forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Zorka postade mejnstrim...!
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/01/2009 : 01:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Pa, blizu, ali kada najomercijalniji od komercijalnih strip sajtova, Newsarama objavi makar i blog članak, to nešto znači. ;)

http://blog.newsarama.com/2009/01/22/looking-forward-to-a-new-dawn/

Nisam siguran šta, ali nešto znači. ;)

A članak je inače o novom Zorka miniju, koji će, ako se kockice poklope, imati sveCku premijeru u Lavirintovom izdanju, pa tek onda u američkom.

Pa vi vidite. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/01/2009 : 02:09:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Pa vi vidite. ;)

Aj da i to vidimo

Svidja mi se ovaj citat:
"So you can see why news of more to come is pretty exciting. In announcing the new mini, Asylum mentions Wood, Elder, Robert Crumb and “old Archie comics” as influences, and compares it to Eric Powell’s The Goon. That doesn’t sound too far off, actually: The stories in The Bomb read like a 1950’s Tank Girl stuck in a first draft of a Mike Mignola plot and rendered in a Powell-like pictures to me." :D
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 24/01/2009 : 02:11:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
U, vidim da je u koloru. Hoce to biti prvo lavirint kolor izdanje?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 24/01/2009 : 12:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Not likely, previše povećava troškove produkcije na ovako malom tiražu.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 24/01/2009 : 12:16:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Oho, znači izbilo se na svetsku scenu!
No šalu na stranu, newsarama ne piše tek tako o nekim izdanjima, baš lepa stvar, a i prigodan text.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 12/02/2009 : 21:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
dok boksamo i privodimo kraju pripremu novog broja Zorke eve josh jednog supertaze intervjua sa chika Mannionom - ovaj put na Pulseu.

http://www.comicon.com/ubb/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=536261#Post536261

a posle ischitavanja svrnite i na http://fearlessdawn.blogspot.com/
taze pokrenuti blog sa skicama, tablama i kojechime Zorka rilejtid.

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/02/2009 : 00:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ne spominje srpsko izdanje, riba jedna. ;)

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/02/2009 : 01:58:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
A kad ce vishe i ta Zorka? Mnogo su vam kratki ti stripovi, brzo se prochitaju. Mozhda da skupite vishe u jednu knjigu, onako kao kolekciju, to bi mogli da nazovete nekako kao recimo, poshto duzhe traje chitanje, recimo...traj, ili trajd, hm to vec zvuchi kao tried, bolje recimo...trejd?
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/02/2009 : 08:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
U pogrešnoj se crkvi moliš, Samuraju. ;)

Da ne govorio da bi se tek za trejd načekao da se skupi, a sveske idu čim ih Mannion crta. ;)

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/02/2009 : 12:24:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ma shalim se. :)

Jel' nastavljate sa svojom numaracijom, ili ce biti novi broj 1 kao u jusi?
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/02/2009 : 13:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
05, narafski...

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/02/2009 : 13:20:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pametno.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 13/02/2009 : 14:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
nadam se.
dosadashnja praksa je pokazala da mentalitet domatjeg kupca ne odgovara onome standardnom americhkom odnosno da se stripovi bolje prodaju kako brojchano odmichu te sam se ja, kao provereni autoritet po pitanju izdavachke logike*, odluchio na ovakav potez.

fingrz krosd...

*"ko tje to opet kupovati?! izdavachki suicid..." - moja izjava Bernardu poshto me obavestio da tje krenuti sa edicijom Alan Ford Klasik.
* "uffff... gadna kalkulacija... ajd, nadam se da tjete se barem pokriti za osnovne troshkove... mada, sumnjam..." - moja izjava Markosu(ili je bio Dado, vishe se ne setjam) nakon shto me je obavestio da tje raditi Marti Misterija gigante.

:))

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/02/2009 : 14:17:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BlekenDekara

nadam se.
dosadashnja praksa je pokazala da mentalitet domatjeg kupca ne odgovara onome standardnom americhkom odnosno da se stripovi bolje prodaju kako brojchano odmichu te sam se ja, kao provereni autoritet po pitanju izdavachke logike*, odluchio na ovakav potez.

fingrz krosd...

*"ko tje to opet kupovati?! izdavachki suicid..." - moja izjava Bernardu poshto me obavestio da tje krenuti sa edicijom Alan Ford Klasik.
* "uffff... gadna kalkulacija... ajd, nadam se da tjete se barem pokriti za osnovne troshkove... mada, sumnjam..." - moja izjava Markosu(ili je bio Dado, vishe se ne setjam) nakon shto me je obavestio da tje raditi Marti Misterija gigante.

:))

Haha!

I ja mislim da ponekad kod nas ljudi sachekaju do nekogtamo broja, i onda kako izlazi sve vishe i vishe, prelome pa pochnu da uzimaju. Mozhda bi bio problem da prvih 5 nisu in print ili prosto tako lako dostupni, ali kako nazhalost jesu... :)
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/02/2009 : 14:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
Ako je za utehu, Zorka 1 je najbliže rasprodaji posle prve dve Karme - dakle, biće i toga, tamo negde 2018. ;)

A čudni su kupci, neki čekaju da se nagomila, pa kad vide gomilu brojeva, kažu - a, pa mnogo je sad ovo, nema šanse da sve to kupim. ;)

Mada okej, prodaja raste. U promilima (u stvari - ne; u desetinama procenata, što više govori o inicijalnoj prodaji nego o broju novih kupaca ;) ), ali raste.

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 13/02/2009 : 14:45:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro, Lavirint postaje malo prepoznatljiviji brend medj Srba, a i dosta ljudi se generalno vraca stripovima, pa su i to faktori. A i uvodjenjem domaceg serijala ste chini mi se dobili vishe novinskih tekstova nego ikada do sada. :)
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 07/04/2009 : 15:47:59  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message  Reply with Quote
TRT...

http://pwbeat.publishersweekly.com/blog/2009/04/07/more-diamond-minimum-casualties/

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 07/04/2009 : 15:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Auh. :(
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 07/04/2009 : 21:47:51  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Šta fali... Pravi se klub čitalaca. ;)
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000