
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
251 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 09/11/2008 : 17:37:35  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message  Reply with Quote
prva asocijacija ZAGOR- covek sa hiljadu lica.. aiko moze i - Tisucu lica straha..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

?uvec
New Member

Croatia
170 Posts

Member since 06/06/2008

Posted - 09/11/2008 : 18:34:23  Show Profile Show Extended Profile  Send ?uvec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:
Originally posted by Lord Vader89

Izgleda kao meshavina Jave i Nika Rajdera, i to loshe nacrtana.

Mada, moram da priznam da mi se ovde nijedan crtezh zapravo ne dopada. Onaj Pesce josh i lichi na neshto, ovo ostalo...pih. I, opet, znam da sam u manjini.

Jbte Andreucci (Andrellici)! Ma ovo nije Zagor!!! Jednostavno NE SMIJE biti!!!

I'm only ten and a half years old!

Edited by - ?uvec on 09/11/2008 18:35:27
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 09/11/2008 : 20:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Uf, ala nemate pojma. Cudi me da je Ultras za koga mislim da dobro poznaje strip okacio ovako nereprezentativne slike, a zaista su totalno nekarakteristicne za te crtace, a i vi koji komentarisete bas ste se pokazali. Andreucci je jedan od kvalitetnijih Zagorovih crtaca, uzmite "Povratak Kejna" pa pogledajte njegov crtez. Da ne spominjem Donatellija koji je odmah uz rame Ferriju (ne vole ga samo noviji citaoci Zagora koji nisu citali njegove price iz zlatnog perioda, iako je meni on i iz tog kasnijeg perioda i dalje odlican). A Laurenti, Cassaro i Chiarolla su ovde za pet klasa bolji nego sto su inace, jer Laurentijev Zagor je onaj dovljacki tarzanoliki, Cassara da i ne spominjem a tek Chiarollu...
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/11/2008 : 20:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
dp, ja bih bio sklon da ti verujem, ali posle onih Brazilskih naslovnica, poljuljan ti je ugled...
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000