Author |
Topic |
The Road Warrior
New Member
Equatorial Guinea
182 Posts
Member since 06/07/2008 |
Posted - 03/12/2008 : 19:24:17
|
Dragonball rules !!! |
Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 03/12/2008 : 19:52:52
|
quote: Originally posted by The Road Warrior
Dragonball rules !!!
yeah,but also rules FMA,berserk,one piece,BOI,Akira,claymore,naurto shipuden,robotech,vampire knight i mnogi drugi |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 09/12/2008 : 02:20:45
|
Eto, 18 starna kasnije i ja mogu konacno da se prijavim kao vlasnik prve prave mange u svom zivotu :) Prvo sam pazario prvu knjigu, a onda uz neke racunice uzeo i naredne dve. Priznajem da sam imao problema sa citanjem, koncentracijom, provere svih nepoznatih reci i simbola kao i sa crtezom kad su akcijske scene u pitanju. Ali ipak, nakon prve polovine prvog broja cini mi se da BoI vredi citati i uzivati u crtezu koji je stvarno odlican (osim kod vec pomenutih akcijskih scena :) ) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
Posted - 10/12/2008 : 19:05:45
|
quote: Originally posted by Barker
Eto, 18 starna kasnije i ja mogu konacno da se prijavim kao vlasnik prve prave mange u svom zivotu :) Prvo sam pazario prvu knjigu, a onda uz neke racunice uzeo i naredne dve. Priznajem da sam imao problema sa citanjem, koncentracijom, provere svih nepoznatih reci i simbola kao i sa crtezom kad su akcijske scene u pitanju. Ali ipak, nakon prve polovine prvog broja cini mi se da BoI vredi citati i uzivati u crtezu koji je stvarno odlican (osim kod vec pomenutih akcijskih scena :) )
u njih se treba samo još više udubiti! Osim toga zar nisu i u stvarnosti borbe ponekad teške za pratiti? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15659 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 18/12/2008 : 12:46:01
|
odlično |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4650 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 06/01/2009 : 21:28:01
|
Nakon (po)muke sa prvom knjigom, druga i treca su otisle mnogo mnogo lakse. Stvari se razvijaju na odlican nacin i vec sam siguran da cu polako ali sigurno pokupovati sve preostale knjige! |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
The Road Warrior
New Member
Equatorial Guinea
182 Posts
Posted - 07/01/2009 : 17:24:25
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by kico
Osma Oštrica na kioscima!
naklada ostala ista?
Da ! |
Remember where you are - this is Thunderdome, and death is listening, and will take the first man that screams. |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 07/01/2009 : 20:30:26
|
hehehehe,isao sam do darkwooda i kupio 5,6,7 volume...
Lik joj je odsekao sisu!!! :O :O ja sam josh uvek pod ustiskom!!!! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 07/01/2009 : 20:40:24
|
Nakon (po)muke sa prvom knjigom, druga i treca su otisle mnogo mnogo lakse. Stvari se razvijaju na odlican nacin i vec sam siguran da cu polako ali sigurno pokupovati sve preostale knjige!
I ja sam se mučio s tim prvim brojem. Ali poslje sam sve skontao. Dva i tri su isto tako dobre priče. Autor ne okoliša i jasan je u onome što želi natuknuti. Mislim, da nakon "tri" slijedi lagani pad, s time da mi se "šest" nije nikako svidio. Sedam i osam nisam pročitao. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 07/01/2009 : 20:44:44
|
quote: Originally posted by Inferno
Nakon (po)muke sa prvom knjigom, druga i treca su otisle mnogo mnogo lakse. Stvari se razvijaju na odlican nacin i vec sam siguran da cu polako ali sigurno pokupovati sve preostale knjige!
I ja sam se mučio s tim prvim brojem. Ali poslje sam sve skontao. Dva i tri su isto tako dobre priče. Autor ne okoliša i jasan je u onome što želi natuknuti. Mislim, da nakon "tri" slijedi lagani pad, s time da mi se "šest" nije nikako svidio. Sedam i osam nisam pročitao.
Meni volumen 4 nije legao pa ni 5, ali 6 i 7 su izvrstni, 8 još nisam pročitao. Ali oštrica ipak nije vrh manga stripa nego neki prosjek.
|
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 08/01/2009 : 14:13:21
|
I ja sam nedavno krenuo sa Blejdom (i Peach Girl :) ) i za sada sam vrlo zadovoljan. Upravo sam prochitao broj 4, koji je potpuno fenomenalan i chini mi se najbolji do sada, ali su mi i 1 i 3 bili sjajni. Dvojka korektna. Sve u svemu, rachunajte me manga konvertom. :) |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Posted - 08/01/2009 : 14:59:24
|
quote: Originally posted by Death
Možda sam u krivu, ali u ovoj mangi su žene previše slične jedna drugoj (samo im promjeniš frizuru).
u to vreme sve zene su izgledale gotovo identicno,mada i ja imam problem sa prepoznavanjem,ali jbg tako je kako je |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
|
The Road Warrior
New Member
Equatorial Guinea
182 Posts
Posted - 08/01/2009 : 20:24:03
|
Evo upravo sam dosao iz Algoritma sa Blade brojevima 6 i 8 šteta što sedmice nije bilo .Od Hiroakija Samure mi je zbilja jeben crtež ako tko zna crtat to je on. |
|
|
The Road Warrior
New Member
Equatorial Guinea
182 Posts
Posted - 08/01/2009 : 20:27:59
|
quote: Originally posted by weljko94
quote: Originally posted by Death
Možda sam u krivu, ali u ovoj mangi su žene previše slične jedna drugoj (samo im promjeniš frizuru).
u to vreme sve zene su izgledale gotovo identicno,mada i ja imam problem sa prepoznavanjem,ali jbg tako je kako je
Ne bi baš reko.Neki mangomrzci govore da je problem mangi to što su likovi svi jednaki samo su im outfit i frizura promijenjeni to je moguće u nekim mangama,a ako postoji manga u kojoj to nije slučaj to je Oštrica. |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 15/01/2009 : 17:16:37
|
Deveti broj jutros na kiosku!
Koliko toga uopće ima?
Izašlo je za sada 174 chaptera u Japanu i još se piše. Ali je pri kraju. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 19/01/2009 : 04:27:16
|
quote: Originally posted by provodina
Deveti broj jutros na kiosku!
Koliko toga uopće ima?
Izašlo je za sada 174 chaptera u Japanu i još se piše. Ali je pri kraju.
Ne plashi ljude, mislice da to znachi 174 knjiga. :)
Ima za sada 23 ovakva tankobona kao shto Algoritam izdaje.
Inache, relativno skoro su napravili anime seriju po Blejdu, koja je za sada neobljavljena na anglo trzhishtu. Na svu srecu, jedna grupa radi prilichno dobre fansubs koje hardcodeuje na video. Kako ovoga nema (a verovatno nece ni biti) kod nas, podelicu sa vama link gde imate torente svih 8 do sada subovanih epizoda u kvalitetnijem mpeg4 formatu i standardnom aviju:
http://subs.kesenai.net/category/blade-of-the-immortal/
Manga je dosta bolja, ali moram da priznam da mi je i ovo prilichno zabavno. Neke stvari su izmenjene, a struktura priche rearanzhirana, npr. jedna scena iz shestog tankobona se pojavljuje vec u drugoj epizodi, tako da mozhe da bude interesantno i nekome ko je vec chitao mangu. |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 20/01/2009 : 16:57:10
|
evo, pročitao sam dvadeseti tom, američkog izdanja. blade više ne izlazi u sveskama, več samo u trejdovima, a biče jih tako 27. znači, ipak se bližimo kraju. ovaj pripovedački luk (story arc) je izvanredan, Perfekcija anatomije, a završit če se u 21. tradeu. pošto imam američke i algoritmove knjižice, odlučio sam konačno pogledat razliku. očito je, da je algoritam radio seriju po japanskim pravilima- čitanje odstraga... hiroaki samura je za američko izdanje sam prepravio sve potrebno. docrtao neke scene ili jih na novo nacrtao, kada tehnika zrcalnog preslikavanja nije bila dobra. inače meni se blade veoma svidja. čitam ga od početka, od dana, kad je počeo izlaziti u SAD. čak imam i nekoliko sveski, i naravno, tradeove. tema je ubitačna, samo mi je žao, što se radnja tako polako odvija. sada, skoro, u dark horse izlazi kolekcija 4 kratke priče iz savremenog života japana. hiroaki samure, naravno. neču to kupiti, dok ne dobijem ozbiljne preporuke. ipak sam navikao samo na samuraje.
uzgred mala preporuka: color of rage, autor koike, od lone wolfa. nije tako maestralno, ali je dobro.. |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 21/01/2009 : 14:49:37
|
quote: Originally posted by Markos
BOTI je ok, ali mi je LWaC nemjerljivo bolji.
jes, jes potpisujem
po mome, LWaC je najbolji strip ikada napravljen
i imam sve filmove i TV serije samo mi jedan nedostaje :Final Conflift povremeno gledam kraj videotube :)) |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
|
Topic |
|