forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 22/12/2008 : 09:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Djole, kakav je Enna? Kakav je njegov Dylan, kakve su mu priče? Kažeš da ti je najzanimljiviji, pa me zanima zašto?

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/12/2008 : 10:25:14  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Negdje sam već napis'o da mi se čini kako Paola Barbato uopće nije loš scenarist, ali ovo njeno kopkanje po Sclavijevim halucinacijama odnosno tzv. ''nadograđivanje'' je upravo otužno.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/12/2008 : 12:07:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
dobar ovaj novi DD

đavolov dodir

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/12/2008 : 13:10:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Djole, kakav je Enna? Kakav je njegov Dylan, kakve su mu priče? Kažeš da ti je najzanimljiviji, pa me zanima zašto?

Njegova Ledena fibra iz pretposlednjeg giganta je nešto najbliže onoj staroj Marčeseli-Sklavi poetici. Simbolika Krugova u žitu takođe ne odmaže.

Ima još problema sa strukturom priče, ali polako.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/12/2008 : 13:12:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Leo Charm

Ali to materinstvo se bas oduzi - kad ce da pise, kad mali krene u prvi osnovne?:)

Kad se ono bejaše porodila, početkom prošle godine? Znaš da u Bonelliju pripremaju priče godinama unapred, tako da sve i da je krenula da piše odmah nakon porođaja, treba malo vremena.

quote:
Originally posted by Leo Charm

Ni traga Kaljostru jos od jubilarca, btw - ocigledno svi imaju instrukcije da ne pipaju tu temu dok ona ne zapocne. Ili se koristi guzva za neke vec ranije pripremljene price ostalih scenarista. Da se ne baci, je l':)

Tja, da su hteli da koriste Kaljostra, drugi scenaristi bi ga i sami ubacili.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 22/12/2008 : 13:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Odličan Dilan. U rangu "Frulaša" i "Nekropolisa". I gle čuda, u najboljim VČ Dilanima, Barbato je autor. Napisao sam jednom, i napisaću ponovo-Paola rules!

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 22/12/2008 : 15:03:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Meni su Krugovi u zhitu bili potpuno onako...bleh. Nishta posebno.

A shto se chekanja Barbatove tiche, i meni se chini kao da ona jedina ima dozvolu da uzdrmava serijal, ali nije iskljucheno da je zapravo jedina koja se trudi da to uradi.

Kad je chovek trudan, uglavnom lezhi po ceo dan, te ne vidim gde bi je to sprechilo da pishe. Nije bash kao da mora da sedi u kancelariji. No, videcemo.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 22/12/2008 : 19:00:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Crtez ovog novog Dylana mi je najbolji do sada,mislim na VC.Odusevio sam se,mada pricu jos uvek nisam citao.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4649 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 22/12/2008 : 20:10:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Ja i dalje nikako da Paolu "procitam" kao mracnjaka. Sve mi nekako deluje kao u pokusaju, nikako do kraja.
Ili jednostavno sam se primio na Sclavijev mrak i najbolje ga obozavam :D :D

@samuraj: tebi se stvarno dopadaju Pasji otok i Nesretni zgoditak????? Pored Golkonde na vrhu???????????

Inace sinoc procitao Desetu zrtvu. kako sam krenuo sa default ocenom od -1 , ovo je jos ispala jaka 2 :) Verujem samo zato jer je Gruco bio deo zapleta, ali nije bar moralo da nam se potencira da je retard (pa se srecom ne seca nicega nakon drame u kuci!!!!) I verovatno zato jer smo posle duzeg vremena videli cviknutu glavu na "zanimljiv" nacin . Faraci i dalje pliva u mulju skupa sa Chiavijem i Rujuoom uz povremene zalete prema bistrijim vodama, ali gluporije o knjizari koja nestaje a da to nije omiljena nam Safara tesko da imaju ikakvo opravdanje.
Za Cossua nema opravdanja, nikad! Iako dve njegove epizode imaju prolaz (zbog price naravno: Lose misli i Sudnji dan (iz prvog giganta))

A da, ponovo sam procitao i Nekropolis. Priznajem utisak je bio mnogo povoljniji nego nakon prvog citanja, ali i dalje to nije to, ja sam verovatno imun na nju :/

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 22/12/2008 : 20:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
I meni su "Krugovi u zitu" bili bas onako nedoreceni. Stvarno tu na momente ima elemenata Sclavijeve poetike, ali je toliko tema i ideja nabacano na gomilu, bez ikakve sistematicnosti, da krajnji utisak nije bas povoljan. Dobro, prihvatam da je to nedostatak scenaristickog iskustva, ali ono sto me vise brine je sto sam na momente u tim naznakama Sclavijeve i Marcheselieve poetike vidio vise prepisivanja nego neceg izvornog novog i originalnog.

Moje misljenje je da nacin na koji je Sclavi pisao Dilana u najboljim danima niko ne moze ponoviti i da je zbog toga potrebno osvjezenje bas u vidu insistiranja na nekim drugim temama i stilovima, kao sto npr. radi Barbato.

Iako poredjenje mozda nije potpuno adekvatno, vjerovatno se ni iskrenim obozavateljima Boba Kane-a nije dopalo kad je u "Return of the Dark Knight" Frank Miller od Batmana napravio psihopatu, i sigurno su oni tada mislili da se udara na temelje lika, ali cini mi se da je poslije 20 godina sada potpuno jasno koliko je ovo genijalan potez bio.

Dakle, Paola Barbato mozda nije u rangu Frank Miller-a, ali je jako talentovana umjetnica. Ruju i Chiavi su. uz rijetke bljeskove, cinovnici koji pisu strip scenario za mjesecnu platu, zdravstveno i penzijsko osiguranje.

Stoga, mislim da je imajuci ovo u vidu, za Dilan Dog serijal dobro da se Paolo Barbato prihvatila ovog posla. A serijal se uvjek moze ugasiti. Ja i nijesam za to da se Dilan Dog odrzava u zivotu na aparatima, ali sam za to da se upotrebi svaki nacin da se serijal revitalizuje i da mu se da nova snaga. Na kraju krajeva trziste ce samo donijeti odluku, a ako Boneli vidi da nema vise vajde od Dilana sigurno necu oklijevati da mu prekrati muke, kao sto je uradio sa Mister No-om.

U medjuvremenu, zeljno iscekujem da procitam Enine radove, i nadam se da ce i uz njegovu pomoc, serijal krenuti putem nekadasnje slave ili barem dostojanstveno stariti...
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 22/12/2008 : 21:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

A da, ponovo sam procitao i Nekropolis. Priznajem utisak je bio mnogo povoljniji nego nakon prvog citanja, ali i dalje to nije to, ja sam verovatno imun na nju :/

Tako treba mrcino, oduvijek si mi bio drag - nedaj se!

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Pusti
Starting Member

Serbia
80 Posts

Member since 20/10/2008

Posted - 22/12/2008 : 21:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Pusti a Private Message  Reply with Quote
Eh sad,kao sto je vec receno,uz Barbato DD evoluira i to ga cini junakom koji je jedini u
odnosu na svoje polaziste doziveo izvesnu transformaciju...DD je vidjen
drugim ocima,iz drugog ugla..veliki plus za taj pokusaj razbijanja sablona i monotonije
u koju je DD srljao,to novo vidjenje mu vise doprinosi nego oduzima...
btw,nakon perioda uhodavanja u kojem neke epizode nisu bile
na vrhunskom nivou,gde je bilo nategnutih resenja,salata ideja,konfuzije,
od Barbato dobijamo sve kvalitetnije epizode...Nekropolis sigurno zasluzuje status kultne...
i bilo bi lepo da Barbato (a i ostale tekstopisce) ne gledamo kroz prizmu Sclavija,
u odnosu na Sclavija,da ne gledamo ko je prvi poceo,to je predrasuda...da svima damo
istu sansu...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/12/2008 : 22:08:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djuro

I meni su "Krugovi u zitu" bili bas onako nedoreceni. Stvarno tu na momente ima elemenata Sclavijeve poetike, ali je toliko tema i ideja nabacano na gomilu, bez ikakve sistematicnosti, da krajnji utisak nije bas povoljan. Dobro, prihvatam da je to nedostatak scenaristickog iskustva, ali ono sto me vise brine je sto sam na momente u tim naznakama Sclavijeve i Marcheselieve poetike vidio vise prepisivanja nego neceg izvornog novog i originalnog.

Više sam mislio na Ledenu fibru, kratku priču iz pretposlednjeg giganta kad sam spomenuo poetiku.

A moraću ponovo da pročitam Krugove u ćitu, pre (koliko beše?) tri godine su mi legli, da vidimo sa distance.

Nasuprot tome, ona Barbaticina Duga noć mi uopšte nije legla, a silni je ovde nahvališe. Oh well.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 22/12/2008 : 22:11:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Kad je chovek trudan, uglavnom lezhi po ceo dan, te ne vidim gde bi je to sprechilo da pishe. Nije bash kao da mora da sedi u kancelariji. No, videcemo.

Nemam pojma, nisam bio trudan. :P

Šalu na stranu, ko će ga znati, možda žena ne želi da radi kad ne mora. Možda završava drugi (ili beše treći, zaboravih) roman? Sve je moguće. A mislim da ima nekih njenih epizoda u najavi za narednu godinu, prekopaću sutra po Craven road forumu.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 22/12/2008 : 22:30:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

@samuraj: tebi se stvarno dopadaju Pasji otok i Nesretni zgoditak????? Pored Golkonde na vrhu???????????

Daleko su od Golkonde, i mnogo drugih, ali su za Rujua i ekipu fenomenalne u odnosu na njihove ostale epizode. Kao da su shvatili da bash ne umeju da pishu iz Dilanovog ugla, pa onda premeste prichu u trece lice i nekako naprave neshto sasvim solidno. Pod tu kategoriju pasuje i Komshija.

quote:
Originally posted by Djole

A moraću ponovo da pročitam Krugove u ćitu, pre (koliko beše?) tri godine su mi legli, da vidimo sa distance.

Krugovi u zhitu su mi pravi primer zashto Dilanu na lezhi duzhi format. Prichica koja bi bila josh i pristojna na 96 strana, ovako razvuchena daje mnogo vishe prilike da se shvati njena tematska i svaka druga praznjikavost. Pravi primer priche koju zaboravish chim zatvorish knjigu.

quote:

Nasuprot tome, ona Barbaticina Duga noć mi uopšte nije legla, a silni je ovde nahvališe. Oh well.

Po meni, njena najgora pricha. Ukljuchujuci Meduzu. I San razuma.

quote:

Šalu na stranu, ko će ga znati, možda žena ne želi da radi kad ne mora. Možda završava drugi (ili beše treći, zaboravih) roman? Sve je moguće. A mislim da ima nekih njenih epizoda u najavi za narednu godinu, prekopaću sutra po Craven road forumu.

...a ima i onaj one-shot, shto to ne objaviste umesto Dragonera...
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17818 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 22/12/2008 : 22:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
Paola fan klab
http://www.facebook.com/group.php?gid=40805708696

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/12/2008 : 10:40:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:

Krugovi u zhitu su mi pravi primer zashto Dilanu na lezhi duzhi format. Prichica koja bi bila josh i pristojna na 96 strana,

True.

quote:

Po meni, njena najgora pricha. Ukljuchujuci Meduzu. I San razuma.

Ček da naiđe Kuga. ;)

quote:

Ako prava drži SAF, verovatno će biti objavljeno pre ili kasnije. A i ako ne drži, samo ne od istog izdavača.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/12/2008 : 12:40:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ako prava drži SAF, verovatno će biti objavljeno pre ili kasnije. A i ako ne drži, samo ne od istog izdavača.

Ohoho, nemoj da te chuje vronski. ;)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/12/2008 : 12:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ma ne, nije nikakav inside info, samo zapažanje. Još malo pa će ceo SAFov katalog biti in print na ovim prostorima, kako idu tendencije izdavača.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/12/2008 : 13:31:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod toga, jesi chitao neshto od njenih van-Dilanovskih radova?

A, kad smo kod porodiljskog, imala je ona letos jednu prichu u onom Colorfestu 2. To mi pade na pamet. I delovala je dobro, ali moj italijanski ipak nije izdrzhao. :)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 23/12/2008 : 13:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Misliš na romane, i ovaj one shot? Ne, Sigmu još nisam nabavio, a moj italijanski nije dovoljno dobar za full scale novel.

A ono u Color festu je pretenciozan i interesantan eksperiment. Neuspeo, ali interesantan.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 23/12/2008 : 13:43:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Tako je i delovalo.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 23/12/2008 : 14:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Procitao novog Dylana,prica zaista odlicna,mozda najbolja do sad,crtez sigurno najbolji.
Posebno odlican predgovor,nekako mi strip bez ovoga ne bi bio isti.Pozdrav za ljude iz VC koji se trude oko ovoga.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 26/12/2008 : 00:53:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
@Djole
Evo bash sad neshto sharam po kritikama, pa naleteh na zakljuchak tvoje kritike Izbora

"Tako gledano, Dylan je morao da se ugasi sa "Projektom", i da zanavek bude u komi u koju ga je Sclavi smestio... što je on donedavno donekle i bio. Ali od toga nema ništa. Serijal se nastavlja. Barbatova izgleda ima velike ideje za njega. Moramo da se nadamo da zna šta radi."

...shto me vrlo podseca na ono shto sam i sam rekao par puta u ovom topicu. Sad, ti si ovo pisao 2005, a mi ochigledno josh uvek chekamo da ona to zaista i 'uradi.'

Hm.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 26/12/2008 : 18:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Skontao sam kad sam uzeo Breda da ovaj Celoni crta naslovne,a crtao je i poslednjeg Dylana.Crtez mi se jako svideo(DJAVOLOV DODIR},po meni najbolji do sada u Dylanu.Jel zna neko da li covek crta jos nesto osim naslovnica za Berrona i po koju pricu za Doga.?

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000