forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Asterix... ponovo kod nas...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

BiDi
Senior Member

Slovenia
2439 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 24/12/2008 : 15:03:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message  Reply with Quote
Hm kako čitam svetske stranice kažu svi da ima Egmont prava samo za prva 24 broja od 33, baš me zanima dali u tome ima istine. I 9 svezaka je bolje nego ništa (osim ako se prodaje samo u kompletu), ipak su baš oni največim djelom neobjavljivani na ovim prostorima.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 24/12/2008 : 18:31:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Bilo bi lepo kada bi neko izdao makar epizode koje je Uderzo sam uradio nakon Gošinijeve smrti. Onih prvih 25 je već izlazilo više puta, to stoji, ali npr. tiraž od 1000 primeraka-mislim da bi se brzo rasprodao.

Izlazili su neki pirati Uderzovih epizoda u protekle 2-3 godine, crno/belo...ali to ne liči ni na šta...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/12/2008 : 22:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

Bilo bi lepo kada bi neko izdao makar epizode koje je Uderzo sam uradio nakon Gošinijeve smrti. Onih prvih 25 je već izlazilo više puta, to stoji, ali npr. tiraž od 1000 primeraka-mislim da bi se brzo rasprodao.

Izlazili su neki pirati Uderzovih epizoda u protekle 2-3 godine, crno/belo...ali to ne liči ni na šta...

Pa da, treba izdati te epizode, a ne da izdavači samo kukaju kako Egmont drži prava, kad najverovatnije i ne drži za te novije epizode.

Politika je poslednji put 90-ih objavila sve albume, sem nekoliko poslednjih za koje prava drži, čini mi se, sam Uderzo.

Te albume treba objaviti jer nikada i nisu objavljivani u normalnoj, legalnoj, albumskoj formi. (ili su rariteti kao Asterix i sin).
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/12/2008 : 22:45:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hm... pričalo se da su spomenuta Politikina izdanja objavljena bez autorskih prava... ponavljam, pričalo se.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 24/12/2008 : 23:06:08  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Hm... pričalo se da su spomenuta Politikina izdanja objavljena bez autorskih prava... ponavljam, pričalo se.

Znam, za mnoge se stvari priča, međutim, kad su skinute sankcije sa SRJ, i to, prvo kulturne, uvoz stripova je bio moguć, a iz Francuske i ranije. Embarga su se strogo pridržavali veliki američki izdavači, a Dizni i dugo posle.

Da su piratizovali, pokupili bi i kasnije epizode, ali nisu imali prava na njih - slično je bilo i sa Taličnim, samo epizode na koje je prava u tom trenutku držala jedna kuća.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 25/12/2008 : 00:31:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Jel stigla Politika da izda Asteriks i sin,mislim da mi samo ta fali?????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 25/12/2008 : 01:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

Valjda jeste naknadno, nakon shto je zavrsheno izdavanje starih 25 epizoda bilo je neshto... Nisam 100% siguran, chini mi se da sam video Asterix and the Black Gold Politikino izdanje (ne znam tachan prevod), zapamtio sam jer je to jedina epizoda koju nisam chitao... A koje ti imash uopshte, izdate nakon Asterix u Belgiji?

Engleska izdanja su nenormalno skupa, oko 1000 dinara su!

Pretposlednja epizoda, zbirka kracih pricha, Asterix and the Class Act, chini mi se da ima pirat, ili je to mozda 12 Podviga stripovana verzija (Politika je izdala onu kao slikovnicu!), ni to nisam siguran...

A poslednja, 33-ca, Asterix and the Falling Sky nema ni pirat.
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 25/12/2008 : 10:49:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Valjda jeste naknadno, nakon shto je zavrsheno izdavanje starih 25 epizoda bilo je neshto... Nisam 100% siguran, chini mi se da sam video Asterix and the Black Gold Politikino izdanje (ne znam tachan prevod), zapamtio sam jer je to jedina epizoda koju nisam chitao... A koje ti imash uopshte, izdate nakon Asterix u Belgiji?

Pretposlednja epizoda, zbirka kracih pricha, Asterix and the Class Act, chini mi se da ima pirat, ili je to mozda 12 Podviga stripovana verzija (Politika je izdala onu kao slikovnicu!), ni to nisam siguran...

Asterix and the Class Act nije izdan kod nas. Postoji jedan pirat u kojemu su i neke od tih kračih priča no u cjelini nije objavljen. A radi se o starijim pričama, koje je pisao još Goscinny. A Asterix and the Falling Sky nije izdat kod nas no ionako je toliko lošiji od ostalih, da ne treba baš puno žaliti.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/12/2008 : 14:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterx381

quote:

Mislim da nije. Poslednji Politikin album je bio Pustinjska odiseja
(Asterix and the Black Gold) i u njoj je bila najava za Asteriks i sin.

Politika JESTE izdala Asterix i sin, a kao sto si rekao, Asterix and the black gold je preveden kao Pustinjska odiseja.

U obliku pirata su izasli La rose et la glaive (u prevodu - Ruza i mac) i Asterix chez Rahazade (u prevodu - Asterix i carobni cilim).

Moglo je svojevremeno da se kupi po knjizarama u Bg-u. Svejedno, uzasno izdanje, cak i za pirata.

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/12/2008 : 15:28:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
prosle godine sam ja na sajmu knjiga u Bg kupio 5 Asterix pirata:
Asterix zauvek-6 avantura Asterixa i Obelixa,cak je na zadnjoj strani kao izdavac naveden Unisol Pancevo
Asterix i LaTraviata-objavio ga Crazy Cow
Obeliksova galija-So Young Co-Nis
Ruza i mac
Asterix i leteci cilim-Crazy Cow
Pise na zadnjoj korici jednog izdanja da su objavili i epizode Rimski druid i Asterix i sin,ali ih ja nemam

Edited by - vlada035 on 25/12/2008 15:30:10
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/12/2008 : 15:34:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vlada035

prosle godine sam ja na sajmu knjiga u Bg kupio 5 Asterix pirata:
Asterix zauvek-6 avantura Asterixa i Obelixa,cak je na zadnjoj strani kao izdavac naveden Unisol Pancevo
Asterix i LaTraviata-objavio ga Crazy Cow
Obeliksova galija-So Young Co-Nis
Ruza i mac
Asterix i leteci cilim-Crazy Cow
Pise na zadnjoj korici jednog izdanja da su objavili i epizode Rimski druid i Asterix i sin,ali ih ja nemam

Gromovi! Tacno sam zaboravio na ova 2! Tupan!
Elem, sad sam se setio da je Politika takodje izdala epizodu "Velika podela".

Go to Top of Page

globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts

Member since 12/09/2002

Posted - 25/12/2008 : 15:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit globinjo's Homepage  Send globinjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

kako ne?
pa Asterixa bi svaki ljubitelj stripa htio imati

ipak je to jedan od najvecih klasika stripa!

pa meni i nije nešto...

https://www.facebook.com/Comicator/
https://www.instagram.com/comicator_stripfestival/
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/12/2008 : 15:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

Politika JESTE izdala Asterix i sin, a kao sto si rekao, Asterix and the black gold je preveden kao Pustinjska odiseja.

U obliku pirata su izasli La rose et la glaive (u prevodu - Ruza i mac) i Asterix chez Rahazade (u prevodu - Asterix i carobni cilim).

Moglo je svojevremeno da se kupi po knjizarama u Bg-u. Svejedno, uzasno izdanje, cak i za pirata.

Prema svim mojim informacijama Aasteriks i sin je izašao samo kao HC album, početkom 90-ih u izdanju Marketprinta. (pre toga u Stripoteci u nastavcima cb)

Molio bih te da na neki način daš pouzdan dokaz da je to izašlo u Politikinom izdanju!

Lično mislim da nije nikad, ali moguće je samo da nije bilo nakioscima u mom gradu, možda grešim.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 25/12/2008 : 16:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vid

quote:

quote:

Asterix and the Class Act nije izdan kod nas. Postoji jedan pirat u kojemu su i neke od tih kračih priča no u cjelini nije objavljen. A radi se o starijim pričama, koje je pisao još Goscinny. A Asterix and the Falling Sky nije izdat kod nas no ionako je toliko lošiji od ostalih, da ne treba baš puno žaliti.

Nakon Belgije su izdati Velika Podela i Pustinjska Odiseja,i ja ih imam oba i stoji da je u pripremi Asteriks i Sin - koji ja licno nikad nisam video u Politikinom izdanju,verujem da postoji mogucnost da mi je promakao ali je veoma mala! Jedini "Sin" koji sam video je ono HC izdanje koje su izbacile ,jos davno cini mi se,Decije Novine!
A od pirata, ja imam samo Ruza i Mac,na poledjini tog stoji da su izdali bili,Asteriks i Sin kao i Asteriks i Leteci Cilim a slede Obeliksova galija i Asteriks i La Traviata,oba ova pirata su dakodje izasla,video sam ih,i secam se da sam u nekom trenutku video i epizodu koja se zove valjda Uderzo u skicama prijatelja,ali ona nema veze sa asteriks serijalom.....
Zakljucak,nakon Asteriks i Sin(decije novine) nemamo nista vishe legalno izdato,dodushe ne znam kakvo je stanje sa asterixom u hrvatskoj,mozda je tu izaslo nesto????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/12/2008 : 16:26:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

quote:

Prema svim mojim informacijama Aasteriks i sin je izašao samo kao HC album, početkom 90-ih u izdanju Marketprinta. (pre toga u Stripoteci u nastavcima cb)

Molio bih te da na neki način daš pouzdan dokaz da je to izašlo u Politikinom izdanju!

Lično mislim da nije nikad, ali moguće je samo da nije bilo nakioscima u mom gradu, možda grešim.

Ajde, sad sam i ja zaintrigiran, provericu sa nekim ortacim a za koje sam siguran ta to znaju, ako ne i imaju, pa cu da napisem.

Ako je dezinformacija, izvinjavam se stvarno unapred!

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/12/2008 : 16:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Ma, da ne komplikujemo, najlakse je bilo da pogledam u popisima.
Izvinjavam se, stvarno sam se istripovao. Znam da sam video taj strip kod jednog drugara koji je imao sve Politikine Asterikse, pa sam ga mozda pomesao, ipak je to bilo pre (da ne preterujem) 7-8 godina.

Kako posle toga nisam ni dolazio u dodir sa Politikinim Asteriksom, onda mi je taj utisak ostao do danas.

Ovo mi je vec drugi/treci put da ovako dam neku informaciju ovde, misleci da je ispravna.

Svakom sledecom prilikom ima da proverim 3 puta!

Edited by - Lord Vader89 on 25/12/2008 16:34:40
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8026 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 25/12/2008 : 16:46:32  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zakljucak,nakon Asteriks i Sin(decije novine) nemamo nista vishe legalno izdato,dodushe ne znam kakvo je stanje sa asterixom u hrvatskoj,mozda je tu izaslo nesto????

To je Marketprintov album. Eventualno postoji mogućnost da je objavljen u ko-produkciji sa dečijim Novinama.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 25/12/2008 : 19:30:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

To je Marketprintov album. Eventualno postoji mogućnost da je objavljen u ko-produkciji sa dečijim Novinama.

Yup!
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 25/12/2008 : 20:42:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Evo sad sam pogledao popis Asterixovih epizoda ovde na sajtu ...

Ono što sam prevideo, to je da je 12 Podviga tek naknadno urađena (stripovana) epizoda. Ima oko 30 stranica, kako mi je drug sad rekao i ne ubraja se među regularne 33 epizode, mada je Politika objavila onu slikovnicu, rađenu po skicama za crtani kao 24. epizodu...pa me je to zbunilo. U stvari, hteo sam da proverim šta uopšte imam od Uderzovih epizoda...

Onda,

25. Asterix and the Great Divide (Velika podela, ili Razdvojeno selo)
Politika (1999?) - prema popisu sa sajta
i Politikin zabavnik 2143-2144

26. Asterix and the Black Gold (Pustinjska odiseja)
Politika (1999?) - prema popisu sa sajta

27. Asterix and Son (Asteriks i sin)
Forum-Marketprint i Dečje novine (1989), tvrd povez, boja
i Stripoteka 910-913
(Znači, Politika definitivno NIJE izdala ovo!)

28. Asterix and the Magic Carpet (Asteriks i leteći ćilim)
Crazy Cow, c/b
i Politikin zabavnik 2131-2132

29. Asterix and the Secret Weapon (Ruža i mač)
pirat, c/b
i Politikin zabavnik 2099-2101

30. Asterix and Obelix All At Sea (Obeliksova galija)
So Young co. zabavnik, c/b

31. Asterix and the Actress (Asterix i Latraviata)
pirat, c/b

32. Asterix and the Class Act (zbirka kraćih priča koja se UBRAJA među 33 regularne epizode!)
nije objavljeno kod nas

33. Asterix and the Falling Sky
nije objavljeno kod nas

Mimo ovih, izašlo je i piratsko izdanje Asterix i 12 podviga (ta stripovana verzija), kao i neka zbirka kraćih priča, oba c/b.

Nisam obuhvatio Asteriksov zabavnik ovde.
Go to Top of Page

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/12/2008 : 21:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
Taj pirat(Asterix i 12 zadataka) je kod nas objavljen kao Asterix zauvek,a u njemu su sledece price:
Asterix i 12 podviga,Maskota(8 strana),Lepa stara vremena(2 strane),Galsko prolece(2 strane),Pocetak skolske godine(2 strane) i Garoviks u epizodi Oluja(tekstualna prica,4 strane sa nekoliko ilustracija0
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 25/12/2008 : 22:24:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vlada035

Taj pirat(Asterix i 12 zadataka) je kod nas objavljen kao Asterix zauvek,a u njemu su sledece price:
Asterix i 12 podviga,Maskota(8 strana),Lepa stara vremena(2 strane),Galsko prolece(2 strane),Pocetak skolske godine(2 strane) i Garoviks u epizodi Oluja(tekstualna prica,4 strane sa nekoliko ilustracija0

Aha, onda je mozda ta zbirka kratkih pricha i 12 podviga u stvari isto izdanje (Asterix Zauvek)... Provericu.

Hvala! :))
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/12/2008 : 23:35:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by globinjo

quote:

kako ne?

pa meni i nije nešto...

pa ti navijaš za hajduk,
sto još da kažem??
Go to Top of Page

vlada035
Junior Member

Serbia
451 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 25/12/2008 : 23:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vlada035 a Private Message  Reply with Quote
Taj pirat je kod nas nazvan tako,i ima ove epizode koje sam ti ja naveo,ali u Fr su pod tim imenom objavljene druge price,240 strana,neke od prica su Velika podela,Magicni cilim...nasi su samo ime iskoristili
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 26/12/2008 : 00:19:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by globinjo

quote:

kako ne?

pa meni i nije nešto...

pa ti navijaš za hajduk,
sto još da kažem??

Hajduk? Pa to je normalno... ali čita Zagora!!!!!! E to...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

76
Senior Member

Croatia
2625 Posts

Member since 24/12/2005

Posted - 26/12/2008 : 22:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send 76 a Private Message  Reply with Quote

The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation.
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.31 seconds. Snitz Forums 2000