forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 125

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 14/11/2008 : 16:15:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Quebrasco

Jučer sam ih kupio, svih 8.

Nisam još ništa čitao, samo detaljno prelistao...
Mada sam te priče pročitao prije u Dnevnik / System Comics izdanju ponovno čitanje
u ovakvom izdanju i sa ovako kvalitetnim otiskom bit će neopisivi doživljaj...

Evo, sa brojevima 57, 58, 59 završava se regularna Bonelli serija,
od ta 3 Štrajk je pravo remek djelo.
Broj 60 Normin princ djeluje jako cool-arty ovako u sivim tonovima,
isto kao i 61 i prvi dio 63 (Bijela tišina).
Broj 62 Dah i san izgleda predobro, ovdje se vidi koliko znači tiskanje
iz originalnih skenova u boji (neprocjenjivo).

Super!

Ja sam neki dan procitao 'Spijun' u LMS-u(u Fibri strajk)i jedva cekam vidjeti to u Fibrinom izdanju, no najvise od svega zelim vidjeti 'Normin princ'...Trevisan i Milazzo...to ce mi vjerojatno biti super!!! Fibra ce ostati bez stripova kad ja navratim na CRS!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 14/11/2008 : 22:40:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
I meni je Ken među boljim junacima i volio bi ući u popis fanova.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 15/11/2008 : 21:30:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Moras prvo reci svoju omiljenu epizodu i sta mislis o Kenu,pa ce te Milazzo onda uzeti u razmatranje...
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 15/11/2008 : 21:41:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Pa zasad imam samo Ranchera(shvatio sam te ozbiljno jasno), a svidio mi se pa sam odlučio naručit još brojeva (kad mi se popravi novčana situacija). Sve što sam sazno je da je trenutno na hlađenju u jednom floridskom zatvoru, a pošto je moj hobi pisanje scenaria već sam napravio nastavak i Kenu nisam posvetio previše pažnje do sada odlučio sam da bih ga volio pomnije istražiti.

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 15/11/2008 : 22:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Nastavak?! Wow,to cekamo svi mi sa popisa(vidi str.1)!Daj realizuj taj scenario sto pre,pa da te stavimo za pocasnog clana klub fana!Mog'o bi sad da das kratku prezentaciju nekog dela scenarija.Kako ti vidis dalju kenovu buducnost?
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 15/11/2008 : 22:41:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cibalia

I meni je Ken među boljim junacima i volio bi ući u popis fanova.

Sorry, bio sam na CRšu pa nisam vidio post...Dakako ulazis na popis fanova.

Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/11/2008 : 13:48:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
pA vIdiš ovak bi to trebalo izgledat(meni ti je to hobi i to vrlo često radim, ne znam kako bi Berardi no ja bi ovako) : prva scena: Ken prima pismo za saslušanje. 15.str:prvih 15. str. opisuje se zatvor i njegov cimer optužen za dva ubojstva koji ima neki plan bijega.40 str.odlazak na saslušanje iznošenje optužbi itd... 45 str. sudac odgođuje saslušanje. 50 str. upravitelj zatvora obećava kenu pomoć, ako mu počne prenosit vijesti.60 str. Ken razmišlja oće li odat svog cimera ili ostat vjeran i možda izgubit šansu za slobodu.65str. Ken odlučuje pomoć upravitelju te odlazi reći mu za plan bijega no stražar pred vratima je pomoćnik njegova cimera te ga obavjesti75.str.Ken izlazi iz ureda kad ga njegov cimer kojeg je pozvo stražar napada nožem Kena.80.str.Stražar je lukav te namjerno puca u cimera te ga ubija kako ne bi mogo reć za njega85.str.Stražar se izvlaći time da ćuo razgovor i odlučio odmah pozvat krivca te mu upravitelj oprosti.96.strKen je pušten i upučuje sudnici svoj pozdrav so long!
P. S. nIsam čito tu epizodu pa sam vjerovatno pogrješio glede nekih činjenica no to je tako i ovako bi izgledalo da sam ja scenarist

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/11/2008 : 17:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Uf,cibalia,druze(i ja sam tebe shvatio ozbiljno,jasno? ),prvo: Kenu ne prilici da bude "taster" u zatvoru(previse je posten),drugo:kako bi to upravnik mog'o da pomogne "ubici" koji je vec osudjen za ubistvo?Trece:zbrzo si na kraju,kako odjednom "So long"?Barem si me nasmejao,svaka cast na trudu!
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/11/2008 : 17:36:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Pajtos da ja tebi odgovorim
1.Zadnja epizoda KP U KOJOJ on u samoobrani ubije stražara i završi na hlađenju pa kad vidi tog ubojica da je njegov cimer i recimo da mu se zgadi da taj čovjek ode na slobodu i da ne dobije grižnju savjest znajući da po civiliziranoj(skoro)zemlji hoda ubojica.
2.Recimo da je Kenov cimer ubio prijatelja upravitelja, a upravitelj ne želi da se u njega sumlja te vidi da Ken možda nije kriv ponudi mu suradnju da vidi sprema li cimer nešto?
3.Već bi smo nešto smislili.

Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/11/2008 : 18:58:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Okej,stari moj,dogovoreno! Milazzo ce skupiti novcane priloge od nas clanova fan kluba da imamo za pocetne troskove! Trebamo jos nagovoriti Berardija i Milazza(onog pravog) na saradnju!I pozuriti sa crtanjem,taman kad Markos izbaci zadnju epizodu da ga opet uposlimo! Salu na stranu,daj si zadatak da pod hitno procitas ceo serijal-nezaboravno iskustvo koje prosiruje vidike...bar za jos koju milju!
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

340 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 16/11/2008 : 19:05:02  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pajtos da ja tebi odgovorim
1.Zadnja epizoda KP U KOJOJ on u samoobrani ubije stražara i završi na hlađenju pa kad vidi tog ubojica da je njegov cimer i recimo da mu se zgadi da taj čovjek ode na slobodu i da ne dobije grižnju savjest znajući da po civiliziranoj(skoro)zemlji hoda ubojica.
2.Recimo da je Kenov cimer ubio prijatelja upravitelja, a upravitelj ne želi da se u njega sumlja te vidi da Ken možda nije kriv ponudi mu suradnju da vidi sprema li cimer nešto?
3.Već bi smo nešto smislili.

A mozda da Ken pise price u zatvoru i prodaje onom izdavacu kako je radio u nekoliko poslednjih epizoda

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 16/11/2008 : 21:12:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message  Reply with Quote
Poslušat ću prijedlog. Evo sad idem van i obečajem da ću sačuvat novce i nabavit par brojeva. Nema me do subote. POZZZZZZZZZ

Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 22/11/2008 : 10:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:

Poslušat ću prijedlog. Evo sad idem van i obečajem da ću sačuvat novce i nabavit par brojeva. Nema me do subote. POZZZZZZZZZ

Hvalevrijedan trud!
Ne zaboravi sve začiniti s mnoštvom dobrih dijaloga, i mnoštvom sitnih detalja koji grade cjelinu. Ne dozvoli si da upadneš u zamku da likovi budu plastični, Berardi ti ne bi oprostio...
Ja sam razmišljao da bi trebalo ubaciti jednu davnu figuru, koja vuče konce: npr. Senator Cox (sjećate se gada? To je nalogodavac Donalda Welsha, koji se nikad više ne spominje), recimo da je on u medjuvremenu postao upravnik...
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 22/11/2008 : 10:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dabac

quote:

Hvalevrijedan trud!
Ne zaboravi sve začiniti s mnoštvom dobrih dijaloga, i mnoštvom sitnih detalja koji grade cjelinu. Ne dozvoli si da upadneš u zamku da likovi budu plastični, Berardi ti ne bi oprostio...
Ja sam razmišljao da bi trebalo ubaciti jednu davnu figuru, koja vuče konce: npr. Senator Cox (sjećate se gada? To je nalogodavac Donalda Welsha, koji se nikad više ne spominje), recimo da je on u medjuvremenu postao upravnik...

Dakle, Cox ne bi trebao biti upravnik, nego utjecajna ličnost koja je u stanju osloboditi Kena na upravnikov prijedlog... Ironija sudbine, da Cox oslobađa Kena...?

BTW, iako premisa nije loša, malo me podsjeća tvoj scenarij na Blueberryjevu epizodu kad je bio u zatvoru, kad traži konfederacijsko zlato (ono nakon Chihuahua Perl, zaboravio sam naziv epizode...)
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 22/11/2008 : 14:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hvalevrijedan trud!

Mogla bi se ubaciti Pat O'Shane...ostala mi je u sjecanju i bas bi je zelio ponovno vidjeti zajedno s Kenom!

Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 23/11/2008 : 11:40:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

quote:

quote:

Hvalevrijedan trud!

Mogla bi se ubaciti Pat O'Shane...ostala mi je u sjecanju i bas bi je zelio ponovno vidjeti zajedno s Kenom!

Da, ali nisam mislio da "na silu" ubacujemo prijašnje junake; nego po nekoj logici bi mogao upasti Cox: em je neraščišćen otprije, em bi imalo smisla da je on "igrač iz sjene" koji je povezan s upravnikom.
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 24/11/2008 : 17:36:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Valjda zbog surovosti price i osecaja koji podseca na nasu stvarnost,toliko i volimo Kena?Da nije stao na stranu strajkaca i ubio drota u samoodbrani,bio bi i dalje dobar agent u uglednoj agenciji,ali...Da li je Berardi imao neku pouku za nas na kraju serijala?Da se ne isplati biti idealista,ili...
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 26/11/2008 : 14:56:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pajtos

Valjda zbog surovosti price i osecaja koji podseca na nasu stvarnost,toliko i volimo Kena?Da nije stao na stranu strajkaca i ubio drota u samoodbrani,bio bi i dalje dobar agent u uglednoj agenciji,ali...Da li je Berardi imao neku pouku za nas na kraju serijala?Da se ne isplati biti idealista,ili...

Upravo obratno: da treba biti idealista no matter what
Ali ne bih rekao "idealista", primjereniji izraz je "slušati svoju savjest"

Edited by - dabac on 26/11/2008 14:57:13
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 26/11/2008 : 16:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Meni je malo cudno kako to da u strajku Ken 'pokupi' metak i na kraju normalno i bez problema razgovara s Kiancetom, a u 'Donovanovim djecacima' Kenu se sve zakomplicira i ona djeca mu vade metak. Pitanje je: Kako je onako bez problema razgovarao s Kiancetom, a vec u sljedecem broju ne moze gotovo nista zbog metka?

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/11/2008 : 19:36:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Samo da se prijavim da je ken konacno kompletiran kod mene, pazario 57, 58 59 i 62.
Ostalo ostaje u System izdanju.
hajho!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4684 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 01/12/2008 : 16:47:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

Meni je malo cudno kako to da u strajku Ken 'pokupi' metak i na kraju normalno i bez problema razgovara s Kiancetom, a u 'Donovanovim djecacima' Kenu se sve zakomplicira i ona djeca mu vade metak. Pitanje je: Kako je onako bez problema razgovarao s Kiancetom, a vec u sljedecem broju ne moze gotovo nista zbog metka?

Pa,logicno,covek moze neko vreme da ne oseca "jacinu"rane dok se ne "ohladi".A u "Decacima"mu je rana,plus,inficirana.
P.S.Milazzo,ekipo,daj raspalite temu,ode nam Ken u zaborav!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/12/2008 : 23:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
pa sad kad mi je kompletan, neka ide :))))))))

evo danas slistih nabrzaka Placenika.
potpuno je jasno zasto je naredni broj kasnio osam (ili vise ) meseci, mogli su ladno da se uvuku u zamku bezlicnih detektivskih prica i sve bi otislo bestraga.
sercom, genijalci su lepo smislili u kakva govna da uvale Kena i tako nam ponudili jos bolji nastavak serijala. bravisimo!

za sutra ostavljam Strajk i Donovanove decake, to su dve price koje cu prvi put citati sutra. jedva cekam!

Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 02/12/2008 : 17:36:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
joj sto volim ove zaostale dane godisnjeg odmora koji se moraju iskoristiti :)
osecam se kao na raspustu uz gomilu stripova pored kreveta
delikates za danas: Ken 58 i 59.
Savrseni Strajk i vrlo dobar Donovanovi decaci, tako da nisam mogao da ne izdrzim da bacim brzi pogled na Norminog princa i ponovo procitam Dah i san.
Ken je toliko realan da je nemoguce ne vezati se za njega, i kako sam vec negde pisao ne pozeleti ga za prijatelja.
I stvarno nikako nije u redu ostaviti ga u zatvoru da izigrava pisca :(

I da, svakako vredi nabaviti Fibrin Dah i san, to se neda uporediti sa Systemovim izdanjem, nesto kako nebo i zemlja.
Hvala Markosu sto nam je omogucio ovo uzivanje dostojno Kena, mislim na celokupno izdanje serijala ne samo na dah i san.
S druge strane kolor kod Norme je odlican, pa tako, nabavite si Systemovo izdanje.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29481 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 02/12/2008 : 18:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Hvala na pohvalama i podršci. Jos samo 15 brojeva i gotovi smo, a kad bude gotovo onda mozemo donositi neke završne sudove. U svakom slučaju, drago mi je za Dah i san, da ljudi kuže kolika je to razlika (svojevremeno me Stinky napadao kad sam kritizirao Systemovo izdanje, pa mi je sad ovo ipak nekakva zadovoljština).

Trouble will find me
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 02/12/2008 : 18:10:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

I da, svakako vredi nabaviti Fibrin Dah i san, to se neda uporediti sa Systemovim izdanjem, nesto kako nebo i zemlja.

O čemu se radi? Zar nije Systemov u boji, a Fibrin c/b?
Go to Top of Page
Page: of 125 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000