forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 31/01/2009 : 14:41:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Da, da, nacrtana je maestralno tu:)

Ovako, "Snovi" idu zato sto su sledeci na redu u originalnoj italijanskoj Superbook ediciji, a moramo da idemo redom pocev od onog broja sa kojim smo zapoceli. Tako da svako koga zanima sta ce izaci u SB ediciji moze da skokne na Bonelli sajt i vidi:)

Sto se broja u boji tice - jedini razlog je poskupljene regularnog DDa u Italiji, koji je tim brojem dobio novu cenu, pa su ga stampali u boji da citaoci lakse podnesu poskupljenje. Epizoda kranje obicna.

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 31/01/2009 : 15:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Uh,samo da VC ne iskoristi recept pa da tim brojem poskupi DD-a...?
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 31/01/2009 : 17:55:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Sad sam procitao superbook 3 i najbolji utisak je na mene ostavila upravo prica Susjed. Nesto razmisljam i cini mi se da se tesko moze naci ijedna Rujuova prica koja je bolja od Susjeda. Na prvu loptu bih rekao da su jedino Cvijet tame u Ludensovom Maxiju 2 i Bog u tamnici (Ludens 84), otprilike pribliznog kvaliteta.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/01/2009 : 18:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
"Drugi" je bolji od Komšije. Barem meni.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 31/01/2009 : 18:40:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Ljudi za manje od dva meseca izlazi Dylan u boji,jel to mozda neko citao,neko piratsko ili original izdanje?

Imam ja original 224, "Sul filo dei ricordi"
Strip nisam citao jer sam slab sa italijanskim, a cekam na izdanje Veselog Cetvrtka da mi dozivljaj bude potpun.
Pisao ga je Pasquale Ruju, a crtao Giovanni Freghieri

Prilicno je popljuvana ova prica na recenziji, po meni neopravdano.
Recenzent je izmedju ostalog napisao i sledece "kad epizodu u paru rade (vjerojatno) najgori scenarist koji je radio na ovom serijalu i čovjek čija kvaliteta crteža tokom godina postupno opada, onda to ne može nikako ispasti dobro"
Kada to procitate onda vam se strip i ne uzima u ruke.
Ono sto je sigurno, prelistavajuci ga vidim se da je crtez OK (ko voli Freghieri-jeve radove nece biti razocaran), to sto je u koloru samo je dodatni plus.
Jos nesto o coveku koji je crtao ovu epizodu. U redovnoj seriji imam sest prica koje je on crtao (broj 40 Dogodice se sutra, 54 Delirijum, 60 Frankestajn, 212 Nekropolis, 222 Mudrost mrtvih, 224 "Sul filo dei ricordi") i uvek bi (osim u ovoj prvoj) kao po pravilu Dylan zavrsavao u krevetu sa nekom cicom. U ovom broju Dylanova partnerka gdjica Collins neodoljivo podseca na Selin iz "Nekropolisa"
Kada bi Dylan birao najomiljenijeg crtaca Giovanni Freghieri bi sigurno bio visoko kotiran

Okiboki, ne ocekujmo epohalnu epizodu, ali ni totalno smece.
Po meni, bice to prosecna DD story (ako bude u boji: iznad proseka!)

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 31/01/2009 : 18:49:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Da sam na njihovom mestu, digao bih cenu na 300, kako se niko više ne bi pravio pametan opaskom "A što Leo košta 280, kad je Mister No koštao 150?!" Publika očito ne ume da ceni poklone.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 31/01/2009 : 19:17:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by misterx381
Bilo bi veoma lepo da idete redosledom kojim ste i započeli tj od italijanskog 18 broja pa nadalje i sve tako dok je Super Book na 130 strana (do 38 broja). Kad krenu oni brojevi na većem broju strana bilo bi lepo da objavite preskočenih 17. Meni je potpuno svjedno ali veci broj strana znaci i vecu cenu a samim tim i manju prodaju

Dobro razmisljanje

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 01/02/2009 : 00:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Uuu, i meni je "Drugi" za koplje bolji, to mi je mozda i jedan od istripovanijih DDa ikad!

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

novaks1973
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 22/09/2007

Posted - 01/02/2009 : 15:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send novaks1973 a Private Message  Reply with Quote
Dali neko moze da mi kaze tacan broj DD gde je stampana epizoda "snovi". Da li je bilo u okviru regularne serije?
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 01/02/2009 : 15:52:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Specijal broj 7 (Italija), takodje objavljen od strane Ludensa, tj. ako si na ovo mislio.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page

novaks1973
Starting Member

Serbia
31 Posts

Member since 22/09/2007

Posted - 02/02/2009 : 09:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send novaks1973 a Private Message  Reply with Quote
jesam hvala
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 03/02/2009 : 14:16:42  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Inace citao Super book,prva i treca prica su mi ok,druga i nije nesto.Sve u svemu,odlicno izdanje,mozda i najbolje uradjeno od VC.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 12/02/2009 : 18:41:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Zavrsio sam ovog novog Dylan. Jedan od boljih u poslednje vreme. Jos samo da ga Piccatto nije crtao..

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 12/02/2009 : 22:55:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Svaki mi je Dilan do sada bio dobar, pa i ovaj. Dopala mi se i naslovna strana, boje u pozadini su fenomenalne.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Zika
Starting Member

Serbia
89 Posts

Member since 17/11/2008

Posted - 13/02/2009 : 00:20:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Zika a Private Message  Reply with Quote
Dosta mi se svidela epizoda. I meni jedna od boljih VC.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 13/02/2009 : 10:03:09  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
OK epizoda, no meni je ova naslovnica jedna od najgorih uopste.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 13/02/2009 : 12:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message  Reply with Quote
Danas pročitao Đavolov dodir. Rame uz rame sa Nekropolisom.
Paola je napravila temelje za još mnogo priča ovom epizodom, ali genijalno je što neće pisati nastavake i iskoristiti taj temelj, jer sve je već rečeno. Točak sudbine nastavlja da se okreće. Bravo Berbatova :)

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 13/02/2009 : 14:18:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
Nisam ljubitelj takvih tematika u Dilanu, ali me je Celonijev crtez odusevio.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 13/02/2009 : 18:18:52  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

OK epizoda, no meni je ova naslovnica jedna od najgorih uopste.

Joj i meni je gadna,nadam se da je strip bolji,posto ga jos nisam procitao.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 14/02/2009 : 13:27:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Prochitah i ja, i stvarno je pristojna epizoda! Nije sad neznamtijashta, ali skroz ok. Ruju me bash prijatno iznenadjuje u poslednje vreme.

Pikatov crtezh fenomenalan, pritom josh za limbo/pakao/shtagod primenjuje onu svoju tehniku vodenih boja koju je vec koristio u prvom broju Demiana, gde mi je takodje bilo prelepo. Chak bih rekao do sada najbolji crtezh od svih do sada izdatih VC Dilana.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 14/02/2009 : 14:43:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Pikatov crtezh fenomenalan, pritom josh za limbo/pakao/shtagod primenjuje onu svoju tehniku vodenih boja koju je vec koristio u prvom broju Demiana, gde mi je takodje bilo prelepo. Chak bih rekao do sada najbolji crtezh od svih do sada izdatih VC Dilana.

Piccatto ispred Celonia? Daj, ne zezaj...

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 14/02/2009 : 15:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Kad smo kod Dylana u boji, koji su sve DD brojevi u Italiji izišli u boji?

Znao sam samo za dva, ''Priča o Dylanu Dogu'' i ''Dok vas smrt ne rastavi'' i evo, sad znam i za treći.
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 14/02/2009 : 15:28:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message  Reply with Quote
#100 La Storia Di Dylan Dog
#121 Finche Morte Non Vi Separi
#200 Il Numero Duecento
#224 Sul Filo Dei Ricordi
#241 Xabaras!
#242 In Nome Del Padre
#250 Ascensore Per L`inferno

Go to Top of Page

plavi
Junior Member

425 Posts

Member since 10/05/2002

Posted - 14/02/2009 : 19:16:48  Show Profile Show Extended Profile  Send plavi a Private Message  Reply with Quote
ova prica?

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=23527&whichpage=1
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 14/02/2009 : 19:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Pih... Pirati.
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000