Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 12/12/2008 : 15:21:43
|

Jel doslo do toga da i svevideci Vronski mora da pita za neko izdanje     |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 12/12/2008 : 15:44:49
|
Obaveštavamo vas da ce Beli Put i ove godine ucestvovati na tradicionalnom Božicnjem sajmu knjiga u Doma sindikata, koji pocinje u ponedeljak 15. decembra od 12 sati.
U skladu sa vašim željama i u susret praznicima koji dolaze, odlucili smo da vam, pored sajamskog popusta od 20% na sva naša strip izdanja, ponudimo i mogucnost da po još povoljnijim cenama kupite naše knjige.
Stoga cete moci da izaberete: - 5 stripova iz biblioteka "Integrali", "88" i "Stripovi, stripovi" za 6500 dinara - 5 grafickih novela (osim "Nadzirača" i dva nova "Sendmena") za 3500 dinara ili - 3 "Sendmena" ("Zemlja snova", "Preludijumi i nokturna" i "Lutkina kuca") za 2400 dinara
Želeli smo da vam pružimo mogucnost da sami odaberete stripove/graficke novele i da ih platite po najmanjoj mogucoj ceni. Takodje vas pozivamo da se upoznate i sa ostalim našim knjigama - od slikovnica i decije literature do "Uzgrednika", "Katila" i "Nekronomikona".
Vidimo se u Domu sindikata i Delta sitiju! |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Posted - 15/12/2008 : 13:06:14
|
Podsecamo vas da danas pocinje Novogodišnji/Božicnji sajam u Domu sindikata, koji ce trajati mesec dana. Neradni dani na sajmu bice 1. i 7. januar, a svi stripovi Belog Puta, kao i ostala naša izdanja, prodavace se sa sajamskim popustom. |
Edited by - Beli Put PRESS on 15/12/2008 13:06:58 |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 15/12/2008 : 13:10:57
|
Bravo, lepa pozicija, još da nije onaj Betmen tamo...hoče Torgal dalje,več sam ga imao u rukama(Integral mislim) pa odustao...bez obečanja za nastavak...kilavo. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 15/12/2008 : 16:15:28
|
quote: Originally posted by teller
Bravo, lepa pozicija, još da nije onaj Betmen tamo...hoče Torgal dalje,več sam ga imao u rukama(Integral mislim) pa odustao...bez obečanja za nastavak...kilavo.
se mi zdi da so ti že parkrat zagotovili da imajo trden namen dalje izdajat Torgala |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 15/12/2008 : 18:48:36
|
quote: Originally posted by Beli Put PRESS
Podsecamo vas da danas pocinje Novogodišnji/Božicnji sajam u Domu sindikata, koji ce trajati mesec dana. Neradni dani na sajmu bice 1. i 7. januar, a svi stripovi Belog Puta, kao i ostala naša izdanja, prodavace se sa sajamskim popustom.
Oce moci u Domu Sindikata da se uzme Kasta Metabarona sa istim popustom kao i u Delta city ju,kao paketic???? :))) |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 16/12/2008 : 09:54:09
|
E moj Jang ti si još naivan, da imamo sve što su nam "zagotovili" izdavači od Belog puta i Bokkglobe,več bi se nam urušile sobe u kojima imamo kolekcije.Od obečanja se ne živi, tek kad vidim broj 2 Integrala Torgal, kupujem prvi.Baš je ljepo imati kolekciju Torgala na kojoj stoji broj 3 a unutra epizode od valjda 11 do 15.Pa kad se još trmoglavi sa imenom serijala, vlastnik prava traži THORGAL a BP ustraja na TORGAL, nište ne vjerujem, dok ne vidim.Ko voli-nek izvoli.
I šta se to tebe tiča, da pitam i stoti put, ako gnjavim onda gnjavim BP, a ako tebi smeta, ti preskoči moje postove.Ostani na Striparni, tamo se ionako svi sve slažete u svemu. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Posted - 16/12/2008 : 12:07:40
|
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. To ti kao da kažeš da se Alan Ford ili zagor moraju čitati redom... ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje. Francuzi, recimo, ne izdaju Helblejzera redom, nego su krenuli iz sredine... ko hoće neka kupuje, ko neće ne mora i šta da se radi. I sam Torgal ima razne varijante, Nemcu su recimo krenuli od osmog albuma pa onda na prvi jer je neko procenio da je epizoda 8 najbolja da se s njom krene. Eto, mi smo procenili da je ovako najbolje; možda smo pogrešili, možda nismo... da smo izdali prvo prvi milion ljudi bi reklo: "To sve več imam ovde ili onde..." Ljudima se ne može ugoditi... |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19475 Posts
Posted - 16/12/2008 : 12:37:19
|
Ljudi trebaju malo, da se jim ugodi.Samo dato obečanje, da če se izdati i epizode do 10, da imamo kolekciju (a večidio su kolekcionari) koja nečemu sliči.Ne da jer imamo prve brojeve u Stripotekama ili piratima, pa onda Integral, pa opet preskočene jer ne vrede itd... Pozdravljam, da ste krenuli sa Torgalom, možda se nekome dopade i kojim brojevima, ali ako ne izdate i prva dva Integrala sa pričama od 1-10, badava sve.Ko voli nek izvoli-meni takva kolekcija ne treba. Ako se zapinje sa jednim slovom T(h)orgal ili Torgal(meni to najmanje važno), onda su veče nade, da sakupim kolekciju Malog Rendžera, negi ikada Torgalovih 6 Integrala. |
|
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 16/12/2008 : 13:08:39
|
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. To ti kao da kažeš da se Alan Ford ili zagor moraju čitati redom... ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje. Francuzi, recimo, ne izdaju Helblejzera redom, nego su krenuli iz sredine... ko hoće neka kupuje, ko neće ne mora i šta da se radi. I sam Torgal ima razne varijante, Nemcu su recimo krenuli od osmog albuma pa onda na prvi jer je neko procenio da je epizoda 8 najbolja da se s njom krene. Eto, mi smo procenili da je ovako najbolje; možda smo pogrešili, možda nismo... da smo izdali prvo prvi milion ljudi bi reklo: "To sve več imam ovde ili onde..." Ljudima se ne može ugoditi...
     |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 16/12/2008 : 13:12:57
|
Mislim da ( sad čak i ne više pomalo ) pretjerujemo. Činjenica da sve o čemu mi, kao kolekcionari, raspravljamo spada u sferu nagađanja. Pri tome mislim na izdavačku politiku. Naravno da svi mislimo kako bi imali bolja rješenja ili bi mi pametnije radili pri čemu mnogi ( sebe ne isključujen, da ne bude zabune ) zaboravljamo da se izdavanje stripova ne sastoji od samo jednog koraka. Kao ni bilo koji drugi posao. Nešto što sada izgleda kao nelogičan potez možda je u stvari jedini mogući jer izdavač zna koje bi mu probleme kasnije stvorio neki drugi potez koji se nama čini logičan. Mi ne znamo pozadinu priče. Mi znamo samo za nervozu jer nešto nije onako kako mi želimo i očekujemo. Nema izdavača koji može utjecati na sve faktore koji obuhvaćaju proces izdavanja stripova. Ne solim pamet nikome i slažem se da je poželjno komentirati ali mi se čini da smo isti kao i izdavači ( čast izuzetcima ). Guramo svoje kao i oni. Oni ne slušaju naše primjedbe ( i savjete ), mi ne slušamo njihova objašnjenja ( i opravdanja ). Možda to mora biti tako?... Ne znam...
PS Ne čini mi se logično da netko započne neki serijal i onda odustane. Ok. Može se dogoditi viša sila što svakodnevno svjedočimo ali ona bi se dogodila krenulo se od prvog ili trećeg Integrala. Konkretno, meni je sasvim ok što se počelo sa trećim i više bi volija da sad objave četvrti i peti nego prvi i drugi.
PSS Kad će Tex od prvog broja? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/12/2008 : 13:58:18
|
Renky je mudro zborio (osim oko Texa, opšte je poznato da samo Chuck Norris zna kad će Tex od prvog broja)  |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Perin
Starting Member
Bosnia and Herzegovina
1 Posts
Member since 16/12/2008 |
Posted - 16/12/2008 : 18:41:04
|
Treba mi informacija, i brz odgovor, ako je moguce. Posto sam preko knjizare iz Banjaluke narucio sebi nekronomikon, a on nikako da stigne (tj. bio sam juce i rekli mi za 2 sedmice, a to isto rekose pre 2 sedmice), da li je moguce naruciti ga preko Belog Puta, to jest, da li Beli Put salje knjige u RS? Ako salje, sta treba da radim i tako dalje.
Hvala |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 16/12/2008 : 19:00:47
|
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. To ti kao da kažeš da se Alan Ford ili zagor moraju čitati redom... ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje. Francuzi, recimo, ne izdaju Helblejzera redom, nego su krenuli iz sredine... ko hoće neka kupuje, ko neće ne mora i šta da se radi. I sam Torgal ima razne varijante, Nemcu su recimo krenuli od osmog albuma pa onda na prvi jer je neko procenio da je epizoda 8 najbolja da se s njom krene. Eto, mi smo procenili da je ovako najbolje; možda smo pogrešili, možda nismo... da smo izdali prvo prvi milion ljudi bi reklo: "To sve več imam ovde ili onde..." Ljudima se ne može ugoditi...
Krenuli su sa bandom 7,zasto sto je to prica o Torgalu,ostatak su isli onako kako treba da i bude
Nema veze,vazno je da Torgal uskoro izadje, po ili preko reda
 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/12/2008 : 20:05:05
|
Neobično mi je drago da je drug Beli Put PRESS najzad dokazao da nije robot, već običan čovek. Dosadašnji postovi su mu bili kao kao sa izveštaja bilateralnih razgovora Kine i Belorusije.. ALI:
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje.
Uz svo dužno potovanje, ali: jesi li ti čitao u životu T(h)orgala? Da jesi, ne bi se ovoliko istrućao;-). Braća Francuzi bi možda rekli da ti je ovo žešći faux-pas. Kakve veze ima BP sa time koliko je puta Thorgal objavljivan kod nas?? Štaviše, kao izdavači koji drže do sebe, trebali bi da kukate kako je jedan fenomenalni strip kod nas izlazio u shit kvaliteti, i da bi izdanje dostojno tog stripa trebalo što pre da se pojavi. Da ne govorim o piratima, koje uzimate u obzir, umesto da ih ignorišete i kritikujete, pošto vam sramote delatnost???
quote: I sam Torgal ima razne varijante, Nemcu su recimo krenuli od osmog albuma pa onda na prvi jer je neko procenio da je epizoda 8 najbolja da se s njom krene.
Nemci su krenuli sa sedmom epizodom, Sin zvezda, ne zato "što je neko procenio da je ta epizoda najbolja", već zato što bi ona hronološki trebala da stoji na početku, dok je scenarista nešto drugo zamislio objavljivanjem te epizode tek kasnije.. Kao što rekoh, da si čitao, znao bi o čemu se radi.
quote: da smo izdali prvo prvi milion ljudi bi reklo: "To sve več imam ovde ili onde..."
Da ste krenuli od prvog broja, bez da se oslanjate na "zadrte kolekcionare", već da počnete sa "širenjem strip kulture i osvajanjem novih čitalaca", kao što smo par puta iz pravca BP čuli, niko vam ne bi ni reč rekao, naprotiv.
Ja samo hoću još 5 integrala, a posle radite šta god hoćete. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 16/12/2008 : 22:23:38
|
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. To ti kao da kažeš da se Alan Ford ili zagor moraju čitati redom... ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje. Francuzi, recimo, ne izdaju Helblejzera redom, nego su krenuli iz sredine...
Okej...
Story arc koji počinje 9. epizodom "Strelci (Les Archers)" proteže se do 13. epizode "Između zemlje i svetla", a Vi ste objavljenim tomom IV obuhvatili epizode #11-15. Upali ste, znači, u sred priče!!! Torgal ne mora da se čita redom - jeste, tako je, ali to važi samo za 7. epizodu "Dete Zvezda" i 14. "Arisija", koje su hronološki ispred ostalih. Pa je svejedno da li će neko da krene s te dve (predlažem to onima koji još nisu čitali!), i onda redom od prve, ili od prve-pa 7. i 14. kad dođu na red.
Ali to što Vi tvrdite (indirektno) u prevodu znači da se čitanje može započeti od 11. epizode, jer ako neko kupi Vaše izdanje, onda mu preostaje jedino to. A to je logično isto kao kada bismo bilo koji strip, ili knjigu uzeli i otvorili na recimo 158. stranici i odatle, baš odatle započeli čitanje. Zašto baš 158.? Zašto Torgal od 11. epizode?
Mislim, bez uvrede, i lepo reče Manhunter, uz SVO dužno poštovanje, jer Beli Put to i zaslužuje, ali ova izjava nije na mestu.
A što se Hellblazera tiče, slede epizode koje su radili Enis i Dilon u 4 naredna toma, pa će tu "Opasne navike" štrčati, ali to je već do DC-a koji je rupu tek naknadno popunio...
'ajd' u zdravlje i želim Vam najiskrenije da istrajete da TORGAL i sve ostalo što brže ugleda svetlost dana. |
 |
|
alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 16/12/2008 : 23:52:44
|
quote: Originally posted by Gil-galad
Torgal ne mora da se čita redom; onih prvih 5-6 epizoda koje su uvodne izašle su kod nas svaka po 3-4 puta. I vrapci ih znaju napamet. To ti kao da kažeš da se Alan Ford ili zagor moraju čitati redom... ima nekih povezanih stvari, nekih likova, ali Torgal postaje izuzetno dobar otprilike od petnaeste epizode pa nadalje. Francuzi, recimo, ne izdaju Helblejzera redom, nego su krenuli iz sredine...
Okej...
Story arc koji počinje 9. epizodom "Strelci (Les Archers)" proteže se do 13. epizode "Između zemlje i svetla", a Vi ste objavljenim tomom IV obuhvatili epizode #11-15. Upali ste, znači, u sred priče!!! Torgal ne mora da se čita redom - jeste, tako je, ali to važi samo za 7. epizodu "Dete Zvezda" i 14. "Arisija", koje su hronološki ispred ostalih. Pa je svejedno da li će neko da krene s te dve (predlažem to onima koji još nisu čitali!), i onda redom od prve, ili od prve-pa 7. i 14. kad dođu na red.
Ali to što Vi tvrdite (indirektno) u prevodu znači da se čitanje može započeti od 11. epizode, jer ako neko kupi Vaše izdanje, onda mu preostaje jedino to. A to je logično isto kao kada bismo bilo koji strip, ili knjigu uzeli i otvorili na recimo 158. stranici i odatle, baš odatle započeli čitanje. Zašto baš 158.? Zašto Torgal od 11. epizode?
Mislim, bez uvrede, i lepo reče Manhunter, uz SVO dužno poštovanje, jer Beli Put to i zaslužuje, ali ova izjava nije na mestu.
A što se Hellblazera tiče, slede epizode koje su radili Enis i Dilon u 4 naredna toma, pa će tu "Opasne navike" štrčati, ali to je već do DC-a koji je rupu tek naknadno popunio...
'ajd' u zdravlje i želim Vam najiskrenije da istrajete da TORGAL i sve ostalo što brže ugleda svetlost dana.
Koliko sam ja pratio Torgala (od 80-ih i SUPER EKSA) epizoda Strelci je sama za sebe i ne započinje nikakav story arc (glupog li termina, pogotovo za evropski strip), ali 10-a epizoda (zemlja Ka) je u vezi sa 11 i 12 direktno, pa je zaista nezgodno za premijerno čitanje počinjati od 11-e. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17904 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/12/2008 : 00:23:54
|
quote: Originally posted by Djole
Renky je mudro zborio (osim oko Texa, opšte je poznato da samo Chuck Norris zna kad će Tex od prvog broja) 
Bruce Lee ga ubi(bukvalno) i nije odao tajnu |
 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Member since 04/06/2003 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 18/12/2008 : 11:43:04
|
quote: Originally posted by DrB
Koliko kosta indijansko leto inace, a koliko je na snizenju u Delti?
Da to neces do BG-a ovih dana? I ja bih jedno Leto... Inace sjutra sam u PG pa bi mogli nedje na pice, vrijeme je vise. |
... |
 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
Posted - 18/12/2008 : 11:47:46
|
Bih ja rado al ne mogu :)
Cisto informativno jer ga ima u IPSu kod nas 22e!!!! Meta Baroni 39 e , a u Delti oko 30e. Malo li je?
:)
A za sjutra... Samo se javi da se dogovorimo. |
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 18/12/2008 : 12:33:33
|
quote: Originally posted by DrB
Bih ja rado al ne mogu :)
Cisto informativno jer ga ima u IPSu kod nas 22e!!!! Meta Baroni 39 e , a u Delti oko 30e. Malo li je?
:)
A za sjutra... Samo se javi da se dogovorimo.
Cek, cek, oces da kazes da u Podgorickoj Delti postoji ista akcija Belog Puta kao i u BG? A sa IPS-om ti je stara prica - cijene su vece za 5 evrica pa navise... |
... |
 |
|
DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts
|
Topic  |
|
|