Author |
Topic |
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 19/11/2008 : 14:58:39
|
quote: Originally posted by Magic Wind
Bolje da VČ i ne počinje da izdaje jedan ozbiljan strip kakav je Magični Vetar (vidim da mnogi vole taj strip i da bi voleli da ga VČ izdaje), ne mogu ni da zamislim kakve bi sve skaradnosti bile na naslovnoj strani. Bolje mi je da uživam u skupljem Libellusovom izdanju nego da se nerviram. A kod onih oda-branih priča bolje da zalepe beo prazan papir na naslovnu stranu, lepše bi izgledalo
Ma kome je to ozbiljan strip? Jedino možda našem webmasteru Ja ga čitam za opuštanje |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 19/11/2008 : 15:00:19
|
Meni je najbitnije da je dobar uvez, da se strip ne raspada posle 2 citanja, da je dobar papir i otisak. Da li je Cico, Čiko ili #1063;#1080;#1082;#1086;, manje me zanima.
Vidim da Ludens koristi Chico. Ne znam da li se vodila polemika oko toga, ali to nije niti na italijanskom, niti na hrvatskom. Ovde je, barem, kao na originalu, tako da mislim da je ovo bolje.
A mislim da njih boli dupe šta se ovde priča, ako je prodaja dobra. |
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 19/11/2008 : 15:04:05
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Magic Wind
Bolje da VČ i ne počinje da izdaje jedan ozbiljan strip kakav je Magični Vetar (vidim da mnogi vole taj strip i da bi voleli da ga VČ izdaje), ne mogu ni da zamislim kakve bi sve skaradnosti bile na naslovnoj strani. Bolje mi je da uživam u skupljem Libellusovom izdanju nego da se nerviram. A kod onih oda-branih priča bolje da zalepe beo prazan papir na naslovnu stranu, lepše bi izgledalo
Ma kome je to ozbiljan strip? Jedino možda našem webmasteru Ja ga čitam za opuštanje
Ih nemoj tako, pa ja sve stripove čitam radi opuštanja, ne bih voleo nijedan da me baca u depresiju ili neko ozbiljno razmišljanje, ali MV je ipak dublji od većine ostalih bonelija |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 19/11/2008 : 15:51:50
|
Ok, ovo sam potvrđuje moju odluku da od VČ kupujem još samo dve edicije. I njih ne bih, ali ih neće skoro biti na srpskom/hrvatskom i inima, pa zato.. Čoveka treba uhapsiti, i to odmah. Pa onda od početka: pravopis srpskog jezika, osnovna pravila pri rukovanju računarima, pa onda istorija umetnosti(čisto da se nađe), pa onda uvod u dizajn..
Bez zajebancije, ovo više nema veze ni sa cenom, ni sa time da su ovo stripovi "za širu publiku, a ne zadrte kolekcionare", ni sa time da je "važno da se prodaje, povućiće i druge", ni sa time da "nismo imali jačeg izdavača još od Dnevnika". Ovo je debilizam. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 19/11/2008 : 16:00:42
|
Ovo Cico jeste malo nesrecno, ali je konzistentno sa ostatkom edicije, te kad se do sada nisam zhalio, ne mogu ni sada. |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:11:31
|
quote: Originally posted by Pajtos
@mezzano Zems,u ovoj zoni je otvorena pljuvaonica,sklanjaj taj avatar da ne zatrpaju i tebe svezim povrcem!
Never! (izgovoreno kao što Homer Simpson odgovara kad mu Mardž kaže da mora da smanji izdatak za pivo, i u nastavku kaže : "Mislim da ne treba da vakcinišemo Megi protiv svih onih bolesti, koje, ionako, nikad nem#1072;") |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:11:55
|
quote: Originally posted by manhunter
Ok, ovo sam potvrđuje moju odluku da od VČ kupujem još samo dve edicije. I njih ne bih, ali ih neće skoro biti na srpskom/hrvatskom i inima, pa zato.. Čoveka treba uhapsiti, i to odmah. Pa onda od početka: pravopis srpskog jezika, osnovna pravila pri rukovanju računarima, pa onda istorija umetnosti(čisto da se nađe), pa onda uvod u dizajn..
Bez zajebancije, ovo više nema veze ni sa cenom, ni sa time da su ovo stripovi "za širu publiku, a ne zadrte kolekcionare", ni sa time da je "važno da se prodaje, povućiće i druge", ni sa time da "nismo imali jačeg izdavača još od Dnevnika". Ovo je debilizam.
Jel to samo zbog naslova, ili zbog kompletnog dizajna? |
|
|
Magic Wind
New Member
Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 19/11/2008 : 16:18:49
|
Manhunteru na žalost potpuno si u pravu za sve što si rekao. I ja smanjujem broj serijala koje kupujem, evo oda-brane priče i ovaj Cico specijal sigurno bataljujem, a verovatno i Zagora jer je Ludens blizu (btw. ludensove naslovnice zagora se ne mogu uporediti sa ovim od VČ-a). A to preporučujem i svima koje znam iz mog okruženja, pa samo neka tako nastave videće gde će stići sa svojim toliko hvaljenim tiražom. |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:30:10
|
quote: Originally posted by mezzano
Jel to samo zbog naslova, ili zbog kompletnog dizajna?
Zbog svega. O dizajnu je bilo priče, ali ima stvari koje nemaju direktne veze sa dizajnom i smislom za lepo, već sa pravopisom i poštovanjem kupaca. Ako su ostali originalni nazivi junaka (Tex, Mystere, Dylan) koji nisu u skladu sa srpskim pravopisom i nije toliko strašno. Ima toliko naziva firmi u Srbiji koji se služe slovima koja ne bi trebala da budu u upotrebi, pošto ih zvanično i ne znamo(y,x,w), a mislim da svako to ume da pročita. Ovaj CICO nema veze sa zdravim mozgom, jedino ako ga protumačim kao tipfeler. A i toga ne bi trebalo biti na naslovnoj strani. Ovo je posle oda-branih priča druga nebuloza u opusu Blažine(po svom zvanju profesor)..Da ne govorim o cena., naslovima na sredini naslovnice i sl... |
|
Edited by - manhunter on 19/11/2008 16:34:59 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/11/2008 : 16:32:03
|
Ček malo, kud mu je ta trica pobegla?Prejako I kaj ta trica uopće znači, kaj nije ovo prvi broj? |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25298 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:33:57
|
quote: Originally posted by Colt
Ako cemo posteno, VC bi i trebalo da propadne.
Pa ako ti kao jedan od članova redakcije VČ to misliš, onda....
Yebi ga, rekao sam ti već jednom, nema smisla da se nerviraš iz sedmice u sedmicu, i sam znaš kakvi će komentari biti kad Blažina dobije napad kreativnosti. Znači, ili menjajte to što ne valja, a ako je to nepromenljivo(kao što rekoste), onda laganica. Ne čitaš forum i mirna ti je glava. |
|
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 19/11/2008 : 16:37:29
|
Ne, ja realno kazem. Ludens je blizu sa Zagorom. Ovi brojevi Texa, MN i MM koje VC izdaje ce izaci za dvadeset godina u Hrvatskoj. Cemu onda imati dve izdavacke kuce? |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:44:37
|
Jbt, ne verujem. Ovoliko paljenja zbog Čika. Kakav forum Isuse Hriste. Kad je Ludens izdao ovaj strip sa "Chico" umesto"Cico" niko reč nije rekao. Vama nešto fali očigledno, mislim jasno je i šta. |
|
|
Elderane84
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3247 Posts
Member since 30/10/2008 |
Posted - 19/11/2008 : 16:50:43
|
Ja ne vjerujem s cim se vi sve opterecujete... Meni zaista ne znaci mnogo sta pise na naslovnici. Iskreno, najbolji bi bio cist srpski, ali ako su krenuli po originalu, neka nastave. Ono cena. 150 din jeste glupo, ali me sigurno nece odvratiti od kupovine. A uvijek cu radije uzeti VC Zagora, nego Ludens, prvo jer volim kupiti strip na kiosku, drugo sto je VC stvarno trenutno kvalitetniji, a svakako bih podrzao izdavaca. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/11/2008 : 16:52:01
|
quote: Originally posted by goksi
Jbt, ne verujem. Ovoliko paljenja zbog Čika. Kakav forum Isuse Hriste. Kad je Ludens izdao ovaj strip sa "Chico" umesto"Cico" niko reč nije rekao. Vama nešto fali očigledno, mislim jasno je i šta.
Ne mogu ni ja vjerovati kad čitam tvoje postove. Da ne piše da imaš 28 godina, mislio bih da imaš 12. |
Trouble will find me |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:54:42
|
quote: Originally posted by Markos
Ne mogu ni ja vjerovati kad čitam tvoje postove. Da ne piše da imaš 28 godina, mislio bih da imaš 12.
Znao sam da ćeš ti prvi odgovoriti i to na tebi svojstven način. Da ne znam tvoje ranije pisanje po forumu (i od prošlih godina) još bi se i nervirao, ovako ostaje ti da postuješ i postuješ po forumu... |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Posted - 19/11/2008 : 16:55:28
|
Čitajući ove postove i konstantne žalbe posetilaca ovog foruma i njihov konstantan pritisak da se otpusti Blažina i uzaludan trud ljudi iz Veselog četvrtka da kažu kako je nemoguće svrgnuti Blažinu (na kraju su se predali i povukli), došao sam do nekih hipoteza:
1. Pošto ga nije moguće smeniti, Blažina je, očigledno, vlasnik Veselog četvrtka!
2. Blažina je, niko drugi nego, inspektor Blaža! Setimo se ko je dočekao Ferija na sajmu knjiga.
Zato, da ne bi ste završili kao Tomi Li, bolje prestanite sa kritikama, dok je vreme.
I ja bih voleo da Veseli četvrtak propadne... ali tamo, 2095 A.D. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 19/11/2008 : 17:27:55
|
quote: Originally posted by misterx381
Najače je ono ISTRAŽITELJKA na naslovnici Dilana. Prvo nazivi zanimanja se pišu u muškom rodu a drugo u ženskom rodu bi to bilo istraživačica. Samo da kažem da meni ne smeta hrvatski uopšte ali kad je već srpski unutar stripa treba da bude i na naslovnoj.
Nisam siguran da se zanimanja pišu samo u muškom rodu, ali hrvatski bi, ako već hoćeš, bilo "istražiteljica", nikako "istražiteljka". |
Trouble will find me |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 19/11/2008 : 17:41:30
|
quote: Originally posted by misterx381
Najače je ono ISTRAŽITELJKA na naslovnici Dilana. Prvo nazivi zanimanja se pišu u muškom rodu a drugo u ženskom rodu bi to bilo istraživačica. Samo da kažem da meni ne smeta hrvatski uopšte ali kad je već srpski unutar stripa treba da bude i na naslovnoj.
Ja mislim da je skoro usvojeno da se zanimanja kazu i u zenskom rodu. Mogao bi DelBoj da uleti da nam kaze proverenu informaciju. |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Posted - 19/11/2008 : 17:41:50
|
quote: Originally posted by goksi
quote: Originally posted by Markos
Ne mogu ni ja vjerovati kad čitam tvoje postove. Da ne piše da imaš 28 godina, mislio bih da imaš 12.
Znao sam da ćeš ti prvi odgovoriti i to na tebi svojstven način. Da ne znam tvoje ranije pisanje po forumu (i od prošlih godina) još bi se i nervirao, ovako ostaje ti da postuješ i postuješ po forumu...
Totalno si neobjektivan i pristran. tamo smo se prepirali oko onih kolekcionarskih izdanja, gdje si ti sipao drvlje i kamenje na nas koji smo imali primjedbe. Nakon što su se sve kritike pokazale točnima, a pogotovo nakon što se pokazalo da se uredništvo slaže s njima, ti nisi imao nimalo pristojnosti da se pospeš pepelom i priznaš "ljudi, u pravu ste". Samo tišina. I onda, eto te opet, u istoj ulozi - iščuđavaš se kritikama. Shvati jednu stvar - nitko ovdje nema nista protiv VC, dapaca, ali ova naslovnica, uz gomilu ostalih VC naslovnica je antologija neprofesionalnosti, nekompetentnosti, gluposti i aljkavosti, dno dna - najgore naslovnice svih vremena na ovim prostorima. Zatvaranje ociju pred tim nije podrška izdavaču nego dopuštanje da te netko iz broja u broj pravi budalom. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|