Šalji to na istok... Sad mi pade na pamet, Markose, imaš li procentualno koliko je dosadašnjih Fibrinih izdanja prodato u Hrvatskoj, koliko u Srbiji, koliko u BIH, Sloveniji, outside ex-yu itd...(ili je ovo skroz poverljiva informacija i ne daje se na uvid javnosti)...ovo pitam skroz bezveze, da prekratim vreme dok ne u'vatim nova izdanja u ruke...
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali
Nije tajna, naravno, ne vidim zasto bi bila. Nemam kompletnu statistiku, a ni ovo sto imam nije tocno nego se bazira na prodaji u striparnicama. Otprilike ovako - izmedju 10-20% se proda u Srbiji (dakle, između 50 i 100 primjeraka), ovisi o naslovu. Slovenija nekih 20-30 primjeraka (osim Lavriča), a BiH uopce nemam sliku, jer nemam prodajno mjesto. Ovako odoka, rekao bih 10-ak komada. Ostalo je Hrvatska.
Ok, hvala. Što se poverljivosti tice, šta znam, vidim da se na ovom i ostalim strip forumima izdavaci baš ne mirišu međusobno pogotovo na relaciji Srb/Cro i ne bih da zapocinjem još jednu raspravu tipa ko je u pravu, ko šta bolje radi i sl. koja lako može da ode u neku patologiju...otvorenu mržnju i sl...
bilo bi dobro kad bi neko iz Belog puta ili VC-a (mada to ide u remitendi) objavio koliki je njihov procenat tj. prodaja u Srbiji a koliko u ostalim delovima ex-yu...
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali
Sutra ujutro bi trebao sve nove albume odnijeti u striparnice, pa biste ih sutra trebali moci kupiti!
Yes motherfucker! Nadam se da si zadovoljan izdanjima! Stizem u subotu i kupujem. Manje vise sve .
Nisam vidio sve, ova 4 izdanja cu dobiti ujutro. Ovo sto je stiglo je izvrsno. Uzeo sam jedan poseban žućkasti papir za Biljeske za ratnu priču i to izgleda super. Isti papir je i u Potočićima, vjerojatno će i to ispasti odlično, vidjet cu sutra. Za ostale Orke smo uzeli još deblji kunstdruck i neku posebnu, visoko pigmentiranu crnu boju koja daje izvrsne rezultate na tom kunstdrucku, kontrast je nevjerojatan, super izgleda. Uvez je ok, mada ima klasicnih grešaka, tipa "plesanje" hrbata koji nije uvijek centriran, ali očito bez toga ne ide:(
Isporučeno Libellusu i Kvadratu stripova prije sat i pol. Uvoz za Beograd, kako sada stvari stoje, 9.12., što znači da bi u striparnicama stripovi trebali biti idući petak. Ljubljana, vjerojatno iduću subotu.