Author |
Topic |
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Member since 12/10/2006 |
Posted - 13/12/2008 : 15:27:44
|
Cenim potez da treba biti sto vise izdavaca, medjutim videcemo ko ce i koliko opstati.Jer po meni, ko god da je krenuo sa izdavanjem stripova nakon zavrsetka Zlatne serije i LMS-a nije ozbiljno shvatio taj posao (iskljucujem Beli Put koji nije kiosk izdanje). Po sistemu izdavacemo Zagora, on se najbolje prodaje...a ono posle 5-6 brojeva kraj!Setimo se edicija Vanini, Horus, Abaton... Vama izdavacima bi trebalo da bude jasno da morate ici na rizik da stampate odredjenog junaka i do 20-25 broja po cenu i gubitaka, ali na taj nacin cete staviti svima do znanja da ste ozbiljno resili da se bavite izdavastvom.Jer kad mi,ljudi koji volimo strip, vidimo da ta serija moze da zivi mi cemo ga i kupovati.Na vama je da sto bolje uradite strip i da ga plasirate po sto pristupacnijoj ceni-inace dzabe vam.Ako ste vi u startu skuplji od ostalih a ne donosite nista posebno u odnosu na ostale izdavace, mislim da vasa izdanja mogu samo ostati u drugom planu. Iskreno,sve dok bilo koje premijerno kiosk izdanje ne premasi broj od 20 primeraka - ja ga ne kupujem.
|
|
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 13/12/2008 : 16:03:40
|
Morate malo da poradite na hronologiji izdanja i propratnim tekstovima kako bi strip približili čitaocima,ovako sve je zbrzano... |
|
|
Colt
stripovi.com kum
3296 Posts
Member since 18/10/2001 |
Posted - 13/12/2008 : 16:17:26
|
quote: Originally posted by talicnitom
Cenim potez da treba biti sto vise izdavaca, medjutim videcemo ko ce i koliko opstati.Jer po meni, ko god da je krenuo sa izdavanjem stripova nakon zavrsetka Zlatne serije i LMS-a nije ozbiljno shvatio taj posao (iskljucujem Beli Put koji nije kiosk izdanje). Po sistemu izdavacemo Zagora, on se najbolje prodaje...a ono posle 5-6 brojeva kraj!Setimo se edicija Vanini, Horus, Abaton... Vama izdavacima bi trebalo da bude jasno da morate ici na rizik da stampate odredjenog junaka i do 20-25 broja po cenu i gubitaka, ali na taj nacin cete staviti svima do znanja da ste ozbiljno resili da se bavite izdavastvom.Jer kad mi,ljudi koji volimo strip, vidimo da ta serija moze da zivi mi cemo ga i kupovati.Na vama je da sto bolje uradite strip i da ga plasirate po sto pristupacnijoj ceni-inace dzabe vam.Ako ste vi u startu skuplji od ostalih a ne donosite nista posebno u odnosu na ostale izdavace, mislim da vasa izdanja mogu samo ostati u drugom planu. Iskreno,sve dok bilo koje premijerno kiosk izdanje ne premasi broj od 20 primeraka - ja ga ne kupujem.
A dok ljudi koji vole strip ne pocnu da kupuju tu ediciju, ona ce opstajati...kako? |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
8028 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 13/12/2008 : 17:03:19
|
Iskreno,sve dok bilo koje premijerno kiosk izdanje ne premasi broj od 20 primeraka - ja ga ne kupujem.
Nije cilj stripa kao medija, zabave i umetnosti da se skuplja, ređa po brojevima i slaže na policima.
Svaki strip je jedno delo, jedna kreacija i treba uživati u njemu. Posebno kod Bonelije mnogi stripovi su CELINE (recimo kod Dilan Doga, na primer). Jednu priču realizaovao je jedan scenarist i jedan crtač i ona je kao i film, stvorena za zabavu i umetnički doživljaj. Nije potrebno da bi se konzumirala jedna priča u ovom mesecu, da postoji priča sa tim junakom i za 17 meseci.
Numeracije , brojevi, formati svode stripove na skupljanje i slaganje i nemaju veze sa suštinom i razlogom postojanja stripova. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 13/12/2008 : 17:18:19
|
Bravo AlextsKonačno jedan normalan.Imam osjećaj da ovdje ima puno onih koji stripove skupljaju a ne uživaju u njima. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Posted - 13/12/2008 : 17:33:23
|
quote:
A dok ljudi koji vole strip ne pocnu da kupuju tu ediciju, ona ce opstajati...kako?
Videcemo kako ce opstajati i koliko ce se kupovati stripovi ovog izdavaca.Ja im zelim sve najbolje.
Prvo koju citalacku publiku oni zele da osvoje svojim izdanjima?I po kojoj ceni?To bi trebalo da im je prvo na umu.Ako treba nekoga pokrenuti i usmeriti na strip onda su to mladje generacije.Mislite li da ce osnovci i srednjoskolci davati za strip 2 ili 2.5 evra.Kako da ne, sve su ludi!A oni stariji i strastveniji citaoci stripova definitivno zele da strip izlazi redovno.Videcemo uostalom...
|
|
|
talicnitom
Junior Member
Serbia
439 Posts
Posted - 13/12/2008 : 18:01:51
|
quote: Nije cilj stripa kao medija, zabave i umetnosti da se skuplja, ređa po brojevima i slaže na policima.
Svaki strip je jedno delo, jedna kreacija i treba uživati u njemu. Posebno kod Bonelije mnogi stripovi su CELINE (recimo kod Dilan Doga, na primer). Jednu priču realizaovao je jedan scenarist i jedan crtač i ona je kao i film, stvorena za zabavu i umetnički doživljaj. Nije potrebno da bi se konzumirala jedna priča u ovom mesecu, da postoji priča sa tim junakom i za 17 meseci.
Numeracije , brojevi, formati svode stripove na skupljanje i slaganje i nemaju veze sa suštinom i razlogom postojanja stripova.
Nisi ti meni nista vise rekao od toga sto ja vec ne znam.Slazem se sa tvojim odgovorom,ali ovde je rec o izdanju Velikog Bleka i tu nema jedne, dve ili pet prica vec mnogo vise.Zato sam i rekao gore pomenuto.Sta ja imam od Zagora u izdanju Abaton...nista.Dve price i treca nedovrsena-kraj.Jel ova nedovrsena epizoda meni predstavlja neki posebnu kreaciju i uzitak?Sve to dovodi do toga da batalis tu seriju i okrenes se drugom izdavacu kako bi dobio tu,kako ti kazes jedinstvenu kreaciju.Okrenuo sam se na drugu stranu i poceo da skupljam SD i Ludens.O tome ti pricam. Uostalom ono na sta si odgovorio je moje misljenje.Prihvatam da mislis o meni kao nekome ko strip ne ceni u toj meri kao ti i da mi je strast da samo skupljam stripove a da ih ne citam.Ne znam samo kako mozes tako da kazes, ali dobro... |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 13/12/2008 : 20:54:34
|
Puna podržka Wizardu i samo tako dalje.Čekamo Kapetana Mikija. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 13/12/2008 : 22:53:35
|
quote: Nije cilj stripa kao medija, zabave i umetnosti da se skuplja, ređa po brojevima i slaže na policima.
Numeracije , brojevi, formati svode stripove na skupljanje i slaganje i nemaju veze sa suštinom i razlogom postojanja stripova.
Nisi ti meni nista vise rekao od toga sto ja vec ne znam.Slazem se sa tvojim odgovorom,ali ovde je rec o izdanju Velikog Bleka i tu nema jedne, dve ili pet prica vec mnogo vise.Zato sam i rekao gore pomenuto.Sta ja imam od Zagora u izdanju Abaton...nista.Dve price i treca nedovrsena-kraj.Jel ova nedovrsena epizoda meni predstavlja neki posebnu kreaciju i uzitak?Sve to dovodi do toga da batalis tu seriju i okrenes se drugom izdavacu kako bi dobio tu,kako ti kazes jedinstvenu kreaciju.Okrenuo sam se na drugu stranu i poceo da skupljam SD i Ludens.O tome ti pricam. Uostalom ono na sta si odgovorio je moje misljenje.Prihvatam da mislis o meni kao nekome ko strip ne ceni u toj meri kao ti i da mi je strast da samo skupljam stripove a da ih ne citam.Ne znam samo kako mozes tako da kazes, ali dobro...
Kako sta imas? Pa imas to sto si ga procitao i valjda uzivao u tom citanju. Sve ostalo se svodi na voo sto je alexts napisao |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 13/12/2008 : 22:54:19
|
quote: Originally posted by alexts
Iskreno,sve dok bilo koje premijerno kiosk izdanje ne premasi broj od 20 primeraka - ja ga ne kupujem.
Nije cilj stripa kao medija, zabave i umetnosti da se skuplja, ređa po brojevima i slaže na policima.
Slazem se u potpunosti (ovog puta) |
|
|
misa
Starting Member
Serbia
7 Posts
Member since 24/04/2007 |
Posted - 24/12/2008 : 13:28:52
|
quote: Originally posted by misterx381
E dabogda propali posle 5 brojeva ako ovo žnači kraj distribucije Ludensa po kioscima u Srbiji.
a da li ti znas da ludens i ne izlazi u Srbiji? |
Misa |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/12/2008 : 13:54:37
|
Za razliku od Veselog oni su bar otvorili internet stranicu ,,, nije bog zna sta ali od toga se pocinje |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
masni
Senior Member
Serbia
2240 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 24/12/2008 : 13:57:19
|
Wizard ima li sanse da vi izdate Traper kerija kao zaseban strip a ne kao dodatak??? |
Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 24/12/2008 : 14:10:46
|
Na njihovom blogu pise da br. 2 ide 25.12. Ako neko kupi neka napise utiske, da vidimo da li su napravili neki napredak, u odnosu na broj 1. |
|
|
mrav
New Member
Tunisia
185 Posts
Member since 19/12/2008 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/12/2008 : 17:43:14
|
I'll take that bet, telleru. Hajde da definišemo duži period, pa ako se složimo, gubitnik mora dve godine da kupuje serijal koji mu pobednik naloži. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/12/2008 : 17:43:45
|
(u sveskama, naravno, ništa libellus/fibra HC) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
|
mrav
New Member
Tunisia
185 Posts
Member since 19/12/2008 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/12/2008 : 20:19:06
|
quote: Originally posted by Le Samourai
ZZCP? :p
Iskreno, mislio sam da ga mučim i sa Ultimate Spider-manom, ali nije loša ideja za spajanje lepo i korisnog. ;) |
|
|
wizardbg
Starting Member
30 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 25/12/2008 : 12:20:26
|
Kao sto smo rekli 25.12. novi broj Bleka je na kioscima sa epizodom Opsadno stanje, koja ide na 96 strana kao i prosli broj u poboljsanoj stampi i dizajnu, sto ce obradovati sve kolekcionare. Necu mnogo da pricam videcete i sami.... Pozdrav! |
|
|
duck
Junior Member
409 Posts
Member since 26/01/2007 |
|
vronski
New Member
182 Posts
Member since 07/01/2008 |
|