Pa kao sto sam rekao, ovo je tek pocetak konkurencije, jos kupci nemaju svest da mogu da biraju. I nisi u pravu, nije snizenje cena proizvodfa jedini plod postojanja konkurencije. Ulaganje u kvalitet je isto tako vazno. Mislim da izdavaci uskoro nece smeti da stede na kvalitetu da ne bi izgubili kupce. Ja i dalje mislim da su 2 (ili vise) jakih izdavaca odlicna stvar za nas kupce.
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
Pa kao sto sam rekao, ovo je tek pocetak konkurencije, jos kupci nemaju svest da mogu da biraju. I nisi u pravu, nije snizenje cena proizvodfa jedini plod postojanja konkurencije. Ulaganje u kvalitet je isto tako vazno. Mislim da izdavaci uskoro nece smeti da stede na kvalitetu da ne bi izgubili kupce. Ja i dalje mislim da su 2 (ili vise) jakih izdavaca odlicna stvar za nas kupce.
U pravu si,ali kad je prava konkurencija,onda sve ovo ide zajedno.
Renky ima "najprijateljsku politiku"u postovima,tipa kako god da je,mir braco!Podrska druze! A Regar mudro zbori!Konkurencija nam ide na ruku!Hebes bilo kakav lokalpatriotizam u ovim stvarima!Zar neko iz VC-a nije jednom,u "Veselom"topicu,rek'o da ce se izdavati stripovi sve dok ima zarade? Mi,kolekcionari,trebamo biti jedno,a ne Pera iz HR,Djoka iz SR !Punim police i VC-om i Ludensom,da su zivi i zdravi i jedan i drugi!Ko prvi ne ispostuje NAS,dabogda crk'o!Ok?
Pa kao sto sam rekao, ovo je tek pocetak konkurencije, jos kupci nemaju svest da mogu da biraju.
Imamo mi svijest ali nemamo mogućnost izbora jer se stripovi spomenutih izdavača mogu kupiti u ( eventualno ) dvi striparnice po državi. Dvi u SRB i dvi u HR. Nije mogućnost izbora ako mi triba 500 km do prve mogućnosti kupovine. Nije ni u Srbiji bolje, stoga je potpuno promašena teza o našoj nesvjesnosti. Iz tog razloga baš i tvrdim da je šteta minorna prema konkurenciji izdanjem ovoga ili onoga. Druga je priča što se stripovi loše, a i još lošije će, prodaju pa se pedesetak primjeraka tamo-vamo čini kao planina.
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Vi,mi,oni su citaoci stripova kojima ste mogli ponuditi novije epizode, a ne nesto sto ce na nasim prostorima u samo godinu dana dva puta da izlazi!Definitivno ce biti manje ljudi koji kupuju Ludensova izdanja,izuzetak ce biti hardcore kolekcionari i oni strpljivi koji mogu cekati nekoliko mjeseci vise da nebi morali gledati logo VC Zagoru na ramenu.Pogotovo tako nesto ce da se primjeti na prostoru BiH gdje se mogu na kioscima regularno da nadju izdanja obje kuce.
Nego cekam jos uvijek kada cete u oda-branim pricama "sasvim slucajno" objaviti bas te epizode kratko prije nego to Ludens uradi u extra seriji. Experiment sa sestom planetom krajem sljedece godine evtl.pocetkom 2010 bi mozda bio pravi trenutak za sljedecu slucajnost
A da je VC krenuo od broja 494, onda opet ne bi bilo u redu, jer bi to Ludens svakako izdao, kao i broj 506. Kao i sto je VC kriv ako objavi bilo koji specijal koji Ludens nije izdao, jer ce ga ta izdavacka kuca svakako objaviti i onda je to jasna najava rata. Uopste, VC je trebao da ide samo sa Brad Barronom, jer svi ostali junaci izlaze i u Hrvatskoj, tako da je ovo samo nepotrebno dupliranje stripova.