forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 581

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 18:44:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

- Aleksandar Nevski
Ne mislim da sam ga gledao, može nešto pobliže, da ne googlam?

Pa ovako....ne znam ni sam kako da objasnim, a da ne spoilam

-Rusija podeljena (odnosno, bolje reci da Rusija jos uvek ne postoji kao pojam celovite drzave)
-Tako podeljena medju lokalnim velikanima, princevima, knezovima, pada deo po deo pod najezdom Tevtonskih vitezova iz Evrope
-Poslednja nada Novograda je knez Aleksandar
-....Koji se naravno prihvata zadatka da povede narod u odbranu protiv nadmocnijeg neprijatelja

ovo je znaci u najuzim crtama, da ne kvarim utisak Kao sto rekoh, film propracen super muzikom i atmosferom sveukupno. Kostim i scenografija su takodje na nivou, a ni ne manjka masovnih scena koje su ocigledno bile tipicne za Ejzenstajna.

Celokupan utisak mi je super, uvek se tako zadivim kad vidim da je neka starina tako dobro uradjena (iako mi se Ivan Grozni vise svidja)

da ne ceprkas po imdb, isceprkao sam ja :P

http://www.imdb.com/title/tt0029850/

P.S.
izvini sto sam odugovlacio

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 18:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanmaras

quote:
Originally posted by Lord Vader89

- Aleksandar Nevski

Aleksandar Nevski, sta reci. Maestralno odradjen ep o ruskom heroju (koji je kasnije i kanonizovan) koji vodi svoj podeljen narod u borbu protiv nadmocnog neprijatelja (Tevtonski vitezovi) i naravno odnosi pobedu! Grandiozne scene, odlicna muzika, scenografija, kostimi - preporuka svakome!

Ovo je klasik koji se jednostavno mora imati u kući

promasismo se za minut covece!

The Force is strong with you!

Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 18/12/2008 : 18:47:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
btw...moj 5-minutni odabir(random order)

blade runner
schindler's list
brave heart
gladiator
the godfather
usual suspects
alexander nevsky
stage coach
fort apache
das boot
gettysburg
lawrence from arabia
hunt for the red october

...sigurno sam nesto zaboravio

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 18/12/2008 : 18:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
Alexander Nevsky - legendarna scena borbe na zaleđenom jezeru kad oklopljeni galopiraju preko leda i onda led puca i poklapa ih - snimano u bazenu ako se ne varam - ta scena i taj film se inače uči na filmskoj akademiji

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 18/12/2008 : 18:51:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message  Reply with Quote
evo, ja sam ga tu nabavio

http://www.amazon.co.uk/Alexander-Nevsky-Nikolai-Cherkasov/dp/B00004SPFT/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1229622636&sr=1-1

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Najzad Wolverine:

http://movies.yahoo.com/feature/wolverine-trailer.html#watch

uz pojavu Gambita, Sabertootha, Bloba, druge ne prepoznajem....
mozda bude i bolje od X-mena, iako nije tesko da nadmasi onaj treci deo....

Bas mi je drago da Gambita glumi momak koji izgleda bas faca.
Ryan Reynolds,jedan od mojih omiljenih glumaca zadnjih godina je takodje tu kao Deadpool
Liev Schreiber kao Sabretooth... ne znam sta da kazem.Oduvijek mi je bio odvratan a i nema neku visinu.Mozda bi bilo bolje da su ostali kod Michael Myersa
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:07:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alanmaras

btw...moj 5-minutni odabir(random order)

blade runner
schindler's list
brave heart
gladiator
the godfather
usual suspects
alexander nevsky
stage coach
fort apache
das boot
gettysburg
lawrence from arabia
hunt for the red october

...sigurno sam nesto zaboravio

Pa Ratove zvezda si zaboravio!

Elem, danas sam u skoli gledao jedan prilicno interesantan film - The new world, ili tako nesto. Novija stvar, igraju Kolin Farel i Kristijan Bejl.

http://www.imdb.com/title/tt0402399/

Dopao mi se zato sto su lepo obradili temu odnosa kolonisti-indijanci. Onako, nije ni najsrecnije, ali nije ni mnogo krvavo. Ako vi nas postujete, postujemo i vi vas.
Trudili su se da malo filozofiraju, sto daje neki poseban smek, kao i to da nema mnogo dijaloga, a dosta unutrasnjih monologa glavnih junaka.

Ono sto mi je ostavilo lep utisak jeste granica izmedju raja i stvarnog sveta (za jednog tzv savremenog coveka tog vremena), i cinjenica da ako sami zelimo, mozemo imati raj na zemlji.

Neki delovi su i bili malo nadrealni. Ajde to sto se indijanka brzo civilizovala, to mogu da popijem. Ali prijem kod kraljevske porodice, na licni zahtev istih....filmska magija.

Kraj je malo tuzan, ali na dobar nacin daje poruku o indijancima i njihovom odumiranju.

Sve u svemu jedan veoma lep film i lepo utrosena 3 sata!

P.S.

Pokahontas je bas lepa

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
puno si studirao o ovome filmu kad si uspjeo da izvuces ovoliko poenti.
Ja bih ga opisao jednom rijeci: Dosadan!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

puno si studirao o ovome filmu kad si uspjeo da izvuces ovoliko poenti.
Ja bih ga opisao jednom rijeci: Dosadan!

he, he, nisam leba mi!!!!! Stripova mi!
Moram priznati da sam bio mozda jedini u celom odeljenju koji je odgledao od pocetka do kraja.

A jos sam i bio skeptican na pocetku kad sam video da igra Kolin farel Ali nije ispalo tolko strasno sa njegove strane.

Edited by - Lord Vader89 on 18/12/2008 19:16:07
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Najzad Wolverine:

http://movies.yahoo.com/feature/wolverine-trailer.html#watch

uz pojavu Gambita, Sabertootha, Bloba, druge ne prepoznajem....
mozda bude i bolje od X-mena, iako nije tesko da nadmasi onaj treci deo....

Bas mi je drago da Gambita glumi momak koji izgleda bas faca.
Ryan Reynolds,jedan od mojih omiljenih glumaca zadnjih godina je takodje tu kao Deadpool
Liev Schreiber kao Sabretooth... ne znam sta da kazem.Oduvijek mi je bio odvratan a i nema neku visinu.Mozda bi bilo bolje da su ostali kod Michael Myersa

Meni je bezveze sa te strane da Vulverina igra isti glumac, a Sabertooth je sad neki drugi.

A jel su oni drugi mutanti sto su se pojavljivali na kratko u stvari onaj Alfa tim, ili kako se zvase Oni kanadjani

Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ne znam ni ja...godinama sam citao X-Men i nisam uspjeo ni pola da ih pohvatam ko je ko...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/12/2008 : 19:32:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
cekacemo theatrical trailer!

Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 19/12/2008 : 10:56:03  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
Moja lista ide ovako :
Tokyo story
Rashomon
Usual suspects
city of gods
Dolar triologija
Šindlerova lista
Gladiator

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 19/12/2008 : 13:28:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Road Warrior

Moja lista ide ovako :
Tokyo story
Rashomon
Usual suspects
city of gods
Dolar triologija
Šindlerova lista
Gladiator

E, jel dobar taj City of gods Skoro mi ga jedan ortak iz Portugalije preporucio, pa mi dobro sad dodje da cujem jos neko misljenje.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2008 : 13:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
City of god je odlican film.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

The Road Warrior
New Member

Equatorial Guinea
182 Posts

Member since 06/07/2008

Posted - 19/12/2008 : 21:52:49  Show Profile Show Extended Profile  Send The Road Warrior a Private Message  Reply with Quote
[/quote]

E, jel dobar taj City of gods Skoro mi ga jedan ortak iz Portugalije preporucio, pa mi dobro sad dodje da cujem jos neko misljenje.
[/quote]

Nije dobar,već je genijalan

Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25990 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/12/2008 : 22:22:42  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Evo i par najava iz Hollywooda za 2009:

The 13th Apostle- Film Johna Carpentera. Serijske ubice koji putem interneta razmenjuju iskustva i dogovaraju dalja nedela.Jesen 2009.

Inglorious bastards- Ratni film Quentina Tarantina, o američkim vojnicima Jevrejima koji kreću u lov na vodeće ljude nacizma. Leto 2009.

96 Hours- Liam Neeson glumi bivšeg američkog top agenta, čija ćerka biva oteta, i njemu preostaju 96 sata da je spase. 19.02.2009.

Yes man- Jim Carrey ponovo u komediji! Čovek koji pati od toga da svima pomaže, i jednostavno ne može da kaže "ne". 19.02.2009.

Changeling- Angelina Jolie glumi ženu čiji sin nestaje. Pet meseci kasnije, policija dovodi dečaka koji tvrdi da je njen sin kući. Međutim, majka tvrdi da to nije njeno dete, i biva proglašena ludom. Režija Clint Eastwood po istinitom događaju. 22.01.2009.

State of play- novinar Russel Crowe otkriva zaveru u Beloj Kući. Protivnik- Ben Affleck. 16.04.2009.

to be continued..

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 19/12/2008 22:23:23
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/12/2008 : 22:49:19  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inglorious bastards- Ratni film Quentina Tarantina, o američkim vojnicima Jevrejima koji kreću u lov na vodeće ljude nacizma. Leto 2009.

Changeling- Angelina Jolie glumi ženu čiji sin nestaje. Pet meseci kasnije, policija dovodi dečaka koji tvrdi da je njen sin kući. Međutim, majka tvrdi da to nije njeno dete, i biva proglašena ludom. Režija Clint Eastwood po istinitom događaju. 22.01.2009.

ova dva bi mogla da budu interesantna,ostali vjerovatno vec sto puta vidjeno
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 19/12/2008 : 23:06:04  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
shta mislite o filmu the day the earth stood still???glavna uloga kijano rivs...kazu da je mnogo dobar film.remake istoimenog filma iz 1951!!!

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/12/2008 : 23:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by weljko94

shta mislite o filmu the day the earth stood still???glavna uloga kijano rivs...kazu da je mnogo dobar film.remake istoimenog filma iz 1951!!!

ko kaze da je dobar?
tipicni blockbuster,bez mozga...i to jedan od gorih.Bas ove sedmice pogledao.Iskreno ako imas izbor da pogledas ovaj film ili neki drugi,ja ti preporucujem taj drugi
Go to Top of Page

kucni duh
Advanced Member

Croatia
3943 Posts

Member since 21/03/2007

Posted - 19/12/2008 : 23:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send kucni duh a Private Message  Reply with Quote
Upravo sam gledala Shrek the Halls (2007) (TV) - kod nas preveden kao Shrekov prvi Božić

http://www.imdb.com/title/tt0897387

traje samo 20-tak minuta, ali je za krepat od smija. I hrv sinhronizacija je odlično i maštovito napravljena. Moja preporuka je- obavezno pogledati
Go to Top of Page

zizanon
Senior Member

Croatia
1523 Posts

Member since 21/11/2003

Posted - 20/12/2008 : 04:21:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zizanon a Private Message  Reply with Quote
quote:

96 Hours- Liam Neeson glumi bivšeg američkog top agenta, čija ćerka biva oteta, i njemu preostaju 96 sata da je spase. 19.02.2009.

ovaj ''taken'' ti je francuski uljez. ima već mjesec dana da igra u hr. a i šire, jedino kasni u sad i njemačku.

motel, money, murder, madness
let's change the mood from glad to sadness
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/12/2008 : 15:27:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by The Road Warrior

quote:

Nije dobar,već je genijalan

Prodato!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 20/12/2008 : 15:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by weljko94

ko kaze da je dobar?
tipicni blockbuster,bez mozga...i to jedan od gorih.Bas ove sedmice pogledao.Iskreno ako imas izbor da pogledas ovaj film ili neki drugi,ja ti preporucujem taj drugi

Ustedeo si mi potencijalne bacene pare za bioskop! Skinucu originalnu verziju, da budem upoznat sa materijom.

Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 20/12/2008 : 18:01:54  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message  Reply with Quote
odgledao sam film Wall-E....I film je bash super!!!Kako covek moze da unishti zemlju,i kako moze da postane LENJ!!
genijalan film!svaka cast Pixaru.Koliko su puta izvukli disney...Ne pamtim kad je disney napravio neki dobar film!!!
preporuke svima!

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page
Page: of 581 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.94 seconds. Snitz Forums 2000