forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 BEZ POLLA: Zimska zmija VS Demoni ludila
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 09/01/2009 : 13:41:40  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
Demoni ludila.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 15:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nika331

nakon što sam ja to pročitala imam zamjerke i jednoj i drugoj priči.....prva zbog tog odnosa sa fridom koji počne genijalno, ali jao zagor pobježe kroz prozor (auch), a čiko je ljubomoran i poslije se smije zagoru što ga je ova smantrala (auch) ...dajte dečki il ste out il niste........dok su demoni ludila i njegovi nastavci meni preopširni, a nit koja ih drži mi je neuvjerljiva. helingen se nije dao uvjerit da je umro?!? come on. u nekim drugim pričama je ta epizoda sa paralelnim svjetovima mnogo bolje obrađena, jer ima jednu okosnicu priče, isto tako mnoštvo bitnih sporednih likova i zagora koji opet nadilazi realno i racionalno ko i ovdje.
Zimska zmija je predivna u svojoj surovosti, dok su demoni ludila pokazali da je zagor junak i van racionalnih tokova što cijenim i sviđa mi se. ali mi se mnogo više sviđa kada u pojedinim epizodama zagor pati od noćnih mora, to mi je daleko bolja stvar od cijele ove zapetljane priče oko helingena. akronijanci, titan koji se bori protiv ogromnog helingena, dva diva zagor i helingen, barun ikarovo pero.....po mojem ukusu previše nepotrebnih detalja za cijelu priču. da ima manje pojedinosti vjerujem da bi neke scene više dobile na važnosti. ovako je sve zbrčkano simo tamo. spomenut ću samo Dugin most koji mi je odlično izbalansirana priča.
--------------------------

dakle glasam za Zimsku zmiju.

Welcome to the club!!!!!!!!!
By the way-ja sam ti rekao da če ti se bolje svidjeti Zimska Zmija.Drago mi je da si pročitala obe priče i da si sama odlučila po svojoj savesti ali znam ja cure,znam šta im se sviđa i mogu ti preporučiti čak nekoliko priča koje če ti se više svidjeti od Demona Ludila koji uopšte nemaju šta tražiti u Finalu.Za demone glasaju neki klinci koji su odrastali uz hamburgere,game boy,playstation,...pa ne može biti drukčije.Vremena se mijenjaju što ne znači da su oni u pravu.Zagor postaje komercializiran pa onda smišljaju neke budalaštine da udovolje zahtijevama ovih klinaca koji imaju neke svoje poglede na strip.Uskoro če se Zagor sresti sa Batmanom,po stoti put če se boriti sa Helingenom,običi če sto paralelnih svijetova,....sve je to "FAST FOOD ZAGOR" zbog toga i treba čuvati i njegovati priče kao što je Zimska Zmija,jer takav Zagor jednostavno nikad više se neče ponoviti.ZA jedno deset godina ugasiče se zagor ako ne i prije-vjerujte mi!Tužno ali istinito....
Go to Top of Page

satko
New Member

Bosnia and Herzegovina
213 Posts

Member since 12/01/2006

Posted - 09/01/2009 : 16:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send satko a Private Message  Reply with Quote
Da mislio sam objektivan i mislio sam upravo na tvoje topice posvećene niki331. Drago mi je da sam pogriješio u vezi tebe. Sorry!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 16:18:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Hahhahahahhahahahahahahahahahhahhahahahhaha.

Sav Zagor JESTE fast food, a ako ima JEDNA epizoda koja to nije, to je upravo Divovi dobra i zla.

Inache, nemam nishta protiv fast food stripova, samo je ovaj argument urnebesan.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 16:31:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by satko

Da mislio sam objektivan i mislio sam upravo na tvoje topice posvećene niki331. Drago mi je da sam pogriješio u vezi tebe. Sorry!

OK, nema problema
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 09/01/2009 : 17:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by nika331

dok su demoni ludila i njegovi nastavci meni preopširni, a nit koja ih drži mi je neuvjerljiva. helingen se nije dao uvjerit da je umro?!? come on. u nekim drugim pričama je ta epizoda sa paralelnim svjetovima mnogo bolje obrađena, jer ima jednu okosnicu priče, isto tako mnoštvo bitnih sporednih likova i zagora koji opet nadilazi realno i racionalno ko i ovdje.
Zimska zmija je predivna u svojoj surovosti, dok su demoni ludila pokazali da je zagor junak i van racionalnih tokova što cijenim i sviđa mi se. ali mi se mnogo više sviđa kada u pojedinim epizodama zagor pati od noćnih mora, to mi je daleko bolja stvar od cijele ove zapetljane priče oko helingena. akronijanci, titan koji se bori protiv ogromnog helingena, dva diva zagor i helingen, barun ikarovo pero.....po mojem ukusu previše nepotrebnih detalja za cijelu priču. da ima manje pojedinosti vjerujem da bi neke scene više dobile na važnosti. ovako je sve zbrčkano simo tamo.

Nista nije zbrckano, naprotiv.
Bio je jednom davno topic na ovu temu, potrazi na searchu. Mali hint, oni "ogromni Zagor i Hellingen" su inspirisani biblijskom pricom borbe arhanđela Gavrila i Jakova.

Tako da nije sve sto ne mozemo da razumemo i nepotrebno i preopsirno.

sviđa mi se ta alegorija, lijepo zamišljeno, po mom mišljenju da je to jedina okosnica cijele priče sve bi bilo mnogo bolje, ali ko voli nek izvoli. pitam se gdje ćemo doći s još onih 60 izbačenih stranica.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/01/2009 : 17:38:08  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by 1Euro

By the way-ja sam ti rekao da če ti se bolje svidjeti Zimska Zmija.Drago mi je da si pročitala obe priče i da si sama odlučila po svojoj savesti ali znam ja cure,znam šta im se sviđa i mogu ti preporučiti čak nekoliko priča koje če ti se više svidjeti od Demona Ludila koji uopšte nemaju šta tražiti u Finalu.Za demone glasaju neki klinci koji su odrastali uz hamburgere,game boy,playstation,...pa ne može biti drukčije.Vremena se mijenjaju što ne znači da su oni u pravu.Zagor postaje komercializiran pa onda smišljaju neke budalaštine da udovolje zahtijevama ovih klinaca koji imaju neke svoje poglede na strip.Uskoro če se Zagor sresti sa Batmanom,po stoti put če se boriti sa Helingenom,običi če sto paralelnih svijetova,....sve je to "FAST FOOD ZAGOR" zbog toga i treba čuvati i njegovati priče kao što je Zimska Zmija,jer takav Zagor jednostavno nikad više se neče ponoviti.ZA jedno deset godina ugasiče se zagor ako ne i prije-vjerujte mi!Tužno ali istinito....

Vise gluposti u samo jednom postu rijetko sam kad procitao i sto me najvise zabrinjava ti stvarno mislis da si pametan momak i da ovo sto si napisao ima nekog smisla.Drzi se svastare,to je tvoj odjel,tamo su mi tvoje gluposti bile simpaticne,ovdje pocinju da me nerviraju.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 09/01/2009 : 17:56:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Hajde neka netko zbroji glasove, proglasi pobjednika dok se nisamo potukli oko Zagora.
Mislim da je negdje podjednako između Demoni ludila i Divovi dobra i zla dok Zimska Zmije ima nešto manje...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 09/01/2009 17:57:12
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:05:53  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Definitivno ne treba ni proglasavati pobednika.Predlazem da bude nereseno,jer ovo su definitivno dve najbolje epizode Zagora i ne bi bilo fer da jedna pobedi!!!
Stvarno je podjednako!

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Glasalo 51 forumaš, stim što je culfis glasao obe priče
Demoni ludila 36 glasa
Zimska zmija 16 glasa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2009 : 18:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svašata, šta sve internet trpi...
JA sam odrasta uz Demone ludila, kada je ta epizoda izašla sam imao 14 godina, i već tada mi je bila fenomenalna.
Reći za ovako jednu epizodu da je "fast food" je glupost veka. Pazi, ne kažem da je najbolja. Uzmimo da je Zimska Zmija bolja od nje. Svejedno, svako ko malo misli svojom glavom i razume se u strip i ima određeno opšte obrazovanje ne bi sebi dopustio da izjavi ovako nešto.

Mada, izgleda mi da većina ljubitelja ZZ ovo doživljava kao "ako volim jedno, moram da pljujem na drugo", a to mi baš ne ide u glavu.
ZZ je dobra priča, meni lično nije u top 10, ali da sad pljujem na nju zato što mi je ova druga omiljena- pa prerastao sam valjda tu fazu.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 09/01/2009 18:29:33
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

Vise gluposti u samo jednom postu rijetko sam kad procitao i sto me najvise zabrinjava ti stvarno mislis da si pametan momak i da ovo sto si napisao ima nekog smisla.Drzi se svastare,to je tvoj odjel,tamo su mi tvoje gluposti bile simpaticne,ovdje pocinju da me nerviraju.

Ma nemoj "ratniče".To mi zvuči kao da ja sad trebam da se posavetujem sa tobom velikim poznavaocem stripova prije nego napišem reply ili otvorim topic.To ti je ko da direktor u tvornici pita vratara kako da vodi firmu,cccc.Idi lijepo molim te na hamburger,ponesi sa sobom Miki mausa i ne zamaraj se previše i pusti ODRASLE kada pričaju i ne smetaj sa svojim komentarima.Možda ako budeš imao sreče dobiješ igračku uz Happy meal
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:35:27  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Svašata, šta sve internet trpi...
JA sam odrasta uz Demone ludila, kada je ta epizoda izašla sam imao 14 godina, i već tada mi je bila fenomenalna.
Reći za ovako jednu epizodu da je "fast food" je glupost veka. Pazi, ne kažem da je najbolja. Uzmimo da je Zimska Zmija bolja od nje. Svejedno, svako ko malo misli svojom glavom i razume se u strip i ima određeno opšte obrazovanje ne bi sebi dopustio da izjavi ovako nešto.

Mada, izgleda mi da većina ljubitelja ZZ ovo doživljava kao "ako volim jedno, moram da pljujem na drugo", a to mi baš ne ide u glavu.
ZZ je dobra priča, meni lično nije u top 10, ali da sad pljujem na nju zato što mi je ova druga omiljena- pa prerastao sam valjda tu fazu.

Pa čuj sve si sam rekao.Ova ti je epizoda bila fenomenalna kada si imao 14 godina.A sad kad imaš duplo više još uvijek ti je fenomenalna.Pa sad se samo po sebi postavlja pitanje gdje si bio tih 14 godina razlike?Jesi li uopšte izlazio van,družio se sa nekim,...to kao da kažeš da si sa 14 godina naučio da voziš becikel i još sada ga voziš istom strašču kao tada jer ti je bio fenomenalan užitak,a to što drugi voze motore,kola,...pa to te i ne brine previše.Nekako imam utisak Manhunter da nisi previše napredovao bar u intelektualnom smislu.Čini se da ipak obrazovanje u švicarskoj nije to što je nekada bilo
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:37:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:

svako ko malo misli svojom glavom i razume se u strip i ima određeno opšte obrazovanje

Ukratko, ne 1Euro.
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Hahhahahahhahahahahahahahahahhahhahahahhaha.

Sav Zagor JESTE fast food, a ako ima JEDNA epizoda koja to nije, to je upravo Divovi dobra i zla.

Inache, nemam nishta protiv fast food stripova, samo je ovaj argument urnebesan.

Vidi vidi,na tebe sam skoro zaboravio.Pa zagor nije fast food ako ga čitaš polako,kao što se može čitati Zimska zmija i uživaš u svakoj sličici,pogledaš lijepo pejzaš,prirodu,guštaš svaku sličicu posebno,ko da vodiš ljubav sa ženom pa joj polako skidaš odječu i sa svakim dijelom odječe ona ti pokazuje komadič tijela,kojeg naprosto obožavaš.Takva ljubav može potrajati dugo,dugo,polako,sa ljubavljom svojim rukama i poljubcim ai usnama istražuješ njezino tijelo,...isto tako se može čitati Zimska Zmija,i to je slow food,polako žvačeš,uživaš u svakom grižljaju,...dok kod Demona nije tako i zbog toga je to fast food strip.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 18:52:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mozhesh da razvlachish i Big Mek pet sati, pa svejedno nece prestati da bude fast food.
Go to Top of Page

piquet
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 15/03/2003

Posted - 09/01/2009 : 18:52:46  Show Profile Show Extended Profile  Send piquet a Private Message  Reply with Quote
quote:
grižljaju

"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?"
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2009 : 18:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Pa čuj sve si sam rekao.Ova ti je epizoda bila fenomenalna kada si imao 14 godina. A sad kad imaš duplo više još uvijek ti je fenomenalna.

Jesam ja negde rekao da mi je ta epizoda jos uvek fenomenalna??? Ili ne znas sva slova?? Rekao sam da je NAJBOLJA od svih Zagorovih, a ne da je meni fenomenalna. Naravno, možemo i da pretpostavimo da sam ja bio na većem intelektualnom nivou sa 14, nego ti sada sa 25-6, ali to bi bilo teško da se utvrdi, pa zato neću to ni da spominjem.

[quote]Nekako imam utisak Manhunter da nisi previše napredovao bar u intelektualnom smislu.Čini se da ipak obrazovanje u švicarskoj nije to što je nekada bilo

Ja sam se školovao u Srbiji, a ne u Švajcarskoj. U ovoj zemlji radim i zarađujem, ali ti to verovatno i ne znaš šta znači. Tebi je rađe da otvaraš debilne topice i da terorišeš ljude po forumu.
Eto, ja ću ovo tebi uzeti kao uvredu, a neću ti vraćati istom merom, samo ću ti reći da O STRIPOVIMA, OBRAZOVANJU I KULTURI POJMA NEMAŠ.

Edited by - manhunter on 09/01/2009 18:57:29
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 19:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Pa čuj sve si sam rekao.Ova ti je epizoda bila fenomenalna kada si imao 14 godina. A sad kad imaš duplo više još uvijek ti je fenomenalna.

Jesam ja negde rekao da mi je ta epizoda jos uvek fenomenalna??? Ili ne znas sva slova?? Rekao sam da je NAJBOLJA od svih Zagorovih, a ne da je meni fenomenalna. Naravno, možemo i da pretpostavimo da sam ja bio na većem intelektualnom nivou sa 14, nego ti sada sa 25-6, ali to bi bilo teško da se utvrdi, pa zato neću to ni da spominjem.

[quote]Nekako imam utisak Manhunter da nisi previše napredovao bar u intelektualnom smislu.Čini se da ipak obrazovanje u švicarskoj nije to što je nekada bilo

Ja sam se školovao u Srbiji, a ne u Švajcarskoj. U ovoj zemlji radim i zarađujem, ali ti to verovatno i ne znaš šta znači. Tebi je rađe da otvaraš debilne topice i da terorišeš ljude po forumu.
Eto, ja ću ovo tebi uzeti kao uvredu, a neću ti vraćati istom merom, samo ću ti reći da O STRIPOVIMA, OBRAZOVANJU I KULTURI POJMA NEMAŠ.

Potato,potatoe!
Haha,terorišem ljude po forumu haha!!!!!!!!!!
Boom,you are dead,you are dead haha!!!
A-aa izvini mister high school diploma....i šta ti tako odgovorno i obrazovano radiš u Švicarskoj?Ti mora da si neki stručnjak za fiziku,ono razcepljuješ atome i te neke stvari.Samo se bojim da te ne vidim na nekoj baušteli kako glancaš prozore....
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/01/2009 : 19:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

bla,bla

pametan post

Ma nemoj "ratniče"...

Za tebe "Kralj",molim lijepo
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 19:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by piquet

quote:
grižljaju

Da tako kažemo kod nas u Sloveniji.
I ja padnem od smijeha kada čujem neke smiješne rečenice kao što je "piquet" npr,ahahaha,sad če mi pozlit od smijeha.Uhvatio me grč u stomaku "piquet" hahaha,kao ono Nelson Piquet hahaha
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12490 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 09/01/2009 : 19:08:41  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

bla,bla

pametan post

Ma nemoj "ratniče"...

Za tebe "Kralj",molim lijepo

da kralj naravno samo kralj čega? Kralj nepoznavatelja stripova možda? ili kralj fast fooda ili kralj glancera prozora na baušteli,....?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 09/01/2009 : 19:10:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
ma dovoljno je da mi se obracas sa "Kralj",ono cega je manje vazno
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 09/01/2009 : 19:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Zimska Zmija!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25299 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 09/01/2009 : 19:21:20  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Potato,potatoe!
Haha,terorišem ljude po forumu haha!!!!!!!!!!
Boom,you are dead,you are dead haha!!!
A-aa izvini mister high school diploma....i šta ti tako odgovorno i obrazovano radiš u Švicarskoj?Ti mora da si neki stručnjak za fiziku,ono razcepljuješ atome i te neke stvari.Samo se bojim da te ne vidim na nekoj baušteli kako glancaš prozore....

Ne mogu da verujem da spuštam ovoliko i da ti stvarno odgovaram.
Prvo: nisam high-school diploma.
Drugo: ne bavim se fizikom.
Treće: sve da sam na "baušteli" i da glancam prozore(??????), ne bih se toga stideo, naprotiv. Bio bih ponosan na sebe da umem da radim i zarađujem, i da ne moram sa dvadeset i nešto godina da trčim kod mame, tate i drugih rođaka za džeparac. Pa makar čistio klozete po celi dan, bilo bi mi drago da sam čak i tada bolji od nekog džabalebaroša.

Evo malih lekcija iz izražavanja: "bauštela" se kaže gradilište, a tamo se ne glancaju prozori, već se, kao što samo ime kaže, nešto gradi. Pošto ti i ne znaš šta znači "raditi", ne znam da li ćeš shvatiti šta sam hteo da ti kažem.

Edited by - manhunter on 09/01/2009 19:24:38
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000