Author |
Topic  |
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7929 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25844 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/11/2008 : 16:11:58
|
cronos six, smanji malo doživljaj i komentariši na malo kulturniji način, hvala. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 21/11/2008 : 16:35:23
|
Evo,i ja sam ga malopre kupio. Moram da vam kazem da u jednoj stvari gresite, a to je papir. Papir je bolji od "Abatonovog" i "Horusovog" a i za nijansu je skuplji. Ako pazljivije pogledate, ili cak stavite na vagu i izmerite, videcete da je "Horusiv"papir u klamfanim izdanjima bio 45 gramski dok je ovo 60-gramski papir. Mozda se zbog strukture papira to ne vidi, ali verujete mi da jeste, dobro poznajem ovaj papir iz raznih poslova koje sam radio godinama za stamparije i sa stamparijama. Dakle, nije bas tako lose po pitanju samog papira, jeste losije od VC, ali je bolje od "Abatona i "Horusa". No, i dalje je skupo za taj kvalitet. |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9118 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/11/2008 : 17:05:25
|
Prelistah i umalo da se onesvestim gledajući u zadnju koricu gde sve titra jer je zamućeno, boje su pomerene, totalno neoštro i neprihvatljivo odštampano.
Povez je krckao.
100 din je maksimum. |
 |
|
Zika
Starting Member

Serbia
89 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17231 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 21/11/2008 : 17:46:05
|
Blek je sigurno najlošiji izbor za početak izdavanja, mnogo bi bilo bolje da je to Kapetan Miki. Ali eto, kupujem većinu izdanja na kioscima i pošto vidim da ima cijena i u KM kupiću i ovo. Ako nastavljaju tamo gdje je Horus stao onda bi bio red da objave najavljeni specijal 5 Dvojnik. Da li je Branko Plavšić završio najavljenu epizodu Plaćenik? Ali manje-više to nije mnogo ni važno, bar nije loše što ne ponavljaju epizode.
A što se tiče Mikija, ono što je objavljivao Horus su priče iz edicije Albo gigante, kvalitetnije su od onih starih i Horus je dvije ostavio nedovršene. Naravno, bilo bi lijepo da krene i Nik Rajder. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19130 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 17:46:57
|
Više puta se izpostavilo da mišljenje na ovom forumu nije utjecalo na sudbinu i prodaju pojedinih izdanja. Čak naprotiv. Po tome sudeči Blek bi mogo dobro proć. Svi hvalili Juliju pa pukla, kritikovali Rendžera pa gura, hvalili Tex od prvog broja pa puko,kritizirali HC Zagor VČ pa razprodan, pljuvali Alan Ford super klasik pa ide za med, pljuvali Zagor klasik pa se odlično prodaje, ne valja Zagor gigant-opet dobra prodaja.........ajd dosta. Izgleda da neko ne mari za mišljenje nas forumaša.Ovo če bit zanimljivo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17231 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 21/11/2008 : 17:57:29
|
quote: Originally posted by ---dp---
Evo,i ja sam ga malopre kupio. Moram da vam kazem da u jednoj stvari gresite, a to je papir. Papir je bolji od "Abatonovog" i "Horusovog" a i za nijansu je skuplji. Ako pazljivije pogledate, ili cak stavite na vagu i izmerite, videcete da je "Horusiv"papir u klamfanim izdanjima bio 45 gramski dok je ovo 60-gramski papir. Mozda se zbog strukture papira to ne vidi, ali verujete mi da jeste, dobro poznajem ovaj papir iz raznih poslova koje sam radio godinama za stamparije i sa stamparijama. Dakle, nije bas tako lose po pitanju samog papira, jeste losije od VC, ali je bolje od "Abatona i "Horusa". No, i dalje je skupo za taj kvalitet.
Koliko moraju da potonu, pa da im papir bude gori od Abatonovog |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 21/11/2008 : 18:02:35
|
quote: Originally posted by ---dp---
Evo,i ja sam ga malopre kupio. Moram da vam kazem da u jednoj stvari gresite, a to je papir. Papir je bolji od "Abatonovog" i "Horusovog" a i za nijansu je skuplji. Ako pazljivije pogledate, ili cak stavite na vagu i izmerite, videcete da je "Horusiv"papir u klamfanim izdanjima bio 45 gramski dok je ovo 60-gramski papir. Mozda se zbog strukture papira to ne vidi, ali verujete mi da jeste, dobro poznajem ovaj papir iz raznih poslova koje sam radio godinama za stamparije i sa stamparijama. Dakle, nije bas tako lose po pitanju samog papira, jeste losije od VC, ali je bolje od "Abatona i "Horusa". No, i dalje je skupo za taj kvalitet.
Kad kažeš "bolji od Horusovog", misliš na prve brojeve Horusa. Oni uopšte nisu bili loši, problem su bili oni brojevi od 11-12, pa na gore. |
 |
|
Colt
stripovi.com kum

3298 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 21/11/2008 : 18:07:54
|
quote: Originally posted by teller
Više puta se izpostavilo da mišljenje na ovom forumu nije utjecalo na sudbinu i prodaju pojedinih izdanja. Čak naprotiv. Po tome sudeči Blek bi mogo dobro proć. Svi hvalili Juliju pa pukla, kritikovali Rendžera pa gura, hvalili Tex od prvog broja pa puko,kritizirali HC Zagor VČ pa razprodan, pljuvali Alan Ford super klasik pa ide za med, pljuvali Zagor klasik pa se odlično prodaje, ne valja Zagor gigant-opet dobra prodaja.........ajd dosta. Izgleda da neko ne mari za mišljenje nas forumaša.Ovo če bit zanimljivo.
Blek ce verovatno dobro proci, jer bi svi ovi vajni kolekcionari uvek radije kupili njega, "za spas izdavastva u Srbiji", nego one silne nove serijale koje prizivaju. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 18:18:02
|
Uhvatiste se za papir, lepak i naslovnicu, a niko ne spominje da je sken ponizhavajuce losh, da se vide pikselizovane ivice linija, i da ceo strip izgleda, da prenesem utisak plastichno, fotokopiran. Ja imam ekstremnu kolichinu dobre volje da podrzhavam domaceg izdavacha, ali izdanje Bleka koje je po kvalitetu iza 80% andergraund fanzina, nikako ne mozhe biti prihvatljivo. |
 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
263 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 18:42:39
|
Možda bih i kupovao ovo izdanje Bleka da je korektno urađeno, ali ovako nema šanse. Ja bi trebalo da se zanosim lokal-patriotizmom, a oni da stavljaju pare u džep, jer stvarno je ova cena previše za ovakvo izdanje. Kad izdavač ne brine o meni i ne zadovoljava neke moje elementarne prohteve u vezi jednog strip izdanja u 21. veku, što bih se ja sekirao za njega da li će da opstane. Sada bar imamo veći broj izdavača iz Srbije i Hrvatske, i samo će kvalitet da odliči šta ću kupovati. |
 |
|
vronski
New Member

182 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 19:03:49
|
Ekstremno loše odštamnpano i grafički urađeno izdanje! Primerak koji sam pogledao na kiosku( naravno ne i kupio! )je imao iskrzan hrbat i riknu, mutne boje na naslovnoj i neke linije po koricama, kao da je brisano... Papir očajan, stranice se odvajaju, grafit ostaje na prstima! I onda videh impresum i ime Miše Vujovića iz ex Dnevnika i ex Horusa i sve mi bilo jasno! Živi bili pa videli, ali neće ovaj Blek dugo, mada sve je moguće, bar u zemlji Srbiji! 150 dinara je premnogo za ovako loše urađen strip! Ipak, želim ovom izdavaču da istraje zbog strip scene u Srbiji, ali da pored grozote od stripa kakav je Veliki Blek krenu sa još nekim junacima poput Mikija, Malog rendžera i tome slično( a u stvari i znam da hoće od januara!!!! ) ;-) |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 19:20:15
|
quote: Originally posted by vronski
Ekstremno loše odštamnpano i grafički urađeno izdanje! Primerak koji sam pogledao na kiosku( naravno ne i kupio! )je imao iskrzan hrbat i riknu, mutne boje na naslovnoj i neke linije po koricama, kao da je brisano... Papir očajan, stranice se odvajaju, grafit ostaje na prstima! I onda videh impresum i ime Miše Vujovića iz ex Dnevnika i ex Horusa i sve mi bilo jasno! Živi bili pa videli, ali neće ovaj Blek dugo, mada sve je moguće, bar u zemlji Srbiji! 150 dinara je premnogo za ovako loše urađen strip! Ipak, želim ovom izdavaču da istraje zbog strip scene u Srbiji, ali da pored grozote od stripa kakav je Veliki Blek krenu sa još nekim junacima poput Mikija, Malog rendžera i tome slično( a u stvari i znam da hoće od januara!!!! ) ;-)
To bi svi voleli, da umesto jedna ochajne edicije dobijemo tri. Pa, bolje da ih nema, ako ce da budu ovakvi. Dnevnik je za ove pacere Libellus. |
 |
|
cronos six
Advanced Member

.jpg)
Serbia
7929 Posts
Member since 09/09/2008 |
|
masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 19:50:40
|
Ala ih vi napljuvaste ... a da nema veselog cetvrtka bio bi dobar i ovakav Blek. Ali ako misle da opstaju na trzisto zaista moraju mnogo da se poprave. Ili da smanje cenu. |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

22346 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/11/2008 : 20:01:11
|
Ako taj Blek uopšte i izađe sutra( u šta iskreno sumnjam!) biće, to bar za mene, veliko razočaranje jer pored toliko likova kao što su Nathan, Julia, Nick, pa i Brendon neko je našao za shodno da ponovo izdaje Velikog Bleka, najstupidniji strip ikada napravljen! Pa to više ni klinci od 10 godina ne mogu progutati!...
Brzo se zaboravilo da je Blek 80tih bio broj dva na nasim prostorima. Izdavac se valjda nada da ce privuci nostalgicare iz tog vremena. |
 |
|
Bruce Springsteen
Advanced Member

5546 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 20:07:41
|
Posle svih ovih komentara, definitino veliko da li ću ovo kupiti. Inače danas u mom mestu nije se pojavio na kioscima. Sutra sam u Leskovcu, pa ću tada i doneti konačnu odluku! 
|
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 20:25:10
|
nije fer da ovako prevare ljude |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
|
Pajtos
Advanced Member

.jpg)
Sierra Leone
4685 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 21/11/2008 : 20:56:29
|
...( a u stvari i znam da hoće od januara!!!! ) ;-)
Vronski,tvoja obavestajna mreza se siri,a? Ovaj,izvinjenje dragom wizardbg-u,mislio sad da je zahebancija,kad stvarno Blek na kioscima!Izdanje je solidno,bando ogrezla u HC-ima i luksuznim izdanjima! Podrska dragom wizardbg-u! |
 |
|
Topic  |
|