forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

risbozg
Advanced Member

Croatia
16688 Posts

Member since 10/08/2003

Posted - 11/11/2008 : 08:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send risbozg a Private Message  Reply with Quote
ko je zapravo vaš zvanični pratner u hrvatskoj preko kojega prodajete svoja izdanja

10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.".
AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 11/11/2008 : 12:16:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Nakon što je na beogradskom Sajmu knjiga predstavila knjigu SENDMEN – „Preludijumi i nokturna“, izdavacka kuca Beli Put objavila i trecu knjigu ovog kultnog serijala Nila Gejmana pod naslovom „SENDMEN: Lutkina kuca“.

Gejmanov SENDMEN je možda i najmaštovitija i krajnje zaprepašcujuca knjiga u današnjem stripu glavne struje – a ujedno i najradikalnija. U njoj se pripovedaju jezive, zapetljane, ponekad turobne price o kapricioznim, zlosrecnim bogovima i krhkim ljudima, a uspeva i da izvede sjajan trik tako da Smrt ucini, na kraju krajeva, necim za šta vredi umreti. A opet, u svojim najfantasticnijim trenutcima, SENDMEN-ova najveca (i uznemirujuca) snaga jeste to što su svi njegovi užasi i sve njegove nade duboki i poznati koliko i samo ljudsko srce. Citati SENDMENA znaci i citati nešto što prevazilazi novi maštotoviti strip; to znaci citati snažnu novu književnost, svežu od odjeka mitova koji ne zastarevaju.

SENDMEN je najkontraverznija serija grafickih novela u istoriji umetnosti: za jedne najbolje delo ikad stvoreno, za druge to uopšte nije strip. Niko medjutim ne spori da je rec o nezaobilaznom štivu za sve ljubitelje savremenog grafickog izraza. Prati doživljaje sedmoro Svevremenih – sedmorke kojoj se ne moli, koji nisu božanstva, koji nikada nisu bili ljudi: San, Smrt, Sudbina, Strast, Stihija, Sumanutost i Sunovrat – u svim epohama ljudske civilizacije i najrazlicitijim odnosima.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 11/11/2008 : 17:33:19  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
ehm...sta je sledece i kada?

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1774 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 11/11/2008 : 18:24:35  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Uzeh,procitah - daj jos.Mislim da bi bilo fer prema svima nama koji kupujemo izdanja BP da se da neki okvirni spisak - tipa u prva tri meseca objavicemo 1, 2 ili 0 knjiga.
Inaca ovaj novi Sendmen je mnoogo dobar.Malo me nervira crtez( jbg. odrastao sam na Boneliju) ali je prica nenormalna.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 11/11/2008 : 18:33:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Bez uvrede, ali ovaj press kliping je chisti nonsens. Ko je ikada rekao da Sendmen uopshte nije strip? Strip je itekako, i to vrlo klasichan, po stilu i formi. Sad, to shto je potpuno genijalan je druga stvar. To je kao kada bi rekao da neki govore da Kum nije film.

Ima i drugih gluposti, poput epiteta najkontroverzniji, najradikalniji itd. Da se odnosi na recimo Black Hole ili neshto slichno, pa i ajde, ali ovo nema nikave veze sa samim stripom.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 11/11/2008 : 18:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Baš pre kad sam pročitao post od BPP sam hteo da napišem ovo isto što i Le Samurai.
Mislim, sve je to ok, marketing i te stvari. Napraviš neku stvar tajanstvenijom nego što jeste, zaintigriraš publiku, ali ovo
"za jedne najbolje delo ikad stvoreno, za druge to uopšte nije strip." mi je malo..preterano.
Da ne govorim o izjavi: "Gejmanov SENDMEN je možda i najmaštovitija i krajnje zaprepašcujuca knjiga u današnjem stripu glavne struje – a ujedno i najradikalnija."

Ovaj dosadašnji kontakt sa javnošću je malo kao sarma bez mesa, dont ju tink?

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 12/11/2008 : 15:05:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Par reci o aktuelnostima u Belom Putu, kao i o vašim pitanjima i zapažanjima... Možemo da kažemo da veoma vredno radimo na nekoliko stripova/grafickih novela i da se nadamo da cemo nešto od toga imati priliku da vam predstavimo i na Božicnjem sajmu knjiga u Domu sindikata, koji pocinje 15. decembra i traje do 15. januara. U prilici smo i da najavimo interesantne prodajne akcije i popuste na tom sajmu, o cemu cemo vas konkretnije obavestiti kada dodje vreme.

Na našem sajtu www.beliput.co.yu možete pogledati naslovne strane svih knjiga, osnovne podatke o njima, table iz stripova (odnosno ilustracije iz knjiga), kao i najnovije vesti iz naše izdavacke kuce. Ljubazno vas pozivamo da ga posetite.

Press release-i koje postavljamo na ovom mestu su oni koje istovremeno šaljemo i na adrese svih relevantnih dnevnih novina, nedeljnika, mesecnika; u redakcije radio i TV stanica. Oni su, logicno, namenjeni predstavnicima medija, potom i vama - poznavaocima stripa i citaocima naših izdanja, ali i drugoj publici koju i na taj nacin pokušavamo da uvedemo svet stripa. Oni najcešce, kao i u slucaju Sendmena, sadrže vesti o izlasku knjige, kao i izvode iz recenzija najvecih strip kriticara i mišljenja samih autora. Knjige na koje se trudimo da usmerimo svetla medija, na naše veliko zadovoljstvo, veoma cesto nadju svoje mesto u njima, što predstavlja još jedan nacin na koji pokušavamo da afirmišemo vrednosti i lepote devete umetnosti. Prvi i neprikosnoveni je naravno kvalitet samih izdanja.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 12/11/2008 : 15:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Vidi, prijatelju, drago mi je što je neko iz redakcije počeo da kontaktira direktno sa čitaocima, ali što bre tako uštogljeno, čoveče? Razumem ja želju da se ostavi profesionalan utisak, ali ovde na forumu su ljudi toliko opušteni i kul, da nema nikakve potrebe za tolikom uzdržanošću! Samo opušteno, bre! :)))) Mali predlog - obratite pažnju na druge izdavačke topice...

Ono što se često ispusti iz vida kada je Beli Put u pitanju - jesu knjige, dečje, izbor je sjajan i lepo je što se neko time pozabavio. Mi stripofili smo svojevrsni ludaci, pa iako neki imaju decu, važnije je kad će novi Hellblazer, ili Preacher! :))))

Ono što iščekujem željnije od svega je najavljeni komplet Kurta Vonneguta, pa je l' planiran ikakav datum u vezi s tim? Još otkad sam čitao na Znaku Sagite da je Skrobonja završio prevod...

Imam jednu primedbu, to je što se skoro svaki odgovor svodi na "kad bude - biće". Prosto, ako ste se već odlučili na ovaj korak i direktnu komunikaciju s čitaocima, mislim da bi trebalo da povedete računa o konkretnim informacijama!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/11/2008 : 16:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ne slušaj Gil-galada ni slučajno!
Samo službeno i u rukavicama. To je za tebe najbolje.
Ako nam daš mali prst, ruku ćemo ti odgristi.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 12/11/2008 : 16:18:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ne slušaj Gil-galada ni slučajno!
Samo službeno i u rukavicama. To je za tebe najbolje.
Ako nam daš mali prst, ruku ćemo ti odgristi.

mozda mu je to i cilj!
Dosta mu je VČ-a, trazi nove zrtve!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 12/11/2008 : 20:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Veoma nam je drago da kažemo ponešto i o drugim našim knjigama. U planu je uspostavljanje našeg bloga, gde ćemo moći detaljnije.
Dotle - pripremili smo prva 4 (od 8 koliko planiramo) romana Kurta Vonegata: Oko sokolovo, Doručak kod šampiona, Galapagos i Vremetres. Pošto je želja urednika da to budu neobičnije, knjige koje će na dostojanstven način predstaviti pisca/e, izabrali smo drugačiji format, na kome se ređe štampaju knjige kod nas, pa je štamparija morala da naruči papir specijalno za ovu priliku. Obećali su da će stići do početka decembra, pa bi, ako sve bude u redu, knjige mogle da se pojave do kraja godine. Iako štampamo u jednoj od najboljih štamparija, iskustvo nije baš sjajno. Videćemo.
Inače, knjige će biti u tvrdom povezu, sa platnom i blindrukom, pa sve u zaštitnom omotu. I mi jedva čekamo da vidimo izvedbu Rotografike.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 12/11/2008 : 20:12:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Potpuno nam je jasna želja naših čitalaca da dobiju što više konkretnih informacija, ali loše iskustvo iz prethodnog perioda nas čini opreznim. Njačešće svojom, ali ponekad i krivicom drugih učesnika u proizvodnji knjige, nismo pravilno procenjivali vreme koje je potrebno da bi se sve završilo. Zato ćemo, do daljnjeg, puštati samo uzdržane informacije.
Evo i jedne koja će vas zanimati: Redov Bili je gotovo sasvim spreman i knjiga bi mogla u štampu početkom decembra. Nadamo se da će se Rotografika potruditi da izađe do kraja godine. Knjiga je formata Hogara, 240 strana izabranih gegova, sa obiljem pratećih materijala.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/11/2008 : 21:40:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ovo za Kurta Vonegata je izvrsna vijest.
Što prije taj blog zaživi, to bolje.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 12/11/2008 : 22:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
heh...uzdrzane informacije i formalne najave! nije to za mene!
bez uvrede, ali ostajem pri tome da ako mogu drugi da daju konkretne najave moze i veliki izdavac kao sto je BP! razumem ja da ste se opekli pre, ali dajte...pa ovde niko ne radi najave na ovaj nacin!

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 12/11/2008 : 22:53:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

Evo i jedne koja će vas zanimati: Redov Bili je gotovo sasvim spreman i knjiga bi mogla u štampu početkom decembra.

Ljubim te u celo za ovu vijest.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 12/11/2008 : 23:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Osobno mislim da je ovakav način komunikacije dobar. Što ne znači da su drugi loši, naravno.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 12/11/2008 : 23:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo i jedne koja će vas zanimati: Redov Bili je gotovo sasvim spreman i knjiga bi mogla u štampu početkom decembra.

Šta se ono dogadja iz godine u godinu sa stripovima koji bi trebali da se štampaju u decembru? ...

Nadam se da ovaj put nece biti tako... ali...

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 21/11/2008 : 15:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Tri naša najnovija strip izdanja - "Indijansko leto", "Sendmen: Preludijumi i nokturna" i "Sendmen: Lutkina kuca" nalaze se u ponudi svih boljih knjižara u Srbiji. Sudeci po mailovima koji nam pristižu, ali i po održanom trendu porasta prodaje stripova i grafickih novela u prvim nedeljama po izlasku, ova izdanja su izazvala veoma pozitivne reakcije. Jos jednom hvala svima koji su nam pisali o svojim utiscima!
Vredno radimo na nekoliko stripova, kao i knjiga koje cemo nastojati da izdamo do nove godine. U pitanju je, izmedju ostalih, i "Redov Bili", od kojega mnogo ocekujemo. Takodje, pripremamo dve velike prodajne akcije u Beogradu u decembru, na kojima cete imati priliku da dodjete do naših knjiga uz veoma znacajne popuste.
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 21/11/2008 : 16:39:10  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Kog datuma ce se odrzati ta prodajna akcija i na kojim mestima,da znam da se unapred pripremim?
Na sajmu knjiga od para namenjenih Zagoru kolekcionarsko izdanje,sam kupio Indijansko Leto(na preporuku Markosa:))i Presveto Srce(od Fibre)
tako da sam zadovoljan kupovinom.
Ali vec duze vreme merkam Sambrove i Bleksad,tako da bi mi unapred neki info oko datuma veoma znacio a i kako bih mogao da se organizujem na poslu(menjanje smena)
hvala unapred
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 21/11/2008 : 18:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Bleksad uzmi obavezno, Sambrovi su me malo razocharali, ali nije loshe ako imash malo vishi prag tolerancije za pretencioznost od mene.
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 21/11/2008 : 19:29:43  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Primljeno k znanju.
od BP merkam Sambrove,Bleksad,Put u Tulum i Sninkela
pa mi je ovo prilika ako bude dobar popust eto prilike,
da im dam sansu iako je najnezgodniji trenutak jer stizu
Fibrina i Strip-Agentova izdanja sledece nedelje u BGD-u pa ce biti
slatkih muka izabrati a ne moze se bas sve sto bih hteo.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 21/11/2008 : 19:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Tek za dve nedelje stizhu Fibra i SA, zadrzhali su poshiljku jer chekaju Libellus, tako da... :)
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 21/11/2008 : 20:00:02  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Na sajtu Alan Forda pise:
Najnovija izdanja Ludensa, Strip-agenta, Bookglobea i Fibre u radnji od 28. novembra!

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 21/11/2008 : 20:01:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Tesko da ce biti 28. novembra. Prije tjedan iza.

Trouble will find me
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2399 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 21/11/2008 : 21:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
quote:

Vredno radimo na nekoliko stripova, kao i knjiga koje cemo nastojati da izdamo do nove godine. U pitanju je, izmedju ostalih, i "Redov Bili", od kojega mnogo ocekujemo.

..."izmedju ostalih"...sta se iza toga krije,zasto tolika tajanstvenost?

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000