forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Modesty Blaise u jednom...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/01/2009 : 00:36:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ima ih takvih na aukcijama po par stotina kuna... E pa neće mi problem biti dati ni 100 kuna pa taman Modesty imala samo livu sisu.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/01/2009 : 00:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sigismundus

čao Renky i tebi ;))

Pozz majstore... Znaš, dolazimo u tvoje krajeve, bilo bi vrime da uskladimo obaveze pa sidnemo ka ljudi i pljujemo po Rommelu kako sporo prevodi Šta misliš?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 27/01/2009 : 00:43:51  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message  Reply with Quote
ej, ej
to ti je genijalno
samo dodjisamo javi, kad dolaziš
možeš kod mene na more, ili u moju pravu riznicu
tamo če nas oskrbiti i Roseann,
a ona zna šta valja
što mladjo može posvedočiti :))
a uzečemo mi te albume ridjobradog, pa čemo mi to romsteru direktno reči
mada znam, da nikakve kritike ne zaslužuje
predobar je on za to

daj, pokušaj se dogovorit još sa kim, pa samo navrati :))

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/01/2009 : 00:48:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Dakle razmatramo mogućnost... ja bi rado da to nekako uskladimo. No nisam sam pa budemo stavili na raspravu... A Sergej se neće ljutit, kao svaki genijalac najbolje radi pod pritiskom

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 27/01/2009 : 01:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ima ih takvih na aukcijama po par stotina kuna... E pa neće mi problem biti dati ni 100 kuna pa taman Modesty imala samo livu sisu.

Sutra stavljam sliku da ima obe sise ,da ne zvrcim sad po kuci.
Evo malo opustenije Modesty iz specijal 4-Andjeli tame

Edited by - Porter on 28/01/2009 15:02:23
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/01/2009 : 01:40:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

Aj' sto pljujes po prvim brojevima Texa,al' ne diraj mi Modesty i njene sise
I ja se nadam da ce ovo da izadje na dobro,al' sam navatao stra' od propalih izdavaca i serijala koji se otezu na xx godina.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/01/2009 : 08:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

ej, ej
to ti je genijalno
samo dodjisamo javi, kad dolaziš
možeš kod mene na more, ili u moju pravu riznicu
tamo če nas oskrbiti i Roseann,
a ona zna šta valja
što mladjo može posvedočiti :))
a uzečemo mi te albume ridjobradog, pa čemo mi to romsteru direktno reči
mada znam, da nikakve kritike ne zaslužuje
predobar je on za to

daj, pokušaj se dogovorit još sa kim, pa samo navrati :))

izvukao si se kasnije - već sam mislio da je genijalna pljuvačina po rommelu:)
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/01/2009 : 08:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je per-fe-ktna vijest!!! Bravo Tino! Samo naprid, konzultiraj ljude koji su pouzdani znalci i napravi pravu stvar. Pritom ne traži atomske fizičare, bitno je kronološki i bez ispuštanja pasica. Sve ostalo su nijanse za koje me boli đon.

Sigurni kupac broj DVA!!! Kićo je ipak prvi

PS
Mom priki Rommelu, dvi opaske, iako je Modesty u pitanju pa neću dublje zadirati da me vas dva ( ćao Sigi )lisca ne ispriskačete.

Prvo zar ti ovo zoveš REKLAMOM, pojam reklame i informativnog članka u novinama je mučo drugačiji. Drugo, zar misliš da je Tino mogao utjecati na krivo spelovanje imena. Pa na fotki je sve ok... prije bi tu optužija novinarku a čak ni ona ne mora biti kriva.

I treće ( jbga, uvik ima još nešto )
A šta ako se pojavi dobro izdanje, onako, nekim slučajem? Bi li onda ovaj članak utjecao na odluku o kupnji.

Hi hi hi... malo da te prodrmam da požuriš sa Riđim...

PSS
@Tex
Pa kakve to veze moj prika ima što su otkupili prava na samo prvu knjigu. Nemaju svi nosioci prava iste uvjete. Možda ovi ne uvjetuju veći broj epizoda što bi bilo fer i korektno jer novom izdavaču daje malo više manevarskog ( novčanog ) prostora za disanje. Daj Bože da tako rade i drugi nosioci prava.

Eto, toliko od mene za sada pa nastavimo u revijalnom tonu

Kolega Kamenjaševiću... izvol'te

poznavajući sebe ja ću to uzeti i ako bude loše :) ali onoliko grešaka u onako malom tekstu pa to ni ja ne radim :)
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/01/2009 : 08:41:26  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
čisto da napomenem O'Connell me nije smetao - ali od kuda su izvukli ono o zadnjoj epizodi i pedesetgodišnjoj modesty - to se ne vidi ni u zombiju ni u death angels - doduše "vidi" se u cobra trapu - ali kad se već prepisuje to bi se trebalo pažljivije raditi....a takvih površnih grešaka ima još
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/01/2009 : 11:54:44  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Super vijest i što se mene tiče. Samo... Za početak, O'Connel i Halloway mi dižu kosu na glavi. MORATE na to pripaziti i dalje, kojim ritmom ide, obzirom da je ovoliko knjižurina? Mjesečno jedna bi bilo OK, sve drugo je kuku lele...
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/01/2009 : 12:45:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Nije novinarka izdavač.

Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/01/2009 : 12:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Bolje je unaprijed puhati. Kad te već oprži, jebi se...
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/01/2009 : 13:14:26  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Kraj veljače nije daleko...
Mjesec dana je to.A u tekstu je prvi album najavljen za tada.
Pa ćemo vidjeti...
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 27/01/2009 : 13:23:19  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kico

Kraj veljače nije daleko...
Mjesec dana je to.A u tekstu je prvi album najavljen za tada.
Pa ćemo vidjeti...

ne piše koja veljača
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/01/2009 : 13:30:41  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel
ne piše koja veljača

Pa zna se koja veljača!

Jelena Veljača!
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 27/01/2009 : 14:50:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Pade mi sad na pamet (bolje ikad), koji je format? Samo da nije knjiga (A5). Uhh, nije još ni počelo, a već izvoljevamo. Ali neka, bitno je da je većini od komentatora drago za našu Modesty...
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8625 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 27/01/2009 : 22:13:28  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Modesty nije među mojim omiljenim stripovima, pre svega i zato što ne podnosim Romera kao crtača i mislim da je nesposobnjaković. A nikad nisam bio ljubitelj engleskog novinskog stripa, mada mi je i tu favorit bio James Bond (Horakov).

Ipak sve prve epizode od Jima Halldwaya su nešto što bih itekako voleo da vidim u albumskim izdanjima.

Pravo pitanje je KAKO ĆE STRIP BITI OBJAVLJEN?

Ja sam do sada viđao 3 načina objavljivanja ovog stripa (gruba podela) i to:

1. način - svi kaiševi su docrtavani po visini, kao i zaglavlje kaiša. Da bi A4 strana bila bolje popunjena i smanjio se razmak među kaiševima. Ovo je apsolutno najgori način objavljivanja i skrnavljenje stripa jer je 15-20% docrtano i to loše, sa bezveznim šrafurama i površinama koje kvare strip.

2. način - malo manje loš; kaiševi nisu docrtavani tako da im se povećava visina, ali jesu zaglavlja koja su na svakom kaišu (sa natpisom - MB created by POD). Što opet naružava strip.

3. način - najmanje zastupljen u našim izdanjima i jedino ispravan - kaiš ostaje kakav je u originalu sa zaglavljem na svakom kaišu u gornjem levom uglu.
Ako se ne varam tako je objavio časopis FREE (maverick), a čini mi se i Giganti, ali nisam sad siguran.

Pitam ostale, koji imaju ili su viđali strana izdanja, kako je ovo rešavano u njima?

Neki možda smatraju da je glupo da se zaglavlje ponavlja nekoliko puta na jednoj stranici, ali nema boljeg rešenja za ove engleske novinske stripove.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 28/01/2009 : 11:36:37  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
titani i comics revue su išli kako treba - pioneer je vjerojatno jedno od najgorih izdanja modesty - gora je jedino njemačka jessie fox (reimenovana modesty blaise)

Edited by - rommel on 28/01/2009 11:38:41
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 28/01/2009 : 11:42:23  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message  Reply with Quote
jes, potpisujem. a kod nas je najgore bilo u stripu 81/82, u PZ su naveliko propustili mnogo pasica, da jim je epizoda išla u središni deo, dok je u stripoteki i gigantu tek povremeno propuštena koja pasica.
jedina iznimka je bila yellow frog, koja masakrirana u stripoteci, a izašla OK u PZ.

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 28/01/2009 : 12:02:51  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

jes, potpisujem. a kod nas je najgore bilo u stripu 81/82, u PZ su naveliko propustili mnogo pasica, da jim je epizoda išla u središni deo, dok je u stripoteki i gigantu tek povremeno propuštena koja pasica.
jedina iznimka je bila yellow frog, koja masakrirana u stripoteci, a izašla OK u PZ.

golden frog vjerojatno - masakrirana i u spunk novostima
Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 28/01/2009 : 15:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message  Reply with Quote
Zaboravljate Denis koji je masakrirao skoro svaku epizodu, jer je objevljivao u prosjeku 40-50 % epizode.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 28/01/2009 : 15:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wiskey

Zaboravljate Denis koji je masakrirao skoro svaku epizodu, jer je objevljivao u prosjeku 40-50 % epizode.

pa strip 81 je neka vrst nastavka denisa tako da je to isto
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 28/01/2009 : 15:59:15  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Sutra stavljam sliku da ima obe sise ,da ne zvrcim sad po kuci.
Evo malo opustenije Modesty iz specijal 4-Andjeli tame

stavi šokantno prvo topless pojavljivanje u stone age caper
Go to Top of Page

Marenovic
Junior Member

Serbia
426 Posts

Member since 08/01/2009

Posted - 01/02/2009 : 13:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Marenovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

quote:
Originally posted by wiskey

pa strip 81 je neka vrst nastavka denisa tako da je to isto

Zaboravljate da je svaki kais stripa imao svoju oznaku tako da se po kaisevima moze kontrolisati da li imate sve od Modesty ili ne. Ja imam sve njene epizode kod nas (SFRJ) objavljene i ukoricene u dve knjige. Tvrdi povez. Sve je slozeno hronoloski...

Kais za kaisom.

Kolekcionar starina....
Imate li stogod staro a ocuvano? Moze i neka tetka...
Go to Top of Page

sigismundus
Senior Member

Slovenia
1043 Posts

Member since 08/07/2002

Posted - 01/02/2009 : 22:56:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sigismundus a Private Message  Reply with Quote
ima podosta pasica, gdje se dupliraju brojevi
a straga dolazi slovo A
:((

Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000