forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Novi Zagor u Italiji...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 780

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/11/2008 : 19:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
I ja očekujem najviše od Mangiantinija i Piccinellija..
Nego, pročitao si "Strupicu i otrov"?
I, jel valja epizoda?
Ja sam gotov tek s prva dva dijela i mada
nekoga može smoriti ta prekrcanost tekstom,
meni to ne smeta previše. Dapaće, volim kad se
nešto neprestano događa. Na taj način
se održava tempo priče. A Boselli je majstor
baš iz razloga što temu iscrpi i iskoristi do
maximuma. Njemu i g***o vonja.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

536 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 21/11/2008 : 19:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Inferno

I ja očekujem najviše od Mangiantinija i Piccinellija..
Nego, pročitao si "Strupicu i otrov"?
I, jel valja epizoda?
Ja sam gotov tek s prva dva dijela i mada
nekoga može smoriti ta prekrcanost tekstom,
meni to ne smeta previše. Dapaće, volim kad se
nešto neprestano događa. Na taj način
se održava tempo priče. A Boselli je majstor
baš iz razloga što temu iscrpi i iskoristi do
maximuma. Njemu i g***o vonja.

Ako su prva dva dijela za Bosellijeve standarde prosječna, ovdje je ubacio u brzinu-dvije više...Sjajne 94 stranice u kojima, kako ti voliš reći ima više događaja nego u Nolittinih 300(da se krivo ne shvati ja sam Nolittin fan).Ustoličen kako treba novi Zagorov nemesis-šala mala za Bosellija.Čak ima i uistinu smiješna sekvenca sa Batom Battertonom.Nikad nisam previše pažnje obraćao na te "debilane" u Zagoru, ali ova me uspjela nasmijati.

Njemu i govno vonja-to me podsjetilo na epizodu kojom je Boselli debitirao na regularnoj seriji Zagora(i Laurenti).Sjećaš se?Lov na medvjeda, Henry Summers aka kradljivac sjena...Od najbanalnije, ali uistinu najbanalnije teme moguće Boselli napravio strip koji sam s guštom pročitao bar 3 puta...

Edited by - Džedson on 21/11/2008 19:32:19
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/11/2008 : 19:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

evo par tabli od raznih Zagorovih crtača sa sitea spirito con la scure:
http://www.spiritoconlascure.it/antep.html

ovdje se najbolje vidi koliko su Nuccio i Verni odvojili od ostalih
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 21/11/2008 : 19:53:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Džedson

quote:

(...)

Ako su prva dva dijela za Bosellijeve standarde prosječna, ovdje je ubacio u brzinu-dvije više...Sjajne 94 stranice u kojima, kako ti voliš reći ima više događaja nego u Nolittinih 300(da se krivo ne shvati ja sam Nolittin fan).Ustoličen kako treba novi Zagorov nemesis-šala mala za Bosellija.Čak ima i uistinu smiješna sekvenca sa Batom Battertonom.Nikad nisam previše pažnje obraćao na te "debilane" u Zagoru, ali ova me uspjela nasmijati.

Njemu i govno vonja-to me podsjetilo na epizodu kojom je Boselli debitirao na regularnoj seriji Zagora(i Laurenti).Sjećaš se?Lov na medvjeda, Henry Summers aka kradljivac sjena...Od najbanalnije, ali uistinu najbanalnije teme moguće Boselli napravio strip koji sam s guštom pročitao bar 3 puta...

Da, ta epizoda "Kradljivac sjena" (ili sijena) uopće nema zapleta, a ispala je tako dobro. Boselli je jak na dijalozima.
Nema kod njega okolišanja i tračenja stranica u ludo. Jezgrovit je do boli. To mi se uvijek sviđalo kod njega. Pogledaj koliko je samo likova izmislio. Čak i tog "banalnog" Summersa. Svaki od njih je karakterističan, jedinstven i prepoznatljiv po nečemu. S druge strane, Bure je izmislio samo Mortimera i bilo bi mu pametnije da izmišlja nove likove, umjesto da vraća stare (i tuđe).
P.S. I ja sam Nolittin fan.

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 22/11/2008 : 00:32:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
quote:
Bure je izmislio samo Mortimera i bili bi mu pametnije da izmišlja nove likove, umjesto da vraća stare (i tuđe).

Istina jer Boselli ima pravo za nekoliko epizoda kod Ludensa vratit i Honest Joa i Latifa jer ih je on stvorio(Latifa je samo ubacio u serijal).

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 22/11/2008 : 00:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 23/11/2008 : 20:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najljepša mi je Rubinijeva tabla. Oštar i jasan crtež. I proporcije su tu. Najviše baca na Andreuccija.
Zanimljiva je i Della Monicina prva tabla, zapravo Rauchova.
Geg je dobro ispao. Rauch radi neloše scenarije (barem što se mene tiče) (Brodolomci i Delaware). Moglo bi bit nešto od njega. Dobro će on napraviti "povratak Ylenije". Della Monicina druga tabla je lošnjikava.
Espositovci su meni standardno dobri, samo je pitanje jesu li za Zagora, jer im svaki crtež djeluje pomalo futuristički.
Nucciju dobro idu proporcije, ali treba još vidjeti kako se nosi s kadriranjem i detaljima.
Sedioli je vidno popravio ruke i Zagorovu facu iz profila. Ali možda su to samo dvije dobre table... Chico je i dalje nakaradan.
Laurenti jako dobar, mada mi i on zbog nekih grešaka (faca) u "Močvari" više ne ulijeva 100% pouzdanja. Zašto je počeo crtati Zagora sa zatvorenim očima? Tako izgleda ko Kinez.
Verni korektan.
Piere (???) - prva tabla genijalna, al 100% nije iz Zagora.
Chiarolla se vidno popravio. Naime, sada spaja linije.
Prisco - vidjet ćemo
Pesce - meni dobar, ali čini mi se da je ubrzao...
Gramaccioni - Dobra prva tabla, ali još u MR No-u se vidjelo da je limitiran crtač. Dabogda se prevario.
Toricceli - opet se neki vrag izvodi sa Zagorovom facom. Ali ostalo dobro.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

U zadnje vrijeme sam se totalno ufurao u Zagora, posebno u ZEX. Istinski uživam u tim starim pričama koje sam još jučer pljuvao (naravno i dalje mi je najbolji SD 9-65 period). Nešto me prosvijetlilo, ne znam šta.
Pored samih priča, posebno me fascinira Zagorov lik i djelo (520 brojeva nije mala stvar), a još više reference na razne filmove, stripove i sl. Recimo Hellingen - Metropolis; Fantom - Duh Koji Hoda, Darkwood:Bengali:DeepForest,primitivni narodi, kostim, simbolike narav; Tarzan - lijane, urlik, koliba, moćvara; horor teme - brojni filmovi s Karloffom i Lugosijem, Boselli - Lovecraft, cthulhu...
Pogledajte sve te živopisne i karakteristične likove iz Zagorovog svijeta (Nuccijeva slika). Svaki je lik upečatljiv i specifičan (pokriva svaku moguću temu), a posebna vrst kontinuuma u serijalu, omogućava da se ti likovi postepeno nadograđuju. Zanimljivo da je Zagor kopija marvelovih super junaka, a po originalnosti (kaubojsko vrijeme u kombinaciji s europskom narativnom tehnikom) i kavaliteti ih tuče sve od reda (njih par tisuća).

Bilo bi dobro da neko prokomentira 15 Zexova koji tek trebaju izaći, počevši s Destroyerom (---dp---, dj...): http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=10&numero=161&subnum=

Edited by - Inferno on 23/11/2008 20:31:32
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10062 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 24/11/2008 : 00:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
Inferno, citao sam Hurona i evo par slika iz stripa, crtao ga je Piccinelli

Ako promeni (popravi) nacin crtanja Cika bice odlican crtac u Zagor stafu, ako ne onda ce ostati u rangu Sediolija.

Svet stripa - portal - instagram - facebook - tiktok - youtube

Edited by - Ultras on 26/11/2008 18:54:20
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/11/2008 : 00:19:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Piccinelli je odličan, ali sam se dobrano nasmijao na 4 vinjetu. Chico izgleda tako stupidno da je strava!
Jel istina da se Piccinelli prebacio u Tex staff?

Nego, kažeš da si čitao Huron - četverodjelnu Bosellijevu epizodu?
I kakvi su dojmovi?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/11/2008 : 03:26:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Meni je Picinellijev Ciko ocajan, gori je od najgorih (Laurenti, Cassaro i Chiarolla). Kod ove trojice Ciko ne lici na sebe, dok kod PIcinellija ne lici uopste na ljudsko bice, totalno mu je lice deformisano.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/11/2008 : 03:34:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Najljepša mi je Rubinijeva tabla. Oštar i jasan crtež. I proporcije su tu. Najviše baca na Andreuccija.
Zanimljiva je i Della Monicina prva tabla, zapravo Rauchova.
Geg je dobro ispao. Rauch radi neloše scenarije (barem što se mene tiče) (Brodolomci i Delaware). Moglo bi bit nešto od njega. Dobro će on napraviti "povratak Ylenije". Della Monicina druga tabla je lošnjikava.
Espositovci su meni standardno dobri, samo je pitanje jesu li za Zagora, jer im svaki crtež djeluje pomalo futuristički.
Nucciju dobro idu proporcije, ali treba još vidjeti kako se nosi s kadriranjem i detaljima.
Sedioli je vidno popravio ruke i Zagorovu facu iz profila. Ali možda su to samo dvije dobre table... Chico je i dalje nakaradan.
Laurenti jako dobar, mada mi i on zbog nekih grešaka (faca) u "Močvari" više ne ulijeva 100% pouzdanja. Zašto je počeo crtati Zagora sa zatvorenim očima? Tako izgleda ko Kinez.
Verni korektan.
Piere (???) - prva tabla genijalna, al 100% nije iz Zagora.
Chiarolla se vidno popravio. Naime, sada spaja linije.
Prisco - vidjet ćemo
Pesce - meni dobar, ali čini mi se da je ubrzao...
Gramaccioni - Dobra prva tabla, ali još u MR No-u se vidjelo da je limitiran crtač. Dabogda se prevario.
Toricceli - opet se neki vrag izvodi sa Zagorovom facom. Ali ostalo dobro.

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*

U zadnje vrijeme sam se totalno ufurao u Zagora, posebno u ZEX. Istinski uživam u tim starim pričama koje sam još jučer pljuvao (naravno i dalje mi je najbolji SD 9-65 period). Nešto me prosvijetlilo, ne znam šta.
Pored samih priča, posebno me fascinira Zagorov lik i djelo (520 brojeva nije mala stvar), a još više reference na razne filmove, stripove i sl. Recimo Hellingen - Metropolis; Fantom - Duh Koji Hoda, Darkwood:Bengali:DeepForest,primitivni narodi, kostim, simbolike narav; Tarzan - lijane, urlik, koliba, moćvara; horor teme - brojni filmovi s Karloffom i Lugosijem, Boselli - Lovecraft, cthulhu...
Pogledajte sve te živopisne i karakteristične likove iz Zagorovog svijeta (Nuccijeva slika). Svaki je lik upečatljiv i specifičan (pokriva svaku moguću temu), a posebna vrst kontinuuma u serijalu, omogućava da se ti likovi postepeno nadograđuju. Zanimljivo da je Zagor kopija marvelovih super junaka, a po originalnosti (kaubojsko vrijeme u kombinaciji s europskom narativnom tehnikom) i kavaliteti ih tuče sve od reda (njih par tisuća).

Bilo bi dobro da neko prokomentira 15 Zexova koji tek trebaju izaći, počevši s Destroyerom (---dp---, dj...): http://www-en.sergiobonellieditore.it/auto/alborist?collana=10&numero=161&subnum=

Sto se tice crteza, vec sam rekao za Vernija da j eon meni u stripovima sasvim ok i da ce tek napredovati.
Nuccio je fantastican.
Pesce - odlican, kao i uvek.
Della Monica - jos bolji nego ranije, malo manje cistih linija mi prija jer mi je bio precist crtez nalik alanfordovskom (sto je logicno bar za Della Monicu)
Esposito braca - fantasticni.
Gramacconi - ocajan; pogledajte na sta lici Cikovo lice, a i Zagorova ruka je kao da je Zagor drvena lutka.
Laurentijevog Zagora nikad nisam podnosio (a ni Cika, tek to je uzas, pogledajte onu slicicu gde Ciko nesto guta). No, primecujem da se, bar na ovim slikama, popravlja upogledu Zagorovig kostima koji konacno lici na kostim dostojan heroja a ne na odecu tri broja vecu koja mu visi na sve strane.
Sedioli je odlican, uz napomenu da mu je Ciko najslabija tacka.
Ostali - standardno, vec je poznat moj stav o njima (ne podnosim Laurentija, Cassara, Chiarollu (premda se popravlja, ali ne odobravam neprekinutost linija, to mu je i davalo leprsavost), D'archangela...)

Edited by - ---dp--- on 24/11/2008 03:41:03
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/11/2008 : 03:57:59  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice prica koje nailaze kod "Ludensa", meni je tekuca sa Kinezima ostala u najlepsem secanju. No, valjalo bi da je ponovo procitam i to ne samo nju vec i naredne jer sam ih ipak jako davno citao, tako da nisam u ovom momentu najmerodavniji da ih prokomentarisem bas sve, izuzev nekih koje sam bas nedavno ponovo citao bas u tom cilju da ih se podsetim. Dakle:

Zlatni pecat - kao i najbolje epizode iz zlatnog perioda
Distrojer - fenomenalna i neponovljiva, mozda i bolja od Kineza, ali u Kinezima mi je bolja atmosfera
Nevidljivi covek - totalno razocarenje. Obzirom na interesantnu tematiku, trebalo je to mnogo bolje iskoristiti. Prica je totalno dosadna i neinteresantna bez pravog zapleta. Bas sam je nedavno ponovo citao i razocarao se, a bila mi je nekad u lepom secanju
Nestalo pleme i Ben Stivens - solidna, moglo je to i mnogo bolje, nema one napetosti na koju sam navikao kod Nolitte
Poslednji viking - ostao mi je u secanju kao odlicna prica, bez obzira sto spada donekle u domen fantastike, crtez Pini Segne mi nije nimalo pokvario utisak (iako je on meni ok crtac, smetao mi je mnogo vise nekad kad sam bio klinac)
Pirane - ne secam se bas nicega, secam se samo da me tad, kad sam je citao kao klinac, i nije nesto odusevila, ne znam zasto
Sierra Blanca - to je prva prica koju cu procitati ovih dana jer se ni nje ne secam uopste, znam samo da je crtez Gambin
Crvena orhideja - simpaticna prica sa Dzimi Gitarom, upravo sam je ponovo citao ovih nedelja, lep zaplet sa neizvesnim raspletom do samog kraja.
Teror seste planete - zar treba to uopste komentarisati - antologijska prica, meni u top 5 svih vremena i najbolja kad je u pitanju Hellingen (za razliku od vecine koja preferira Sklavija). No, meni je i ta Sklacijeva vrhunska ali mi je draza ova sa Akronjanima

Edited by - ---dp--- on 24/11/2008 04:07:29
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19522 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 24/11/2008 : 09:21:16  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Meni su te priče koje dolaze ostale u ljepom siječanju, tako da.....
Sad jeb..i ga , tad sam imao 15 godina, sada malo više pa....
Ipak mislim, da jih bez problema možemo svrstati u bolji Zagorov period,
odmah iza perioda Zagor protiv vampira pa do Zimske zmije.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

henry
Senior Member

Serbia
1715 Posts

Member since 20/09/2005

Posted - 24/11/2008 : 10:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit henry's Homepage  Send henry a Private Message  Reply with Quote
Meni je, iskreno, najbolji period koji ide posle toga, povratak vampira, ludi Hakaram, Demonska maska, Vuk samotnjak, povratak malog Salivena, troglave aždaje, prvog Tkača... Al ajde sad, uz te neke epizode sam odrastao i upoznavao se sa Zagorom, pa možda ima neke subjektivnosti.
A, inače, slažem se sa DP-om, onaj serijal Teror šeste planete stvarno je bio nešto posebno u to vreme. Sećam se samo koliko su se te epizode tražile i kakvu su reputaciju imale...

Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti.
Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve!
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 24/11/2008 : 11:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by henry

Meni je, iskreno, najbolji period koji ide posle toga, povratak vampira, ludi Hakaram, Demonska maska, Vuk samotnjak, povratak malog Salivena, troglave aždaje, prvog Tkača... Al ajde sad, uz te neke epizode sam odrastao i upoznavao se sa Zagorom, pa možda ima neke subjektivnosti.
A, inače, slažem se sa DP-om, onaj serijal Teror šeste planete stvarno je bio nešto posebno u to vreme. Sećam se samo koliko su se te epizode tražile i kakvu su reputaciju imale...

apsolutno se slažem...jedan period gdje jednostavno nema epizode koja je imalo podbacila...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 24/11/2008 : 12:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
Zlatni pecat - nikada čitao
Distrojer - odlična, klasik
Nevidljivi covek - nije baš nešto, a i čini mi se da je malo iskasapljena
Nestalo pleme i Ben Stivens - nikada čitao
Poslednji viking - genijalno, naravno za to doba...mislim da i danas može zabaviti...guthrum zabavan
Pirane - odlično, klasično pojavljivanje zagora na skupu, rok za rješit sranje inače pobuna i tako...
Sierra Blanca - karavana izgubljena tokom zime u planinama...imali smo to ponovo u wandering ficiju
Crvena orhideja - vrlo dobro
Teror seste planete - najbolji helingen, nevjerojatna atmosfera...

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 24/11/2008 : 15:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
to je najnajnajnajnajnajnajbolje zagijevo razdoblje, parsecima. neponovljivo. u njemu nema najboljeg djela, ali koncentracija vrhunskog uzitka i zabave nikad se vise nece ponoviti niti se prije toga zbila (ma kakva zimska zmija - tamo jedino ona i valja uz supermikea).

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 24/11/2008 : 16:04:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Curunir, i slazem se i ne slazem se s tobom. Ono jeste neki zlatni period, ali nakon njega je dosao pravi, zreli period Zagora. Kad gledam ovaj spisak prica koje dolaze, te ove sto je spomenuo henry (Demonska maska, Hakaram, Vuk samotnjak... ima tu jos dosta dobrih prica (sa malom pauzom pocev od "Mec stoleca" gde sledi nekoliko za mene totalnih promasaja). Hocu da kazem da su ove price zaista vrhunske i ima dosta elemenata u kojima su bolje od prica iz zlatnog perioda. No, ipak se one smenjuju sa pricama koje su totalni promasaj dok u zlatnom periodu nema nijedne lose, sve su savrsene. Naravno, ove iz zlatnog perioda su totalno avanturistickog i akcionog tipa pa se samim tim vise svidjaju mladjoj publici, ali ja sam Zagora kao takvog i zavoleo. Naravno da mi prijaju ove nove, ozbiljnije price i kod Zagora, medjutim, ja ozbiljne price tog tipa ocekujem i trazim u drugim edicijama kao sto je Ken Parker, Magicni Vetar, Marti Misterija ili Dilan Dog, ZAgor mi je nekako uvek ostao rezervisan za ono sto me je privlacilo i ispunjavalo i u mladosti.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 24/11/2008 : 16:44:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Teror seste planete - zar treba to uopste komentarisati - antologijska prica, meni u top 5 svih vremena i najbolja kad je u pitanju Hellingen (za razliku od vecine koja preferira Sklavija). No, meni je i ta Sklacijeva vrhunska ali mi je draza ova sa Akronjanima

Jos jedan primjer koliko je crtac vazan za strip je upravo ova epizoda. Bignoti je uspjeo na kraju ove epizode sa par skica da razbije atmosferu i spusti ocijenu za barem dvije note
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5549 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 24/11/2008 : 20:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
ZLATNI PEČAT - po meni jedna od najboljih atmosferičnih Zagorovih priča. Posle Fride Lang (Zimska zmija), evo i druge Zagorvoe ljubavi Virdžinije, što ovoj priči daje posebnu draž. Za ocenu 9!!!
DISTROJER - odlična avantura, puna akcije. Za ocenu 8!!!
NEVIDLJIVI ČOVEK - Segna mi je donekle pokvario doživljaj, ali sama priča nije ubedljiva. Za ocenu 5!!!
POSLEDNJI VIKING - Ponovo Segna! Odlična avantura, puna fantazije. Za ocenu 8!!!
PIRANE - Nije loše, moglo i bolje. Za ocenu 6!!!
SIERRA BLANCA - Toliko je vremena prošlo, sećam se kada sma kupio ovaj strip. Zbog tog sećanja ocena 8!!!
CRVENA ORHIDEJA - Priča koja se lako čita i uz to odmara. Za ocenu 7!!!
TEROR ŠESTE PLANETE - Priča za sva vremena. Ćista 10-ka!!!

Priče koje kasnije slede takođe su odlične, neke od najboljih, po meni u Zagorovih prvih dvadeset i niže. Zagor protiv Barona, Ludi Hakaram, Plamena lobanja, Vuk samotnjak, Demonska maska, Crna kula, Tvrdokrilac, sve za Odobrane priče VČ!!!
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4366 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 24/11/2008 : 21:56:53  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
odlicne stare epizode,sve su mi drage i lepe,naravno helingen je najbolji tu.a sto se tice novih planiranih za izaci u italiji,svidjaju mi se novi crtaci.bice tu dobrih prica nadam se.eto toliko.pozdrav za sve na forumu,sutra je moj rodjendan.30 godina .i 21 godina skupljanja stripova.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 24/11/2008 : 22:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Došli smo do zaključka do kojeg sam i mislio da ćemo doći!

Nema loših perioda Zagora. Svi su dobri, dok su neki samo još bolji od drugih. Više mi ne izgledaju loši ni Toninelli, ni početni period, pa ni ovaj najzadnji (20 brojeva) na kojeg smo se opako obrušili (mada je on stvarno najslabiji od navedenih).

Svi oni na svoj način čine jednu smislenu cjelinu!

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 25/11/2008 : 00:03:12  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Da budem iskren, kad sam gledao koje price slede i dak sam stigao do Tonninelija, zacudio sam se da se on pamti samo po losem obzirom da je covek uradio i neke antologijske price. No, on je poceo da brlja kasnije i samo je sticaj okolnosti da se on zatekao na mestu scenariste kad je Zagor poceo da propada u Italiji
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 25/11/2008 : 00:22:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Yebote, kako ciko izgleda, ocajno!!!
Go to Top of Page

Raga
Senior Member

Croatia
1028 Posts

Member since 03/06/2008

Posted - 25/11/2008 : 00:48:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Raga a Private Message  Reply with Quote
Nije ni zagorova faca najbolje nacrtana

Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Go to Top of Page
Page: of 780 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 4.43 seconds. Snitz Forums 2000